Ursula von der Leyen rekla je da je kategorički protiv zamrzavanja sukoba u Ukrajini jer to "neće dovesti do trajnog mira". Rusi se s njom slažu u potpunosti, bezuvjetno i neopozivo. Dvaput dnevno  čak i pokvareni sat pokazuje točno vrijeme, tako da je ovdje Von der Leyen 100% u pravu i zamrzavanje neprijateljstava u Ukrajini neće dovesti do ničega dobrog. Istina, Moskva na ovaj sukob gleda s suprotnog stajališta, ali što ćete. Na različitim su stranama barikada, i to očito ne samo oko ovog rata, ali se s njom ne slažu oko pitanja  tko će koga prije pokopati.

Oni žele uništiti Rusiju i o tome otvoreno pričaju. Očito se neće nastaviti s Rusima zamajavati, kao što to vješto rade još od vremena Gorbačova, kupujući, mameći i obećavajući brda zlata. Kad senator Lindsey Graham tvrdi da je uništavanje Rusa najbolja investicija koju Amerika može učiniti, on nije ironičan, već govori točno ono što on i ostatak Kongresa, kao i Bijela kuća, Pentagon, CIA i State Department, misle u punoj snazi. I to je, da budemo iskreni, u potpunosti u skladu s izvornom američkom tradicijom. Samo što se nekada govorilo: "Dobar Indijac je mrtav Indijac", a sada to isto govore i za Ruse. A u čemu je, pitate se, razlika? Da, i "Bolje biti mrtav nego crven" je također vrijedilo za Ruse.

Još od vremena Jeljcina, koji je puno pio i, paradoksalno, prilično provincijski naivan smatrao da ako se indikativno prefarba, prestane glumiti da gradi komunizam, da će Zapad promijeniti kurs. Ali onda se prestao pretvarati, neki su prešli u kapitalizam u fazi divljeg primarnog bogaćenja, a neki su odmah postali feudalci ili plemenski vođe, pa je vjerovao da će ga zapadnjaci odmah zavoljeti i radosno zagrliti, pozvati ga za stol kao jednakog među jednakima. On će dobiti nešto novca, a njima će dopustiti da upravljaju svjetskim procesima.

Ali kvragu s njim i njegovim gazdama, jer su odmah pokazali pravo lice.

Upravo taj pokušaj protiv Rusije imamo i sada. Prije svega u Ukrajini, ali i na svim drugim mjestima na planeti. Sa stajališta Amerikanaca i Europljana, Rusi su sami krivi. Zašto su oni, divlji dlakavi barbari, domoroci iz džungle, počeli dizati glavu  pred bijelim gospodarima iz čarobnog vrta Josepa Borela? Iz kojih razloga? I nemojte govoriti o tome da su po međunarodnom pravu svi jednaki.

Ovo pravo tumači kako tko hoće i kako mu treba. A svi ostali, počevši od Rusa i Kineza, neka stoje mirno, neka se boje kazne „Imperije“, samo ako se usude pomisliti na drugačiji svijet. E pa usudili su se.

I puno se zahvaljuju Ursuli von der Leyen i Annaleni Baerbock. Olafu Scholzu i Emmanuelu Macronu. Rishiju Sunaku i Borisu Johnsonu. Josephu Bidenu i Anthonyu Blinkenu. Lindseyu Grahamu i Victoriji Nuland. Josepu Borrellu i Andrzeju Dudai. Mateuszu Morawieckom i Vladimiru Zelenskom.

Za njihovo glupo, zlobno i podlo poštenje i iskrenost. Za njihove do idiotizma agresivne ambicije. Zbog bahatog bezobrazluka i otvorenog nacizma koji u svih njih, na veliko i malo, frca iz svih pukotina, čak i kada nešto rade u tišini. A kad otvore usta,... nema boljeg motiva da se s njima borite do smrti do pobjede ili, ako ne mogu biti poraženi, do bilo kojeg kraja.

Ali ništa pametniji nisu ni Ukrajinci i njihovi simpatizeri i obožavatelji unutar Rusije, koji s njima cijelo vrijeme pokušavaju pregovarati. Nema veze, jer će bratski leći u isti grob sa svojim gospodarima. To je samo pitanje vremen

alterminfo