Zašto ne možemo prestati žaliti za “dobrim starim vremenima”?

Kad je tačno bilo bolje?

7 comments

Skip to comment form

  • Maki on 17.01.2021 at 08:16

  Uvijek će mi biti bolja vremena kad sam na more išao preko Bosne, kad je stari kuću u Brodu nakon potresa obnovio bez problma, kada sam beplatno studirao…

 1. U dobra stara vremena umiralo se od upale slijepog srijeva i zuba. Danas ne. To je postignuće znanosti i kapitalizma.

 2. Medicina i farmacija produžile su živote, ali i osigurle tržište. Najveći korisnici su starci.

 3. @druškane, jedno bez drugog ne ide : farmaceutska industrija je uvelike produljila životni vijek vrlo kvalitetnim načinima liječenja ( tuberkuloza , dijabetes , kasnije svi oblici kemoterapije ), ali, da su se neke korporacije kompromitirale jesu, to je istina……..
  I još nešto što si loše naznačio ” starci ” nisu najveći korisnici ,ili možda jesu ako su dugovječni tlakaši………..MLADI ljudi, adolescenti su stalni korisnici antidepresiva i sedativa jer, sve što ovo društvo i tržišna ekonoma nalažu je vrlo teško za opstanak i stresne situacije su dio njihovog odrastanja i postojanja u zemlji, koja rijetkima daje prave prilike nakon obrazovanja…..

  I to je jedan od razloga nostalgičnog osvrta na prošlo vrijeme boljeg suživota i odnosa medju ljudima………Da meni osobno netko dade anketu s pitanjima onda i sada , budi siguran , da bih se s radošću osvrnula na “ono prije ” kad ničega nije bilo puno, ali je svega bilo dovoljno

 4. Jako dobra zadnja rečenica, Lavinija

 5. Hvala @Blok B………..cijenim !

 6. To su gluposti, odokativni članak koji polazi od Potemkonovih sela i psihijatrije u dokazivanju da je prošlost uvijek bila gora od sadašnjosti i da svi ljudi konfabuliraju u starosti. Nemoguće je više čitati te sve ispljuvke novinarskih piskarala i mokre snove koje stavljaju u javni prostor e da bi opravdali svoje honorare. Postoje činjenice, statistički podatci, fotografije, matematički iznosi, koje činjenice doduše se masovno brišu s neta od povijesnih revizionista koji uništavaju činjenice koliko se srozao standard života u npr. regionu pod upravom kriminalaca. Kriminalac ne može spriječiti pogled kroz prozor na poharanu zemlju i uništene gradove pod njegovom upravom, ali može paliti dokumente i brisati činjenice lovom koju pljačka, pa tako nastaju pravi biznisi davatelja neta i kriminalaca na vlasti koji plaćaju uklanjanje sadržaja s neta u revizioniranju povijesti i povijesnih činjenica. Ali svatko ima svoju malu osobnu povijesnu arhivu u koju može zaviriti i dokazati da nije ni lud ni zbunjen nego normalan kad konstatira da se u socijalističkoj republici Hrvatskoj živjelo sto puta bolje i kvalitetnije nego u mafijaško klerskoj najsiromašnijoj Našoj. Danas krmak od “župana” poharanom stanovništvu prijeti da se režije moraju plaćati, kriminalni krmak koji živi od harača radnog naroda koji mu plaća i privatne i osobne režije prijeti tom istom narodu kojeg pljačka i koji mu sve plaća i uči ga da se režije moraju platiti iz guzice, ili će biti ovršeni, blokirani i deložirani od njega i takvih kriminalaca kao on. Kriminalci su uveli pljačku, tlačenje, ucjene, siromaštvo, feudalne odnose i brišu socijalističke arhive koji ne odgovaraju njihovim kriminalno-revizionističkim umovima, ali svi imamo neke platne liste, neke račune, neke slike iz prošlosti koji nam dokazuju da nismo nistalgične lude nego da je danas doista sve gore i gore. Jer nije mjerilo standarda samo standard kriminalaca i parazita i prebogatog klera i šou biza koji nam novinarska piskarala u misiji friziranja užasa stvarnosti podmeću kao standardni život građana, nego je mjerilo pogled kroz prozor i hodanje kroz puste gradove, sela i ulice, pogled na ruine i ruševine i iseljene kuće i prazne lokale, pogled na uništene tvornice, bijedu i sirotinju, na zapuštene i loše obučene ljude kojih je sve više pod mafijom i koji kleče da bi jeli i primili nekakvu klersku donaciju dok su prije samo pedeset godina ponosno i gordo stajali. Mafija nije samo uništila financijski ljude, mafija uništava čovjekovu srž, bit i dostojanstvo, Tito je stvorio radnika, mafija je stvorila roba.

Odgovori