Tko su hrvato-četnici?

hck
occupySBSpomene li netko u razgovoru riječ četnik danas u Hrvatskoj, većina ljudi pomislit će na neku od  uvriježenih definicija: “Članovi srpske vojne organizacije s izrazito nacionalističkim šovinističkim velikosrpskim ciljem.” (wikipedia), ili jedna od definicija po Anićevom rječniku: „Pripadnik srpskih monarhističkih oružanih snaga u 2. svjetskom ratu“, kvislinških, dodao bi ja. Iako se ne treba s njima šaliti, mogli bismo reći i kako se radi o „poremećenim kanibalima koji su posadili previše salate“. Također jedna novija definicija iz Anića: „Član takve oružane organizacije koja provodi politički i vojni teror i izvodi etničko čišćenje nad Hrvatima i Muslimanima u Hrvatskoj i Bosni (od 1990. godine)“. Kakogod, kod svakog normalnog Hrvata, ovi dlakavi tipovi neće izazvati ni dobrodošlicu ni simpatije, nego prije jezu i gađenje i doživljavati će ih kao nekoga tko Hrvatima zagorčava život i protiv je hrvatske države. No, kao da nam sam pojam četnika nije dovoljno odiozan, naš prvi poglavnik odlučio je, a većina medija to je prihvatila i toga se drži i dan danas, kako to treba pojačati i odrednicom „srbo“, dakle srbo-četnik ili srbočetnik. Osobno, uvijek sam smatrao kako se radi o retoričkoj tautologiji, jer u svakoj se definiciji četnika spominje i pridjev srpski, sve dok ovih dana nisam malo ozbiljnije razmislio o toj kovanici. Kontao sam, kontao i imajući na umu kako naš poglavnik nikada nije donosio krive odluke, konačno sam se dosjetio. Određujući četnike kao srbočetnike, on je očito jako dobro znao i nama sugerirao da postoje i neke druge vrste četnika. Pokušavao sam: makedono-četnici, sloveno-četnici, bugaro-četnici, ali ništa nije imalo smisla sve dok se nisam dosjetio pojma hrvato-četnici. U tom su se trenutku stvari složile same od sebe.

Dakle, stidljivo još tijekom rata, a onda sve otvorenije i otvorenije, u Hrvatskoj su se pojavile horde hrvato-četnika. Iako su dijelili osnovni cilj zagorčavanja života Hrvatima i sabotiranje hrvatske države, ovi nisu bili dlakavi i smrdljivi, već uredno izbrijani i dotjerani u poslovna odijela, nisu bili etnički Srbi, već čistokrvni Hrvati. Na koji način su oni podrivali same temelje države Hrvatske? Udruživanjem u zavičajne klubove, klanove, gangove, udruge i stranke, odlučili su: ratom unezvijerenim i smušenim sugrađanima hladno će pokupiti svu zajedničku imovinu godinama stvaranu u omraženoj Jugoslaviji te ekonomski podjarmiti i uništiti sve one koji se ne nalaze na njihovoj strani. Oni ne pribjegavaju fizičkom nasilju i eliminaciji (mada neki spominju kako ubojstva Paradžika i Kraljevića to demantiraju) već kroz dogovor sa zemljacima, članovima interesnih klanova ili neku od najjačih hrvatskih političkih stranaka čine sve kako bi uništili i dokinuli RH. Korupcijom i nepotizmom, kleptokracijom i plutokracijom, hrvatskim pravosuđem i zakonodavstvom oni onemogućavaju svaki pokušaj normalnog i smislenog života i rada, te svojim rođačkim dogovorima i namještenim natječajima zatiru i posljednju poduzetničku inicijativu željnu slobodnog tržišta i fer natjecanja. Kao stalnu brojnu potporu uz sebe su vezali cijelu kastu privilegiranih opstrukcionista stupnjevanog djelovanja: onih koji negiraju kriminal i nepravilnosti, oni koji relativiziraju pljačku i devastaciju te one koji sve to, ponekad čak i otvoreno obavljaju. I dok su srbočetnici isprovocirali preko pola milijuna neustrašivih branitelja, jako je mali broj hrvatskih branitelja koji su se digli protiv hrvato-četnika. Većina njih djeluje ili anonimno ili u dubokoj ilegali, a samo rijetki nastupaju otvoreno u medijima protiv ovog zla. Ti moderni hrvatski branitelji hrabro iznose sve nepravilnosti u državi po cijenu gubitka svog posla, imanja i ugleda. Kako je doista tim nepokolebljivim istinoljupcima, samo malobrojni znaju, no zato cjelokupno stanovništvo koje se nije htjelo priključiti silama zla i mraka, osjeća posljedice PTSP-a. Namještanje poslova, zapošljavanje rodbine, prijatelja i podobnika u državnim i javnim tvrtkama, enormno nerazumno trošenje proračunskog novca, lupeška pretvorba i privatizacija, uništavanje poljoprivrede i industrije, blaćenje hrvatskog imena doma i u inozemstvu slavljenjem jedne nesretne epizode iz života ovog naroda, odustajanje od AF tekovina, sve su to djela hrvato-četnika s kojima se malobrojni današnji branitelji sve teže nose. Ostaje povijesno pitanje kako je poglavnik još tada davno znao da će se pojaviti i ova druga vrsta četnika?

from sb underground

 

66 comments

Skip to comment form

 1. Strašno da o njima ovisi budućnost. Neriješeno povijesno pitanje.

 2. A gnijezda su im poglavarstva, u svakom gradu, tu se razmnožavaju na teret građana do mile volje…Što je građanima gore, njima je sve bolje. Zar to nije potvrda Occupyeve teze?

 3. Kako sad ne napisati komentar 😀
  Četnik = samo dodjeljeno ime onih koji su stvorili i bili članovi tog pokreta
  i postoji samo u jednom narodu ove naše planete

  Srbočetnik = iskoristim ovu od pisca texta sasvim je ispravna ” Kakogod, kod svakog normalnog Hrvata, ovi dlakavi tipovi neće izazvati ni dobrodošlicu ni simpatije, nego prije jezu i gađenje i doživljavati će ih kao nekoga tko Hrvatima zagorčava život i protiv je hrvatske države. ”

  Hrvato-četnik : kakav god text napisao, čime god ga podržao, šta god da si mislio naglasit totalni promašaj. Izmisliti takvu riječ za bilo kakav članak je odvratno. Oni koji su klali u 2. sv ratu i u pokušaja širenja svoje države u ratu 91 ubijali, silovali,mučili i protjerivali Hrvate i ostale sami su se zvali tim imenom. Zato mi cijeli članak uopće nije bitan niti sam ga pročitao do kraja jer šta god pisalo u njemu je nebitno i promašaj.

  1. Kako sad ne napisati komentar
   Četnik = samo dodjeljeno ime onih koji su stvorili i bili članovi tog pokreta
   i postoji samo u jednom narodu ove naše planete

   Želiš reći kako je poglavnik trabunjao bez veze? Ako je samo u jednom narodu i mala djeca znaju koji je to narod, zašto je on onda dodao prefiks srbo? Upravo to me je i nagnalo da razmislim i napišem članak. Dakle, znamo svi da su četnici Srbi, no onda jedan mudar čovjek kaže srbočetnici – znači postoje i neki drugi. Logika kaže da to mogu biti samo hrvatočetnici i jako ih se lako prepoznaje. Kako prepoznati hrvatočetnika, koji mrzi ostatak hrvatskog naroda i želi srušiti hrvatsku državu? Najkraće: to je čovjek koji koristi ono što nije zaslužio.

   1. Ocupi brkaš pojmove Četnici su jedan pokret unutar jednog naroda za vrijeme 2. sv rata. Iako sam to dole već napisao da napišem i ovdje kao odgovor. Srbo – četnici se odnosilo na dvije vrste vojske pod različitim komandama u zadnjem ratu, Jedni su bili pod komandom Šešelja i sami su se zvali i nazvali četnici a pod srbo su se smatrali oni koji su bili pod komandom Miloševića. Pa se to tako spojilo tko , zašto i kako neznam nisam previše gledao tv u to vrijeme nije ga bilo tamo gdje sam ja večinom bio.
    Kod nas si također imao slučajeva dvije komande pa svi znamo kako je to završilo dodirnu si neka imena Paradžika i Kraljevića .
    Ne koristit ratne termine u današnju drugaćiju situaciju ponavljam imali su drugačiju svrhu i značenje tada.

   2. Poglavnik je očito nije čuo za on manje je više pa je dodavanjem prefiksa samo dobio smiješnu konstrukciju. 😉

 4. Lagano, pišeš … niti sam ga (članak!!) pročitao do kraja… A daješ sud, javno i neoprezno. Ajd, molim te, pročitaj tekst do kraja. Pomno i s nakanom da ga hoćeš shvatiti kako ga je autor zamislio. I onda se javi.

  Iako nas ima oko desetak redovitih komentatora, siguran sam prema reakcijama prijatelja da komentare čita puno, puno više posjetitelja. Zbog sebe i zbog njih saberi se i pokušaj barem jednom prići problemima koji tište prosječne Hrvate s razumom i nastojanjem da shvatiš u kakvim smo mi govnima. O tome i odatle ti Occupy pjeva!

 5. Lagano zaletio si se..članak je dobar pa i taj termin..jer i ja ne bih znao kao bih nazvao neke “velike domoljube” koji su domoljubi radi osobnog interesa a za Hrvatsku ih boli kesa!..Hrvato-Četnik..simply the best!

 6. A dokle više neke šta s onima koji nisu ti neki.Pa daj malo mislite a na one druge. Zaboli me za lopine u starim, novim vlastima radi se o imenu naroda koji se zove Hrvati i spaja se to sa imenom pokreta koji je za fizičku eliminaciju tog naroda. Jeste li sad razumili šta je Vlatko napisao ili treba još neki komentar. Ne zanima me šta piše u članku kad neko spoji te dve nespojive rijeći.

  1. Ništa se nemoj uzbuđivati ako i ti nisi taj. Uskoro će ovi novi branitelji takve na vrbe 🙂

   1. Nisu branitelji nikog na vrbe ni 1991-2013 neće ni dalje.

 7. Occupy,novi soj svjetskih ljevičara,iz kruga digitalaca,luzeri su novoga doba.Djeluju besmisleno,neučinkovito kao i ovaj tekst.Lukiću o dinaroidnoj kamarili pisali smo prije dvadeset godina,kada je nastajala i harala.Sada,kada im je životni vijek u silaznoj putanji, su totalno bezopasni desničari kao i tvoji OWC -ovci što su totalno bezopasni ljevičari,a pojam hrvato četnika je ipak neprimjeren vremenu današnjem.

  1. I ti si sumnjiv, naročito s tvrdnjom da hč odumiru. Jači su nego ikada, još bolje kamuflirani i umiveni, dotjerani i mirisni. Pružaju nježnu ruku nade i pakta, a ako ju ne poljubiš nema ti spasa. Slažem se sa grotesknošću OWS pokreta i njihovom neučinkovitošću. Njihovi simboli su se učinili zgodnima za ovu prigodu. Pokreni istinski, kvalitetan ljevičarski pokret i ja ću te prvi slijediti.

 8. Koliko puta sam napisao lopov je lopov nema narodnost šta god da je bio bi lopov, kriminal također nema narodnost, NEMOŽE se narodnost stavljati ispred lopovluka, pljačke, ubijanja, silovanja i svih nečasnih radnji.
  Te radnje čine osobe ne narodnost kako loše tako i dobre. Gospodo probajte to razumit i pokušat bez takvih stvari, kad napišemo Hrvat, Hrvatska ispred onda se to odnosi na narod i državu ne na pojedince.

  1. Znači nema smisla govoriti o onima koji su nas napadali da su Srbi? Dovoljno je reći lopovi, agresori, krvnici?

   1. Opet ti o jednom ja o drugom kad ja globalno ti lokalno kad ja lokalno ti globalno. Pa dobili da je sve zbrkano. Ja djelim rat od kriminala u miru.
    Ponavljam nemaju u ratu neke riječi ista značenja i potrebe za korištenjem.
    Koristiš ratnu riječ za današnje doba krađe i privatizacije, stanja u državi i sa njom vežeš novo izmišljenju kombinaciju riječi uvredljive za cijeli narod. Da si neku izmislio kao krimino- četnik bila bi mi totalno glupa al nebi komentirao 😀

 9. Ne idimo putem Budana i ostalih o kojima sam već pisao kod njih je uvijek to cilj i uvijek pišu o državi i narodnosti rijetko su u pitanju imena i konkretni slučajevi. Ali oni su nešta drugo i za njih imam drugačije ime, u ovom članku gore možda i piše nešta dobro ili je cilj pravedan ali je to poništeno sa tom rijeći Hrvato-četnik.

  1. Primijeti da je pojam srbočetnik nastao nešto prije pojma hrvatočetnik. Zato ispravljaj krive Drine tamo gdje su prvo nastale, a ne kod mene. Kad ispraviš prvu, onda ćemo lako ispraviti i ovu.

   Zaboravih reći kako najviše skaču na taj termin oni koji spadaju u tu skupinu. Oni koji ne koriste ono što im ne pripada, uopće se ne osvrću na taj termin.

   1. Occupy pa ti si tvorac rijeći Hrvato-četnik nitko do sad nije koristio tu riječ i imaš licencu na nju zato ne izmišljaj neka opravdanja. A srbočetnik je rječ korište i stvorena za vrijeme rata i davno je trebala izaći iz upotrebe a i kad se koristi odnosi se na ratno doba.

 10. Occupy s punim pravom varira kovanicu srbočetnik, koja je izvorno bila huškačka i označavala svakog Srbina kao potencijalnog četnika. Koliko je nekada bila, kao verbalno oružje, obilato korištena u svim medijima, toliko je danas anakrona i pretjerana. No ipak, još uvjek dobro dođe u svrhu diskvalifikacije nepoćudnog elementa, u nedostatku drugih argumenata.
  Occupyu ju je znalački iskoristio, izražavajući odium prema onima koji su beskrupulozno poharali Hrvatsku i haraju i dalje, namjerno i svjesno ju uništavajući. Bravo, Occupy.

  1. kruno slažem se s vama u potpunosti.Dobar članak našeg okupija.

 11. Meni je rijeć srbočetnika jedna rijeć za dvije vrste vojske koje su postojali tada i koje su spojeme u jednu za vrijeme rata. Ali ta riječ ne znači da su svi srbi loši ili da su četnici. Neke pisce slobodno ponekad strpam u tu kategoriju ali nikad nisam narod u cjelini niti mogao niti smio osudit jer bi to bilo pogrešno i nepošteno.Ovo što sam napisao odnosi se na svaki narod na ovom planetu
  “Koliko puta sam napisao lopov je lopov nema narodnost šta god da je bio bi lopov, kriminal također nema narodnost, NEMOŽE se narodnost stavljati ispred lopovluka, pljačke, ubijanja, silovanja i svih nečasnih radnji.” Rat je nešta drugo i u ratu riječi dobijaju druga značenja i drugačije vrijede. Jer rat se ne vodi samo puškama nego svim mogućim sredstvima a jedno od jačih i među najvažnijima je medijski rat nekad važniji i od borbenog.

  1. Eto ti ispade mudriji od poglavnika 🙂

   1. Na kojeg poglavnika misliš ja znam samo za jednog ali on nema veze sa svime ovim napisanim.

  2. U hrvatskom jeziku se rječica “ne” piše odvojeno osim u riječima nisam,nemoj,nemam i neću (iako po novom može i ne ću).A ako imamo četnike,srbočetnike i hrvatočetnike onda možemo samo govoriti o riječima,igri riječi,riječi Gospodnjoj

 12. Kod nas je jedna riječ,pojam ili neki članak neprimjereno!?..ali su nam primjerene skupine političara koje vode ovu zemlju u provaliju..ne znam što vam taj pojam smeta..??Možda ne gledamo istim očima ili ne znamo kako je kronološki Hrvatska dotakla dno dna..od izjave Tuđmana da ćemo biti “mala Švicarska” i slijedi ona privatizacija i uhljebljivnje,mirovine,švicarci ma mogu drobiti do ujutro..a mi smo europskim očima samo jedan mali balkanski narod..o nama pišu samo najgore,kada uopće i pišu..nemamo se mi čime ponositi..Sanaderi i sl su utrli put ovom narodu..I secesija što tebe “svrbi”?Vidim da si HDZova školica..koja je bacila narod u blato da se glođe a vi prstom upirete u druge i vičete da su krivi..meni je još u sjećanju splitska Riva i puč koji je HDZ najavljivao radi generala i kada su došli na vlast isti su ih otpremili..žalosno je da ovdje samo baratamo terminima..lijevi..desni..a mi smo u govnima!I nema te ekonomije niti stručnjaka dok zemljom političari prave tolike tenzije oko banalnih stvari a ono glavno guraju pod tepihe jer znaju da je narod ovdje kratkog pamćenja..a ja se prije ovoga Linića koji kroji pravila i provodi zakone sjećam se i Šukera koji se zaduživao s obveznicama nekoliko puta godišnje a ne znamo zašto..i tko će vratiti sve te dugove..naša djeca..KAKO??

  1. Ponovno imamo etiketiranje i svrstavanje nekog u nećije školice kako bi se umanjilo značenje onog što se piše. Brodman gdje si u bilo kojem mom odgovoru našao potrebu da pišeš o političarima, dali je Hrvatska dotakla dno dna, privatizaciju i ostalo. Pa ja ništa od toga niti sam spomenu niti negirao. Čovječe nikad nisam bio u HDZ niti sam ikad pisao u njihovu obranu niti sam negirao sve loše što su uradili. Meni komentirate nešta o čem ja ni riječju nisam protiv i objašnjavate kao da ja to neznam isto kao i vi.

   1. Lagano,prozvao sam secesiju a ne tebe..kud odmah ti trčiš..

    1. Nema se vremena pregledat sve detaljno kad lete odgovori sa svih strana 😀

     1. Bolje je da odgovori lete, nego da se pokopaju.

   2. Političari i jesu doveli do toga. Oni su perjanice hrvato-četničkih falangi, slijede ih neovisni suci i istinoljubivi mediji.

    1. lol ne oni su lopovi,lažovi i kriminalci ,oni kojima je dokazano.

 13. I evo kako se oni bez obzira na stranački predznak zabavljaju…ima li uopće potrebe komentirati nešto ovako degutantno!..ili kako nazvati ovake HRVATINE a svi su u politici egocentrični bolesni od političke karijere..ne pitaju za cijenu niti razmišljaju o Hrvatskoj!

  http://www.index.hr/vijesti/clanak/ovako-je-laburist-klisovic-u-drustvu-sdpovaca-i-hdzovaca-proslavio-rodjendan/704505.aspx

 14. Stanje u državi nam je svima poznato i eto meni muka došla sinoć kad gledao dnevnik . I sad pazi tema doktori na satanku s Ministrom zdravstva. A meni moja zapažanja nedaju mira i ja dobro pregledam stol za kojim sjede i ljudekaju. Razno raznih boca i bočica na stolu bar desetak različitih napitaka, nekoliko pladnjeva sa 5 i više vrsta voća, ali prebrzo slika ode pa nisam vidio ima li kavijara gdje. Štede svi državne novce na svakom koraku čak i kad se svađaju (naše novce). Sve ja to vidim isto kao i vi ali ja pišem u ovom slučaju o drugoj temi.

  1. Pa to je to. Liječnici su ljubomorni na parazitski status koji je poglavnik dao sucima. Oni ipak odlučuju o životima pa bi i oni slično dok sve ostalo tone u 3PM. Pri tome, nitko od njih ne misli ni na narod ni na hrbvatsku državu, već kako će njihovom dupetu biti bolje. Uostalom, imaš cijelu kolumnu o tome, ali si ti previše zabavljen tko zna čime.

   I što sad. Trebamo svi okrenuti glavu od toga što si i ti tako autističan uoćio i hvaliti kako u Hrvatskoj rastu prekrasne ljubičice i mačuhice i čuditi se kako netko pri takvoj ljepoti ima volje gledati ovaj gnoj. (Sad kad pročitam zadnje poglavlje svog komentara ispada da to i je pravi recept za psihičko zdravlje: gledati cvijeće, uživati u prirodi i reći: kuri me bolac za sve ostalo.)

   1. Ma raspali po njima do mile volje ne komentiram ono sa čim se slažem. Gdje si vidio u takvom textu da sam bio protiv. Šta ću komentirat tu kolumnu kad si ispravno napisao. Ali nije problem eto ubuduće udarim “slažem se” da vidite kako sam je pročitao.Kritika je na riječ Hrvato-četnik i ništa drugo.
    Auuuuuuuu pa da ja nisam pogrešno sve razumio jesi ti mislio pod tim Hrvato-četnik na srbe iz Hrvatske koji su bili ili koji još uvijek pripadaju četničkom pokretu. Izgleda ja otišo na sasvim drugi put.

   2. A vidim i odgovor na ono što pitao u vezi poglavnika. Sad sam skužio da postoje po tebi dva poglavnika. Tu si onda i ti upao u kolo sa Budanom jer ako postoji još jedan poglavnik onda i vojska mjenja ime a ako i vojska mjenja ime mjenja ga i država i mjenja se rat. Occupy kompliciraš si sa nepotrebnim riječima ovaj članak.

   3. Loše je i nepotrebno rabiti riječi “autističan”,to vrijeđa dignitet osoba sa autizmom (svojedobno je Udruga tražila javnu ispriku zbog rabljenja riječi “autističan”u svakodnevnom govoru i komunikaciji ) Samo upozoravam kako ne bi bilo “joj nismo znali”.Bolje je ostati na cvijeću ,ljubičicama i maćuhicama.

 15. Ma ne gu ti ja povesti ljevičarski pokret,Occupy,osušila bi mi se desnica.Moraš tražiti nekog novokomponiranog ljevičara,to je danas moderno,ima ih.Eto ti Brodmana.Taj u svakom tko antilevičarski,slobodomisleći nastupa ,vidi HDZ-ovca.

  1. Mogu anarhisti, ljevičari, a mogu i Kristovi sljedbenici, pravi kršćani. Među njima nema velike razlike. Mogu svi ljudi otvorena uma, ne mogu oni s armirano-betonskom mozgom.

 16. Nadam se da bivvšeg ljevičara Nikicu Gabrića se tako više ne doživljava,točnije njegov treći put,Nacionalni forum.

  1. Elitistički projekti iz retorte nikada nisu postali politička realnost. Mogu samo dovesti do toga da ih mase neće razumjeti (jer nemaju kapaciteta) te da će se kasnije osjećati izdano i prevareno. No to se neće dogoditi jer će propasti prije nego krene.

   Moja je nada da će doći do kritičke mase i kritičkog praga inteligencije i tolerancije u narodu te da će svi shvatiti kako se ne mora imati sve, biti pohlepan, jer svega ima za sve dovoljno. Mora se eliminirati nasilje iz međuljudskih odnosa. Što bi rekli naši biskupi, prvo treba provesti duhovnu obnovu (samo ne na njihov način – bilo bi dobro na Kristov način).

 17. Krist kažeš,ljevičar po svom političkom habitusu.Papu Franju ljevičarem doživljavaju.To nije dobro,prika.Prilika je to za druge vjere,islam za sada najbolje to koristi.Najopasniji intelektualac zapada,kako voli da ga zovu,ali zasigurno jedan od vodećih svjetskih marksista i ljevičara,Žižek Slavoj,u zadnjoj svojoj knjizi kaže”Ljevica je ušla u razdoblje duboke krize-nad nju se još nadvija sjena 2o. stoljeća,a puni razmjeri njenoga poraza još se ne priznaju.Kada on to danas kaže ,prika ,kući begaj i ranije legaj.

  1. S obzirom da su sve religije prepisane iz iste “knjige” onda to uopće nije bitno. Bitno je tko religiju “propagira” i tko je “vjerski vođa”. Naša crkva, talibani, vjerski fanatici – sve je to ista bagra (uz malu ogradu – niti u jednoj Crkvi nisu svi jednaki).

   Žižek je pesimist. Moguće da je u pravu.

  2. Secesija, igra traje. Ti govoriš samo o jednoj rundi. U ljudima nikada neće umrijeti princip Nada, težnja k utopiji, slobodi, bratstvu, jednakosti. Iako je, kako to Žižek kaže, lakše zamisliti propast svijeta, nego kapitalizma,. Tebi odgovara ovo? To da manjina od 10 posto ljudi drži sedamdeset posto bogatstva? I to na koji način?

 18. Nadam se da se ne uzdaš u kinesku ljevicu,jer tamo je partija ubila i ideologiju i ekologiju,tamo su pčele već na umiranju.Slijedi dakle ponovo glad ,i rad za šaku riže.A u ovoj našoj maloj sredini,prika,usidjeličko desničarskoj,lijevica neće doći na vlast ni kada se moja desnica osuši,a tvrda je.

  1. Teorijski, ljevica podrazumijeva promjene, napredak, razvoj. Desnica bi trebala predstavljati stabilnost ili status quo, ukopane ili čak regresivne poglede. Nema u Kini nikakvog napretka osim primitivnog kapitalizma kamufliranog u nekakav hibridni kvazi-komunizam.
   Naravno, ni naš SDP nema nikakve veze sa ljevicom.

 19. Kako bi rekao veliki ljevičar Mao ,situacija je izvrsna,pod kapom nebeskom vlada kaos.I onda me pitaj kamo da vas povedem.

  1. Doista čudi koliko su ljudi glupi. Kako do sada nisu shvatili da tko se mača laća..

 20. Gledam sinoć jednog od tih likova koji viče kako će se njega i njegove jarane morati više slušati u ovoj državi. Čovjek, dakle, poziva na državni udar, jer što drugo reći za čovjeka koji želi nečim upravljati, nalazi se u demokratskom okruženju, ali ne želi to postići izlaskom na izbore, nego silom mnoštva ili ne znam kojoj drugom silom i autoritetom.

  Stvarno je otužno kada se vidi kako institucije ove države ne djeluju, jer tip nije odmah zatvoren radi poticanja na državni udar.

  Ponavljam još jednom jasno i glasno za sve bisere i tupadžije koji će se javiti na ovaj komentar, a ništa ne razumiju:

  U demokratskom društvu jedina vlast, autoritet i mogućnost upravljanja mora se priskrbiti i događati kroz izborni postupak. Sve mimo toga je suspenzija demokracije, a to se u normalnim zemljama zove državni udar.

  Stoga, neotesane kretene koji javno preko medija traže da im se dodijeli nekakva vlast i autoritet treba pod hitno hapsiti i suditi.

  1. Sa onim “Ponavljam još jednom jasno i glasno za sve bisere i tupadžije koji će se javiti na ovaj komentar, a ništa ne razumiju” nemožeš se spasit. Prvo ako kaže da će ga se morati više slušati ne znači da planira državni udar, možda čovjek planira osnovat neku rock grupu pa napravit koncert a u glavi ima super hit. Di od “više slušati” dođe do državnog udara 😀

 21. Točno.Ako je netko prekršio ovlasti i zlouporabio položaj on mora odgovarati u skladu sa zakonom.To što je taj XY puku simpatičan i što eventualno dijele njegova ideološka razmišljanja nema veze sa demokracijom i provedbom zakona te vladavinom zakona.Jer u suprotnom imamo vladavinu bezakonja,te u konačnici nasilni državni prevrat.Zamislite situaciju recimo u poreznoj upravi,zbog samilosti službenik odluči nekome oprostiti porezni dug.Mislim pobrao bi naše simpatije,budimo iskreni,postao bi preko noći naš Robin Hood ali bi bio sankcioniran jerbo je prekršio svoje ovlasti i zlouporabio položaj.Na svom radnom mjstu moramo biti profesionalci i zanemariti naša osobna uvjerenja ma kako ona simpatična ili pravedna bila (za nekoga).

 22. Evo proletio malo po balkanskim linkovima , i ovo sve gore i gore. Pogotovo kod nas ovaj će SDP da napravi pravo sranje. Ljut narod zbog krize, ljuti doktori, brnitelji zbog čirilice i da ne nabrajam dalje tko sve još. Eno i u Zagrebu počeli skidat dvojezične ploće. Milanović se izgubio, Karamarko sve gori i žešći , Pupovac pali još više a Josipović nezna više kog podržava sve gori od goreg.

 23. Strasno je koliko ste se svi napalili na srbo i ostale cetnike. Clanak je ok ali mozda nebi bilo lose i povuci paralelu sa Srboustasama i ostalim formama ultranacionalistickih i fasistickih kombinacija ljudskih devijacija 😀

 24. Cadimire, odmah sam shvatila da neobični i za neke iritantni novoskovani izraz koji je upotrijebio Occupy govori (pogledaj drugi dio članka) o strašnim društvenim deformacijama od kojih trpi većina stanovnika Hrvatske, naročito oni koji su opljačkani uz domoljubne pjesme. Devijacije koje spominješ svojevrsni su pomoćnici onima koje je Occupy tako lijepo imenovao. Sve je to cijena života u prošlosti koji nam nameću ljudi koji žive od priča o njoj. Nagrabusili smo.
  Što se tiče komentatorskih napaljivanja to veoma često nema veze s tekstom. Pojedini ljudi šibaju svoje i ne možeš ih zaustaviti. Spomene se, recimo, krumpir, a 90% komentara odnosi se na kruške, na pijac i na oblačno nebo.

  1. Uopće nije bitno za čeka je upotrebljen odvratan je za šta god ga koristili.

 25. Ova tema je nepresušna..iz dana u dan spoznajemo tko i kako vlada i upravlja državom..samo, ću staviti linkove..bez komentara..

  http://www.index.hr/vijesti/clanak/ovo-je-sdpova-socijaldemokracija-autom-od-pola-milijuna-kuna-medju-siromasan-narod/707959.aspx

  http://www.youtube.com/watch?v=HTBtq7N33t0

  ovaj pogledati na 31:28

 26. Ovo s yubitoa je stara stvar. Gledao sam to nekoliko puta. Čemu se ti tu čudiš? Samo ovo su pravi čečeni.

  Ovo s Lovrićkom su isto stare stvari, al što reći građanima Siska i okolice kad im žena očito odgovara pa ju biraju uvijek iznova.

  Nekako polako gubim volju za diskusijom, komentarima i općenito životom među drugim ljudima.

 27. Ne čudim se..zato i nisam komentirao..da parafraziram tvoj komentar…
  Ni sam nemam volje,apatija..letargija..indiferentan sam jer mislim da sam rekao sve što se može reći..i kao da se ponavljam a ne vidim nikakav smisao..
  kako se boriti protiv zakona jačih i moćnih koji su cijelu naciju ubacili u letargiju i njima odgovara takvo stanje jer što je manje bunta njihova je moć jača!

 28. Može vas još stotijak staviti svoje komentare i pokušati naći neko objašnjenje za ovu po meni glupu i neobjašnjivu rijeć. To je bezobrazna i glupa usporedba s bilo ćime i bilo kakvim textom. Izaziva nelagodu i gađenje prema tako izmišljenoj rijeći šta god vi napisali to promjeniti nemožete. Text bi bio sasvim dobar da se tako glupa i nenormalna usporedba nije ubacila u taj članak. Ne smeta mi bilo šta što je napisano osim tog hrvato-četnik. Imali itko dovoljno razumjevanja za tako nešta na ovom forumu, shvatite nismo svi jednaki.

  1. Sad će ispasti da si me isprovocirao. No, dobro, malo jesi, ali više neću ulaziti s tobom u rasprave. Situacija je krajnje jednostavna tako da me čudi kako ne uspijevaš skužiti. Ne bih ponovo upotrebljavao ružne riječi da te prekorim.
   Pustimo gluposti, evo kako stvari stoje – jednostavnije ne ide:

   1. Brodman je stavio link prema pravim čečenima tzv. srbo-četnici Tamo su ti Voja i bratija. Vjerujem da ti tu ništa nije sporno.

   2. Onda imaš šutljivu većinu normalnih, običnih, malih građana Hrvatske koji samo žele normalno živjeti zarađujući svojim radom za ono što im treba. Ne znam što bi ti ovdje bilo sporno?

   3. Na kraju imaš drugi link koji je Brodman stavio s Lovrićkom. Imaš još puno takvih – pun sabor, gradske i županijske vijećnice – čast malobrojnim iznimkama. To su hrvato-četnici. Oni nisu obični građani Hrvatske i ne žele svojim radom zaraditi za svoj i život svoje obitelji. Tu su ti dakle i Sanaderi, Kalmete, Livakovići, MPT-ovi, Linići, Mrsići ……Što ti je ovdje sporno?

   Ovi pod brojem 2. su dugo bili između dvije vatre – između 1 i 3. Ove pod 1 su naši dragi branitelji (gdje i ti spadaš i ostali tzv. hrvatski vitezovi) uglavnom riješili, ali su nam i dalje ostali i kao da su sve jači ovi pod 3. Dapače, može se reći kako su branitelji uništavajući i protjerujući ove pod 1 napravili prostor i zaštitili ove pod 3. To nije situacija koja se slučajno dogodila već je to dio jednog detaljno razrađenog programa. Braniteljima je to jebeno ko što je bilo i partizanima – cijeli rat si ih učio da su im Rusi braća, a onda 48. odjednom više nsu. Indoktrinirani ljudi ispranog mozga teško se mogu tako lako preštekati pa onda malo kvrcnu, odlepe. Onda slijede samoubojstva i ostale ružne i neželjene pojave jer se jadni ljudi pitaju za šta su svoju mladost, zdravlje ili udove dali. Ovdje imaju sve odgovore. Dali su sve to za program onih pod 3. Što prije to prihvate bit će im lakše.

   Osnovna svojstva za 1 i 3:
   – ne žele poštivati hrvatske zakone
   – hrvatska im treba samo ako oni njome vladaju
   – obožavaju silovati Hrvatsku
   – smetaju im obični, mali građani Hrvatske te ih vrlo rado iskorištavaju
   – rade sve kako bi Hrvatska propala
   …….. inteligentni ljudi će listu nadopuniti sami …………

   1. hhhhhh apsolutno se slažem sa time i to 100 %, i ja ti protiv toga rijeći napisao nisam niti protiv navedenog članka za kojeg opet pišem nije loš. Pa zar ne vidiš da kritiziram samo ovu izmišljenu rijeć Hrvato-četnik glupost nepotrebnu, prljavu,pokvarenu,zlu,neprimjerenu koja je totalni idiotizam.

 29. Brodmanu i SveMirku dosadno, sve su rekli, letargija ih uhvatila, a Lagano bi se tek sad pofajtao. Ova prva dvojica lažu, navlače nas ostale.

  Da je SveMirko kojim slučajem Svemirac bilo bi tema za izvoz. Eno, priprema se novi ekskluzivni dokumentarac o vanzemaljcima koji godinama žive “među nama”. Otkad ja to znam! Već dvadeset dvije godine su ovdje među Hrvatima, jer ovoliko krasti mogu samo ljudi koji nisu odavde, kojima nije stalo do vlastitog naroda. Oni su tuđini. To su svemirci/vanzemaljci ili hrvato-četnici. SveMirko je ubo u samu srž urote. Ako se nisi ubio od dosade, ako te nije savladalo zijevanje reci namveMirko od šuba kako se boriti s takvima? Laserskim pištoljima ili Linić ima neki lijek?

 30. Pohitajmo na lupiga eno novi uradak Đulovića naslov je bomba 😀

  Jesu li muslimani primitivni ili katolici nisu?

 31. Hrvatočetnici – oni koji hrvatsku dijele na Vukovarsku i neVukovarsku.

 32. Na žalost, sada vidim iz jedne druge rasprave da sam zaboravio jedan jako bitan detalj:

  hrvatočetnicima sve usporedbe kreću i završavaju sa Srbijom, Republikom srpskom, Crnom gorom i eventualno Bosnom i Makedonijom. Za drugo ne znaju i ne žele znati. Eventualno ako čuju za nekakav ekstremni ekces u razvijenoj zapanoj zemlji, odmah ga prigrle kao svoj argument.

Odgovori