Lijevo je bicikl na zidiću-stalku, a prekoputa poslovnica PBZ-a

Dobro je znati da štediše i ostali korisnici usluga Privredne banke Zagreb, Poslovnice Pilareva, u Naselju Slavonija I 6Z, Slavonski Brod – nemaju mogućnost parkirati automobil ni bicikl na nekom obližnjem, predviđenom i označenom parkiralištu. Zapravo, ne pravimo se važni, svi to znaju.

Ljudi kupuju stanove u zgradama s obligatnim parkirkirnim mjestom za osobni automobil, ali naša banka nema ni jedno jedino mjesto za osobna vozila i bicikle onih koji u njoj, plaćajući joj proviziju, ostavljaju svoj novac. PBZ je, u smislu pružanja prostora za parkiranje, na usluzi pješacima. Ona je inače pješke-banka.

Naravno, štediše i ostali korisnici lihvarske internacionale, stacionirane i u navedenom Naselju, parkiraju svoja kola unaokolo: na INA benzijskoj crpki preko puta, na prezagušenim parkiralištima istočno i zapadno od poslovnice, na Trgu pobjede... gdje stignu i gdje mogu. Plaćaju 50 centi po satu. Zamislite, primjerice, da jedan Kaufland nema svoje parkiralište. Ili gradska tržnica. U redu, kola ne mogu, ali ne mogu ni bicikli. Mogu, ako ih naslonite na zidić. Stalka za parkiranje bicikla nema. Nemarna banka ga ne može/ne želi kupiti. Nemarna banka ne mari za svoje komitente. Nemarna banka nema sklonost prema poslovnoj pristojnosti... Pardon, ne nemarna, nego siromašna banka.

Očekujemo da će građani koji se oslanjaju na banku dobiti njenu podršku da dobiju stalak za oslanjanje bicikla. Hoćemo stalak!