Vanja Krnić: Nakon Zlatka Željko

glasnovic-bujanecBaš kad pomislim da sam se skroz oporavio, eto ga opet. Ovaj put Hasabengović nakon Hasanbegovića. Ne zove se Hasanbegović i nije u HDZ-u. Sav sretan sam što  napokon pripadam naciji koja je premala da bi (je) počinila velike gluposti i u nadi da je s nacionalizmima i malim kloniranim homo politicus ima (Bujanec, Tepeš i ekipa) gotovo. Opet iskoči, ovaj put general . Prvi nezavisni zastupnik u Saboru, kojeg je izabrala dijaspora, koja plaća porez u matičnim državama. Copy/ paste ću njegov status na fejsu, ali i odgovor jednog tate čija kćer pohađa prozvani fakultet.

„Poražene političke snage i njihovi korisni idioti započeli su medijski linč profesora Vlatka Previšića na Filozofskom fakultetu. To je već viđeni ofucani scenariji na demonstracijama Radija 101, georgijana na Trgu bana Jelačića.
Taj društveni performans izvode razmažena derišta recikliranih komunista, kvazi intelektualaca koji u životu nisu radili i kao njihovi roditelji hoće sebi osigurati ugodnu lijenost. Njih vode skojevke neobrijanih nogu koje su dobivale novac za diplomske radove kao npr. Uloga bosanskog tovarnog konja u NOB-u.
Ta blokira rad fakulteta i sprječava studij više od 7 000 polaznika FF.
To su nasljednici onih koji su trgali križeve s vratova hrvatske djece u osnovnim školama i prebijali one koji su bili pametniji, bogatiji, ljepši. Taj fenotip podivljaloga titojungenda može se lako prepoznati: imaju blijedi ten kao da su robijali u KPD Zenica, vratovi su im kao pet kuna, imaju duge prste od igranja video igara, a glave su im u odnosu na tijelo nesrazmjerne veličine. Kineska poslovica kaže: iza debelog lica kuca tamno srce. Njihove AVNOJ face, ne pokazuju ni najmanji trunak ikakve emocije. Patološki mrze sve što je hrvatsko i žale za izgubljenim privilegijama njihove propale države. U razvijenim demokracijama kad manjina tlači većinu to se rješava pendrekom i suzavcem. Predlažem osnivanje zaklade koja će omogućiti jednosmjerno, bespovratno putovanje mladih titoista i njihovih vođa sa neobrijanim nogama za Piongjang. Tamo će imati sve vrijeme svijeta uvježbavati vlastitu kvazi demokraciju. Tamo kao njihovi djedovi i bake mogu vječno pjevati: saditi ćemo žito iz neba, dok gladna Amerika i Engleska gleda.“

Jebote o čemu on?

Dražen Breglec, otac dobitnice dekanove nagrade na Filozofskom fakultetu i bivši državni tajnik u Ministarstvu prometa od 2004. do 2006. godine, na Facebooku je komentirao status izabranog saborskog zastupnika Željka Glasnovića. Također copy/ paste prenosim odgovor.

„Svašta smo vidjeli i svakakve se retorike naslušali u hrvatskoj politici; šovinizma, homofobije, diskriminacije, uvreda; po spolnoj, vjerskoj, nacionalnoj ili ideološkoj pripadnosti. No ovo što je o studentima filozofskog fakulteta na svojoj facebook stranici iznio budući zastupnik u Hrvatskom Saboru Željko Glasnović, koji je svoj mandat izborio na listi za dijasporu, predstavlja eklatantni anticivilizacijski istup, školski primjer govora mržnje, neviđen od jedne javne osobe.

Budući zastupnik Glasnović je kao svoje mrske neprijatelje identificirao, ni manje ni više, nego studente Filozofskog fakulteta u Zagrebu. U svojoj ih javnoj objavi, pred više tisuća svojih prijatelja i pratitelja naziva “razmaženim derištima recikliranih komunista, kvazi intelektualacima koji u životu nisu radili i kao njihovi roditelji hoće sebi osigurati ugodnu lijenost.” Implicira im da ih vode “skojevke neobrijanih nogu”, naziva ih “anarhistima, i bojševičkim sotonistima”, rasistički ih etiketira da ih je “lako prepoznati jer imaju blijedi ten”, da su im “vratovi kao 5 kuna” i da imaju “duge prste od igranja video igara, a glave su im u odnosu na tijelo nesrazmjerne veličine…” Na tako etiketiranu “manjinu” Glasnović zaziva pendreke i suzavac, mudro konstatiravši “da se tako radi u razvijenim demokracijama”, te predlaže njihov izgon odnosno: “jednosmjerno, bespovratno putovanje mladih titoista i njihovih vođa sa neobrijanim nogama za Piongjang.”

Stoga sam vam se ovim postom, Željko Glasnoviću, odlučio obratiti izravno.

Oprostite unaprijed što čak ni kurtoazno “gospodine” ispred vašeg imena ne mogu napisati; pokušao sam više puta i svaki puta tu riječ izbrisao, nakon ovog što ste napisali i unatoč vašim braniteljskim zaslugama, to bi naprosto bilo licemjerno.

Tko ste vi, Željko Glasnoviću? Ratni veteran, general, patriot, borac za pravdu i za Hrvatsku, “živuća legenda”, kako vas opisuju vaši suborci iz Hercegovine ili nešto sasvim suprotno; ksenofob i totalitarist, mrzitelj mladeži svog naroda i svih onih koji ne misle poput vas?

Iz kojih ste pobuda 16 godina nakon umirovljenja, te nakon 20 godina od završetka rata, ponovo krenuli u rat; ovaj put rat protiv nekih drugih mrskih neprijatelja, ni manje ni više nego protiv studenata i profesora njaprestižnijeg humanističkog fakulteta u Hrvata? Zašto pendrek, suzavac, te izgon iz države zazivate protiv hrvatske mladeži, koja je zajedno s svojim profesorima, uvjerljivom demokratskom većinom pokrenula razrješenje, u pokušaju klerikalizacije jedne civilne ustanove spriječenog, dekana Previšića (o činjenicama u svezi tog slučaja molim vas, izvolite nešto i pročitati).

Obraćam vam se ne samo kao građanin i platitelj poreza u zemlji u koju ste došli raditi, vać i kao roditelj jedne studentice, “blijede puti” s Filozofskog fakulteta. Svojoj sam kćeri nastojao ugraditi radišnost, toleranciju i solidarnost s svim ljudima i ljubav prema svakom čovjeku, svakom pojedincu, svakom građaninu, bez obzira na “boju puti, dužinu prstiju i debeljinu vrata”. Poticao sam i vlastitim primjerom pokazivao da joj ne smije biti svejedno i da se vrijedi boriti za svoja uvjerenja kao i za tolerantno i perspektivno društvo, za naprednu i modernu Hrvatsku domovinu, poticao sam ju na izgradnju vlastitog stava i svoje vlastito i slobodno razmišljanje temeljeno na humanizmu i civilizacijskim dostignućima.

Ja sam danas ponosan i sretan otac, ponosan na svoju kćer, ne samo zbog studentske izvrsnosti (ironično, prošlogodišnje dobitnice “Rektorove nagrade”) nego iz zbog toga što ljude ne djeli i ne etiketira, što ne mrzi i što ne prijeti, ponosan sam što nije rasist i ksenofob, što ne širi mržnju što zna što je dobro a što nije i što je na strani dobra. Ponosan sam što je izgradila svoj put i svoj stav na univerzalnim vrijednostima i što joj ponekad, upravo takvoj, kažu “isti otac”. Za razliku od dekana Previšića kojeg branite i mnogih sličnih, nikad nisam bio ni komunist, ni totalitarist, ni autokrat i cijeli život vjerujem u slobodu pojedinca i u uspjeh koji se postiže radom. Vjerujem u Hrvatsku u kojoj ni lopov “Hrvat” ni ksenofob “Hrvat” nikad neće biti manje lopov ni manje ksenofob zato što si je nadjenuo “Hrvat” kao prefiks, kao što ni pripadnik bilo koje druge nacije, vjere ili uvjerenja nije ništa manje vrijedan samo zato jer sebe ne opisuje kao “Hrvat”.

Željko Glasnoviću, kad ćete davati prisegu kao zastupnik, znajte da je ovo o čemu vam pišem, zapisano u hrvatskom Ustavu i zakonima u koje ćete uskoro prisegnuti. Sjetite se toga i neka vam ne zapne knedla u grlu kada ćete izgovarati “prisežem”. A kad ćete primiti svoju prvu zastupničku plaću, znajte da ju primate djelom i iz novaca koji ja i moji zaposlenici iz jednog malog poduzeća izdvajamo. I ja i tisuće roditelja djece, studenata u Hrvatskoj koje ste na najprimitivniji način izvrijeđali. Mi vas, a ne vaši glasači iz dijaspore plaćamo. Nemojte me krivo razumjeti, iskreno smatram da se glas hrvata van domovine treba čuti i u hrvatskom Saboru, ali znajte da vam ništa u životu što ste radili, ne daje pravo da nas i našu djecu primitivno vrijeđate i omalovažavate.

Nadam se da ćete za govor mržnje odgovoarati pred pravosudnim institucijama države u čijem parlamentu ćete uskoro sjediti. I nemojte živiti u zabludi: vi i vaši suistomišljenici, klerikalni autokrati kao dekan na odlasku Previšić, te ostali ksenofobi i mrzitelji, u Hrvatskoj niste većina, srećom niste i nikada nećete biti.“

Ako se ne varam revoltirani otac svojedobno je bio kandidat za predsjednika HSLS-a.  Šokatno je po meni zazivanje pendreka i suzavaca na Filozofskom, koji treba usmjeriti prema … ostaneš bez teksta. Više nisu krivi Srbi , sad je kriva manjinska banda od dvjestotinjak anarhista i boljševičkih sotonista. Da brojao je, čak je i dlake na nogama brojao.

Tolerancijom na toleranciju, profesionalni hrvatski brojači svega nemaju toleranciju na ništa, osim na sve oblike vlastite gluposti i ekstremizma.

Da idem dalje,  profesionalni „Srbin“ Pupovac NU2 otvorio je vrata možebitnoj podrški u Saboru upravo Hasanbegoviću za potpredsjednika Sabora, a nisu razgovarali o foteljama. Osam kandidata za predsjednika SDP-a, a u HDZ-u je bi jedan. Dvjesto tisuća članova najdemokratskije stranke u Hrvata, biralo je jednog kandidata, bilo je nategnuto, ali izabrali su kao na izborima u Sjevernoj Koreji.  Tridesetipet tisuća SDP ovaca birat će između njih osam za sada. Karolina Leaković iako ima male šanse, ali bar ima anti homfobne stavove i zalaže se za prava žena. I njezinu fejs kandidaturu sam sa simpatijama popratio. U svakom slučaju u moru kloniranih kandidata Bojan Glavašević bi bio novost i po meni najbolji,  ali se, jebiga, nije kandidirao, bar za sada. Hdz= Sdp, jedan član jedan glas. Plenković je bio jedini kandidat (mogli su ga odmah dekretom  izabrati) i dalje je Ok. Nikako ga po načinu političkog djelovanja ne mogu staviti u HDZ         (čovjek zalutao?), ali ja sam opet zaglibio u politici…

Da upotpunim kolumnu s lokalno/urbanom/seljačkom politikom i s HSS-om. Da li je Krešo Beljak svojim manevrima  izgubio slovo “e” iz prezimena?
Za njegove neprijatelje , nije ga ni imao. Ali trenutno je ovaj potez za njega došao nešto kao… hm, auto-radio u vreći; naprosto nije mogao odoljeti, jer:

1. otkinuo je MOST-u barem dva ministarstva,
2. kolegici Marijani P. izbio je ključni adut iz ruku,
3. konačno se smije javiti na telefon kad zovu Pučani.

Da je Feral kojim čudom preživio morao bi proširiti i uvesti audio i video rubriku nekad poznatog  bar meni dijela  greatest shits. Na ovom linku (http://www.lupiga.com/vijesti/antologija-suvremene-hrvatske-gluposti-tako-su-govorili-nasi-stari-2)  imate dobru antologoju stupidnih izjava tadašnjih/ sadašnjih dionika (op. aut. ima Bujanca) političke scene. Što se promijenilo protokom godina? Apsolutno ništa. Glupost je ostala ISTA.

 

104 comments

Skip to comment form

 1. Vanja, neću ti replicirati na dano mišljenje na koje imaš pravo jer ipak živimo u slobodnoj državi koju je omogućio HDZ i Franjo Zuđman, nakon krvavog rata uz pomoć većine naroda ali ti moram reći da kada govoriš o dijaspori, pozivaš se na to da ne plaćaju porez u Hrvatskoj, a zanš li da u Hrvatskoj porez plaća oko 2 milijuna Hrvata a pravo glasa ima oko 3,5 do 3,8 milijuna ovisno kako nas prebroje. Znam za tvoju bolest i žao mi je što ti se to dogodilo i mislim da ni ti porez ne plaćaš a imaš svoje političko mišljenje, iznosiš ga javno a i glasaš.

   • Lara on 27.09.2016 at 08:02

   A o prijetnjama i, uopće, nedoličnosti, saborskog zastupnika (ma štogod to značilo danas, a mene podsjećaju na trgovce)- ni riječi od tebe. Kao, ono, “naš” je, stvarao je s Franjom državu, može mu se srati po glavama mladih ljudi, može mu se prijetiti, zastrašivati…

    • on 27.09.2016 at 10:02

    Evo saće Lara i slični tekstopisci da se suprotstave tim prijetnjama i da od nedoličnog zastupnika naprave doličnog. Kajgot

  1. “Vanja, neću ti replicirati na dano mišljenje na koje imaš pravo jer ipak živimo u slobodnoj državi koju je omogućio HDZ i Franjo Zuđman, nakon krvavog rata uz pomoć većine naroda ali ti moram reći da kada govoriš o dijaspori, pozivaš se na to da ne plaćaju porez u Hrvatskoj, a zanš li da u Hrvatskoj porez plaća oko 2 milijuna Hrvata a pravo glasa ima oko 3,5 do 3,8 milijuna ovisno kako nas prebroje. Znam za tvoju bolest i žao mi je što ti se to dogodilo i mislim da ni ti porez ne plaćaš a imaš svoje političko mišljenje, iznosiš ga javno a i glasaš.”
   Hurem kakve veze ovaj tvoj komentar ima s ovom kolumnom?Glasnovića ne komentiraš???, ali mene da.Građani Hrvatske su stvorili hrvatsku. Franjo Tuđman nije ni spomenut.Zar bi ja trebao šutiti ili mi je kao OSI u mjessto u logoru?Zapitaj se bolje kako se osječa čovjek s 36 godina kao OSI , koji ne radi i živi od 1250 kn Osobne ivalidnine i svake godine prolazi revizije iste.
   Misliš da ne placam porez.Ne pitaš se u isto vrijeme tko je omogučio da civilni invalidi budu na marginama društva.Porez platim svaki put kad odem u trgovinu da kupim Bosansko, Češko, Poljsko ili ne znam čije mlijeko za naše nemam para, ne pitaš se u isto vrijeme tko je uništio našu privredu?
   Ne radim , ali da glasam.Napiši koju pametnu o kolumni…
   Da , 91 bio sam u podrumu,

   1. već sam ti rekla da imaš pravo na svoje mišljenje s kojim se ja ne slažem. Valjda imam na to pravo. mene je više zastrašilo “ili mi ili oni” koje je milanović proklamirao godinama a nisam baš nigdje pročitala da si o tome nešto napisao. razlika između glasnovića i milanovića je ogromna, glasnović je jedan neovisni zastupnik a milanović je bio premijer pa takav stav premijera da isključuje pola države koja ne misli kao on je zastrašujuća. glasnović ima pravo izreći svoje mišljenje a činjenica da studente /njih oko 200/ podržava sdp, kolarićka, raukar, matula, babe meni liči na prosvjed protiv hasanbegovića. što je s ostalim studentima. sada još fale one dvije iz LGBT zajednice da postave šator i nastave same prosvjedovati. nemam ništa protiv LGBT ali to nisu moji predstavnici, pa kada oni prosvjeduju , žao mi je ali nedajem podršku. podršku im dajem samo ako ih netko zbog opredjeljenja maltretira.

   2. u svom tekstu da si samo govorio o izrečenom od strane glasnovića, onda bi ti replika bila ok. ti si si dao za pravo govoriti o dijaspori o državi o invalidima, udrobio si svega i svačega a onda očekuješ da nitko ne reagira. ponavljam da mi je žao tebe kao i bilo koga drugoga tko je obolio ili postao invalid iz bilo kojeg razloga, ova pitanja nisu dobro riješena ali onda to kao temu stavi u kolumnu a ne provlačiti ovo kroz tvoj osvrt na nečije izraženo mišljenje, za koje, ponavljam, svatko ima pravo.

    1. Hurem…prvo da razjasnimo, kažeš: “već sam ti rekla da imaš pravo na svoje mišljenje”… -to nisi TI rekla nego USTAV.
     Drugo,kažeš: “ponavljam da mi je žao tebe kao i bilo koga drugoga tko je obolio ili postao invalid iz bilo kojeg razloga”… -Tko si ti da žališ OSI, žali sebe. OSI trebaju jednakost ne sažaljenje.
     Treće, kažeš: “…živimo u slobodnoj državi koju je omogućio HDZ i Franjo Zuđman, nakon krvavog rata uz pomoć većine naroda…” odabrala si si nik HUREM, toliko o tvom patriotizmu…a licemjerno je što pljuješ po ljudima koji brane demokraciju…mislim na studente…i podržavaš čovjeka koji bi na njih išao pendrekom.
     Pojma ti Hurem nemaš o demokraciji.

 2. hurem samo je hdz omogučio hrvatsku ako je to tako a nije snosi odgovornost i za dobro i loše što je sa lopovima iz hdz koji su poharačili tu istu zemlju i pokrali ostatak hrvata koji nisu hdz jer hdz jer ecimo dvjesto tisuča članova gdje smo mi ostali branitelji a vanja dobro kć onaj tko plača porez taj glasa ali nije ni u tome problem nego prvo glasuju u konzulatu u mostaru pa u vrgorcu i obližnjim mjestima e tu je problem dvostruko glasovanjeJOš nešto DIJASPORI TREBA POMOČI OK ALI SAMO U GRANICAMA NAŠIH MOGUČNOSTI . Da dok postoji BIH MORAMO I NJU POŠTOVATI KAO ZEMLJU KAO NAŠEG SUSJEDA kad je ne bude ako se to desi to je druga pjesma ali zasad je to tako. HUREM SRAMOTNO JE KADA TI VANJU DOKAZANOG INVALIDA PRZIVAŠ ZA POREZ A NE PROZIVAŠ SVOJE ZEMLJAKE KOJI GA NE PLAČAJU NIGDJE NE PROZIVAŠ NI LAĆNE INVALIDE A IMA IH ZNAŠ TI BOLJE NEGO JA

  1. mileni, ti si do sada prosuo tolike laži bez odgovornosti. već sam ti negdje napisala da invalida nema lažnih, ili su invalidi ili to nisu. ako nekoga znaš prijavi ga, takvog jednog jako podržavaš, ima PTSP a vodi grad.

  2. pa mileni, hdz jedini i snosi odgovornost za sve u ovoj državi. kada se zaseru, sdp obično utekne i onda to netko drugi rješava. ne pišeš ništa o 100 milijardi duga koje je ostavio sdp, što je 10 puta veća pljačka od svih pljački dosada, o narušenim odnosima s europom, susjedima i vas celim svetom /ili mi ili oni/, mi smo najajči.sdp nam je ostavio tužbe banaka, neriješene švicarce, blokirane, osiromašene, tebe to ne zanima, ti si ko fol na moru. ovi zadnji događaji oko rotora u gupčevoj.zrinskoj, de malo razmisli, mislim da bi rotor trebao na izlasku iz tvrđave, ali samo u smjeru juga

  • on 27.09.2016 at 08:24

  Neka ustašofili i revizionisti iznose svoje stavove, ali zašto nema stavova intelektualaca, umjetnika, slobodnomislećih građana? Ili se podudaraju s Glasnovićevim?

   • on 27.09.2016 at 10:00

   Pa ima, ali ste se vi zabavali s marginalcem dok veliki dečki delaju posao. Daj odrastite.

   Sjećam se kao danas kada su se svi zgražali na rojsovo jamio ili na kovačevićevog madraca. Hektolitri tinte ysu proliveni u priči kako će upravo zbog njihovih verbalnih ispada privatizacija proći nekažnjeno ili žene oslabiti svoju ulogu u društvu. I upravo se to dogodilo, ali zato što su plaćeni i korumpirani mediji zabavljali javnost s blesavim marginalcima, umjesto da su se posvetili ozbiljnim tekstovima i ozbiljnim ljudima koji doista odlučuju o tome.

  • grey on 27.09.2016 at 08:37

  Nakon Zlatka Željko… ili, nakom šljama bagra/ološ?

 3. Zaista moram reći, da na žalost Vanja u svojoj kolumni puno toga je napisao i pisao o svemu, ipak na kraju čini mi se, da ništa ne ide s ničim! Jedino što mi možemo zaključiti to je ta stara teza kako je politika k…!

  OK! Jedan umirovljeni general imao svoj ‘izljev ljubavi’ prema studentima filozofskog fakulteta koji su sve dosada u medijima ostali neprikosnoveni, kao da su njihovi postupci bili baš legalni i legitimni.

  Tako taj budući saborski zastupnik iskazao svoju netoleranciju ‘na visok nivou’, ali nije on prvi… Za vrijeme izbornih utrka nagledali smo sličnih, pa i takvih izlijeva, da ne pričamo o sličnim, ‘komotnim’ ponašanjima nekih bivših saborskih zastupnika u Saboru. Vjerojatno svi oni koji čitaju ovaj komentar prepoznaju one koji su spremni na takve postupke.

  Prema tome to ponašanje nije povezana ni sa iseljeništvom, ni sa stranačkom stegom jer ima tu i ljudi iz HDZ-a, SDP-a, pa i drugih stranaka. Ima ih i sa školom i bez, pravnika i branitelja, pa i običnih ljudi, bar nekada smo mi svi tako mislili…

  Ta politika izgleda mijenja ćud ljudi. Pa najbolji primjer postupak šefa jedne stranke o čemu Vanja na kraju piše. Svakom je jasno da sve to što je taj gospodin dosada odigrao na granici morala i to ne samo u politici! No i on sa svojim postupcima dokazuje kako je politika k…!

   • grey on 27.09.2016 at 10:52

   “Izljev ljubavi? Nije problem ne slagati se sa studentima, nego prijetnja pendrecima i suzavcem. Ne ralativiziraj tipa koji razara društvene vrijenosti i poziva se na silu. Ne podržavaj posredno društvene nakaze!

   1. Nisam znao da taj “tip”, tko još nije ni ušao kroz saborska vrata, može “prijetiti pendrecima i suzavcem”, kao da je, u najboljem slučaju ravnatelj policije ili ministar MUP-a! Riječ je o običnom ‘izljevu ljubavi’ “tipa” tko nikada neće moći “razarati društvene vrijednosti i pozivati se na silu”, mislim na legalnu i legitimnu silu RH… Sve je to obična fobija, a njegova ‘verbalna egzibicija’! A za takvu ‘verbalnu egzibiciju’ još nikom nisu sudili u Hrvatskoj, jedino ako je riječ možda u privatnoj tužbi za klevetu ili uvredu.

    1. “…A za takvu ‘verbalnu egzibiciju’ još nikom nisu sudili u Hrvatskoj, jedino ako je riječ možda u privatnoj tužbi za klevetu ili uvredu….”

     Pa ovo je nevjerojatno. Čovjek vrijeđa, insinuira, blati… i ti spominješ privatnu tužbu. Takve treba osuditi kao zločince koji ne potuju mladsot našu, državu, a ni političku korektnost. Riječ je o bitangi, ustašoidu koji truje javni prostor. Izgubili su 1945. i sada bi vratili kotač povijesti. To se ne smije dopustiti.

  • on 27.09.2016 at 09:57

  Vanja čim sam vidio naslov, odmah sam odustao. I ti si se uhvatio u zamku komentiranja beznačajnog marginalca. Bolje da si to vrijeme proveo sa svojim curama ili skolegama na pivi. Ti si bar razuman dječko. Pomisliš li kada da postoje u politici i društvu crbene krpe za zapjenjene bikove koji suludo jurcaju na krpu dok se velike stvari odvijaju pred njihovim očima, ali ih ne oni zabavljeni krpom ne vide. Je li marginalac Glasnović doista bitniji za naše sutra od dilova koji rade Plenković, Petrov, Pupovac i ostali odrasli dečki dok se vi popišanci zabavljate sa uneređenim Žacom?

  Kakvi naivci. Koliko puta možete popušit jednu te istu foru?

   • grey on 27.09.2016 at 10:48

   Vanja, u tom smislu, bavi se samo glavom i frizurom, srcem, crijevima i plućima. Ne obaziri se na nokte, kožu, trepavice, perut, hemoroide… Dakle, pravi se lud kad ti kroz dnevni boravak prođu mravi, ali obarti pažnju na slonove i žirafe.

    • on 27.09.2016 at 15:02

    Ne nego se koncentriraj na pravi posao, a ne na šarenu lažu. Ne gledam vaše televizije pa nemam pojma tko je taj vaš glasnović. Odraslim i ozbiljnim ljudima on je nebitan.

    Neću opet o tesnoj koži, ali ima i selo gori a baba se češlja 🙂

    Iako, iz remek djela poput tesne kože čovjek puno više nauči o životu i društvenom uređenju nego iz tomova vašeg preseravanja.

    Bila bi fora da su snimili nastavak i pokazali čim se poslije juge bave jataganci i kurčubići. šojići. Više bi profitirali od toga nego od Budenovih visokoparnih proseravanja.

 4. HUR EM TI SI LAŽLJIIVICA ČIM ZINEŠ JER SU TI IDOLI GLASNOVIČI SANADERI I KARAMOLOVI A NE MI OBIČNI LJUDI KOJI NISU U STRANKAMA I KOJI SU BILI NA RATIŠIMA OD VUKOVARA DO DUBROVNIK A I ZA KRAJ POLJUIBII SANADEARA I KARAMOLA U DUPE MOŽEŠ PRIDE I BUJANCA

 5. e moj mileni, zašto vičeš /velika slova/, misliš da ćeš vikanjem postići da te se netko boji. pa ti cijelo vrijeme lažeš, sada govoriš da si ti jedan obični čovjek koji je bio na ratištima, ti si obični kokošar, lažeš da si na moru a smrdi ti u tvrđavi gore nego nama na brdu. pogledaj si plakat jedan od nas, meni na to zvučiš, a ako imaš vremena pročitaj knjigu za koju je gradonačelnik imao promociju o trošku proračuna, kada je najavio kako će ju napisati. veće sprdnje od toga, novinarski svijet nije čuo

 6. hurem izglleda dasi si nekom dala u gradu a nisi trebala a ja sam branitelj 1990-1995 i ležim trenutno na bolskoj plaži laptom mi je u ruci i zadnja mi je misao kome pušiš da bi došla do posla napred naši dali cosi ili jeliću i vjeruj mi da mi je trwnutno to največi problemu životu kome hurem puši jebote tko si ti nitko i ništa vrtirepka sa kamena da imaš malo morala skinula bi se sa portala

  1. milenijum, nažalost nisi pročitao što je hurem napisala. Ona piše o Duspari koji je obećao napisati autobiografiju, a do dan danas to nije učinio. Ona navodi jednu ilustraciju neviđene beskrupuloznosti.

   Vjerujem ti da si branitelj, jer samo oni mogu s mirovinama uživati na Jadranskim plažama. Da si radnik/službenik/roditelj itd- to ne bi mogao, zar ne?

 7. Bruno “Bliže ljudima” moram priznati da tu knjigu željno iscekujem,,,,

   • on 27.09.2016 at 15:04

   Znaš kako je raja preoblikovala taj slogan u “bliže mudima” – naravno babinim. Duvaju ga sitnozubi sve u 16, a kad pođu da uvate malo vazduha između dva duvanja, onda pošalju koju anonimku.

   Treba snimiti i onu “Babo još nije, a kaće ne zna se” 🙂 – redatelja vrageca 🙂

   1. Živela Tesna koža! Živeo Jedan maja!

  • on 27.09.2016 at 16:15

  Dosta likova ovdje izgleda ima istog dobavljača kao lik iz klipa:

  https://www.youtube.com/watch?v=-oFvcignVbo

  • grga on 27.09.2016 at 16:41

  mile – ti si dragovoljac minhenske bojne. Protiv koga si se borio od 92 do 95, protiv komaraca.
  Govoriš o moralu, a pišeš ko vucibatina.
  Trebao si malo bolje pročitati šta je Glasnović rekao. Ti si se i tebi slični prepoznali u tim rječima, pa sads podmečrtr da je on studentima nešto pretio. Ali od tebe se ni ne očekuje da napišeš nešto suvislo ti si agitprop

   • on 27.09.2016 at 17:40

   Ti braniš Glasnovića? Ti objašnjavaš da je on nešto drugo rekao? Ti niječeš da je on prijetio?

   Nije ni čudno onda što milenijum u komunikaciji s tobom podivlja. Još je to malo!

  • grga on 27.09.2016 at 18:16

  stalker – i ti si dio jednoumlja, a prodaješ se kao demokrata. Svi imaju pravo na svoje stavove pa tako i Glasnović. Tebi i milemiumu smeta sve što misli hrvatsko. Ja se ne slažem sa Glasnovićem, ali ne slažem se ni sa plenumski sačekušama. Samo “sljepci” ne vide ili se prave da ne vide ono o čemu se tu radi, Kako to da plenum na FF oživi samo kad SDP upadne s vlasti. Meni to nije čudno a tebi?

  1. žele integrirati Filozofski u Katolički bogoslovni fakultet…some to ti je jednoumlje. Kad bi to radio SDP onda bi se plenum studenata bunio protiv SDPa a pošto to radi redovito HDZ redovito se bune protiv HDZa. Bodoslovni fakultet to su ti oni što kažu da je Žena drugotna a Muškarac prvotni i da je žena zaslužila da pati jer je natjerala muškarca da iz saželjenja nad njom napusti Eden (raj). A o kojim sljepcima ti govoriš?

  2. evo link pa se educiraj o jednoumlju i “sljepcima” i zašto se bune studenti i koliko je krkan taj Glasnović jer pljuje po njima na najprimitivniji i zaostaliji način
   http://www.24sata.hr/news/54-odsjeka-protiv-propalo-je-spajanje-filozofskog-i-kbf-a-481174
   http://www.seebiz.eu/promasena-i-suluda-ideja-spajanja-filozofskog-i-katolickog-bogoslovnog-fakulteta/ar-133458/

    • on 27.09.2016 at 19:06

    Ništa ne kužiš Volođa. Glasnović je budaletina koja može podjariti samo još veće budaletine od sebe. Čovjek koji priprema fuziju je rektor koji je na tom mjestu već jako dugo, ako se ne varam još od vladavine SDP-a. Ima li dakle veze politika s fuzijom? Ima, ali to sigurno nema veze sa Plenkovićem ili Milanovićem. Nema to veze čak niti s Karamarkom jer on niti ne zna ni što je FF ni što je KBF iako je navodno na jednom od njih.

    Sitnozubi su zabavljeni s klaunom Glasnovićem koji nema bveze s ničime – dakle bezveznjak je. No oni koji su bitni, u prvom redu rektor Boras, ovim glupanima nisu ni blizu vizira iako delaju jedno te isto već godinama.

    Daj bolje gledajte Tesnu kožu ili još bolje Gidru i onog njegovog priku. To je vaš nivo.

    • on 27.09.2016 at 19:07

    Eh da evo sam se sjetio. Gledajte Žikinu bre dinastiju 🙂

  • grga on 27.09.2016 at 18:42

  vlado – baš o tebi Kako ti to nama fino objasni. Ili si budala ili te lako preveslati. Ako imaš ištam u glavi, a očito nemaš razmisli malo, a ne odmah odapeti hrpu gluposti. Jadna je država i cjela misleća inteligencija s takvim kao ti i tebi slični
  Još nešto. Sječaš li se Joce koji je maznio lovu iz PBZ, pa pobjego u London, Možda neko zna pa nam napiše kako je je li mu bolje bilo nekad ili sad.

  1. “Jadna je država i cjela misleća inteligencija s takvim kao ti i tebi slični” hahaha de razmisli malo o ovome što si napisao: “Ako imaš ištam u glavi, a očito nemaš razmisli malo” – šta je to? Haiku
   Znam da si me htio izvrijeđati al jebiga…hahaha

  • grga on 27.09.2016 at 18:45

  vlado – prošlo je vtijeme kad su nas kumrovečki stručnjaci učili pameti.
  Ili si ti možda btavar tokar, svinjska glava ili sin svih naroda i narodnosti — bljak

   • Maki on 27.09.2016 at 19:06

   Budi ponizan pred tim bravarom. Ne pljuj u posudu iz koje si jeo. Kritika je dopuštena, ali ne i komenetarski dernek koji smrdi na vrijeđanje.

    • on 27.09.2016 at 19:13

    Evo drhte mi noge i padam na koljena pred Jožom bravarom kao i Jozom Bozom. Ti si Glasnovićev brat blizanac, odraz u ogledalu, naličje.

    E pa shvati da talibani koji lete na svaku misu i čitaju glas koncila nisu ništa gori od tebe koji negdje doma imaš skriven oltar Joži i kompaniji i koji svako malo otvoriš kapital i baciš jednu drkicu.

    Jebi gam sad su oni na pucupar desetljeća, prije ste bili vi na pucu par desetljeća. Što da mi jadnici kažemo kojima nisu dragi ni jedni ni drugi? Kad će naše vrijeme doći u kojemu neće biti dogme i dogmatika, fanatika?

    Kad ostarimo ili kad krepamo? Hoće li nam se bar djeca riješiti parazita i ispirača mozga?

     • Lara on 27.09.2016 at 19:19

     Tito je maršal, Tito je genije.

     https://www.youtube.com/watch?v=VtR0E-vGhuo

      • grga on 27.09.2016 at 19:27

      lara – pogledaj u ogledalo, ako ništa ne vidiš dobro je. Ako vidiš jadno je

       • Lara on 27.09.2016 at 19:33

       Prešao si granice. I ja ću, pa da završim za večeras. Glede ogledala- ti kad se pogledaš u ogledalo vidiš malog Tuđmana iliti Franka. Oslobodi se kompleksa domoljuba koji dijeli lekcije. Pun je kurac ljudima lekcija od ljudi bliskih starim penzionerima od 40 godina.

        • grga on 27.09.2016 at 19:37

        lara – misleći ljudi nemaju idole, pa tako ni ja. Od svakog uzimam samo ono što je dobro. Ne opterečuj se sa mnom. Nisam ja bitan. Tema je bitna i o njoj piši i pokaži nivo komunikacije. Vjerojatno ti je kurac slučajno izletio iz usta?

  • grga on 27.09.2016 at 19:16

  maki – nije vređanje sve je rečeno u prenesenom značenju. Ako misliš da me je bravar tokar hranio jako se varaš. Pljačkao je i mene i tebe i sve ostale.
  Evo ti računica
  Prosječna plaća 1985 je bila 200 eura,
  Za isti posao danas je plača 800 eura.
  Za vrijeme tokara tite radilo je u Hrvatskoj oko 1500000. radnika Razlika u plaći 600 eura puta 1500000 hej ne stane mi u kalkulator. Toliko su drugovi mjesečno pljačkali Hrvatsku. I druge republike su prošle slično.
  Kome sad nije jasno zašto se brani juga i kome je bilo bolje. Meni ne.
  A nadobudni laprdaju o farbanju tunela. Time farbaju pošteni narod koji i dan danas pati s malim mirovinama jer ih je tito prco opljačkao, naravno s onima koji ne skreču s njegova puta. Da nisi i ti jedan od njih.

   • Lara on 27.09.2016 at 19:26

   Izvor: [PDF]
   Hrvatski mirovinski sustav: korijeni, evolucija i perspektive

   Godina DEM
   1953. 117,15
   1960. 225,26
   1965. 197,20
   1970. 367,20
   1975. 465,43
   1980. 580,46
   1985. 457,92
   1990. 683,71

   Sad je u RH 800 eura, ali zato što sitnozubi imaju oko 300 eura, a ostali… izračunaj sam.. A prošlo je 27 godina od 1990.

    • on 27.09.2016 at 19:33

    457dem = 1830kn Pa znači da je danas puno bolje. Bar za 300-400kn. Ovo 90-tih ste komentirali da je već počeo dejstvovati kapitalizam pa valjda odatle porast.

  • grga on 27.09.2016 at 19:33

  lara – pljačka se ne može sakriti koliko god ti branila- titu i očito roditelje skojevce, opljačkali su narod i zato je juga i pala. Pala bi i prije da nije bilo cinkaroša o kojima Svarog piše – bravo stari hvala na pomoći, nemožeš sam protiv ove najezde boljševika. .
  lara kolika je plaća bila za sitnozube 1985 to napiši

   • Lara on 27.09.2016 at 19:36

   Jes li ti pri sebi? Ti govoriš o pljački u doba Tita? Ti si stvarno otišao k vragu. Čovječe, pa nema pljačke kao što su hadezeovci opljačkali HRVtsku počevši od 1991. Nema! Jasno?

   Ti si hadezenjara. Nije to problem, nego je problem što se time ponosiš. Čega se pametan stidi, budaletina se time ponosi.

   1. Grga 1985 me zaboli što je bilo, tad sam imao pet godina…., još me ni u pionire nisu primili 🙂

  • Hugo on 27.09.2016 at 19:49

  Bravo, Vanja, svaka čast. To su Bozanićevi demoni u obrušavanju na metu poznatim i već viđenim sredstvima – mržnjom, uvredama i nasiljem. Takvi pale knjige i odvajaju studente i profesore po rasnoj, klasnoj, rodnoj i svjetonazorskoj osnovi. Zašto žele zavladati FF-om kad već imaju svoj KBF i Hrvatske studije (“Hrvatski studiji umjetno su stvorena paralela Filozofskom fakultetu, osnovana po želji Franje Tuđmana – čovjeka bez mature i fakultetske diplome, ali zato s doktoratom Filozofskog fakulteta iz Zadra. Teško je reći koliko je razlog bolesna taština diktatora, a koliko politička neslaganja i karijeraško laktanje osoba koje su sebe željele vidjeti za katedrom do koje nisu mogli doći u okviru FF”) ?

  https://lh4.googleusercontent.com/-UbunBt-Z7s8/V-p8DKG2gSI/AAAAAAACcGc/R8DtAqbej0ExWRqnTg7BjvjN4t7bl-JHACL0B/w700-h557-no/RVATINA%2Bkoja%2Bbi%2Brje%25C5%25A1avala%2Bstvari.jpg

  https://lh6.googleusercontent.com/-wv4OZU48IX0/V-qZVUvX5PI/AAAAAAACcQA/YrqcXqLlDkIBpBl0GbuOyWbnRRBl7Uh_QCL0B/w392-h657-no/Tako%2Bje%252C%2Bdraga%2Bvjernice.jpg

  Studenti Filozofskoj fakulteta Zagreb
  protiv konzervativne kontrarevolucije u Hrvatskoj
  https://lh4.googleusercontent.com/-FuYFbFAQyRg/V-p8oe3z2sI/AAAAAAACcHE/Bna4LemnzV4yZemxbWwmF8fz7VWS56UFgCL0B/w960-h498-no/14457411_1781561825454057_7900870403405418160_n.png

  • grga on 27.09.2016 at 20:41

  hugo – tvoji esdepederisu popalili ne samo knjige nego i ljude, Djecu, žene starce, i svu misleču inteligenciju koja je bila do 45-te. To ni ti ni inokosni Vlado ne možete oprati lažlblnim optužbama da smo desničari Tiuđmanovci bla bla bla.

  Vanja – samo nemoj o moralu. Odeš li kad do tetke Anke pozdravi je i ponesi joj čebe da joj nije hladno. Nemaš baš neki pedigre da moraliziraš. Ne vjerujem ti Pozdravi Jocu, je li mu šta ostalo od 80000 dolara, tad je to vredilo jako puno.
  Koliko si tad imao godina.

   • Hugo on 27.09.2016 at 21:06

   grga, tko god mrzi, pali i ubija nije moj, to je ista patološka bagra u svim zemljama svijeta, koji to mora biti manijak koji ubija djecu, žene i starce, (i muškarce), i kidiše na studente i profesore želeći silom uspostaviti inkviziciju i segregaciju na slobodnom i neovisnom sekularnom fakultetu.

  1. eee grga grga, ti o toj mislećoj inteligenciji prićaš kao da postoji NEmisleća inteligencija…ne znaš ti ni šta znači inteligencija.
   “inokosni Vlado” ? ne razumijem termin 🙁
   vjerojatno opet pokušavaš uvrijediti nekog….ne ide ti vrijeđanje i ja bi se toga ostavio na tvom mjestu. (smije ti se misleća inteligencija iz ’45)
   A što se tiće morala, iz jedne Vanjine rečenice možeš naučiti više o moralu nego iz svih tvojih komentara zajedno. hahaha nadam se da si pijan pisao komentare.

    • on 27.09.2016 at 22:10

    Pa bilo je i samoproklamirane ili državne inteligencije. Ona je uglavnom bila nemisleća, odnosno po svoje mišljenje su išli u kojekakve komitete.

    • on 27.09.2016 at 22:11

    Imamo i sada inetligencije koja ide po mišljenje na kaptol ili kod stranačkih prvaka. Ništa se promijenilo nije. Tu je Glasnović u pravu, kao da Juga nikada nije ni nestala.

 8. grga jedino što mogu zaključiti da si ti jadnik u glavu

  • grga on 27.09.2016 at 20:51

  vanja – drago dijete istina boli. To će te pratiti cijeli život. I ja sam invalid. teški. Glava me još služi . To nije problem. Poštenje dobivaš od roditelja. Ti nisi imao sreče žao mi je-

  1. grga, oprosti, malo su te svi podcijenili. I tvoje ciljeve ovdje i tvoja sredstva. Okrenut ću ploču i uključiti u komentare tvoje privatne momente. Kad možeš ti…

 9. jel ja pišem o tvojim roditeljima, da ti dajem pravo da TI pišeš o mojima?Sram te bilo

  • grga on 27.09.2016 at 21:03

  da pišeš i vređaš i moje i sve poštene roditelje u Hrvatskoj. Tebe neka je sram ideš na invalidnost i sažaljenje. Meni to ne treba . Samo je jedna istina kako je rekao inokosni Vlado

 10. Grga laku noć.Btw moji te roditelji mogu tužit za ove klevete.Citiraj gdje sam išao na invalidnost i sažaljenje.80 tisuća us, London, mnogo si ti pametan., laku noć.Neću te vrijeđati( čudi me da ne diraš Tomce koji su pola moje familije s mamine strane).Diraš i njih kad spominješ moje roditelje, laka ti noć

  • grga on 27.09.2016 at 21:27

  hugo
  vanja
  vlado – tri prsta jedne ruke
  Studentski pokret 71 ugašen pendrecima i izdajom Savke i Tripala. Danas djeca tih pendrekaša nasilnim metodama smjenjuju dekana – pametnom dosta

  1. hahaha i ti bi sad istim pendrekom na ove studente …istim nasilnim metodama kojim su išli na Savku i Tripala…i još zaključiš – pametnom dosta.
   ironija je u tome što si se pretvorio u ono što si mrzio.

    • Lara on 28.09.2016 at 07:30

    Bravo Vlado, Deklasirao si grgu mutikašu koji bestidno konfabulira da djeca pendrekaša smjenjuje dekana na Filozofskom. Taj navijač, jadnik konstruira priču na temelju svoje mržnje prema svemu što nije hadezeovsko. Bravo Vlado!

    • grga on 28.09.2016 at 16:43

    vlado – Insinuiraš. Ti bi volio da ja to kažem, ali ja ne mislim tako. Ja ti samo dajem paralelu da vidiš kako je nekad bilo, a ti i tri prsta na ruci i dalje podržavate te iste koji su to 71, radili. Upecao si se Vlado, Kako je jedan drag i pametan čovjek rekao; Tvoj intelektualni domet je domet crijeva za poljevanje.
    Dragi Vlado ogradi se od podrške tipova kao Lara, Vanja, milenij i ostala partijska žgadija.

    1. Sugeriramo vam suzdržavanje u smislu izbjegavanja teških diskvalifikacija drugih/ostalih korisnika sbperiskopa koji se godinama javljaju kao komentatori. SBPeriskop je mali portal koji se zalaže za toleranciju, intelektualno propitivanje i borbu mišljenja. Stoga ubuduće nećemo dopustiti da se nastavi odiozno etiketiranje neistomišljenika, a što, u krajnjem, navlači animozitet prema cijelom portalu. Pokušajte, uostalom, kao i svi ostali sudionici u raspravi, držati se sadržaja teksta, a ne negativno inzistirati na motivaciji za raspravu onih s kojima se ne slažete.

  2. Paralelu? Ne vidim nikakve sličnosti. ’71 su pendrecima ugušili studentski prosvijed, a 2016. nema prosvjeda ni pendreka nema nikakvog nasilja osim što je dekan (’71.dobio rektorovu nagradu a ’72.nagrada za pismeni rad) zabranio održavanje plenuma u krugu fakulteta i doveo zaštitare da spriječi pokretanje smjene sebe (dekana). A žele ga smijeniti jer je želio progurati ugovore o spajanju bogoslovnog fakulteta s filozofskim nekakvim spletkarenjima. Studenti su održali plenum u dvorištu pred zgradom fakulteta i razišli se mirno. Dali ti znaš šta znači paralela? (kad smo već kod dometa…hahaha)

 11. Zašto psihopatu smetaju neobrijane ženske noge? Pa samo u toj izjavi krije se čitav jedan perverzni BDSM potencijal patološki strukturirane ličnosti sa seksualnim poremećajem.

   • on 27.09.2016 at 22:56

   Razina indoktriniranosti je doista još uvijek iznimno visoka što se najbolje vidi iz brojnih komentara na ovom portalu. Povrh toga, superponirana je nova doktrina nacionalnog i vjerskog ludila. koja je dovela do žestokog sukoba indoktriniranihg. Mi, obični i normalni građani, koji smo pokušali se držati podalje bilo kojeg od spomenutih agresivnih ispiranja mozga doista enmamo sreće s talibanima.

   Što je najgore, mi nemamo niti stranku koja bi nas zastupala, niti medije u kojima bi izrazili li koji bi izražavali naša stajališta. Osuđeni smo slušati, gledati i čitati komunističke bastarde ili neonacionalne katolibane koji nas žele povuči u vrijeme još prije komune. Dakle, nalazimo se između dvije skupine retarda.

   1. To je crno bijeli svijet s vama sivima u sredini :))))

 12. ljdi zašto uopče sa tim čvarkom polemuizirate ratovao je u bosanskoj posavini tako bar kaže tu istu posavinu su prodali njegovi iz hdz dečko je iskompleksiran do boli nije lud pametan je on i vrtirepke navijaju za onaj krš dolo koji nas je ogolio u privatizaciji a tebi grga za razliku od tebe koji si ratovao u bosni koja je uzgred prodana bio sam na ratištima nove gradiške, osijekao pa do oluje pametrnom je dosta ave ovo trabunja jer mu je suprugadobilaotkaz od duspare koji je uzgred na vlast doveo hdz ako mu je u hrvatskoj toliko loše neka se vrati na krš i nemojte više s njim polemizirati jer takvi likovi neradnici žicari doveli su hrvatsku gdje je sad da mu duspara primi suprugu nazad poltron bi se odmah okrenuo i bilo bi sve ok sa takvim likovima plusdijaspora ala glasnović izgibiti čemo ono što smo skupo platili .,ortodoksne budale ON IMA snage da pita gdje sam na moru sam i još čitav mjesec što bi trebao raditi za likove poput njega i njegove brače jednostavno fuj ja sam dovoljno radio i ratovao mirovina mi je 4000 tisuče nakon 35 g staža i tri godine bojišnjce to što on kao neradnik nema ništa to je njegov problem i problem u glavi sad je počeo napadati invalide žene poremečaj se ubrzava zato ga ignorirajte

 13. da grga pročitaj svoj članak sa izrazom PRETIO u hrvatskoj se piše i čita malo drugačije ti si kao guja iz šume striborove a sad vrijeđaj do mile volje jedno misliš drugo radiš i stvarno sam s tobom i tvojim lažima završiot o se odnosi i na hurem i sonju želim vam sve najbolje u Vašem virtualnom svijetu

 14. nakon ovako burne rasprave, mogu samo zaključiti da je nešto trulo u državi, a to nam je povijest koju neki ovdje brane. u nedostatku argumenata počinje se vrijeđati /mileni ti si baš dno dna/. autoru teksta poručujem da ne moralizira jer je tu deficitaran i jako mi sliči na vlasnika jednog drugog portala,iz one naše tko o čemu kurva o poštenju a vojnik o skraćenju

 15. vanja piše o roditeljima zato što mu je stari bio bravar i jadničak dobio stan u dd završio fakultet ako je nakon desetak godina u bivšoj jugi i zaposlio suprugu uz pomoćž hdz i mz gdje nije stanovala a i njgov posao mu je otac namjestio to su VANJA FRUSTRACIJE I A KOD NJEGA JE BOL SVE JAČA ZATO MU OKRENIMO LEDA SAD SLUŠAJ LAVINU UVREDA od tipičnog hdz ploda njegovi komentari su bez ikakve podloge ako ga vratimo na početak bravar stan višegodišnje klošarsko studiranje i i poslovi za obitelj preko veze THE END

 16. HUREM OPET TI KAžEM DAla lsi nekome i nije se isplatilo ,što ja tu mogu nisi imala sreče krivom si dala sad daj glasnovićumoćda se isplati i za tebe the end

 17. Milenijum, uživaj na moru.
  Pendrekaš bi pendrečio po fakultetu, nikad mu dosta pendrečenja, s kojim pravom napada studente koji žele obrazovanje bez vjerske indoktrinacije i inkvizicije, pa nije Hrvatska selo Janjevo.

 18. Svima onima koji dosada tlapili o generalu i njegovim uvredama, upućujem kolumnu Tomislava Klauškog:

  „Milanović se javno ispričao. A što je s onima koji su šutjeli?

  Kad se ove subote Zoran Milanović javno ispričao “svima koje je uvrijedio” do izražaja je došla šutnja njegovih sljedbenika, a naročito potencijalnih nasljednika, koji se godinama nisu ograđivali od uvreda.“. Vidi na 24sata:

  http://www.24sata.hr/kolumne/milanovic-se-javno-ispricao-a-sto-je-s-onima-koji-su-sutjeli-492681

  1. Izreka u vezi toga glasi: “Malo nas je, al smo govna!”

 19. idemija i tebi sve najbolje još nešto čak se i plenković rješava polako ali sigurno budala ode i hasan i kovač

  1. tnx 🙂

 20. Glasnović je više nego kompetentan biti ministar više ministarstava, tipa: branitelja, unutarnjih poslova, oružanih snaga i policije. Zašto mu se ne da takvo mjesto? jer bi POŽDERAO sve komunističko unutar SDP-a i HDZ-a.
  Nadam se da će stvarno Plenković rješiti svojih hasana i kovača.

  • grga on 28.09.2016 at 16:29

  mile – dok drugi rade ti seruckaš na portalu. Sad sigurno spavaš i mirno sanjaš, jer sam ti to omogučio ja. Otišao si u mirovinu kažeš. Kao lažni branitelj. Bedevije drugačije neznaju kruh zaraditi.
  Samo da znaš ja i dalje radim (očito sam bitan) da bi ti mogao primati nezasluženu mirovinu.
  Ako ne lažeš u šta sumnjam kako si mogao 4 godine biti na ratištu gdje rata nije ni bilo poslje 91. Kako si tada podržavao Tuđmanovu Hrvatsku, ako je sve što govoriš istina o lopovluku? Tvoja moralnost je upitna. Mnogo ljudi komentira o tvom pisanju po principu; koja je ono budaletina milenij.
  Bdw moj stari je inženjer, a ne bravar kao tvoj idol,

  • grga on 28.09.2016 at 19:17

  sbperiskop – imao si puno prilika reagirati na uvrede i vređanja, a našao si shodno da meni odgovoriš, Ne slažem se s tobom da širim netrpeljivost, ali imaš pravo na svoje mišljenje. Uživajte u jednoumlju. Do viđenja.
  Sumnjam da pojedinim osobama otkrivaš ko se krije iza nikname.

 21. Grga da je na ovom portalu jednoumlje tebe sigurno nebi bilo.Grga stari druže, koji je rvoj ratni put?Već kad sve znaš o svima i kad si trol tu u komentarima i druge optužuješ kavanskom spikom.Nego gdje si bio 45, 71 i 91 i od čega živiš ?

 22. Grga, Vanja i ostali držite se Glasnovića.

 23. Vidim da su izrečene teške uvrede! Zašto?

  A ono što je SBoperi citirao, izgleda odnosi se i na nas:

  „Milanović se javno ispričao. A što je s onima koji su šutjeli?”

 24. vanja rekao sam da na njegove laži i bljuvotine ne odgovaram ali tebi hoču znaš kaku su ga zvali grga grebator žicao je svugdje a tošto je ratovao u bosni neka tamo ode i grli se sa rs jer je brodska posavina prodana zbog takvih iz njegove stranke i taj lik se time ponosi hrvatsku nije branio bosnu je

 25. HUGO I VANJA OVAJ KOJI NAS KRITIZIRA IZGLEDA DA JE STUDIRAO 1971- 1986 DOBAR STUDENT IZGLEDA DA JE TATA KAO ŽINJER SA FAKULTETOM IZ ŠIROKOG OSIM STANA DOBRO NALAPAO SA STRANE DA MOŽE TAKVU BUDALU TOLIKO DUGO IZDRŽATI NA FAKULTETU JEBENINI POKVARENI SOCIJALIZAM TKO GA IZMISLI DA BI DRKADIJE POPUT TOGA LIKA STUDIRALI DOK NE CRKNU DEKANI

 26. e dečki istina vas boli. mileni pa ti vičeš opet. kada se odlučite nekome spominjati roditelje a što ti upravo radiš, što se ljutite kada netko ovdje napiše da je nečiji otac kao lopov bio u zatvoru a i tetka mu. svatko treba živjeti sam sa sobom. nisam za vrijeđanje ali ti mileni meni si svašta napisao iako neznaš tko sam ali aludiraš da sam netko koga ti poznaš. mogu ti samo reći da jako griješiš a ako imaš protiv nekoga nešto pod svojim imenom napiši što o njemu misliš i nemoj se onda ljutiti na reakcije

  1. Draga Hurem o čemu ti pišeš?Puna si mržnje, a mi smo svi Božja stvorenja.To ti ne valja i nije dobro za tvoju psihu.Bolje se brini o svojim problemima, a ne živi tuđe 🙂

 27. e da, umalo zaboravih, mileni jel smrdi u tvrđavi, a i priča se da je neka brija

 28. kako je tema ove kolumne prosvjed studenata upravo je javljeno da će dekan u penziju po soli zakona a što je već trebalo biti učinjeno. no to su kod nas pojave upravo lijeve opcije. direktor komunalca je već trebao biti u penziji ali izgleda da je nužan. imamo dva skupa direktora, a kako rade i jedan je previše. do kada ćemo to plaćati. to je lopovluk ove vlasti potpomognute s sdpom a tako je i u vodovodu i brodplinu. a vi sada ponovno o pendrecima, dijaspori, tko je šta rekao ili nije i skrenite s teme jer meni se čini da sudjelujete u svemu

 29. Po SILI ZAKONA DA SI DALA NEKOM PAMETNOM iz hdz RADILA BIH A OVAKO psihijatrija dijagnoza opsjednustost tvrđavama i kamenom što se vuče iz mladosti i kršA i kamena i zmija gdje si odrasla poslije je bilo preko vode do slobode .Da PLENKI ČISTI LIKOVE POPUT TEBE SAD JE TAJ DEKAN JUČER HASAN I KOVAČ NEKI DAN BRKIČ SADĆE GLASNOVIČ NJEGOV GLAS MU NE TREBA HVALA BOGU DOLAZI PAMET NA RED A NE RETARDIRANI SA KAMENA I KRŠA PA VAMA NI PAPA FRANJO NE ODGOVARA SAMO NERAD KRAĐA GREBANJE AKO TI OVA TVDAVA NE ODGOVARA VRATI SE U SVOJ ZMIJARNIK VALJDA GA SE NE STIDIŠ A I ONAKO SU VAS TURCI PRAVILI

 30. I TVOJA PATOLOŠKA MRŽNJA PREMA BRODU I HRVATSKOM KAKVE VEZE IMA DEKAN SA VODOVODOM BROD PLINOM I TI SE SKRENULA ALI NE S TEME NEGO S MOZGOM VRTIREPKO

  • grga on 29.09.2016 at 16:15

  mile – kome si ti dao da su te toliko držali u vojsci. Vidim peče te savjest zbog kupovanja svoje školske spreme pa aludiraš na druge da su oni kupovali kao ti. Pazim da ne napišem nešto zbog čega bi mogao biti upozoren od lika koji brine o lijepom ponašanju na portalu, kao što si ti pristojan i kulturan. Oćito si malog kvocjenta inteligencije jer se ponavljaš svakim javljanjem ili si bolestan pa želiš drugima dići tlak. Ne uspjevaš takve budale me samo nasmiju.
  Pozdravi urednika portala i iziđi malo iz guzice dosta si u njoj bio,

 31. milenijum da je “iz guzice”, svašta, pa milenijum dere budale samo tako, bez pardona, vidiš što (ti) radi s malim prstom, milenijum, pozdrav, i podrška 🙂

  • grga on 29.09.2016 at 17:21

  to da dere budale govoriš iz “vlastitog” iskustva

  1. Mene nije podero, jel tebe?

 32. idemija otišao dekan a tako če i ova trojka otiči ne želim im ni ime spomenuti kada su kao došlje dobivali stanove u brodu bilo je ok onaj fikus što je uz ženine skute ratovao u prodanoj bosanskoj posavini a posavina prodana zbog fikusovih prijatelja sa krša izgleda da plenković nastavlja dalje sad je kovač, da kad smo kod guzice nike patike mu vire iz guzice glasnoviča e poslije glasnoviča kovača plenki ide dalje doči če i na red i oni koji godinama izigravaju neke face kao da se bez njih ne može a neradnici su zgubidani grebatori i samo se pozivaju na hrvatstvo a zaboravljaju da smo i ti ja hrvati ali oni bi privilegije koje su imali u socijalizmu malo stanova. ništa ne raditi i tako do uvjeta za mirovinu tipičan primjer guzičara opleti po drugom da sakrijem svoje mane fuj gade mi se da nemaju dusparu na piku našli bi nekoga drugog imaju izbore pa neka biraju i neka lemaička pobjedi ok ali neče sigurno takve neradnike zaposliti

 33. idemija drago mi je da istina boli guja iz šume striborove ne može sakriti halapljivost pohlepu i samo brigu za svoju guzicu izgleda daje dobro poderana

 34. Ne sekiraj se 🙂 , dobili su izbore zahvaljujući kulturnom Plenkoviću, finoća i kultura je papcima nešto novo pa se dobro ne snalaze, naučit će, nije lako priviknut se na predsjednika s pravom diplomom umjesto lažnom, to je njima sumnjivo, te prava diploma, te kultura i finoća, pa nema tajnih provizija od kriminalnih poslova, pa više nitko ne spominje Heineken, sve je to njima bilo normalno, s Karamarkom, Hasom, Bujancem i Drakulom Tepešom, sad se moraju upristojiti, a kako će kad su papci.

 35. ne sekiram se a ovo što si napisao je vrlo kratko i jezgovito stanje i to ioletko ima gram mozga mora potpisati a likovi koje si naveo odlaze u prošlost jedini problem je taj što če pojedinci skidati postere sa zida svojih idola dilera fašista svodnika štraca biti če dobra vatrica bolje od centalnog a suze če teći potocima imam osječaj da postajemo pravna i poštena država jošsamo da se ovakvi likovi vrate u legla onaj kamen i zmije plaču za njima

Odgovori