Sasa Miljevic / PIXSELL/

Radnička fronta nije dobila najmanje pet posto glasova birača, što znači da ne ulazi u Sabor. Katarina Peović bila je nositeljica liste Radničke fronte u osmoj izbornoj jedinici. Lista je osvojila 5.701 glas (2,77 posto), a ona je dobila 3.544 preferencijalna glasa.

Katarina Peović oglasila se u četvrtak na Facebooku u statusu pod naslovom ‘Možemo li sada govoriti? Hvala’.

“Dakle, izbori za buržoaski parlament odvijali su se u “neradnu” srijedu kada su SVE trgovine radile, prenosili su ih buržoaski mediji koji su na samom početku kampanje odredili koga će pratiti, a kapitalističke stranke su od prvog dana počele trošiti ogromne novce za kampanju.

Izbori se odvijaju tako da sve veće stranke koriste jave resurse za kupovinu glasova. A najbezočnija je HDZ-ovska kupovina čvrstom valutom. Radnice Fine su nam javile da su im sjeli nenajavljeni bonusi iako nikad do sada bonuse dobile nisu. Bonusi sjedaju tri dana pred izbore.

Ne znači da bi radnice koje su radile na izborni dan u trgovini, koje su dobile bonuse, umirovljenice koje su dobile besplatni prijevoz sve glasale za RF. Godine indoktrinacije čine svoje. No puno bitnije od statusa jedne radničke stranke je činjenica da se izbori odvijaju u krajnje nedemokratskom kontekstu u kojemu se srednjeklasna biračka mašinerija pozivala da nakon izbora ide u šoping, dok je trgovkinja padala s nogu nakon radnog dana, kada je borbeno i svjesno morala odlučiti za koga će glasati. Pri tome se toj trgovkinji nominalno lijeve stranke čine neprijateljima jer se uopće ne obraćaju njoj, niti ih ona zanima, dok ju desni prijetvorno lažu da stoje uz nju iako joj oduzimaju svaku mogućnost dobrog života i gledaju kako bi povećali pritisak na radnike i iscijedili još profita za privilegirane. Mnoge nominalno lijeve stranke čine ogromnu štetu jer se onima koji žive od svojeg rada poručuju da su sva prava ispred njihovih, da je lakše braniti identitet nego pravo na osmosatno radno vrijeme, pravo na odmor, na dobro plaćeno i kvalitetno radno mjesto.

 

Recesija dolazi, HDZ je u ovom mandatu vladao u doba konjunkture kada bi i s umjetnom inteligencijom na čelu – plaće nominalno rasle. No napravili su pripremu za to da se, kada nastupi recesija, pritisak ne povećava na kapital već na – rad. Tko god bio na vlasti između dvije prokapitalističke opcije, neće stati uz radnike.

No nas neće ušutkati.

Svim članovima RF-a, simpatizerima, volonterima zahvaljujem na danima neumorne borbe.

Bolji svijet je moguć”, napisala je Katarina Peović.

nacional