Danas se družimo s Ivanom i uživamo u slikama našeg grada. Predstavi nam se Ivana...

Moje je ime Ivana Rosandić. Rođena sam u Slavonskom Brodu, sad već davne 1979. godine.

Profesorica sam Povijesti i Hrvatskog jezika i književnosti i radim kao učiteljica tih dvaju predmeta u jednoj brodskoj osnovnoj školi. Živim s dvjema kćerkama, koje su izvor moje motivacije i energije.

Kada se javila ljubav prema fotografiji?

Ljubav prema fotografiji nosim od ranog djetinjstva i vječito sam, kao dijete, nosila nekadašnjeg 'idiota' i fotografirala svoju okolinu. Vjerujem da sam često nekima išla na živce.

Što nosiš od opreme?

Fotografije trenutno fotografiram svojim ili kćerkinim mobitelom i nadam se da ću si uskoro kupiti fotoaparat.

Što za tebe predstavlja tvoj hobi?

Hobi je nešto što vas treba opustiti, nešto u čemu možete pronaći predah od, ponekad surove, realnosti. Uz čitanje i pisanje, fotografiranje je zasigurno nešto što me upotpunjuje i u čemu uživam. Posebno mi je drago što sam tu ljubav prenijela na svoju djecu.

Što je važno kod nastajanja jedne dobre fotografije?

Još se uvijek smatram amaterskim fotografom, koji to radi iz hobija, ali smatram da su za dobru fotografiju najvažniji kut snimanja i svjetlo, ali još važniji su volja, želja i ljubav za određeni trenutak ili mjesto koje fotografirate.

Kakve su reakcije okoline na tvoj hobi?

Iskreno, reakcije okoline na moj hobi zaista su pozitivne. Najveći je problem što ja volim fotografirati, ne samo detalje grada, mjesta, prirodu, nego i same ljude. Samo u tom slučaju ponekad nailazim na 'otpor'.

Mene su k tebi privukle fotografije našeg grada.

Fotografije grada vrlo rado dijelim na društvenim mrežama jer smatram da ovaj gradić itekako ima svojih ljepota koje moraju ostati zabilježene i pregledane. Isto tako, vrlo rado pratim ostale ljude, svoje sugrađane, koji se također bave fotografiranjem, te na taj način jedni druge motiviramo i razmjenjujemo ideje.

Kako se vidiš u budućnosti?

Možda će čudno zvučati, ali uopće ne gledam u neku daleku budućnost, niti imam neka velika očekivanja. Uživam u trentcima koje mi život SADA pruža i mislim da je tako sigurnije i opuštenije koračati kroz život.

 

Sretno.