"Vele da radnička kuknjava u Hrvatskoj glasi: "Ne d'o Bog da ti gradonačelnik daje božićnicu, mafija usklađuje mirovinu, a pop daje ručak i večeru."  Drugim riječima hrvatska mafija je radnika svojim mirovinskim zakonima dotukla. Tzv. "božićnicu" hrvatskim umirovljenicima daju gradonačelnici s ekipom po osobnoj prosudbi, limiti za "božićnicu" bijednim umirovljenicima su od 1500 -2500 kn mirovine, najbijedniju božićnicu daje svojim jadnicima Slavonski Brod, onima do 1500 kn mirovine, samo malo dalje u susjedstvu grad Osijek daje puno milostivije, limit za dobivanje božićnice je 1000 kn veći od sramotne brodske računice, pa tako svi bijednici do 2500 kn mirovine će u Osijeku i drugim "osjećajnijim" gradovima dobiti božićnice, ali vele da će zato Slavonski Brod treptati s lampicama kao nikad.

Mafija "usklađuje" mirovine u postotku, umjesto linearno, pa tako svaki prevarant i falsifikator i koji nikada nije radio i nema staža, a mirovinu stekao prijevarom i falsifikacijom, dobije sa svakim povećanjem sve veću mirovinu, a original radnička bijedna, je pod mafijom sve manja i tanja, kako mafija diže sebi svoje povlaštene mirovine postotno 💪 .

"Ne d'o bog da ti pop daje ručak i večeru" znači da ti nakon 35 i više godina rintanja u HR slijedi "pučki" kazan kod popa s puno klečanja i molitvenog bajanja prije nego ubaciš splačinu u kljun kao milost božiju jer si bio glup i cijeli život radio. Najbolji Božić je Božić koji je bar 1000 km dalje od mafije i mafijinih lampica, "božićnica" i badnjaka u kojima se za post parazit prežderava hobama, a radnik prehranjuje noćnim kopanjima po smeću i kontejnerima. Što je parazitova lampičasta idila lampičastija, noćna mora iza lampičastog paravana u kojoj 365 dana godišnje prebiva najsiromašnije roblje EU-a, je grozomornija 😱. Dakle, obrnuto poporcionalno. Što parazit više pali i svjetli, djevojčici je hladnije i smrti je bliža.

Pretpostavljam da svi znaju Djevojčicu sa šibicama, vidim ih na stotine depresevnih i bijednih pod mafijom i njihovim strujotrošećim lampicama čiji će teret plaćanja snositi oni kojima je u rastućoj bijedi najmanje do mafijinog blinkanja i svjetlucanja."

laura astra