Darkova prirodna medicina: Gavezova mast sestara Služavki Malog Isusa iz Brodskog Vinogorja – prsni balzam, lijek protiv korona virusa

Tko je gospodin CERTIFIKAT? To je čovjek koji s prekriženim rukama na leđima, poput nekog inspektora, ili poreznika, redovno svakog Katarinskog sajma prolazi pokraj stolića ili štandova, i sumnjičavo s pristojnom dozom podozrenja postavlja pitanja travarima i proizvođačima prirode kozmetike, da li njihovi čajevi, tinkture i kreme imaju certifikat i atest Ministarstva zdravstva.

Proučavajući već dugi niz godina tajne ljekovitog bilja i prirodne medicine, naučio sam već da ću se u svom radu susretati sa tzv. legalistima, ljudima koji će svaki čaj ili kremu koja nema certifikat i atest Ministarstva, odmah prijaviti policiji ili inspekciji. Osobno, ne osuđjem gospodina Certifikata, jer je on doista uvjeren da iza tih krema i čajeva stoje neki prevaranti i šarlatani koji samo zarađuju na tuđem zlu, i da on stvarno vjeruje da, prijavljujuć ih, samo savjesno izvršava svoju građansku dužnost.

Da ima takvih šarlatana i nadriliječnika, sigurno da ima. No, nisu baš svi. Recimo, GAVEZOVA MAST SESTARA SLUŽAVKI MALOG ISUSA IZ BRODSKOG VINOGORJA je, duboko vjerujem, najkvalitetnija i najučinkovitija mast na svijetu. Na cijeloj ovoj kugli zemaljskoj, bolje od nje nema. Ali eto, ova mast nema ni atest ni certifikat Ministarstva zdravstva. Nikad neću zaboravit kako me je jedna od sestara naučila prije deset godina, kako se ova mast pravi, korak po korak, bili smo sami u samostanu i imali dovoljno vremena za jednu detaljnu edukaciju. Dio svog životnog puta proveo sam radeći kao terapeut u Katoličkom samostanu sestara milosrdnica u Splitu, gdje su me naručile tajnama prirodne medicine.

No, postavlja se sada pitanje, kako i zašto, i u kom kontekstu dovesti u priču ovu mast sa CORONA VIRUSOM? Moja PREPORUKA-OBAVEZNO NABAVITE OVU MAST-MOŽE VAM ŽIVOT SPASITI. Kako? Kao vrlo učinkovita PRSNA MAST PROTIV SVIH VRSTA PLUĆNIH BOLESTI KOJE NAPADA CORONA VIRUS. Što ima gavez i kakve veze sa plućnim bolestima? Nema gavez, ali imaju sve one druge ljekovite biljke koje časne sestre stavljaju u ovu mast, ne stavljaju samo gavez, a ja sam im obećao da tu tajnu neću nikome otkriti. Eterična ulja tih biljaka prodiru duboko kroz kožu i dolaze u pluća gdje ubijaju sve klince, viruse, bakterije i parazite, ali i liječe upalu pluća. Podjednako je zanimljiva, neobična i vrlo origanalna podloga ili baza, za ovu doista jedinstvenu mast, i takvu još vjerujte mi, nigdje i nikada nisam vidio.

Nevjerojatno je koliko je ova mast učinkovita kao PRSNA MAST PROTIV UPALE PLUĆA, BRONHITISA, KAŠLJA, TUBERKULOZE i drugih plućnih bolesti. Pa zašto onda nebi bila učinkovita i protiv Corona virusa koji upravo najviše napada baš Pluća i uzrokuje upalu pluća? Gospodin CERTIFIKAT me je više puta na Katarinskom sajmu upitao: A DA LI TA MAST ČASNIH SESTARA IMA CERTIFIKAT MINISTSRSTVA ZDRAVSTVA. Na vrh jezika mi je uvijek bilo da mu odgovorim: JEBOTE CERTIFIKAT MINISTSRSTVA ZDRAVSTVA!

Dakle, imate plućnih tegoba, kašljete, imate bronhitis ili upalu pluća ili CORONU, uzmite ovu mast i njome premažite lanenu krpu, može i običnu kuhinjsku, neka debljina masti bude poput malog prsta, zatim to sve stavite pokraj štednjaka, i upalite vatru i neka se mast malo ugrije, ali ne i istopi, i onda taj TOPLI OBLOG STAVITE NA PLUĆA. Corona virus ne voli toplinu. Neka oblog stoji sat dva na vašim prsima, prekrijete ga i nekim vunenim šalim, i tako više puta u toku dana. Nevjerojatno koliko je ovaj oblog od GAVEZOVE MASTI časnih sestara učinkovit. Provjere recept u praksi. Možda vam može pomoći i kod Corone. NIKAD SE NE ZNA. Samo dragi Bog, sestre služavke Malog Isusa i ja znamo što sve i koje sve ljekovite trave osim gaveza idu u ove mast i koliko je ona kvalitetna i učinkovita. Vjerujte mi. Puno. Napomena-ni ja ni moja Udruga ne prodajemo ovu mast, ni čajeve nii ostale ljekovite biljne preparate. Nikoga ne liječimo i nikome ne pružamo medicinsku pomoć. Samo informiramo građane i zalažemo se na Ustavno i zakonsko pravo na informaciju. Hvala.

4 comments

Skip to comment form

 1. Korona je povod da ne kažem izlika da Lončar piše o biti, o prirodi, o majci svih nas.

 2. Odsada Lončara zovem Gavez. Ljekovit je.

 3. Može se pomisliti da Lončar šeta po periferiji, ali, on je pisanjem o ljekovitom bilju ušao u centar.

 4. To me podsjetilo na meni jednu od najdažih serija koje sam ikada gledao, seriju o mudrom Cadfaelu koji se isto bavio proučavanjem ljekovitog bilja i pravljenjem ljekovitih pripravaka. Utemeljena na međunarodno poznatim romanima i bestselerima nagrađivanog književnika Ellisa Petersa, radnja serije smještena je u Engleskoj 12. stoljeća, u benediktinskoj opatiji u kojoj živi brat Cadfael, rijedak junak.

  Odabrao je živjeti kao redovnik, ali nije svetac. Bio je ratnik u Križarskim ratovima, ljubavnik i otac, što nisu dobre preporuke nekomu tko se posvećuje životu u samostanu. S mjesnim zamjenikom šerifa Hughom Beringarom otkriva tajne zlog svijeta, hvata lopove i progoni ubojice. Međutim, dok je Cadfael pronicljiv i intuitivan, Beringar je nagao i silovit.

  Snimljena na lokaciji u Mađarskoj, serija nudi veličanstven portret života i smrti u Srednjem vijeku.

  Makar je srednji vijek bio mračan, imao je svojih čari. Da se vratim na biljke, bravo Daki, za tu mast sam čuo, ali nisam probao. U svakom slučaju korisna informacija, a za časne barem znam (vjerujem) da neće prodavati maglu i čak štetne preparate, kao hohštapleri po trgovinama i reklamama, od prevarantskih preparata za rast kose do lažnih čajeva za mršavljenje, jer da takvo što postoji, britanski princ ne bi bio ćelav kao što jest, ali na naivcima se uvijek može dobro zaraditi.

  I za koronu, veliš?

  Daki bi mogao pisati zanimljive memoare.

Odgovori