/SBPeriskop

Djeca na nišanu

Međunarodni odnosi, Država
Objavio: Web
Djeca na nišanu

UN su uvrstile Izrael i Hamas na crnu listu država i organizacija koje nanose štetu djeci u zonama sukoba. Ubijaju, teško ozljeđuju, maltretiraju, izgladnjuju, uskraćuju zdravstvenu i školsku skrb, progone iz roditeljskih domova.

Nakon uhidbenih naloga Međunarodnoga kaznenog suda (International Criminal Court – ICC) za izraelskog premijera Benjamina Netanyahua i ministra obrane Yoava Gallanta zbog ratnih i zločina protiv čovječnosti nad Palestincima u Pojasu Gaze – što je zgrozilo izraelsku tzv. vjersko-konzervativnu vlast i američke jatake u najvećem zločinu nakon Drugoga svjetskog rata – Tel Aviv i Washington su dodatno šokirani time što je Svjetska organizacija (UN) uvrstila neki dan Izrael i Hamas na crnu listu srama država i organizacija koje „nanose štetu djeci u zonama sukoba“. Ubijaju, teško ozljeđuju, maltretiraju, izgladnjuju, uskraćuju zdravstvenu i školsku skrb te progone iz roditeljskih domova najnemoćnije pripadnike ljudskog roda. Za osmomjesečne izraelske agresije, je li, više od 360.000 vojnika svih rodova na 2,5 milijuna Palestince u Pojasu Gaze – „alibijem“ tzv. prava na samoobranu od terorističke organizacije Hamasa, koji je 7. listopada 2023. godine ubio 1200 Izraelaca u doseljeničkima kibucima i odveo 250 talaca – zvjerski je ubijeno blizu 20.000 palestinske djece u dobi do 12 godina. Namjerno i bez milosti. Zrelo za – ‘ajmo američkim kriterijem za „pravdu“ – tri stroge doživotne robije i 40 godina plus. Bez prava na smanjenje kazne ili, nedajbože – pomilovanje.

Gilad Erdan: „Znate da je izraelska vojska najmoralnija vojska na svijetu. Stoga će ova nemoralna odluka samo pomoći teroristima i nagraditi Hamas. Jedini koji treba biti na crnoj listi je glavni tajnik UN-a koji potiče i ohrabruje terorizam, a motivira je mržnjom prema Izraelu.“

Izraelske razorne rakete, naoružani dronovi, tenkovske granate i pješačko streljivo svih kalibara iz američkih ubilačkih kontingenata tzv. vojne pomoći (sic transit), koja neprekidno stiže Benjminu Netanyahuu i Yoavu Gallantu još su triput više djece učinili doživotnim invalidima. Stotine tisuća mališana – čak i u pelenama – prognane su iz domova, pa u smrtnom strahu, gladni i žedni, goli i bosi, sami ili s nekim od bliže rodbine, goloruki ili s bijednim zavežljajem beznadno bježe od smrti i izraelskog progona po enklavi veličine šireg područja Zagreba. Svijet se već punih osam mjeseci zgraža nad izraelskim genocidom – „Palestince istjerati: ili u Egipat ili u Sredozemno more“, drzak je etnočistački moto židovskih fundamentalista u Netanyahu-Gallantovoj primjeni – međutim, krvoproliće se nastavlja punom žestinom.

„Sve dok ne uništimo Hamas“, arogantno poručuju Netanyahu i Gallant, a opetuju niži politički i vojni suradnici. Izrael nikad neće pobijediti Hamas apartheidom/genocidom nad Palestincima, nikad neće spriječiti pravo tog naroda na vlastitu državu na svomu pradjedovskom tlu Palestini, ali će itekako dugoročno nauditi životnim interesima židova u Izraelu i širom svijeta. Genocid u Pojasu Gaze – uza svu globalnu osudu Hamasovog terorističkog pohoda 7. listopada 2023. u Izraelu – tužbom je Južne Afrike potaknuo ICC da izvede židovsku državu na optuženičku klupu zbog najtežeg krimena protiv čovječnosti, osude UN-a. Globalna je javnost planula masovnim propalestinskim prosvjedima po najvažnijim svjetskim metropolama. Drastično su porasli antisemitizam i zahtjevi za prekidom diplomatskih, trgovinskih i inih odnosa s Izraelom.

Čak su i licemjerni Ameri – mecene i jataci židovskog apartheida već prije 1948. godine i sada neskrivenoga genocida etnočistačkom agresijom na Pojas Gaze – formalno, pod pritiskom globalnog zgražanja nad tiime što Izrael čini milijunskom palestinskom stanovništvu u njihovoj zemlji, počeli upozoravati Netanyahua da je prevršio mjeru. Ubiti, je li, blizu 20.000 samo djece, da se ne spominju njihovi najbliži, sve druge palestinske civilne žrtve, razorena do neprepoznatljivostinjihova naselja, bolnice, škole, komunalna infrastruktura…, ravno je – samo brojčano manjeg obuhvata! – nacističkom tzv. konačnom rješenju. Zbog kojeg je krimena protiv čovječnosti i genocida na suđenju u Nürnbergu 1945./1946. platilo glavom (ponižavajućim vješanjem) 12 čelnika Trećeg Reicha, dvojica doživotnim i velik broj inih dugogodišnjim zatvorskim kaznama.

Arogantnim i gluhim na svjetske osude, izraelskim vjersko-konzervativnim je vlastima užasavajuće da Svjetska organizacija svrstava Izrael u crnu družbu koja u svojim sukobima bez milosti ubija, sakati, izgladnjuje i progoni „neprijateljsku“ djecu

Genocid se nikad i nikomu ne smije oprostiti. Ama baš nikomu. Poseban je povijesni paradoks ili povijesna ironija da genocid nad Palestincima – na njihovu pradjedovskom tlu, Palestini, koju židovska država etnički čisti od njezinih vlasnika, sic transit – provode isti oni potomci preživjelih,je li, žrtava nacističkoga tzv. konačnog rješenja. Židovi nad nežidovima kao prije gotovo 100 godina njemački tzv. arijevci, izabrani, božji narod, sic transit, nad nearijevcima. Itekako je već i mjesecima ranije bio red da Benjamin Netanyahu i Yoav Gallant s podređenim političarima i vojnim čelnicima budu privedeni položiti debelo meso na ICC-ijevu „nürnberšku“ klupu, gdje imaju fasovati zasluženu međunarodnu pravdu. Itekako je, je li, opravdan sada i UN-ov potez, kojim je uvrstio Izrael i Hamas na svoju crnu listu srama. Hamas pak radi ravnoteže, izjednačavanja terorističke krivnje, iako je Izrael već prvih mjeseci rata u Gazi ubio tisuću puta više palestinske djece no Hamas židovske 7. listopada 2023. za prepada na doseljeničke kibuce, i otkad postoji?

Na toj UN-ovoj crnoj listi srama, poznato je, već se nalaze teroristička skupina islamskih fundamentalista Al-Qaeda (1988. godine su ju osnovali Saudijac Osama bin Laden, kojega su 2011. ubili američki specijalci u Pakistanu, te Egipćanin Ayman al-Zawahiri, umro 2022. u Afganistanu), ISIL, nigerijska džihadistička skupina Boko Haram (2002. godine ju je osnovao Muhammad Yusuf), niz islamističkih grupa u Siriji, Jemenu, Afganistanu, Rusija, DR Kongo, Haiti, Somalija… Razumljivo, arogantnim i gluhim na svjetske osude izraelskim vjersko-konzervativnim je vlastima užasavajuće da Svjetska organizacija svrstava Izrael u takvu crnu družbu koja u svojim sukobima bez milosti ubija, sakati, izgladnjuje i progoni „neprijateljsku“ djecu. Izraelski premijer Benjamin Netanyahu je nazvao UN-ovu odluku „besmislenom i besramnom“, a ministar vanjskih poslova Israel Katz je otišai korak dalje: „Ta će se odluka odraziti na naše odnose s UN-om“.

Prijeti Svjetskoj organizaciji u kojoj je većina zemalja, je li, rezolucijom o obustavi vatre u Gazi, zaštiti palestinskih civila, poštivanju humanitarnog prava. itsl. ustala protiv zatiranja cijeloga naroda u najnapućenijoj enklavi na svijetu. Izrael se arogantno oglušio i također zaprijetio zemljama, koje ga upozoravaju da ne smije činiti to što čini, da krši temeljna ljudska i međunarodno pravo. Lani je, zajedno sa svojim američkim mecanama i proameričkim tzv. kolektivnim Zapadom, bio glasno podržao ICC kada je podigao optužnicu protiv Rusije zbog vojne invazije na Ukrajinu i izdao uhidbeni nalog za ruskog predsjednika Vladimira Vladimiroviča Putina. Kad ono, ubrzo: tko pod drugim jamu kopa… Grom iz vedra neba iznad newyorškog Manhattana.

„Šokiran sam i zgrožen ovom sramotnom odlukom glavnog tajnika UN-a“, izjavio je izraelski veleposlanik pri Svjetskoj organizaciji Gilad Erdan. „Znate da je izraelska vojska najmoralnija vojska na svijetu. Stoga će ova nemoralna odluka samo pomoći teroristima i nagraditi Hamas. Jedini koji treba biti na crnoj listi je glavni tajnik UN-a koji potiče i ohrabruje terorizam, a motivira je mržnjom prema Izraelu.“ To je već poznati, stalan kliše židovskog režima: tko se protivi genocidu nad Palestincima, mrzi Izrael inotorni je antisemit, i „te ćemo sankcionirati“. Sic transit. Erdana je odmah poklopio Stéphane Dujarric, glasnogovornik glavnog tajnika UN-a Antónija Mauela de Oliveire Guterresa: „Taj mehanizam je uspostavilo Vijeće sigurnosti UN-a. Utemeljen je na vrlo dobroj i transparentnoj metodologiji, što je objašnjeno na internetskoj stranici ‘Djeca u oružanom sukobu’. Mislim da je glavni tajnik bio vrlo jasan u izjavi 7. listopada 2023. o pitanjima kršenja međunarodnog prava i kršenja ljudskih prava, koja uključuje i osudu Hamasovih terorističkih napada“.

Čak su i licemjerni Ameri kanci formalno, pod pritiskom globalnog zgražanja nad time što Izrael čini milijunskom palestinskom stanovništvu u njihovoj zemlji, počeli upozoravati Netanyahua da je prevršio mjeru

Samo prvog dana izraelskog napada na civilno stanovništvo u Pojasu Gaze – pod izgovorom da se bori „isključivo protiv Hamasa, koji ćemo uništiti do zadnjeg pripadnika i to će se pamtiti naraštajima“, ta je „najmoralnija vojska na svijetu“ ubila više od 8000 palestinske djece u dobi do 12 godina! Svijet su pak obišle jezive slike stotina zarobljenih muškaraca, među kojima i maloljetnika, kako izubijani sjede goli na tlu pognutih glava, a oko njih se agresivno bahate upravo ti „najmoralniji vojnici na svijetu“. Medijski zamagljenih lica. Sic transit.

Uvrštenje izraela na crnu listu srama, koja znači i upozorenje državama u svijetu da se suprotstave ubijanju, sakaćenju, seksualnom zlostavljanju i drugim oblicima kršenja njihovih ljudskih/dječjih prava, ali i da obustave prodaju oružja takvim zemljama. „Sada, suočeni s katastrofom u Gazi koju svijet vidi golim okom, s genocidom kioji posebno cilja na djecu i žene“, komentirao je palestinski političar Riyad al-Maliki UN-ovu odluku, „glavni tajnik UN-a više nije imao izgovora da ne stavi Izrael na crnu listu srama.“ Gotovo nema skupine za zaštitu ljudskih prava na Kugli koja nije izričito osudila izraelsko bombardiranje i opsadu Gaze kojima je, je li, „najmoralnija vojska na svijetu“, sic transit, tragično i dugoročno naštetila djeci diljem palestinske enklave. Nije zaštitila civile, a morala je. I mogla, dakako.

Ta inačica SAD-ove tzv. borbe protiv terorizma – koja samo umnožava broj terorista i izvlači sve nove i nove milijarde dolara za samozaštitu, sic transit – rasadnik je osvete ama baš svakog preživjelog koji je izgubio svoje najbliže. Rješenje su pomirenje, pravda i sloboda. Podjednako na Bliskom istoku kao i u sukobima bilo gdje u svijetu, jer sila i nasilje nikad nisu nikomu i nigdje donijeli ništa dobro. Rješenje je samo ulaganje u mir.

Aktivisti UN-ovih humanitarnih i organizacija za ljudska prava mjesecima upozoravaju cijeli svijet o tomu da Izrael bezobzirno ograničava isporuke hrane, vode i lijekova napadnutom palestinskom stanovništvu, namjerno izgladnjuje i izaziva pomor među 2,5 milijuna nedužnih ljudi. UN-ova pak agencija za prava djeteta UNICEF izvještava kako je u Gazi „devetero od 10 palestinskih beba – jedan od najviših ikad zabilježenih postotaka – u kritičnom nedostatku dječje hrane, preživljavajući od dvije ili manje grupa namirnica dnevno. Usporedbe radi, 2020. godine je samo 13 posto djece u Pojasu Gaze živjelo u teškom siromaštvu zbog manjka dječje hrane“.

Jedna od dokazano najnemoralnijih vlasti na Kugli, izraelska, koja copy and paste metodom grubo provodi tzv. konačno rješenje za Palestince u Palestini i vodi genocidnu ruku „najmoralnijoj vojsci na svijetu“ – ubija djecu. I netom rođenu i stariju. BBC je slikom i riječju s lica je mjesta u Pojasu Gaze neki dan uznemirio globalnu javnost: „Umrla je beba koju su hitnim carskim rezom prije dan-dva spasili iz utrobe umiruće majke, trudnice ubijene u izraelskom napadu na grad Rafah. Osim majke Sabrin al-Sakani, među ubijenima u tom napadu su bili i otac te novorođene djevojčice i njezina trogodišnja sestra Malek. Beba je na porodu težila 1,4 kg, a rođena je u 30. tjednu majčine trudnoće. Netom po carskom rezu je smještena u inkubator u ruševinama bolnice u Rafahu s još jednom bebom, a dobila je ime po majci – Sabrin“.

Milijun je sličnih jezivih dječjih – i ne samo dječjih! – sudbina nedužnih Palestinaca svih dobi i obaju spolova, koje idu na dušu „najmoralnijoj vojsci na svijetu“ i za koje Netanyahu, Gallant i njihovi politički i vojni operativci genocida imaju izravno odgovarati i bogu i ljudima. Za njihov osvetnički genocid tog intenziteta, opsega i broja nedužnih žrtava nema opravdanja tzv. pravom na samoobranu od Hamasova terorizma, jer je samoobrana jedno i za nju postoje odgovarajuća rješenja – kojima se ne ubija masovno nedužnu djecu i njihove roditelje – a genocid i etničko čišćenje nešto sasvim drugo.

Narod koji je ni puno stoljeće ranije bio jedva-jedvice preživio Holokaust, pogrom nacističkoga tzv. konačnog rješenja, nije si smio dopustiti, ali kad već jest, ne bi smio ni sekundu dulje trpjeti genocidnu Netanyahuovu vlast koja će ga zlom protiv čovječnosti obilježiti za buduća stoljeća. Te ljude – dakako, bez pardona i Hamaove ubojice, odnosno politikante iz tzv. velikog svijeta koji i jedne i druge huškaju na krvoprilića! – zgrabiti za debelo meso i bez milosti izručiti međunarodnoj pravdi. Kao što se, je li, traži za Vladimira Putina i njegove operativce u Ukrajini, ali još ne traži i za ukrajinske. Ili, kao što se postupilo s „ocem“ rata u bivšoj Jugoslaviji, srbijanskim voždom Slobodanom Miloševićem, njegovima najvidljivijim operativcima i nekima iz suprotstavljenih im hrvatskih i bošnjačkih obora.

Tzv. međunarodna pravda ili jest, pa vrijedi za sve jednako i svagda ili – nije. Pa, ako nije, čovječanstvo može i dalje živjeti na divlje! Baš kao što naočigled Kugle demonstrira „najmoralnija vojska na svijetu“!? Kojoj SAD upravo diže rep upravo arogantnim napadom na međunarodnu pravdu. „ICC je prevršio svaku mjeru izdavanjem tjeralica za izraelskog premijera Benjamina Netanyahua i ministra obrane Yoava Gallanta zbog navodnih ratnih i zločina protiv čovječnosti nad Palestincima u Pojasu Gaze i zato SAD uvodi sankcije glavnom tužitelju Karimu Khanu i dužnosnicima uključenima u progon izraelskih vođa koji se bore protiv Hamasovih terorista, produžene ruke Irana, za opstanak svoje domovine“, zaključak je neki dan Zastupničkog doma američkog Kongresa pod republikanskim vodstvom. „Ne smijemo dopustiti ICC-iju da sutra možebitno nastavi kazneno gonjenje Amerikanaca i državljana zemalja naših saveznika koji nisu članovi ICC-ija, uključivo Izraela.“ Pazi sad arogancije: SAD „ne smije dopustiti“, je li, najvišoj svjetskoj samostalnoj međunarodnoj instituciji kaznenog prava (nije u sustavu UN-a) obavljati svoju sudbenost za najteža kaznena nedjela međunarodnog značenja, ako su ih počinili američki ili državljani njihovih saveznika!? Sic transit.

Budalaština na entu. A smije, je li, goniti Putina i Rusku Federaciju, ali opet ne smije dirnuti ukrajinskog „oca“ rata Volodimira Zelenskog, krivca i za tolike pogibije djece odbijanjem pregovora i svakog mirnog rješenja sukoba. Razumijevanje tzv. međunarodne pravde za vola ubit’.

ICC je statutarno ovlašten sankcionirati sve počinitelje najtežih kaznenih nedjela – zločin genocida, zločin protiv čovječnosti, ratni i zločin agresije – bez obzira na to čiji su državljani, na kojoj su dužnosti i bilo gdje da su počinili neki od najstrašnijih krimena. Da je uistinu međunarodne pravde, kao što nije, SAD bi i odreda svi njegovi predsjednici i ministri obrane, generali i mnogi još iz državnog vrha odavno sjedili iza rešetaka zbog neupitne krivnje za neke ili čak sve krimene iz ICC-ijeve nadležnosti. Od ratnog i zločina protiv čovječnosti 6. i 9. kolovoza 1945. „Little Boyjem“ i „Fat Manom“ na japanske civile (kada ICC još nije ni postojao), preko Koreje, Vijetnama, Afganistana, Iraka, Libije, Sirije, niza latinoameričkih, afričkih i azijskih zemalja do Ukrajine i izraelskoga genocida u Palestini. Među žrtvama svih tih ratnih pogroma, gotovo je 50 posto djece u dobi do 12 godina. Neoprostivo!

h-alter

 1 Komentara

Komentirati možete samo kao prijavljeni korisnik

Edo Bare 12.06.2024 07:44

Prokleti bili besramnici, ubojice i kurvini sinovi.