Vlasnik Nacionala Harald von Seefried u srijedu je poslao službeni e-mail zaposlenicima u kojem ih obavještava da novca više nema


Navodno se predsjednik uprave Nacionala Moritz von Seefried pokušao kod Hypo banke izboriti za refinanciranje kredita koji ima kod njih, ali je banka to odbila te je najavila da će sjesti na račun tvrtke u petak. Potom je njegov otac i vlasnik Nacionala, Harald von Seefried, odlučio dignuti ruke od svega i putem e-maila obavijestiti zaposlenike da je gotovo. Glavni urednik Nacionala Robert Bajruši potvrdio je za Tportal da je vlasnik uputio službeni mail zaposlenicima pred kraj radnog vremena u kojem ih obavještava da novca više nema. "Gašenje Nacionala je realna mogućnost", rekao je Bajruši.

Dodao je da će se u četvrtak ujutro dogovoriti sa zaposlenicima, ali vjeruje da će izdati još i taj broj. Ipak, Bajruši ne gubi nadu. "Nije sve gotovo jer se novine mogu izdavati i u stečaju, a postoji i interes potencijalnih investitora", kazao je glavi urednik Nacionala koji o njihovim imenima nije želio izlaziti u javnost.

Podsjetimo da je sumornu medijsku sliku u Hrvatskoj danas je upotpunilo i gašenje Vjesnika nakon 72 godine izlaženja.

 

Izvor: www.h-alter.org