Laganini komunikacija o laganini radnom vremenu

Dana 4. srpnja, dopodne, uputio sam se u poslovnicu RBA, na Trgu pobjede 7 (Slavonski Brod), podići ostatke svoje mirovine. Naime, pojasnit ću. Veliki njen dio odlazi na plaćanje ovrhe, koju, odlukom županijskog suda, dvije godine dobiva gospođa Ružica Bobovečki, ravnateljica Gradske knjižnice, jer sam kažnjen/osuđen ja kao urednik portala, a ne i pisac inkrimirajućeg teksta, zbog nanošenja joj duševnih boli (ili bolova?).

Na vratima banke bila je zalijepljena obavijest da poslovnica od 1. srpnja do 31. kolovoza, ima privremeno novo radno vrijeme, po sistemu jedan dan dopodne, jedan popodne. Prvo sam, zbog nepoštovanja prema korisnicima poslovnice i stila obraćanja pomislio da se radi o nekakvoj zajebanciji, u stilu, svaki stoti korisnik ima pravo na, bla, bla... Međutim nije se radilo o šali, nego su bankari zaista napisali neslanu obavijest, bez ikakvog obrazloženja, o LAGANINI radnom vremenu NAŠE RBA poslovnice. Isto (kao što to) ljeti čini slavonskobrodska knjižnica. Umjesto da jedna i druga ustanova preraspodijele zaposlene u skladu sa samo njima znanim „ritmom potreba“, oni su se odlučili za skraćivanje radnog vremena, bez obzira na hitnost i redovnost davanja svojih usluga.

Svjesna je banka igre samovoljnoti, pa je stvar ublažila na par mjesta. Prvo nazvala nas je posjetiteljima, što mi ,u najširem značenju te riječi, i jesmo. Međutim, mi koji koristimo usluge ustanove koja posreduje u novčanom prometu, preuzima štedne uloge, pušta u promet posudbeni kapital i na drugi način posluje na tržištu novca i vrijednosnih papira, za banku smo klijenti/komitenti/ulagatelji/korisnici... Ali, očito da smo samo stoka sitnog duga, pardon, zuba, pa je najbolje stvari pojednostaviti. Posjetitelji, nego što!

Drugo, upotreba izraza „laganini. Iliti, leđero, pjehe, onak, penzionerski, lagano, opušteno, klaj klaj, laganeze, iskulirano... To znači, da se njima se ne žuri, vrijeme im je tu da se laganini odradi, a to što nekom koji drži novac u banci, gori pod nogama i prstima, što im vlastiti novac treba ODMAH, to je nevažno... ma zaboli ih rasplodni organ.

Draga bankarska gospodo, Gradska knjižnica to smije raditi s (ljetnim) radnim vremenom, jer u njenim prostorijama knjige podiže tek/najviše 2-3 posto (kulturnih) Brođana (da, da, samo toliko!!), a novac trebaju svi i to odmah. Razumijete? Mi imamo razumijevanja za vaše poslovne izmjene, jer ga moramo imati. Oli nije tako?

Ovako bi trebalo biti cijelu godinu

________________