U rane nedjeljne jutarnje sate završila je još jedna tradicionalna predbožićna zabava u organizaciji brodskih „Žena s osmijehom“.

Iz godine u godinu "Brođanke s osmijehom" ne posustaju napraviti prvoklasnu feštu i zabavu samo za žene, s puno duha, veselja, svirke, dobre klope i pozitivnog ozračja. Od aperitiva, preko zajedničke molitve i uživanja u obilatom meniju od više vrsta jela za svačiji ukus, pa do velikog slavonskog kola i neprekidne žive glazbe i plesa do sitnih sati, svečana dvorana Prestige u Budakovoj ulici satima je vibrirala dobrim vibracijama.

Savršeno dotjerane dame od 18 do 80 ostavile su tu večer sve svoje brige ispred ulaznih vrata u salu i predale se veselju i zabavi. Skidale su se veste, a i cipelice od vrućeg ritma kojeg su svirci neumorno održavali i ubrzavali. Gost večeri bio je šarmantni župan Danijel Marušić i s par duhovitih prigodnih riječi pozdravio je i nasmijao okupljeno društvo. Ni tombola s vrijednim nagradama nije izostala, sponzorirana od strane članica privatnih poduzetnica koje su svoje usluge i proizvode velikodušno stavile u „bubanj“. Glazba je bila vrhunska, od „Ti si mi u krvi“, pa „Kad se sjetim ja moja Juliška kako si mene ljubila“ i „Ja ne krijem što tugujem što bez tebe zauvijek ostajem“, do krešenda s „Kad zamirišu jorgovani - poslije tebe je ostala duša gola k'o pustinja, poslije tebe mi ljubav dođe kao milostinja", sviralo se i pjevalo o ljubavi i ljubav je bila jedini osjećaj koji se od osam navečer do tri ujutro slavio u velikom razdraganom društvu.

Na povratku kući upitala sam prijateljicu kako joj je bilo na zabavi. „Bilo mi je jako lijepo“, odgovorila je „ali da sam mlađa, ne bi mi to bilo tako lijepo“, aludirajući da su zabave s kavalirima ipak najljepše, na što smo sve četiri prasnule u smijeh. I što drugo reći nego dolazimo opet za godinu dana, po novu dozu osmijeha koji „možda traje samo trenutak, ali u sjećanju može ostati cijelog života“, kako glasi jedan od slogana srdačnog i veselog društva „Žene s osmijehom“.

Prestige