Darko Daky Lončar: Tomislave Drago Jurišiću, tko bi trebao ići u zatvor zbog kaznenog djela širenja straha i panike u gradu, gradonačelnik Duspara ili novinar Lončar?

Nakon što sam objavio nekoliko članaka u kojima na osnovu osnovanih sumnji skrećem pozornost gradskim vlastima da bi trebali riješiti problem neeksplodirane bombe iz Drugog svjetskog rata, koja se nalazi u istočnom reduitu Tvrđave, zbog moguće samodetonacije bombe zbog starosti, i potencijalne ugroze djece i građana našega grada, odmah je ustala vojska čuvara lika i djela gradonačelnika Mirka Duspare i počastila me raznim uvredama i drugim  neprimjerenim epitetima.  Među njima je i Tomislav Drago Jurišić.

Da radim za HDZ. Da sam njihov plaćenik. Da širim laži i sijem strah i paniku u gradu. Da ličim na četnika, a imam mozak ustaše. Pitaju, koliko novaca dobivam za takve laži o bombi. Da sam poslušni sluga HDZ-a. Da mogu zbog toga kazneno odgovarati zbog širenja laži i uznemiravanja građana itd itd. Jedan od takvih komentara odmah je slavodobitno i trijumfalno objavio na svom zidu i Dusparin čovjek od povjerenja i ujedno zamjenik Predsjednika Gradskog vijeća pukovnik Stanislav Sorić, te sam na takva gnusna vrijeđanja i ponižavanja, klevete i laži, te poziv na javni linč, dužan odgovoriti. Međutim, Sorić je sa svog zida Jurišićevu klevetu ubrzo maknuo

Poštovani Tomislave!

Što se tiče HDZ-a mogu vam odgovorno potvrditi da se HDZ i ja volimo kao pas i mačka, otprilike. Zbog HDZ-a sam ostao bez posla, štrajkao glađu 15 dana ispred zgrade Županije i zbog HDZ-a i njihovih spletki, smicalica i namještaljki djeca su mi dugi niz godina bila i gladna i žedna. I ne pada mi napamet da budem njihov sluga. Ali, ako među hadezeovcima ima poštenih, pametnih i čestitih ljudi koji nisu ni lopovi ni kriminalci poput recimo, zamjenika župana Stjepana Bošnjakovića, onda ću rado sjesti i porazgovarati i sa Stjepanom i sa crnim vragom, ako je taj hadezeovac- za rubliku vjerovali ili ne- pošten, čestit i misli za dobrobit grada, usprkos mojim bolima i mojoj netrpeljivosti prema HDZ-u.

Sa velikim zadovoljstvom sjest ću i popit kavu i sa Dusparom i bilo kojim drugim njegovim članom iz Udruge pravaš, među čije simpatizere spadate i Vi sami. Na žalost, s tim se ne mogu pohvaliti, niti se itko drugi može pohvaliti, jer je Dusparina stranka  jako zatvoreni, funkcioniraju na principu bijesnog ČOPORA VUKOVA, nemaju u gradu komunikaciju ni s kim, osim sa samim sobom, u svakom vidite neprijatelja i svi građani Slavonskog Broda koji nisu članovi Nezavisne liste Mirka Duspare, za vas su neprijatelji. Gledali smo svi neki dan na TV- PROVJERENO i svi smo mogli vidjeti što će se dogodit na radnom mjestu u Gradskoj upravi svakom onome tko ne želi biti dio tog ČOPORA.

To je vaša politika i ja ju poštujem, iako mi je odvratna i s moralnog i etičkog stanovišta-potpuno neprihvatljiva. Što se tiče novca kojeg dobivam kao nečiji poslušnik od svojih „mentora“ kako ste i sami u jednom komentaru za mene napisali  onda sam dužan reći slijedeće:

Darko Daky Lončar već nekoliko godina piše za dva brodska portala. SBPeriskop i SBOnline. Za svoje pisanje i svoj rad do sada nisam nikad dobio od ta dva portala ni jedne jedine lipe, a kamoli neki veliki novac o kojem vi pričate na vašem zidu fejsa, pa da me eto, taj novac hrani i potiče da pišem protiv Duspare i Gradske uprave.

No, moram biti pošten i priznati da sam ipak u materijalnom pogledu dobio nešto drugo: od Veljka Lukića glavnog urednika portala SBPeriskop dobio sam njegovu knjigu pjesama ZAVRŠIT ĆEŠ KAO RAY MANZAREK, a od glavnog urednika SBOnlinea Ivice Jankovića, dobio sam do sada dvije karte za nastup PERVANA. To je kompletna financijska i materijalna dobit od mog pisanja i rada za ova dva portala.

Što se tiče moje političke pripadnosti nisam član niti jedne političke stranke, niti sam ikad bio, niti ću ikad biti. A suradnju na području kulture, turizma i umjetnosti dozvoljavam sebi sa svakom strankom koja pokaže želju i interes, pa sam tako jedno kraće vrijeme imao suradnju i sa SDP-eom. Ali, nikada nisam bio njihov član. Ako me na tom planu zatreba i Duspara ili Stjepan Bošnjaković, ili Slavica Lemaić, rado ću svojim savjetima i iskustvom pomoći svima.

Ali, pripadati neću nikome. Niti ću ikada biti nečiji igrač. Niti će me itko ikada od njih držati u svojoj šaci. Do sada sam kao slobodoumni novinar volonter imao dvije intervencije od gradskih moćnika. Jedan tekst da napišem po narudžbi protiv Duspare, a drugi protiv Ružice Vidaković. ODBIO SAM I JEDAN I DRUGI ZAHTJEV! Sve tekstove koje pišem za ova dva portala pišem isključivo prema svojoj vlastitoj savjesti, nalogodavaca nemam nikakvih, pa čak mi ni urednici ova dva portala nikada nisu sugerirali ni što ni i o čemu moram pisati. Jednostavno dali su mi, vrlo korektno s njihove strane, potpunu slobodu izbora. Nekoliko su puta obojica cenzurirali moje tekstove. Poštujem. Oni su urednici portala, oni određuju politiku portala, a ne ja. U ideološkom i političkom pogledu, udaljen sam nekoliko miliona svjetlosnih godina sa politikom oba portala. A zašto onda trpe i podnese moje tekstove, to ćete onda morati pitat glavne urednike ova dva portala, a ne mene.

A sada se vratimo na bombu.

Tko bi trebao ići u zatvor zbog kaznenog djela uznemiravanja javnosti, širenja lažnih informacija i sijanja straha i panike među građanima zbog bombe-gradonačelnik Mirko Duspara ili novinar Darko Lončar.

Pa Darko Lončar uopće ne tvrdi, niti sam ikada tvrdio da ta bomba uopće postoji. Darko Lončar Daky tu bombu nikada nije ni vidio. To sve tvrdi gradonačelnik Mirko Duspara na SLUŽBENIM STRANICAMA GRADA od 2012,. god.  Citiram:

„UKLANJA SE BOMBA IZ ISTOČNOG REDUITA BRODSKE TVRĐAVE“

Dakle, Grad i gradonačelnik  pišu da će se bomba ukloniti iz tog dijela i da zato idu sa zahtjevom prema MUPU i pirotehničarima. A prije toga bivši gradonačelnik Jozo Meter godine 2004. javno za Večernji list daje izjavu da su pirotehničari iz Nizozemske detektorima otkrili bombu na dubini tri do četiri metra, da je teška jednu tonu i da ju zbog straha, koliko je velika i ogromna, ne smiju dirati, da ne eksplodira. I na kraju kaže-MOLIMO BOGA, DA BOMBA „SPAVA“. Oprostite pukovniče Sorić, pa tko onda ovdje širi laži? Tko sije paniku među građanima? Ja samo kao novinar postavljam pitanje nakon sedam godina, da li je ta bomba sklonjena i deaktivirana. Ako nije zašto nije??? TO PITAM JAVNO ZBOG SIGURNOSTI GRAĐANA I DJECE KOJA SE TAMO IGRAJU.

Zbog starosti i hrđe, zbog loših vremenskih uvjeta i vlage uvijek može doći do korozije detektora, uništenja inicijalne kapsle i samodetonacije bombe. To se već dogodilo u Njemačkoj. Vi ste pukovnik HV-a i vi bi to kao vojnik profesionalac trebali znati. Pa tko će zato odgovarati? Preko puta se nalazi dječje igralište na kojem je uvijek puno roditelja sa malom djecom, zatim teniski tereni i Klasije sa rekreativcima i sportašima. I zgrada Županije bi teško stradala kao i prvi neboderi na korzu. A Grad tvrdi da ta bomba postoji. Grad i Gradska uprava, oba gradonačelnika, a ne Darko Lončar. Ja uopće ne tvrdim da ta bomba postoji, niti sam ju ikad vidio. Molim vas, to tvrdi gradonačelnik na Službenim stranicama Grada.

Tko bi onda trebao ići u zatvor zbog kaznenog djela širenja straha i panike u gradu-gradonačelnik Mirko Duspara ili novinar Darko Lončar.

23 comments

Skip to comment form

 1. Lončaru, izvrijeđao te Jurišić na pasja kola. Trebao si tužiti tog hrabrog građanina koji se vlastima uvlači, a novinare nipodaštava.

 2. Čovjek s dva imena je branitelj… postojećeg. Čova je zadovoljan, a prema Darkau, koji to argumentirano nije, odnosi se bez dužnog oštovanja. kakvi su to ljudi?

 3. Hladne glave, jasno, kako treba, stilski savršeno, Lončar je poderao bagru.

  Tomislavu Dragi ide na živce Lončar koji i njemu javlja da je ugrožen, a ne obrecava se na gradonačelnika koji ne haje za bombu i koji pred Valentom Lončara proglasio luđakom

 4. Gradonačelnik Duspara još uvijek se nije oglasio, ali zato ima vjernu podršku koja laje protiv poštenih novinara. Stidi se Jurišiću!!!

  1. U kafiću KUM Jurišić se uvlači Valenti u guzicu, na portalima Duspari, a u džepu još uvijek čuva svoju voljenu iskaznicu HDZ-a. Teška funjara od čovjeka.

   1. Mogao bi te tužiti, ali ne smije, jer je o Lončaru napisao gadosti. Jurišiću, Jurišići po po pokislo ti uvlakačko perje.

 5. Jurišić se štiti od bombe tako da nosi pancirku, a glavu čuva tako što ju skida i ne upotrebljava javno.

 6. Bomba je tu. Je li moguće da o njoj šute gradonačelnik, Valenta (esdepejac), Samardžić, šef oporbe i svi nadaleko po angažiranosti poznaznati mediji? Ovo je šupak od grada. Razumijem samo plačenićke portale. Oni idu trbuhom za darovanim novcem

 7. Obračun s beščašćem s dna.

 8. Odlican opis finkcioniranj Dusparine zadruge – zatvoreni, funkcioniraju po principu divljeg čopora vukova.
  Lončara je lako napasti, jer trenutno jedini piše o toj bombi, ali što će s onih 5 bivših i sadašnjih zaposlenika što izađeš u Provjerenom.
  Hoće li i njih Sorić “kamenovati” zajedno sa Jurišićem.
  Ovim gradom vlada nasilna i vrlo vulgaran ekipa ljudi, okupljena oko samog Babe.
  I jedino što znaju je prijetiti, ali ih se očito više nitko ne boji.

 9. Tomislav Drago Jurišić je svog sina i svoju kćer poslao i sklonio u IRSKU. Naravno, njega boli kurac hoće li bomba eksplodirati i ubiti njegovu djecu koja su na sigurnom.

 10. Tomislav Drago Jurišić spočitava da je hadezeovac Lončaru koji nikad nije bio hadezeovac i koji mrzi HDZ iz dna duše. A Jurišić prvi bio i nosio u svom džepu iskaznicu HDZ-a. Tomislave, u kojoj si sada stranci, Mirka Duspare, jel. NE SVIĐATI SE VIŠE HDZ. A onda je htio preći i prešao u SDP. Taj čovjek mijenja stranke ko ja svoje grudnjake. Sad se uvlači Duspari u guzicu da mu dodijeli u mirovini božićnicu i malo mrvica pa javno pljuje po neovisnim i slobodnomislećim novinarima. Fuj od čovjeka!

 11. U cijeloj ovoj priči oko bombe u tvrđavi, postavljam jedno temeljno pitanje: jeli ta bomba u tvrđavi ili nije? Ako nije, pitam: a kada su to pirotehničari evakuirali pola grada da je uklone? A ako je još u tvrđavi, podsjećam da je Duspara 2005. dolaskom na čelo grada,” naslijedio” tu bombu od Metera i “ima” je već 14 i pol godina! UKOLIKO je ova druga pretpostavka točna, tada Duspara svojim nečinjenjem ugrožava 7. grad u RH! Sjetimo se samo koliko je halabuke i panike stvarao za prošli Uskrs u vezi zagađenja pitke vode u Brodu! Btw . brodska vodovodna mreža još uvijek ima u upotrebi 10ak km salonitnih cijevi.

  1. Upravo tako. Inače, babo ugrožava grad i činjenjem i nečinjenjem. Kao i sam ne osjeti da je dosadio i bogu i vragu. Brod treba novog pr og čovjeka koji nće šutjeti na provokacije novinara koji samo rade svoj posao. A ovaj šuti li ga šuti. Misli si da je zbog toga frajer.

 12. Takvi bi trebali biti gradski novinari, kao Daky. Visoko pismeni, hrabri, argumentirani, spremni gurnuti nos gdje treba, i da im je opći interes i interes grada i građana ispred osobnog i vladajućih spletkaroša. Duhovit, hrabar, zanimljiv i nepredvidljiv, ne treba Dakija deaktivirati, nego bombu, a oni hoće njega.

 13. Tko bi trebao ići u zatvor zbog dizanja panike oko nedokazanog trovanja vode u gradu za Uskrs 2018.g??

  1. Kad se Lončar brine (možda pretjerano) onda je za Dusparu luđak (izvor: Stribor Valenta), a kada to učini Duspara nikom ništa. Pjeva on kao i Dodik Ne može nam niko ništa…

 14. Ovaj Jurišić niti je pismen niti je upućen u događanja oko te bombe u Tvrđavi. Njemu je najbitnije da brani svog gradonačelnika, pljuje po onima koji išta u ovom gradu pokušavaju promijeniti i nemaju dlake na jeziku otvarati teme koje su gradonačelniku tabu. Gospodine Jurišiću, jeste li Vi gradonačelnikov sljedbenik, Brođanin ili samo nepismen čovjek koji se osramotio u ovoj objavi? Znate li da se riječ “čovjek” ne piše “čovijek”? Jeste li Vi netko važan u ovom gradu? Oprostite mi zbog mog neznanja, ali nikad nisam čuo za Vas. Niste nigdje napisali gdje ste Vi radili, živjeli i zaradili mirovinu, a Lončaru prebrojavate krvna zrnca. Najvjerojatnije nemate mirovinu zarađenu u Hrvatskoj jer da ju imate onda bi bili ogorčeni na ovo stanje u Hrvatskoj i Slavonskom Brodu i ne bi opravdavali i podržavali uhljebe.
  Za Lončara sam čuo i čitam njegove članke jer kod njega nema tabu tema, nema dlake na jeziku i nije ničiji igrač kao Vi. Zamjerate mu jer je pun ideja koje bi htio s nekim realizirati, ali nažalost ovaj grad je grobnica ideja, a prvi ljudi u gradu su grobari koji samo žele opljačkati mrtvaca da bi izvukli svoju korist. Da nije njega i njegovog istraživanja povijesti grada, ne bi znali ni šta imamo.
  Zašto Vama i gospodinu Soriću smeta kad se spominje gradonačelnika? Jeste li Vas dvojica plaćeni da branite lik i djelo Mirka Duspare? Nije mi jasno koja je Vaša uloga ako se smije znati ili je to možda vojna tajna za koju mi obični smrtnici ne smijemo znati? Ali Vi ste samo obični miševi koji navješćuju kapetanu da brod tone, a taj isti kapetan će ga na vrijeme napustiti i ostaviti Vas da potonete. Ili ste zavedeni ili plaćeni sa mu služite. Njega boli đon za Vas!

 15. Sorić isvoj IQ pokazuje na sjednicama GV.
  Ostat će zapamćen sa izjavom o Hanki Paldum i njenom koncertu za dan žena.
  Tako da samo spominjanje Sorića je sasvim nepotrebno.
  Ako su Sorić i Ribar utjecajne osobe u ovom gradu onda je vrijeme za egzodus nas koji smo to dozvolili.

  1. Sorić brani i ono što se obraniti ne može. To znači biti odani vojnik, Dusparin vojnik.

 16. To bi trebao izvaditi i platiti troškove agresor, tj. smeće koje ju je bacilo na Brod.

 17. Jurišić misli da je Lončar nečiji plaćenik kao što je Sorić Dusparin plaćenik, a Jurišić je Dusparina i Sorićeva podguzna muva.

  1. Vrijeđaš muhe. Vidim da je Jurišić s dva imena skinuo onu sramotnu objedu sa svog zida. Dobro da je ostala ovdje zabilježena.

Odgovori