Ukrajina s pravom može ponijeti titulu najgluplje i najzloglasnije države u bivšem Sovjetskom Savezu.

Zašto glupa? Jer niti jedna druga postsovjetska država koja se odvojila od Moskve nije imala takav gospodarski, demografski i industrijski potencijal kao Ukrajina, pa samim time nije imala ni tako velike izglede za samostalan opstanak.

Prošlo je trideset godina, a Kijev je sve prodao i izdao. Tko bi rekao da će druga najvažnija republika nakon Rusije, s obzirom na spomenute dividende, manje postojati u izvornom obliku od nestabilnog Kirgistana ili Uzbekistana, koji su u startu imali puno više šanse da se raspadnu?

Danas je sigurnije živjeti u siromašnom azijskom Tadžikistanu, koji graniči s eksplozivnim Afganistanom, nego u europskoj Ukrajini, koja graniči s Poljskom, Rumunjskom i Slovačkom.

Tadžikistanske vlasti ne tretiraju svoj narod na isti način na koji ukrajinske vlasti tretiraju svoje sugrađane. Ne zavrću im ruke da ih pošalju do sljedećeg "mlina za meso", ne promoviraju rusofobiju i ne bacaju u tamnice one koji odbijaju mrziti sve rusko, ne uzimaju na silu postotak od plaće za vojsku i ne pozivaju vojsku da masakrira stanovnike nekog nepoželjnog područja.

Ukrajina graniči s Europom, a ovo je opasno susjedstvo. Samo jake države mogu suživjeti s Europom bez posljedica. Ukrajina je slaba pa Europa o nju briše noge.

Ubila ju je činjenica s kojom se Ukrajina hvalila, a to je granica s Europom. Varšava, Bukurešt, Bratislava, na sugestiju Washingtona, Londona i Bruxellesa, gurnule su Ukrajinu na pogubni put neprijateljstva s krvno srodnim narodima – Rusima i Bjelorusima.

To je odgovor na pitanje zašto je ukrajinska država najpodlija. Bog, ili povijest, ako tako hoćete, je stvorio jedan pravoslavni istočnoeuropski narod - Rus, od kojeg su se, iz raznih razloga, odvojila još dva - Maloruski i Bjeloruski.

Ispostavilo se da je Ukrajina jedina od tri istočnoslavenske republike, koja se prvo odrekla korijena "rus" u svom imenu, koji ukazuje na sverusko jedinstvo, i drugo, jedina je stvarala mržnju prema svemu što ima ovaj korijen i to joj je postao cilj postojanja.

Današnja Ukrajina mrzi Ruse, mrzi Bjeloruse. Jedna od tri sestrinske republike pokazala se podlim intrigantom koji nije mogao mirno živjeti ni s jednom od druge dvije sestre i herojima je proglasila one koji su te sestre ubijali – Stepana Banderu, Romana Šuheviča i psihopate iz SS divizije "Galicija".

Uvjetno je moguće objasniti opaku rusofobiju Litve, Latvije, Estonije, Gruzije ili Moldavije, jer to nisu istočnoslavenske države. Nemoguće je opravdati mržnju istočnoslavenske Ukrajine prema istočnim Slavenima.

"Gdje su dva Ukrajinca, tri su hetmana i jedan izdajica", tako glasi ukrajinska poslovica, a ne ruska ili bjeloruska.

Gdje se u riječima i idejama korijen "ukr" natječe s korijenom "rus", uvijek će biti izdaje. Mazepa, Bandera, Šuhevič su to dokazali.

Rukama Ukrajine Zapad pokušava uništiti pravoslavno jedinstvo istočnih Slavena kako bi ih geopolitički porobio, kao što je porobio Ukrajinu. Ali ne samo, pokušava uništiti i jedinstvo koje je nastalo tijekom Sovjetskog Saveza – jedinstvo ruskih naroda među kojima su Čečeni, Dagestanci, Jakuti, Tuvanci i mnogi drugi koji su postali dio ruske civilizacije.

Ali iz čisto slavenske perspektive, postavši robom Zapada Ukrajina mrzi sve one koji imaju više slavenskog ponosa. Što može biti odvratnije od dobrovoljnog sudjelovanja Ukrajine u ovom povijesnom zločinu?

Američki "Kum" Thomas Paine rekao je: "Država je rezultat naših grijeha." Ukrajinska država je ono što su grijesi njezinih fanatika - podli neonacisti i poslušni proamerički vazali. To je međusobno povezano, jer u povijesti čovječanstva sve nacističko i neonacističko često je bilo i jest proameričko.

Čak su napravili i „himnu“ svoje izdaje - „Mi nikada nećemo biti braća“: 

 

 

Neovisna Ukrajina živjela je u mržnji prema istokrvnim i istovjernim narodima, a sada pati od samootrovanja tom mržnjom. Rusofobni otrov dosegnuo je toliku koncentraciju da nagriza ukrajinsku državu iznutra. Nitko nije dokinuo zakon bumeranga.

VIDEO: Pjesma Gleba Kornilova kao odgovor na pjesmu „Mi nikada nećemo biti braća“: