Kućanski aparati koji vam gutaju struju

Koji su to nezasitni uređaju istražili su kolege s portala Brightside., a vi malo razmislite što ćete isključivati iz utičnice navečer

Kućanski aparati troše električnu energiju i u trenucima kad su isključeni, a mnogi od njih imaju čisto pristojnu potrošnju koja će vam se odraziti na računu.

Koji su to nezasitni uređaju istražili su kolege s portala Brightside., a vi malo razmislite što ćete isključivati iz utičnice navečer.

Digitalni TV tuner – troši električnu energiju nakon što ih isključite ili ostavite na čekanju. Koliko? Otprilike 22 W dnevno.

Punjači – ostavite ih u utičnici i oni će nastaviti trošiti struju bez obzira na to što niste priključili svoj mobitel na punjenje… nije puno, cca 1.2W dnevno, no ako je u igri 365 dana i par punjača… zbrojite sami.

Stolna računala i laptopi – isključite li ih i ne ištekate iz struje, potrošit će oko 96 W dnevno. I više ako ih ostavite na čekanju.

Televizor – gasite li TV ili ga ostavljate na čekanju? Potonje rezultira potrošnjom od oko 25 W dnevno.

Uređaji s brojačima – brojač na uređaju je aktivan? To znači kako uređaj još uvijek troši struju. Moguće i do 108 W dnevno

metro-portal

 

3 comments

  1. Najviše struje bacamo gledajući na televiziji politički smrad.

  2. Politički smrad dolazi od živih spodoba. Oni ne samo da troše struju, nego uništavaju psihu i čovjekov duh., a što je najvažnije, uništavaju vaše vrijeme, trud i rad i pretvaraju ga u svoje debilno-kretenske ‘zabavice’. Rekao sam davno , ali to nitko ne razumije. Hoćeš Plenkoviću da te gledam i slušam ? PLATI. PLATI PA SE KLATI. Sat gledanja i čitanja idiota svih vrsta : 50 kn.

  3. U pravu si ti, ali, još je čika Lenjin pitao Šta da se radi (u prijevodu: Što raditi)?

Odgovori