Izvorna postava pop grupe "Denis & Denis" ponovno će se okupiti prvi put nakon 25 godina od prestanka zajedničkog djelovanja radi nastupa za doček nove 2013. godine u Rijeci nakon čega će uslijediti povratnička turneja po Hrvatskoj."Denis & Denis" novogodišnjim nastupom na riječkom Korzu obilježit će 30. godišnjicu svog prvog koncerta održanog 1982., rekao je utemeljitelj i autor pjesama Davor Tolja na konferenciji za novinare.

 

Ikone hrvatskog i jugoslavenskog popa osamdesetih "Denis & Denis" u izvornoj je postavi bio duet koji su činili Tolja i pjevačica Marina Perazić, a poslije se prikljućio i Edi Kraljić. Najpoznatiji su po hitovima "Program tvog kompjutora", "Soba 23" i "Ja sam lažljiva".

 

Marina Perazić je kazala da je protekla dva desetljeća često pitaju kada će grupa ponovno nastupiti te da ima informacije da će na riječki koncert doći mnogo ljudi koji vole "Denis & Denis" iz cijele Hrvatske pa i šire.

 

Pročelnik gradskog odjela za kulturu Ivan Šarar ocijenio je da je "Denis & Denis" najveći riječki pop kulturni proizvod.

 

"Jako vješto i inteligentno su izbjegli da budu estrada, ali su unatoč tome bili veoma popularni u cijeloj bivšoj zemlji", kazao je Šarar.

 

Gradonačelnik Vojko Obersnel je kazao da Rijeka nastavlja s tradicijom ranog ugovaranja programa za središnji doček u gradu te s uobičajenim modelom koncerta, koji otvara mlađa riječka grupa a slijede glasoviti izvođači.

 

Osim "Denis & Denis" nastupit će i "Psihomodo Pop" te riječka grupa "Mandrili".

 

Izvor: www.seebiz.eu