Ana Škornjač: Katolička crkva se proširila u sve sfere hrvatskog društva, ali, nažalost, ne da bi se usprotivila sustavnoj pljački hrvatskih građana, korumpiranom pravosuđu i eroziji morala

JA …, ljevičarka, sestra, majka, kćerka, supruga, baka,  svekrva, punica, prijateljica,  feministica, susjeda, kuma, žena s invaliditetom , nudistica, radna kolegica, ljubavnica,  volonterka, junakinja, vrtlarica, udomiteljica,  planinarka, vozačica, maškara,  klizačica, kuharica, dadilja,  slikarica, hraniteljica, rekreativka, samohrana majka, sakupljačica,  pacijentica,  blagajnica,  spremačica,  restauratorica, službenica, savjetnica, slastičarka, kolekcionarka, krojačica, optimistica ..

Počeli su dani kada svakodnevne maske zamjenjujemo kostimima likova koji čuče u nama, ali ih se ne usuđujemo pokazati ostalih dana u godini. Netko uživa nositi odjeću Drakule i crta tragove krvi oko usana, netko je haremska plesačica, a netko pak utjelovljuje Zvončicu (dobru vilu), lomi nježna  krila gužvajući se kroz mnoštvo svih onih što još imaju volje zaboraviti stvarnost i nekoliko sati uživali u ulozi s kojom se s lakoćom poistovjete.

Gledam na slici cijeli državni vrh dok sjede maskirani bogobojaznošću i s odobravanjem prisustvuju predstavi dok im urođenu bahatost hrani sretni puk prepune dubrovačke crkve, diveći se „carevom novom ruhu“! Glavni protagonisti „događaja dana“ na domaćoj sceni, naši biskupi i svećenici, nemaju potrebu glumiti jer se u njihovom kazalištu lutaka klate razodjenuti kosturi koje hipnotizirana publika vidi kao lagane, nježne anđele bez spola. Oni u zajedništvu s kompletnom vladom, u naše ime vode jedinu nam domovinu, ravno u srednjovjekovnu vjersku isključivost. Tamo nas čekaju lomače, spaljivanje knjiga i svega slobodnomislećeg, jer je skroz predvidljiv kraj mračnog puta po kojem nas vodi naša elita. Ako pripadate grupi hrvatskih građana kojima se čini da je Zemlja ravna ploča, tada mislite da je hrvatski biskup monsi. Petar Palić sam izmislio opservaciju o sekularizmu „koji kao bauk ulazi u hrvatske domove“ i trenutno je najopasnija pojava koja prijeti čistoj hrvatskoj obitelji ugrožavajući „prijeručkovni OčeNaš“! Kakav glumac, koji teatralac!? David Copperfield, leteći po zraku i prolazeći kroz Kineski zid, mala je beba u usporedbi s postignućima iluzioniste u biskupskoj haljini! On stojeći iza oltara, u božjoj kući, svjesno i namjerno, kao autoritet neinformiranom puku, lansira teoriju kojom sekularizam poistovjećuje s ateizmom! Uz blagoslov predsjednice, premijera i ostalih plaćenika, igra predstavu namijenjenu zatupljivanju i obmanjivanju svih onih koji su pohađali vjeronauk i ostale pismene javnosti. Svoj autoritet, znanja i vještine stečene dugotrajnim školovanjem predviđenim za što bolje služenje svome stadu – koristi isključivo za zagovaranje vlastite teorije satkane od laži i manipulacije. Koliko seksualnih skandala, pedofilije, grabeži i pohlepe iza kostimirane mafije blati časni svećenički poziv i omalovažava korist koju imamo od velikog broja dobrih pastira – predanih svome pozivu i vjeri!? Davno smo izašli iz Srednjeg vijeka i zahvaljujući novim tehnologijama informacije i skandalozne vijesti svakodnevno preplavljuju medije i društvene mreže, ali od „majstora manipulacije“ ne stižu službeni niti javni demantiji! Činjenice o sramnim događajima, svećenici za vrijeme mise, s oltara – face to face – objasne vjernicima da lažne vijesti lansiraju pokvareni mediji koje financiraju „crveni“ mrzitelji svega što je Hrvatsko, oni koji nas žele vratiti u mrsku Jugoslaviju, a slučajeve koje ne mogu tako lako natovariti mrziteljima hrvatske, tada toplo i ljudski opravdavaju riječima da su i oni „samo ljudi od krvi i mesa pa su pokleknuli“. Sve to skrušena ispovijed može stornirati uz nekoliko Očenaša a žrtve njihovih grešnih radnji cijeli život nose ožiljke i žive svoj privatni pakao.

Stručnjak u mantiji namjerno izostavlja poučiti vjernike da sekularizam ne ugrožava vjersko nego ga samo odvaja od državnog i omogućuje hrvatskim građanima ljudsko pravo na obrazovanje, znanost i kulturu bez upliva organiziranih vjerskih organizacija. Nezakonita je i rabota Biskupske konferencije koja je svoje predstavnike imenovala u sve moguće odbore koji izrađuju smjernice politika u Hrvata, (zdravstvo, školstvo, kultura, socijalna skrb … Na red je došao i Ustav RH). Nemojmo se začuditi kada uskoro korumpirana vlast odluči pred Sabor staviti na glasanje prijedlog da se sekularnost kao društvena doktrina izbaci iz našeg Ustava. Katolička crkva se proširila u sve sfere hrvatskog društva, ali, nažalost, ne da bi se usprotivila sustavnoj pljački hrvatskih građana, korumpiranom pravosuđu i eroziji morala, NE, oni financiranjem kampanja koje se bave zabranom prava na legalni, besplatni i dostupan prekid trudnoće, falsificiranje i banaliziranje povijesnih činjenica o pobjedi nad fašizmom, političkim propovijedima u crkvi, uplitanjem u društveno uređenje susjedne nam BiH a sve pod izgovorom „briga za hrvatske građane“. Imperativ biskupske konferencije nisu život u ljubavi & vjeri i napredak, nego novac & prisila koja dovodi do kriminala i ludila. U stvari, većina klerikalnih akcija je protiv života, jer uništava propitivanje i kreativnost – njegov najdublji potencijal, a onda osuđuje odlazak naše školovane i one manje školovane mladosti u druge zemlje da tamo svijaju gnijezdo i rađaju svoju djecu.

Dragi naši biskupi i svećenici, kada ćete uvidjeli da je problem u vašem vlastitom srcu? Vrlo ste obrazovani & moćni i brzo bi stvorili raj na zemlji samo da odlučite mijenjati svoj karakter. Kada bi se prestali baviti politikom, posvetili se onom za što ste se školovali pa počeli vjernike učiti o ljubavi prema sebi, svojim bližnjima i našem Tvorcu, duša bi vam rasla, a mi kao društvo bi napredovali i razvijali se! Ovako, odgovorni ste zbog stvaranja sebične civilizacija koja uništava život, sitna vam je duša i stane ispod zlatom izvezene mantije kostima kojim skrivate neljubav i omalovažavanje svoga naroda! „Maškare su i ludi su dani“ pa ovih opuštenih tjedana, uz vino, krofne, zvončare i spektakl, možete mantije komotno zamijeniti odjećom odvjetnika, sudaca, prostitutki, vampira, sotone, vukodlaka, Jude ili što se već nađe u dnu Danteovog lijevka na ulasku u pakao! Odjeća će vam lijepo pristajati – kao vlastita koža, a ja ću biti  časna sestra.

„Heroj je onaj tko ima hrabrosti za svoju sudbinu“ i odgovorno tvrdim da ih još ima, pogotovo mladih koje „sustav još nije samljeo“ – oni s puno ljubavi i odgovornosti vode svoje župe. Velika su pomoć i potpora vjernicima koji redovito mole i za spas vaših, biskupskih duša.

 

 

 

 

20 comments

Skip to comment form

 1. Država daje maškarama s opravom iz Srednjeg vijeka milijardu kuna za njihove predstave uvjeravanja puka da je tamjan ljekovit.

 2. Mantijaši su maškare 365 dana godišnje.

 3. Jučer se jedna biskupska maškara na nacionalnim televizijama izruguje udrugama koje smatraju da je milijarda netransparentnih kuna neprihvatljivo i previše. Nema ni stida ni srama.

 4. Zlatom pisala Ana, govnom zapečatila:

  „Heroj je onaj tko ima hrabrosti za svoju sudbinu“ i odgovorno tvrdim da ih još ima, pogotovo mladih koje „sustav još nije samljeo“ – oni s puno ljubavi i odgovornosti vode svoje župe. Velika su pomoć i potpora vjernicima koji redovito mole i za spas vaših, biskupskih duša.”

  Ne mogu vjerovati. Razočarenje, razočarenje… kave su to nade i pizdarije u mlade maškare?

 5. Nedrci tj. muškarci u haljinama su mi najbolji kad dijele savjete bračnim parovima. Maškarijada.

 6. Kolumna je izraz hrabrosti, građanske jasnoće i prevladavanja prosvjetiteljskog uma. A zadnji sporni pasus napisala je dobra osoba, vjernica i u Boga i u ljude.

  1. “Katolička crkva se proširila u sve sfere hrvatskog društva, ali, nažalost, ne da bi se usprotivila sustavnoj pljački hrvatskih građana, korumpiranom pravosuđu i eroziji morala”, piše već u naslovu…

   No tko se u RH “usprotivio sustavnoj pljački hrvatskih građana, korumpiranom pravosuđu i eroziji morala”?

   Pogledajte samo najnovije događaje u Saboru, Odluku Saborskog odbora za Ustav o referendumskim pitanjima… Poslije te odluke svima je jasno da svi oni koji su GORE, neće nikada dozvoliti ni pitanje oko toga, je li oni mogu biti DOLJE(?)!!!

 7. Tamjan je ljekovit i koristi se kao sredstvo dezinficiranja, čišćenja zraka.

  1. Vjerojatno, ali asocijacije koje budi odvode nas u teška inkvizitorska vremena. Uništena je njegova pročišćujuća svrha od strane neprca.

 8. Jao, strašno! Svi mi znamo da su većina njih manipulatori i čak sam bila na sahrani koju je svećenik iskoristio za svoj govor pun prijetnji i sijanja straha a mi smo stajali kao ovce na minus 10 C i gledali kako mu žile na vratu skaču od uzbuđenja i ljutnje. Prošlo ljeto sam vidjela i tetovirane križeve na leđima nekoliko djevojaka. Ništa mi se to ne sviđa….

 9. Ana nije za posrednike između Tvorca i vjernika. Oni nas uče vjeru!!! Zar to nije paradoks- učiti vjeru, vjerovati. Oni samo traže kruha bez motike.

 10. Boga nema, a ove pedofile homoseksualce (u haljinama!) je degutantno gledati.

  1. Vole oni i ženske prevrnuti. Lud je to svijet. Čitaš li ispovijesti silovanih časnih sestara? Oni gaze sve što se miče.

  2. Ima li ovdje nekog urednika, koji bi fašističkoj svinji začepio labrnju?
   Najbolje kurcem.

    1. Jednoga ne tako dalekoga dana kada islam kurcem osvoji i ostale prostore balkana ni na kraj pameti neće vam pasti kritizirati vjeru,jer nema te više.Zato uživajte blagodati evropske civilizacije,dok je na braniku iste.

    2. Smrade, čitaj što sere tvoj partijski drug, Antiseptik.
     Moj komentar se odnosio na njega, ali i ti si se, s pravom, osjetio pogođen.
     Jebo te on u gubicu.
     I ti njega.

 11. To su bogati i perverzni licemjeri koji jašu na grbači radnog naroda i prijete paklom. Ko se pobuni ide u pakao, a tko sluša licemjere, dobit će mrvice sa njihovog stola i iz njihovih sramnih institucija financiranih Vatikanskim ugovorima i haračem i guljenjem naroda kojeg pljačkaju združeni s mafijom. Besramni su. Ušli su u sve pore, sve novčanike i u sve gaće građana sekularne republike Hrvatske. Slave mafiju i sluđuju sirotinju.

 12. Bog nije stvorio čovjeka ,ali je čovjek stvorio boga ,u svojim mislima,i kao takvog štuje ga.Već duže vrijeme i vrh katoličke crkve o tome potiho zbori.Veliki prasak od Ratzingera na ovamo i njihova je teorija.

  Ali nisu oni danas zbog boga tu.Zadatak im je braniti krščansku kulturu i civilizaciju ,i ne ide im ,da se razumijemo.Islam na duge staze pobjeđuje,a to za čovječanstvo nikako nije dobro.

  Padom komunizma pala je i ideološka podjela sukobivost u svijetu,jedini sukobi koji danas obilježavaju svijet sukobi su civilizacija zasnovanih na vjerskim spoznajama.

 13. Bog nije stvorio čovjeka ,ali je čovjek stvorio boga ,u svojim mislima,i kao takvog štuje ga.Već duže vrijeme i vrh katoličke crkve o tome potiho zbori.Veliki prasak od Ratzingera na ovamo i njihova je teorija.

  Ali nisu oni danas zbog boga tu.Zadatak im je braniti krščansku kulturu i civilizaciju ,i ne ide im ,da se razumijemo.Islam na duge staze pobjeđuje,a to za čovječanstvo nikako nije dobro.

  Padom komunizma pala je i ideološka podjela ,sukobivost u svijetu, a jedini sukobi koji danas obilježavaju svijet sukobi su civilizacija zasnovanih na vjerskim spoznajama.

Odgovori