Dajana Mikloš predstavlja: Lidija Azinović, dekoraterka dječjih soba (Galerija)

Predstavite nam se mlada damo za SBPeriskop.

Zovem se Lidija Azinović. Živim u Vukovaru posljednjih nekoliko godina. Bavim se izradom personaliziranih dekoracija za dječje sobe, ali i općenito dekoracijama za uređenje životnog prostora.

Moje omiljeno pitanje glasi: kako je sve započelo?

Ideja za izradu dekoracija javila se spontano dok sam pripremala popis gostiju za četvrti rođendan svoga sina, te vidjela da su nam gosti većinom mame i tate sa djecom. Razmišljala sam kako bi bilo zgodno umjesto slatkiša kao znak zahvale izraditi neke dekorativne stvarčice koje će im ostati uspomena od nas. I tako je krenulo. Izradila sam velika slova i oblake sa imenima i gosti su bili oduševljeni.

Koje materijale koristite za izradu dekoracija?

Materijali koje koristim su medijapan različitih debljina i dimenzija, pleksiglas, pleksi ogledalo i plastika. Budući da smo suprug i ja zaposleni u obiteljskom poduzeću sav materijal su bili restovi koje smo onda na kreativan način iskoristili. Pa budući da imamo malu bebu staru šest mjeseci, svaki vid posla ili hobija je zahtjevan, ali smo zajedno u tome pa uspijevamo odraditi sve. Nerijetko ostajemo i do jutra, ali volimo to što radimo pa nam nije teško.

 Koliko vam je važna podrška u hobiju koji radiš?

Biti ću potpuno iskrena, meni osobno je najvažnija podrška mog supruga i njegovo mišljenje. Mogu reći bez lažne skromnosti da sam sretna, jer i svi ostali u našoj okolini podržavaju i prepoznaju naš rad, a to je valjda znak da radimo nešto dobro i ispravno.

Od kuda crpite inspiraciju?

Iako svi misle da je to najlakše pitanje, ali ne znam što bih vam rekla. Neke ideje su kombinacija interneta i naše mašte, a neke smislim dok jedem, čistim po kući ili se igramo, pa mi “klikne” neka super ideja. Onda trčim brzo zapisati kako ne bih zaboravila. Uglavnom sam ja ta koja osmisli ideju, a suprug na kompjuteru odradi program za izrezivanje, iako često i on doda svoj “touch” svemu tome. Moram naglasiti da ima onih koji imaju svoje vlastite ideje i znaju točno što žele, a to je onda unikat koji je od posebnog značaja, kako za njih tako i za mene.

Pošto ste mi kroz razgovor spomenuli da ste tek na početku s ovim hobijem, zanima me koji su vaši planovi za budućnost?

Ovo je hobi koji je nekako prerastao u posao, tako da sam se sada potpuno posvetila tome, prekinula porodiljni dopust i razmišljam o tome da ovdje doma napravimo sve što nam je potrebno za izradu. Pokušati ću se prijaviti na program samozapošljavanja, te tako ostvariti poticaj kako bismo kupili laser koji nam je od presudne važnosti za obavljanje ovoga posla, i koji bi nam uvelike ubrzao sam proces izrade.

Što biste poručili mladim dekoraterima i poduzetnicima?

Pa ako ovo upravo čita netko tko jako želi pokazati svoje umijeće i znanje u nečemu, a koče ga okolina ili mišljenje drugih, neka zna da je to put prema “dolje”. Dakle, najlakši način propadanja talenata je upravo mišljenje drugih ljudi. Zato je najbitnije da vi sami znate i vjerujete da je vaš trud i rad odličan, tek onda će to i drugi uvidjeti. Usudite se!!!

Puno sreće želim, ambicije, vidim, ne nedostaje.


6 comments

Skip to comment form

  1. Predivna galerija kao poziv na narudžbu.

    Ne mogu vjerovati da dajana nije pitala za kontakt.

    1. To treba ispraviti kao manjkavost koja je, vjerujemo, nenamjerna. Lidija je kreativka. Imponira što priznaje utjecaj interneta. Nitko nije čardak ni na nebu ni na zemlji.

  2. Lijepi savjeti mladima i onima koji dolaze.

  3. Može li dekoraterka napisati na svoj način riječ BAJICA? Naime, to je moj mali nećak.

  4. Dirljivo je kako Lidija obožava svog mužića. Kako on kaže… to je onda najbolje. Lidija potraži i mišljenje drugih.

  5. Ljepotai poduzetni duh naprijed, ostali stoj.

Odgovori