Kino klub Paluba 7: Čuvari svetosti vatre filma ili vatrozid?

Slavonskobrodski Kino kluba Paluba 7, i njegovi mornari, kako sebe od milja i metaforički očekivano i prikladno nazivaju članovi kluba, na samom početku svog djelovanja, prije trinaest godina, nisu imali ništa, osim entuzijazma. A danas, zahvaljujući KUL centru, u čijem je sastavu Klub kao jedan od pokretača, te zahvaljujući Centru mladih čija dvorana ima: snažni stropni projektor, jako dobro platno za projekcije, kvalitetne reflektore, razglas i mix pult, kakve je teško vidjeti u ovom dijelu Slavonije – ostvaren je status art kina i stečeni su uvjeti o kakvima su, ističe posada, samo mogli sanjati. Klub plovi pričom filmskog sna, zborno pjevaju mornari.

Informaciju o postignućima Palube 7, obojanu duginim bojama zanesenjaštva i ushita, mornari su objavili na portalu sbplus pod naslovom Čuvari svetosti vatre filma iz Centra mladih kao izvještajno-promotivni članak (autor: Promo) kojim nastoje izazvati dodatni interes javnosti za svoje aktivnosti odnosno hoće privući potencijalnu publiku. Mornari, dok im ponosno vijore odore pod blagim udarima vjetra povijesti brodske kinematografije, proglasili su sebe, iz samo njima znanih razloga, i Čuvarima svetosti vatre filma, kao da su svojevrsno multiplikativno i romantično utjelovljenje Svarožića, mladog boga Sunca, ognja i zadružnoga ognjišta, iz slavenske mitologija. Jedan je od dva sina boga Svaroga dijete neba i čuvar vatre svoga oca.

Mornari, čuvari svetosti vatre filma, drugovi i kolege, zašto ste sebeljubivu informaciju o Klubu objavili samo na rečenom portalu? Je li to nastavak vaše nesuradnje sa svim ostalim lokalnim medijima, a o čemu sam nešto malo pisao, dobro nanjušivši da se radi o metodi, a ne o slučajnosti? Može se pogledati OVDJE i OVDJE. Mornari, je li to moguće da zbog toga niste Čuvari svetosti vatre filma nego vatrozid? Vatrozid ostvaruje barijeru između povjerljive, sigurne unutarnje mreže i druge mreže za koju se pretpostavlja da nije sigurna i povjerljiva. Što se to nalazi između vas i ostalih lokalnih medija? Kako to da se “film” o vama prikazuje samo u jednoj kino sali koja se zove sbplus? Što je s ostalim salama/portalima? Koliko plaćate za 500 pogleda ukupno do sada na sbplusu? Zašto i ostali portali nisu dobili priliku zaraditi, dobiti dio od 2.497.628,64 kn? Pokvario vam se razglas i oprema kakvu je teško vidjeti u ovom dijelu Slavonije? A ako niste platili navedeni medijski prostor ni lipe, tim gore po vas. O čemu se radi? O nedostatku takta ili realizaciji parole jednako i jednako druži se rado? Zašto segregacija? Kao, svi ostali portali neodgovarajući su kurton za obdarene mornare? Je li to to?

Projekt: Kulturni centar mladih – Razvoj javno – civilnog partnerstva u kulturi u Slavonskom Brodu (KUL centar)
Korisnik: Kazališna družina Ivana Brlić Mažuranić
Partneri u provedbi:
Grad Slavonski Brod, Kazališno koncertna dvorana Ivana Brlić-Mažuranić, Kino Klub Paluba 7, Udruga Kameleon i Mreža, Fotoklub Kadar SB
Vrijednost projekta: 2.497.628,64 kn
Iznos koji sufinancira EU: 2.122.984,34 kn
Iznos potpore iz proračuna RH: 374.644,30 kn
Sadržaj ovog dokumenta isključiva je odgovornost Kazališne družine Ivana Brlić-Mažuranić

22 comments

Skip to comment form

 1. Najbolje bi bio kad bi Paluba 7 dala obrazloženje na pitanje zašto promo članak objavljuju samo na jednom brodskom portalu. Je li on plaćen ili nije. Zašto takva stvar nije cirkular? Imaju li dil s sbplusom odnosno gradom čiji je sbplus portparol?

 2. @Tunja, odgovorit će mornar Hrvoje Gažo, na svoj bas celik način. Nije on emotivac poput Balošića. Ali, čini mi se da će, ma što god da odgovori, naćići na klopku koju medvjedima postavljaju traperi poput Lukića.

 3. Ispada da su mornari zaštitari pepela od izgorjele političke i socijalne korektnosti

 4. Glavni kameleon i ostale glavešine KUL centra moraju shvatiti da ono što autor ovdje piše, misli na stotine poštivatelja kulture. Ponašate se kao izjebana Mara koja ponosno prolazi gradom, a svi misle da je kurva.

 5. Tko je kapetan duge plovidbe? Tko diktira ovakvu nepristojnost?

 6. Lukić piše mikro-eseje o beščašću u kulturi.

 7. Vrhunska ozbiljna zajebancija. Dobra kao kino repertoar Palube 7

  • peka on 11.10.2020 at 13:08

  Evo jedne mornarske:

  https://www.youtube.com/watch?v=nmGuy0jievs

  • grey on 11.10.2020 at 13:10

  Za Paluba 7 boys

  https://www.youtube.com/watch?v=Dks2NJAVhUs

  • Maki on 11.10.2020 at 13:16

  Čuvam svetu filma vatru
  redovno odlazim psihijatru;
  mornar sam u Centru mladih
  i bogu i vragu već dosadih.

 8. Ajd prestanite srati. Podržite samo zahtjeva da se izjasne zašto debeloj guski vrat mažu, ali bez podjebavanja.

 9. Znam da sbperiskop vec godinama objavljuje sve novo sto je radila Kino klub Paluba 7.
  Zato je ovo stvarno nekorektno s njihove strane.

 10. Tko god ima čiste gaće na ovu prozivku može lako odgovoriti.

  • dika on 12.10.2020 at 08:47

  Vjerujem da će mornari odgovoriti zašto je informacija o radu Palube 7 objavljena samo na jednom lokalnomnews portalu. Malo mi je to, priznajem, čudno, jer, inače, obavijesti o filmskim tematskim večerima šalju svima.

 11. dika, a da pitaš čika Proma, autora teksta?

 12. Poštovani i zainteresirani svi, odgovor kako na upite u ovom članku, tako i prijašnjem u kojem se propituje rad Kul centra i Palube 7 u njemu, je u pripremi; nažalost, prije nije moglo jer smo imali posla i pripremu sinoćnje projekcije friškog oskarovca Parazita i gostovanje Daniela Rafaelića u sklopu toga, o čemu se moglo čitati na Facebooku Palube 7, Kul centra, i u najavi u Posavskoj Hrvatskoj. Zasad toliko, jer će odgovor(i) biti vrlo opsežni, minuciozni i točni. Hvala svima na interesu! P.S. Pitanjce za sve: gdje se od jeseni 2007. do proljeća 2013. jedino moglo u Brodu gledati filmove na “velikom platnu”, besplatno i slobodno za sve?

 13. Kad sam se već prijavio, ostajem spreman za komentiranje.

  Proteus 77, očito je da si insider. Nemojte zaboraviti odgovoriti na ključno pitanje – zašto KUL centar i Paluba 7 najave objavljuju samo na nekim medijima odnosno zašto je promo članak napisan samo za sbplus.

  Dugo pišete odgovor. U dobu smo informatičkom. Polemike su intelektualni ping pong, a ne maraton.

  Veselim se reakciji svih vas.

 14. @proteus77, nigdje se, osim na Palubi 7 nisu mogli u navesenom razdoblju gledati filmovi. O suštini i smislu rada Palube Lukić nije pisao. Sbperiskop poštuje doprinos Palube životnosti brodske kulture. Ovdje je riječ o nečem drugom, ne tako sjajnom, nego mutnom.

 15. Ah, pardoniram, zaboravih najbitnije. Hrvoje Gažo, tajnik KK Palube 7 ovdje. Zapravo odgovor još nisam počeo pisati, već razmišljati o njemu. Polemike (od grč. polemos- rat, bitka, sukob) su zapravo ponajmanje ping pong, iako i za jedno i drugo treba imati- loptice. A o ovome, samo ću reći da su EU projekti vrlo čudna stvar, a ugovori se moraju poštovati, tako da… Iskreno, nisam siguran da bih o nekim stvarima trebao govoriti/pisati do kraja projekta (završava 28.10., akle, do onog tamo četvrtka, 29. ovog mjeseca), ali riskirat ću, kad sam već prozvan, tj. Paluba…

 16. Gažo alias proteus77 bojim se da se Lukiću tresu gaće što si ti počeo razmišljati. Javnost s nestrpljenjem očekuje vidjeti kolike su ti loptice.

 17. Gažo, jaaaaavi seeeeeee!

Odgovori