Sindikalist "Jadrankamena" iz Pučišća na Braču Tonči Drpić pušten je danas popodne iz splitske policije nakon informativnog razgovora zbog optužbe stečajnog upravitelja Ive Bućana da je otuđio službeni automobil te tvrtke škodu octaviju.

Tonči Drpić izjavio je novinarima nakon izlaska iz policije da je s njim obavljen razgovor o tome iako je automobil cijelo vrijeme bio u tvorničkoj garaži.

"Optužilo me se da sam tim vozilom išao u Zagreb, iako nisam, već svojim. Ta škoda je cijelo vrijeme u ’Jadrankamenu’ jer nije u voznom stanju. Za tu su me nebulozu držali dva sata u policiji i zatupljivali me. Jučer su mog kolegu sindikalca Marka Eterovića uhapsili pod optužbom da je i on ukrao službenu škodu feliciju. Protiv njega su podnijeli kaznenu prijavu. Mi smo te automobile zadužili i koristili samo za posao", rekao je.

Tonči Drpić osvrnuo se i na komentare ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića, koji je na društvenoj mreži Facebooku stao u obranu policajaca, napavši sindikalnog čelnika "Jadrankamena". Ostojić nije spomenuo ime sindikalnog čelnika, to jest na koga točno misli, no mediji su prenoseći njegov komentar s Facebooka zaključili da govori o Drpiću. Ministar Ostojić tom je prilikom među ostalim napisao kako se sindikalni "čelnik skriva po kući", "izvještava o desantu", "ima halucinacije" i "ponovit će skrivanje kada ponovo ukrade auto".

"Nevjerojatno je što sve govori ministar Ostojić. Ja ne haluciniram, već on", rekao je među ostalim Tonči Drpić. "U svakoj drugoj civiliziranoj zemlji bi zbog tih svojih postupaka, a posebno zato što je jučer poslao policiju da mi okupira kuću, trebao dati ostavku, no ne i u Hrvatskoj. Moram ovdje ponovo reći kako smo mi protiv stečajnog upravitelja Ive Bućana jer on s ’Jadrankamenom’ nema ništa. Iza sebe samo ostavlja spaljenu zemlju. Do stečaja naše tvrtke nije trebalo ni doći", zaključio je Tonči Drpić, dodajući kako ne zna hoće li ga policija kazneno prijaviti za "krađu" službenog vozila koje je, kazao je, cijelo vrijeme u garaži "Jadrankamena".

Preuzeto s portala www..zamirzine.net