Reakcije na likvidaciju generala Sulejmanija: „SAD su otvorile vrata pakla“

Kao što smo izvijestili, noćas polije tri sata po ponoći je u blizini zračne luke u Bagdadu ubijen zapovjednik Quds snaga Iranske revolucionarne garde, general Qassem Sulejmani, a s njim i njegov najbliži prijatelj u regiji, dozapovjednik Hashd Al-Shaabi armije, Abu Mahdi Al-Muhandis. Projektilima je pogođen konvoj automobila u kojima su bile mete i general i irački zapovjednik su poginuli na licu mjesta.

Vrijedi napomenuti da je akciju naredio Donald Trump, koju američki mediji nazivaju „osvetom“ za protjerivanje američkog veleposlanika iz Bagdada i raniji napad na bazu K-1 u Kirkuku u kojem je poginuo jedan američki državljanin koji je pod ugovorom radio za američku vojsku. I ovaj put je napad proveden bez obavijesti iračkih vlasti i čeka se odgovor Bagdada, gdje su najmoćnije frakcije u parlamentu već pokrenule inicijativu za protjerivanje američkih snaga iz Iraka za „neovlaštene napade u zemlji, bez dozvole premijera i Vijeća za nacionalnu sigurnost, što smatraju agresijom“.

General Sulejmani je bio u društvu, vjerojatno na povratku u Iran, također ključne mete američkog napada, Abu ja Al-Muhandisa, koji je viđen na dan demonstracija u blizini američkog veleposlanstva u Bagdadu i hitne evakuacije američkog osoblja i veleposlanika koju su, kako prenosi Reuters, proveli američki marinci. Trump nije mogao podnijeti ovo poniženje i verzija pentagona je da je po primitku obavještajnih podataka da su „visoke mete u konvoju“ osobno naredio napad. No, to bi na kraju mogla biti pogreška koja će SAD skupo koštati.

Likvidacija karizmatičnog generala i zapovjednika iračke šiitske armije je izazvala lavinu bijesa u Iranu i Iraku, što je razumljivo, obzirom na popularnost generala Sulejmanija među borcima „Osovine otpora“ od Libanona sve do Afganistana i Pakistana.

Ogorčenje je tim veće zato što je general Sulejmani na bojnom polju gotovo cijeli svoj život, negdje od sredine ’80-ih, kada je započeo karijeru u ratu protiv Iraka Sadama Husseina, sve do noćas. U jednom od rijetkih intervjua, kojeg je dao 2014., na posljednje pitanje novinara kako zamišlja raj, general je kratko odgovorio: „Za mene je raj tamo gdje se borim za domovinu.“

General Sulejmani: Čovjek uvijek korak ispred američke uprave i CIA-e

Moglo bi se reći da je ovo „osveta“ Trumpa, ali osveta nemoćnog bijesa predsjednika Sjedinjenih Država koji, gdje god da se kretao,koju god inicijativu da je poduzeo sa svojom upravom, general Sulejmani je bio korak ispred.

Ovo je bio jedini način da se ukloni vjerojatno najsposobniji vojnik i obavještajac šireg Bliskog istoka.

Ranije su u američki mediji naveli trojicu „velikana“ obavještajnih i vojnih operacija u regiji i među njih su svrstali bivšeg ravnatelja saudijskih obavještajnih službi Bandara bin Sultana, turskog ravnatelja nacionalne obavještajne službe Hakana Fidana i generala Qassema Sulejmanija.

Na Bandara bin Sultana ne vrijedi trošiti riječi i dovoljan je osvrt na „pobjede“ Saudijske Arabije. Nema niti jednog bojnog polja ili pokušaja destabilizacije u kojima je ostvario bilo kakav rezultat. Hakan Fidan je već druga priča, ali se i za njega ne može reći da je, osim u borbi protiv Kurda, zabilježio značajnije uspjehe u karijeri. General Qassem Sulejmani odlazi s pozornice s moćnom mrežom iranskih saveznika od Libanona preko Sirije, Iraka i Jemena sve do Irana i šire. Korak po korak, godinama, uspio je u Libanonu i Iraku političke snage koje su u prijateljski vezama s Iranom toliko ojačati da je bez njih nemoguće sastaviti vladu, a američki projekt s „Islamskom državom“ je iskoristio da ustroji i naoruža šiitske armije koje samo u Iraku broje do 150 000 boraca, dok je libanonskom Hezbollahu u Siriji pomogao da preraste u vojsku u svakom smislu te riječi, sposobnu za voditi ne samo taktičke, već i strateške operacije širih razmjera.

Reakcije Teherana

Na mučku likvidaciju generala vojske zemlje članice Ujedinjenih naroda, i to na teritoriju druge države, reagirali svi visoki dužnosnici u Iranu, ali i regiji.

Vođa Islamske revolucije ajatolah Sayyed Ali Hamnei je rekao da oni koji su ubili zapovjednika Quds snaga IRGC, generala Qassema Sulejmanija „čeka oštra osveta i da su se s ovim činom za njih otvorila vrata pakla“.

Ajatolah Hamnei je rekao da su “najokrutniji ljudi na zemlji ubili najčasnijeg zapovjednika koji se godinama hrabro borio protiv svjetskih zala i razbojnika”.

„Njegova smrt neće zaustaviti njegovu misiju, ali zločinci koji na rukama imaju krv generala Sulejmanija i ostalih mučenika napada u četvrtak navečer čeka oštra osveta“, dodao je vođa Islamske revolucije.

“Mučenik Sulejmani je ikona međunarodnog otpora. Svi pristaše otpora od danas su osvetnici”, rekao je ajatolah Hamnei.

“Svi prijatelji i neprijatelji moraju znati da će se sveti rat otpora nastaviti dvostrukom motivacijom, a definitivna pobjeda čeka one koji se bore na putu pravde“, rekao je ajatolah Hamnei.

“Odlazak našeg nesebičnog i dragog generala izaziva ogorčenje, ali stalna borba i konačna pobjeda zagorčat će život ubojicama i zločincima”, dodao je.

U svojoj izjavi, Vođa je uputio sućut iranskoj naciji i obitelji generala Sulejmanija, te proglasio trodnevnu nacionalnu žalost.

Rohani: „Ova likvidacija samo pokazuje razinu njihova očaja“

Iranski predsjednik Hassan Rohani najoštrije je osudio napad i rekao da će atentat na Sjedinjenih Država Iran i ostale slobodne nacije natjerati da još odlučnije ustraju u svojoj borbi protiv Washingtona.

“Ubojstvom velikog zapovjednika islama i Irana, generala Qassema Sulejmanija, zajedno s nekim od njegovih drugova, posebno velikog borca Abu Mahdija Al-Muhandisa, agresivni i zločinački SAD probio je srce cijele nacije Irana i regionalnih naroda“, rekao je predsjednik Rohani.

„Ali ovo ubojstvo je udvostručilo odlučnost velikog iranskog i drugih slobodnih naroda da se suprotstave i odupru se pretjeranim zahtjevima Sjedinjenih Država i brane islamske vrijednosti”, dodao je.

“Nema sumnje da je ovaj kukavički i zli potez još jedan znak američkog očaja, nesposobnosti i neuspjeha u regiji i mržnje koju regionalne nacije osjećaju prema ovom zločinačkom režimu”, primijetio je Rohani.

“Velika nacija Irana i druge slobodne nacije regije osvetit će se za ovaj grozni zločin zločinačkih Sjedinjenih Američkih Država”, upozorio je Rohani.

Slične poruke su uputili i ministar vanjskih poslova Mohammad Javad Zarif, koji je ovaj napad nazvao „činom međunarodnog terorizma, potom ministar obrane Irana, brigadni general Amir Hatami, te savjetnik ajatolaha Hamneia za vanjske poslove Ali Akbar Velayati.

Iste poruke dolaze iz Sirije, Libanona, posebno iz Hezbolaha, pokreta Ansarullah u Jemenu, dok u vrijeme pisanja ovog čelnika još nema službenih reakcija Bagdada. SAD bi se trebale zabrinuti zbog ove tišine, jer je ovaj napad još više zbližio političkog predstavnika iračke šiitske armije u institucijama Hadija Al-Amerija i Moqtada Al-Sadra, šiitskog klerika i vođu najjače frakcije Sairoon u iračkom parlamentu.

Irak zbog „američke agresije“ sazvao hitnu sjednicu parlamenta

Irački premijer Adil Abdul Mahdi osudio je atentat na iranskog zapovjednika Quds snaga Qassema Sulejmanija i iračkog zapovjednika Abu Mahdija Al-Muhandisa.

„Zračni napad na bagdadsku zračnu luku predstavlja čin agresije na Irak i kršenje njegova suvereniteta što će dovesti do rata u Iraku, regiji i svijetu“, navodi se u izjavi iračkog premijera.

„Napad je također prekršio uvjete američke vojne prisutnosti u Iraku i trebao bi biti proveden legitimno, tako da štiti sigurnost i suverenitet Iraka“, dodao je premijer Adil Abdul Mahdi i pozvao parlament da sazove izvanrednu sjednicu.

Budući da ćemo još izvještavati o razvoju događaja, ono što se sigurno neće dogoditi su napadi na američke trupe u Iraku i Siriji. To je ono što bi išlo na ruku Washingtonu i takvi bi napadi poslužili kao „izgovor“ za napad na Iran.

Posjetimo da strategija borbe generala Sulejmanija nikada nije uključivala takve reakcije, čaki kada se činilo da zločin zaslužuje neposredan odgovor. Međutim, kada bi zadao udarac američkim interesima na Bliskom istoku, a to je učinio na više mjesta i ne jednom, to je bilo bolno i šteta za SAD je često bila nepopravljiva.

logično

40 comments

Skip to comment form

 1. Amerika je došla do izražaja. Krv, bombe i smrt – to su njeni instrmenti za muziku kapitala i kaosa.

 2. Vidjet ćemo kako će danas glasati irački parlament. Moguće da Ameri dobiju šut kartu. Na radost cijelog slobodoljubivog svijeta.

 3. Besramna agresivnost! Ubojstvo za koje će možda platiti. Koliko su oni pobili svijeta.

 4. Besramno pristran tekst. Neutralan promatrač bi napisao otprilike slijedeće:

  Dvije okupatorske sile sukobljavaju se nemilice na teritoriju treće zemlje , a žrtva je irački narod. Jedna zastupa svoje vlastite imperijalističke i financijske, a druga svoje vlastite islamističke i financijske interese.

  1. Odgovori mi na tri pitanja.

   – Što rade Sjedinjene Američke Države rade u Iraku, Afganistanu i Siriji? Čuvaju mir u kaosu kojeg su same izazvale?

   – Otkada je to Iran okupatorska sila? Ako jeste tko ju je takvom napravio?

   – Kako se zove ubojstvo generala suverene države, ako ne državni terorizam?

   Tekstovi moraju biti pristrani. Uz pravdu, međunarodno pravo, a protiv krvavih scenarija koje prakticira imperijalistička sila koja želi vladati svijetom. Ameri su zaista velika Sotona. Nasreću Rusi i Kinezi su rekli – nas ne budete jebali više.

 5. Iran u Iraku posredstvom libanonskog hesbolaha napada američku ambasadu.Odgovor je primjeren svakom američkom predsjedniku,Klintonica bi još i prije reagirala.

  1. Ti bi po potrebi opravdao i pokušaj likvidacije Tuđmana u Banskim dvorima. To može samo duboko nemoraln čovjek, slugan.

   Jesi li ti pri sebi? Što rade Ameri u Iraku? Nameću sankcije Iranu, razaraju države i ubijaju nevine. Kako se to zove? kako se zove ubojstvo u režiji države?

 6. Samo netko političkim pličakom ploveći ,nemušt,može pitati što rade Ameri tamo.Napadaju im ambasadu,brane se .I to vrlo efikasno batko,u prvom potezu matiraju protivničkog kralja.

  Iran se svrstao na stranu ekstremnog Islama,neprijatelja Zapada ,sankcije su im mila majka u odnosu na ono što bi im moglo slijediti.Izrael će ih osramotiti čim dobiju mig za to.A ovo mi lići na uvertiru.

  1. Preformulirat ću pitanje. Kako su kauboji dospjeli u Irak? Srušli su nezavisni Sadamov Irak na temelju laži da Irak ima sve elemente za izradu atomskog oružja.

   Nije Iran problem, nego SAD. Oni produciraju krv, suze, razaranje, emigrante. Odgovori čovječe, ako ti je ostao komadić mozga- što rade u Iraku odosno kako su tamo dospjeli?

 7. Bar to svi znaju,oni su na Blitskom istoku još od onomad kada su uspostavili državu Izrael.Zar židovi,intelektualno vodeća nacija svijeta, nemaju pravo na svoj teritorij.

  1. Imaju li to isto pravo Palestinci? Izrael im stalno otima teritorij. Čemu služi UN?

 8. Amerika je okupacijska sila u Iraku. Iran je također okupacijska sila (ne samo) u Iraku koja agresivno zastupa interese šiitske manjine u većinski sunitskom Iraku. General Sulejmani je bio zapovjednik specijalne postrojbe iranske revolucionarne garde zadužen za vojne operacije izvan Irana (!?!). Dakle, bio je zadužen za teroristička djelovanja na teritoriju trećih država, pri čemu je otvoreno surađivao sa šiitskim terorističkim paravojnim organizacijama u regiji.

  Amerikanci su likvidirali neprijateljskog generala dok se ovaj nalazio na teritoriju treće države kao zapovjednik okupacijskih terorističkih postrojbi. Još se sjećamo dugogodišnjeg iransko-iračkog rata iz 80-ih.

  Dakle, radi se o obračunu konkurirajućih okupacijskih snaga na teritoriju okupirane treće zemlje. Što je tu još nejasno?

  1. Odgovori na moja pitanja od 4. 1. u 20:20. Ne izjednačavaj krivnju.

 9. Smith;
  Većinski sunitski Irak je samo u vašim snovima. Šijita je ju Iraku 64%. Kršćana je bilo oko 10% dok nakon dolaska Amerikanaca nije nad njima izvršen genocid neviđen od 1915. kada su Turci smanjili populaciju kršćana sa 20-25% na 0.2% – također uz pomoć zapadnih sila.
  Dan danas u Turskoj njihove potomke tj. tih 0.2% plus one koji su prešli na islam da bi preživjeli zovu “ostaci mača”.
  U svakom slučaju kršćani su bili zaštićeni u Iraku i Siriji sve dok nisu došli Amerikanci i njihovi plaćenici, i u Egiptu gdje ih je spasio samo Al Sisijev vojni udar od genocida koji su im pripremala Muslimanska braća uz pomoć Obaminog režima.
  Znači sunita u Iraku ima 30-ak % s tim da u to spadaju i Kurdi koji se mrze sa arapskim sunitima više nego sa šijitima.
  Zaključak je da ne znam jel laganje uobičajen modus operandi na komentarskoj sekciji ovog portala ili je u pitanju samo obično neznanje?

  P.S. jel možete nabrojati točno po imence šijitske terorističke organizacije? Jesu to oni koji su se borili protiv ISILA I Al Quide ili neki drugi.

  I kako to da su Amerikanci od “neprijateljskog terorističkog generala” još od 2001. malo, malo žicali obavještajne podatke?

  I ako su njegovi savjetnici koji su spriječili pad Bagdada u ruke ISIL-a bili “okupacijska teroristička postrojba” što su onda bili američki blekvoteraši i ostala žgadija koja je spašavala helikopterima ISIL-ove zapovjednike i američko zrakoplovstvo koje im je malo, malo “greškom” izbacivala opremu, oružje, zalihe dok bi, također ” greškom” malo, malo izbombardirala borce protiv ISILA I Al Quide?

 10. Warum;
  Jel to onaj isti Izrael koji je već dva puta spušio rat od Hezbollaha i čiji je IDF nedavno nakon obične televizijske prijetnje glavnog tajnika Hezbollaha napustio sve položaje i pobjegao 10 km u dubinu teritorija tako da su se Hezbollahovi novinari ušetali u izraelski teritorij i snimali se na napuštenim izraelskim položajima 😄

 11. Nasim Taleb ,vodeći libanonski intelektualac u svijetu,starih feničanskih korijena ,stidise etikete Libanonca,želi da ga se zove Levantinac.To je onaj Taleb što je napisaoCrnog labuda,knjigu koju mnogi američki poslodavci svojim djalatnicima na izučavanje daju.

  Crni je labud kaže libanonski raj,levantsku krščansko židovsku klasu pretvorio u pakao,ratom ,a da kako drugačije islam je preuzeo vlast.Hezbolah ,teroristički organizirana šiitska falanga,sa tuđeg teritorija ,starog feničanskogi židovskog,tuće po Izraelu,kao Srbi sa Motajice po nama.I oni su za tebe vojnici.Inače već godinama Izrael traži dozvolu od Amera da napadnu Iran jer znaju da će tako u istome potezu riješiti se i Hezbolaha,ta mačji su kašalj oni za izraelsku vojsku,,,

 12. Po toj logici onda smo mi na srpskom teritoriju i Srbi su imali pravo tuči na nas sa Motajice s obzirom da su DNK analize pokazale kako su albanske teorije o njima kao nasljednicima Ilira najobičnije njesra te da od svih ovdašnjih naroda upravo Srbi sadržavaju najviše predslavenskih gena tj. oni su genetski govoreći najveći nasljednici naroda koji su tu živjeli prije dolaska Slavena. Toliko o tvojoj izraelsko-feničanskoj teoriji.

  Kao drugo Hezbollah je nastao kao odgovor na okupaciju Libanona od strane cionističkog režima te su ga uspješno izbacili iz Libanona, a onda ga 2006. još jednom nabili. I to tsko da zbog najobičnije TV prijetnje bježe sa svojih položaja.

  I da, oni su za mene vojnici. Vojnici koji su štitili kršćane od koljača, koji su, kad nisu imali svoje imame u blizini odlazili u kršćanske Crkve da ih kršćanski svećenici posvete prije borbe, koji su omogućili slavljenje Božića kršćanima u Libanonu i Siriji bez straha da će ih neko zaklati dok su istovremeno američki i cionistički režimi naoružavali, obučavali i liječili one koji su se snimali mobitelima dok kršćanskim svećenicima režu glave, razbijaju kršćanska groblja i Crkve, brišu guzice Biblijom itd.

  I kao treće Izraelci ne traže dozvolu s obzirom da se ne mogu nositi sa Hezbollahom, a kamoli Iranom nego traže da Ameri napadnu Iran, dok ovi uporno odbijaju jel znaju da bi prošli duplo gore nego njihovi preci i Sovjeti zajedno u Vijetnamu i Afganistanu.

  P.S. Nassim Taleb je grčki pravoslavac iz Libanona koji ima veze sa Feničanima i starim (izumrlim) Hebrejima ko i ja sa keltsko-ilirskim plemenima koja su tu živjela prije 2500 godina…

 13. Onda batko,malo i tražite ,samo do Virovitice,Karlovca i Karlobaga,pa vaše je sve tamo gdje i jedan Srbin živi.Dinara se sa Srbijom podudara samo na Kopaoniku,a upravo su Dinaroidi ti stari Balkanci,dakle Dalmatinci,Hercegovci i Crnogorci.No kako je sve to po Načretanju velika Srbija,bato mlogo si mi napredan.

  Hezbolah je ekstremna islamska organizacija,crv u jabuci Izraelovoj ,ali ne brini pa oni su respektabilni samo dok je šiitski Islam respektabilan.To jeste sve dok Amerima arapska plemena trebaju za prodaju zastarjelog oružja.A kuda inače s njim.Da nema tih sukoba dvaju arapska plemena iz srednjega vijeka,Ameri bi već nešto drugo izmislili.

  Trump je busnismen,ovo što radi u marketingu se inače zove preliminarno istraživanje tržišta.

  1. Čitao sam pomno komentare i pitao se kad će warum iskočiti sa svojim šovinističko-domobranskim tvrdnjama. Prejadan si warum!

   1. E pa sad ,a što sam ti drugo mogao reći na opservacije kako su Srbi najstariji na Balkanu,kada istraživanja DNK dobro znam .I sam sam ih naručio od jednog američkog instituta,sića za 500 kn puno toga saznaš.

    1. Da li istraživanje od tome da Hrvati vode direktno porijeklo od ameba, pa su, stoga, najstariji narod na svijetu?

 14. Warum;
  Ti si naručio moj kurac, a ne istraživanje američkog instituta. Ne znam kako te nije stid tako lagati makar bio i pod nadimkom na portalu. Stvarno nemaš nit grama srama nit sekude odgoja. Doslovno su te psi odgajali. I to oni uličari. U svakom slučaju toliko si proziran da je češki kristal Glogovica naspram tebe.

  A ovo Nassimom Talebom i njegovim “starim feničkim korijenima” sam poslao nekolicini mojih frendova povjesničara. Još se smiju i šalju mi pošalice na tvoj račun preko Vibera.

  Kad pomislim da se ljudi poput tebe kreću među nama uhvati me blaga mučnina.

  Adio i nikad više…

  1. Hej, hej stani malo! Ovo je ipak prekomjerno granatiranje. Nije bilo potrebe. Prešao si s argumenta na uvrede.

 15. A on je pun argumenata ko govno vitamina. Na svaku njegovu debilanu koju sam pristojno srušio argumentima on uzvraća bolesnim sranjima o Srbijancima, linijama Karlobag moj kurac itd. Nemam ja vremena za takva sranja. Kao što rekoh – Adio i nikad više. A tko je pravi Hrvat šta to znači i odakle je to. On očigledno ne spada u tu ladicu (pravih normalnih Hrvata). Zbogom…

  1. Šteta. Lijek za waruma je satrira, ismijavanje, a ne bljuvanje žući. Čisti kung fu, kad protivnikov udarac iskoristiš protiv njega, tako da sam sebe sruši. Nikad ne reci nikad.

 16. To o čemu vi pričate je aikido, a ne kung-fu. Tako da i vi možete sjesti – jedan.

  No kad smo već kod toga istraživanja su pokazala da 70% Srba nosi gene balkanskih starosjedioca koji se tu motaju još od kamenog doba. 30% ih ima slavenske.
  Usporedbe radi 60% Mađara ima slavenske gene, a kad tu još zbrojiš dinarske Mađari su genetski Slaveni usporedivi sa Poljacima i Rusima.
  Ali ne, istraživanje za koje su trebale godine i godine, stotine i tisuće uzoraka i milijuni eura je wardum oborio sa 500 kn DNK analize u neimenovanom američkom institutu.
  I vi želite da ja izražavam minimalno poštovanje prema njemu? Sjedite – upravo ste dobili još jednu jedinicu…

 17. Budala,na internetu danas svaka suša može za 500 kn vidjeti tko je i što je,poslavši svoju sluz u SAD,a ako želiš puno više naravno to i košta.Moji su geni od Balkana pa do Skandinavije te Britanije.nešto manje Italije i Grčke.Evropejac od glave do pete.

  Dakle Balkanac sam oprašen ponajviše keltskim genima kao i većina Evropljana,osobito Mađari,Česi,Austrijanci,Slovaci,Francuzi,Britanci.Nitko nema 60 % slavenskih gena ,osobito ne Mađari,jer su svu evropski narodi živi mišlung.U vrijeme kada je Kolumbo osvajao nove zemlje u Evropi je bilo 500 država i kneževina.

  O Talebu nemoj srećo,povjesničari ga i ne poznaju,on je burzovni mešetar,ekonomista kao i ja.

 18. Baš si se osramotio na Talebu,svaki maloumnik može pročitati na internetu da je krščanin ,starogrtskih korijena i to ti je bilo dovoljno da ga provjeravaš kod svojih prijatelja povjesničara.Burzovnog mešetra ,ej.On je vodeći svjetski intelektualac ,ali iz moje branše.

  Već dugo nisam ovakvu navlakušu izvojevao,batko.Kući begaj i ranije legaj.

 19. Kako je genetika zbunila nacionaliste na Balkanu
  https://www.index.hr/vijesti/clanak/kako-je-genetika-zbunila-nacionaliste-na-balkanu/877936.aspx

  Što se tiče Mađara, oni su genetski najvećim dijelom Slaveni –
  Mađari imaju duplo više slavenskih R1a gena nego Srbi. Po nekim genetskim istraživanjima, R1a haplogrupa u Pešti dostiže 60%, koliko imaju Poljaci i neki dijelovi Rusije. Ako se doda i nešto dinarske I2 haplogrupe možemo zaključiti da je Pešta čist slavenski grad po pitanju genetike.”
  https://100posto.jutarnji.hr/news/srpski-publicist-otkriva-zasto-smo-genetski-najsrodniji-sa-srbima-i-rumunjima-odakle-kokain-u-egipatskim-mumijama-te-je-li-ikad-bilo-mira-na-balkanu

 20. Ajd sad vi meni recite što reći debilu – koji ozbiljno kaže za grčkog pravoslavca da je “starofeničkih korijena”, a onda kada bude uhvaćen u notornom preseravanju bez zrna pravog znanja kaže “to sam ja tebe navlačio” i još opet lupi “starogrčkih korijena” iako je ovaj najobičniji grčki pravoslavac – nego da je debil?

  I kolika sam tek ja debilčina što opet reagiram na kretena?

 21. Zar te nisam dovoljno osramotio kada si rekao kako si kod povjesničara provjeravao Taleba ,a on je jedan od vodećih američkih brokera današnjice,osobiti svjetski stručnjak za crne labudove u struci,događaje na burzama slabe predvidljivosti a snažnih učinaka.Knjige nema u knjižnici,mogu ti je posuditi,ali to je 500 str.odviše za tebe.

  Obje strane moje obitelji potekle su iz grčko sirijske zajednice kaže u knjizi,ali to nije bitno,već ono što on misli o današnjem Libanonu,nakon što su ga preuzeli muslimani.Isto su doživjeli i Srbi na Kosovu,a bogami ina Preševu ,Sanđaku.Sve južno od Niš danas više nije krščanstvo.O tome ti zborim,sramoto osramoćena.

  1. Mlogo se kurčiš, a presan si kao goveđa šnicla. Kako stvari stoje katolika u RH bit će sve manje. Dolaze muslimani. Vratio se Saladin.

 22. Tarabiću ,razotkrivaš se,a čim ti pomenem knjigu ,bježiš ko vrag od tamjana.Pa ionako ništa nisi pročitao od 73.

  Da Islam dolazi,Srbija se već predala,dva puta,ali RH ponosno stoji na braniku EU,kao i vazda ,u ona stara vremena.

 23. Ha-ha-ha, sad sam skužio o kome se radi. Ti si onaj ilko-debilko koji je prije pisao pod nekim drugim nickom, pa si se valjda toliko opetovano sramotio kao i sada da si promijenio nick.
  Zato me valjda od starta toliko živciraš, jer sam podsvjesno skužio o kome se radi.

  Kako sad to znam (o kome se radi) samo ću ti reći onu staru srbijansku – idi bre leči se.
  I to te ne vrijeđam nego ti iskreno savjetujem za tvoje dobro…

 24. Leći ti bre svoje srbe,najslabija s
  te karika u krščanskom lancu.Jedina koju Islam kurcem osvaja.

  1. Ipak te je pametnim manevrima izvukao na svjetlo dana. To škodi naci vampirima koji žive u mraku.

   1. Je li i dragovoljni boravak u američkom šupku navika rečenog vampira da voli mrak?

    1. Nije on jedini. A radi se o nevjerojatnoj količini netrpeljivost prema Srbima.

 25. Hej ,ja o krščanstvu i zaštiti od nadirajučeg Islama.O Hrvatima koji su vijekovima ,baš kao i sada branili evropsku civilizaciju i kulturu isukanim mačevima,a ne skinutim gaćama.

Odgovori