Slavonskobrodski Servis Buljan d.o.o tj. Robert Buljan odnosno Robert Buljan tj Servis Buljan d.o.o (one-man band) - vrši servis i popravak računala, kompjutera, laptopa (prijenosnih računala).Osim toga, „puni“ ih softverom, ili, kako se kaže, neživoj nakupini od čipova, procesora, tvrdog diska, desktopa itd, itd udahnjuje dušu. Da ne dužim, i sam sam se uvjerio u njegovu neophodnost, pouzdanost i efikasnost. Čovjek rješava probleme, tako što oni koji su ih imali mogu ponovo raditi!!

Prilikom preuzimanja svog popravljenog laptopa, u ordinaciji 3x3m2, uočio sam da da je Robi, techno-doktor za elektroničke uređaje koji primaju, obrađuju, spremaju i ponovo reproduciraju pohranjene podatke, na jedan od zidova objesio ploču na kojoj je lapidarno napisao: JEL MOŽETE POGLEDATI? 150 KUNA = 19,91 EUR. (Vidi ilustraciju!)

O čemu se radi? Kao što svakog doktora za ljudske bolesti/zdravlje spopadaju s molbama da im na brzinu daju savjet za ovu ili onu bolest, tako i Buljana, vlasnici i korisnici računala, samo pitaju, do nesnosnosti, o nekim „sitnicama“. Da za svaki savjet (kako treba raditi ili kako postupiti u određenom slučaju), koje sipa kao iz rukava, dobije deset centi, Robert Buljan, alfa i omega SERVISA BULJAN d.o.o. bio bi među bogatijim Brođanima.

Na svojoj internetskoj stranici dodatno je objasnio svoj stav. Na humoran način:

Što radim u teoriji: savjetovanje o kupovini računala, dijagnostika i popravak stolnih računala ( desktop ) i prijenosnih računala ( laptop ), programiranje i srodne djelatnosti.

Što radim u praksi: ukucavanje ljudima bonova za mobitel koje su kupili a stide se pitati na kiosku, objašnjavanje gdje je preselio BROD PLIN ( na TRG POBJEDE kod RBA banke ), objašnjavanje zašto se ne plaća parkiranje u ulici Tome Skalice u Slavonskom Brodu (netko je već platio na duže razdoblje pa otišao), objašnjavanje gdje su se preselili VIP i Tele2 centri u ulici Petra Krešimira IV (VIP prešao preko puta , Tele2 50 metara niže ), objašnjavanje ljudima kojima je pukla vrećica da nemamo za pokloniti vrećicu jer u poslovanju ne koristimo vrećice, objašnjavanje da ne popravljamo tablete i mobitele, televizore i sve drugo što je na struju, objašnjavanje zašto android mobitel od 500 kn ne može raditi dva tjedna a da facebook,viber i messenger ne pojedu svu memoriju pa blokira, ostatak vremena ode na slušanje svih kako znaju sve o kompjuterima.

Kakvi smo: spori i skupi --> ovo treba biti moto jer ako jedan klijent svojim poznanicima kaže da smo brzi i jeftini onda to svi oèekuju.

Što ne radimo: sve što će 'klinac od susjeda' napraviti za 50 kn ili manje.

Pametnima i previše!