Dobro nam došla kolegice! Što bi rekla o sebi Andrea?

Moje ime je Andrea Morell. Inače sam iz Zagreba, ali sam pobjegla u Rijeku. Bavim se modnim dizajnom, što za sebe, što za druge brendove, a u slobodno vrijeme učim jezike, trenutno korejski, jer mi se tako novčić okrenuo.

Što je obilježilo početak tvoje karijere i dokud je ona došla?

Mislim da bih za početak karijere označila 2022. godinu kada sam dobila posao merch dizajnera za američku talent agenciju, a zatim pustila svoju made on demand kolekciju u kojoj sam prvi puta eksperimentirala s interaktivnom grafikom. Moram priznati da sam zadovoljna dokle je ova priča došla. Dvije modne revije su iza mene, uključujući Zagreb Design Week, a nadam se da ih još mnogo treba doći.

Tko su ti uzori u karijeri?

Dizajn me počeo zanimati zbog Davida Bowia, pa bih njega izdvojila kao najveći uzor, a pored njega inspiriraju me Alexander McQueen i Vivienne Westwood.

Gdje pronalaziš inspiraciju?

Bit će klišej odgovor, ali apsolutno u svemu. Konstantno sam u nekom kreativnom modu. Polazim radionice pisanja znanstvene fantastike, pa ponekad inspiraciju pronalazim i u futurizmu.

Tvoja najvjernija podrška?

Moji prijatelji. Moja mala grupica ljudi koja je uvijek uz mene i kad ide i kada ne ide i uvijek mi čuvaju leđa.

Što trenutno radiš?

Trenutno radim na kolekciji koja eksperimentira s materijalima na ekološki način. Bit će tu dosta 3D printa, a i bioplastičnog materijala u suradnji s Jurajem Tomajem koji ga je osmislio.

Tvoji planovi?

Voljela bih biti na tragu spajanja umjetnosti, mode i inovacije, a već dugo mi je želja pokrenuti streetwear brand. Nekako sam više okrenuta inozemstvu, pa se tamo i vidim.