7 serija za zimsko bindžanje

True Detective
Season 3
Mahershala Ali, Stephen Dorff
Credit: Warrick Page/HBO

Ove zime preporučujemo domaći ”Uspjeh”, stiže nova sezona ”Pravog detektiva”, ”Crno zrcalo” postaje interaktivno, a možete se zabaviti i uz superjunake, Vikinge i Herculea Poirota!

1”Uspjeh”

Prva hrvatska serija u produkciji HBO-a velik je uspjeh, a o tome smo već detaljno pisali. Noir krimi drama bavi se neznancima koje iznenada povezuje jedan čin nasilja, a u seriji Danisa Tanovića glume Toni Gojanović, Tara Thaller, Iva Mihalić, Uliks Fehmiu i Marija Škaričić. ”Uspjeh” će premijeru imati 6. siječnja, kada će svih šest epizoda istovremeno biti dostupno gledateljima na HBO OD i HBO GO, a istog dana će prva epizoda biti prikazana u 20h na HBO kanalu, na kojem će se svake nedjelje prikazivati po jedna nova epizoda.

2”Pravi detektiv” S3 (”True Detective” S3)

Nova sezona hvaljene serije HBO-a ”Pravi detektiv”. Fokus nove sezone je na jezivom ubojstvu koje se odigralo u srcu Ozark planina. Misterij tog ubojstva tijekom godina postaje sve dublji te pratimo radnju koja se odvija u tri odvojena vremenska perioda. Zvijezda treće sezone je oskarovac Mahershala Ali u ulozi detektiva Waynea Haysa, a njegovog partnera Rolanda Westa glumi Stephen Dorff.

3”Bijeg iz Dannemore” (”Escape at Dannemora”)

Nova serija govori o istinitom događaju, bijegu iz strogo čuvanog zatvora u blizini sela Dannemora u američkoj saveznoj državi New York, koji se dogodio tijekom ljeta 2015. Nakon bijega odvijala se masovna potraga za dvojicom osuđenih ubojica kojima je u bijegu pomogla udata zaposlenica zatvora s kojom su obojica imali aferu. U glavnim ulogama pojavljuju se Benicio del Toro, Patricia Arquette i Paul Dano, a izvršni producent i režiser serije je Ben Stiller. Serija se upravo emitira na HBO-u.

4”Crno zrcalo: Bandersnatch” (”Black Mirror: Bandersnatch”)

Kultna serija ”Crno zrcalo” dobila je i svoju specijalnu epizodu tj. samostalni film koji je specifičan po tome da je interaktivan. Svaki gledatelj tijekom streamanja u pojedinim scenama mora birati kako će se radnja dalje razvijati i tako se svaki put radnja grana u drugom smjeru. Prosječno trajanje filma je 90 minuta, no ovisno o izboru gledatelja navodno može trajati 40 ili 150 minuta. Glavni junak filma je mladi programer koji 1984. radi na adaptaciji romana ”Bandersnatch” u videoigru, a onda počinje propitivati stvarnost u kojoj živi. Serija je dostupna na Netflixu od 28.12.

5”The Umbrella Academy”

Adaptacija stripa o disfunkcionalnoj obitelji superjunaka. Istog dana 1989. rođena su brojna djeca čije majke dan prije nisu pokazivale nikakve znakove trudnoće. Sedmero djece usvaja milijunaš Reginald Hargreeves koji stvara Umbrella Academy i priprema djecu da spase svijet od predstojeće apokalipse. Ipak, ekipa se s vremenom raspada, a godinama kasnije se opet okuplja njih šestero jer žele istražiti kako je umro njihov poočim Hargreeves. U seriji glume Ellen Page i reperica Mary J. Blige. Cijela 1. sezona stiže u katalog Netflixa 15. veljače.

6”Vikinzi” S5 (”The Vikings” S5)

Peta sezona serije o Vikinzima bavi se događajima nakon smrti Sigurda, a snimljeno je čak 20 epizoda koje se prikazuju u dva dijela od 10 epizoda. U jednoj od glavnih uloga pojavljuje se  Jonathan Rhys Meyers kao biskup Heahmund, ratnik-svećenik. Na Pickboxu svaki četvrtak premijerno ide nova epizoda, a 31.01.2019. je finale  pete sezone.

7”Agatha Christie: Ubojstvo po abecedi” (”Agatha Christie: The ABC Murders”)

Slavni detektiv Hercule Poirot lovi serijskog ubojicu koji žrtve ubija abecednim redom, a na svakome mjestu zločina ostavlja samo vozni red vlakova. U ovoj brutalnoj priči o nasilju i lažima Poirot mora dovesti u pitanje vlastiti integritet i prošlost da bi ulovio ubojicu. U seriji glume Rupert Grint i Tara Fitzgerald, a najveće iznenađenje je da ulogu Herculea Poirota igra nitko drugi nego – John Malkovich! BBC-evu miniseriju od 3 epizode ove zime prikazivat će Pickbox.

muzika

 

 

2 comments

  1. Binšati mogu nastavnici na feriju. I još poneki. sav ostali normalni svijet može maksimalno gledati dvije epizode odjednom.Skinut ću si treću sezonu True Detective

  2. Biram sedmicu.

Odgovori