Od 1945. do danas su Sjedinjene Države i Zapad ubili 55 milijuna ljudi

sadSjedinjene Države su najkrvoločnije carstvo, najveća “teroristička organizacija” na svijetu koja je od kraja Drugog svjetskog rat do danas ubila 55 milijuna ljudi, tvrdi Gianluca Ferrara, dok na blogu Byoblu možete vidjeti niz snimaka kojima potvrđuje ovu tvrdnju.

Počevši od 6. kolovoza 1945. godine, kada je u Hirošimi istrijebljeno 200 000 civila, SAD provode istu politiku. Danas Amerika ima oko 7 000 nuklearnih oružja. 2 000 ih je već raspoređeno, a  svako ima eksplozivni potencijal i do tri tisuće puta veći nego bomba koja je bačena na Hirošimu.

Sjedinjenim Američkim Državama, baš kao i što je bio slučaj s Rimskim carstvom ili Napoleonovim imperijem, gospodarstvo se temelji na ratu.

U takvoj ekonomiji, da bi preživjeli, Amerikanci stalno trebaju pronalaziti novog neprijatelja protiv kojeg će se boriti.

Samo 2015. godine je uloženo 1,8 milijardi dolara za vanjsku politiku koju je odredila “elita”, koja nas otupljuje koristeći se mainstream medijima.

No, činjenica je da su SAD najbrutalnije terorističko carstvo u povijesti i od 1945. je vanjska politika Zapada uzrokovala smrt 55 milijuna ljudi.

1990. godine je američki cilj bio osvajanje Bliskog istoka. Prvi zaljevski rat je počeo zahvaljujući triku. Amerikanci su nas uvjerili da je Sadam okupirao Kuvajt, koji je u stvari bio britanski protektorat, ali Irak od 1961. godine tvrdi da je to njegov teritorij.

Međutim, Sadam Hussein je prevaren, jer su mu rekli da se SAD neće miješati u njegove poslove s Kuvajtom. To je zamka postavljena od strane April Glaspie, koja je u to vrijeme bila američka veleposlanica u Bagdadu i iračkog vođu je uvjeravala kako će Washington ostati po strani. Kasnije znamo što se dogodilo.

Zatim dolazi 11. rujan 2001. godine, a uništenje Svjetskog trgovačkog centra u New Yorku je bio dobar izgovor da se dovrši posao. Od 19 navodnih napadača nijedan nije bio iz Iraka i nitko iz Afganistana, a čak 15 ih je bilo iz Saudijske Arabije.

Ali SAD nisu napale Saudijsku Arabiju, nego Afganistan. Nesreća Afganistanaca je što je na tom području morao proći plinovod, a talibani to nisu željeli.

1 680 kilometara dug plinovod je trebao turkmenski plin iz Dauletabada dovesti do Pakistana, a trebao je prolaziti preko zapadnog Afganistana, odnosno pokrajina Herat i Kandahar.

Projekt je pokrenut 1996. godine od strane američke naftne kompanije Unocal, za koju su, u suradnji s talibanskim režimom, radili i Hamid Karzai i Zalmay Khalilzad. 1996. godine kompanija Unocal otvara ured u Kandaharu, a godinu dana kasnije su pripadnici talibanskih vlasti su primljeni u Washingtonu.

No, plan je tada propao zbog političkih poteškoća koje su uzrokovali talibani.

Druga nesreća što je ’70-ih došlo do eksplozije proizvodnje opijuma i heroina u Afganistanu. Bio je tu i takozvani “Zlatni trokut” kojeg su činili Laos, Burma i Kambodže, a tim je heroinom CIA financirala antikomunističke operacije u jugoistočnoj Aziji.

Talibani su u ’90-ih nastavili uhodani posao s drogom i CIA-om, ali je 2000. godini Mullah Omar zabranio proizvodnju opijuma i tako mislio dobiti međunarodnu potporu.

Sljedeće godine je proizvodnja opijuma pala gotovo na nulu. Zahvaljujući osvajanju Afganistana, proizvodnja afganistanskog heroina, koju Amerikanci nikada nisu htjeli suzbiti, tvrdeći “kako to nije njihova zadaća”, ubrzo je zadovoljavala skoro 93% globalne potražnje.

Treba reći da Sjedinjene Države nikada ne ratuju sljedeći samo jedan cilj.

UNICEF potvrđuje da je embargo nametnut Iraku, a koji je trajao 10 godina, uzrokovali smrt milijun i pol ljudi, uključujući pet stotina tisuća djece. Američka državna tajnica Madeleine Albright, kad je bila zamoljena da komentira smrt tih pola milijuna iračke djece, rekla je “kako je izbor bio težak, ali se isplatilo”.

Neopisiva laž o oružju za masovno uništenje, navodno u rukama Sadama, bio je izgovor da se konačno napadne Irak, što je učinjeno u okviru gospodarske i trgovinske strategije “Prodora u Aziju”, čiji je cilj bio okružiti Kinu i zaustaviti širenje kineskog utjecaja prema zapadu kontinenta i dalje prema Europi.

No, jedino oružje za masovno uništenje u rukama Sadama Husseina je bilo ono koje su mu prodali Amerikanci za istrebljenje Kurda.

No, čak i pod pretpostavkom da je Irak posjedovao takvo oružje, zar 7 000 američkih nuklearnih oružja nisu “oružje za masovno uništenje”?

To bi pitanje trebalo postaviti zamjeniku tadašnjeg predsjednika Busha, Dicku Cheneyu, koji je “slučajno” bio i voditelj najveće naftne kompanije Halliburton, koja je kasnije zaposjela iračka naftna polja.

No, kada je završena utakmica s Irakom, proces kolonizacije je uključivao invaziju na Siriju. Bez imalo mašte, Sjedinjene Države su nastojale uvjeriti cijeli svijet da je Assad koristio kemijsko oružje protiv svojih građana. Samo čvrsta odluka Vladimira Putina i vješta diplomacija Sergeja Lavrova je uspjela zaustaviti Obamu, koji je u kasno ljeto  2013. godine bio korak do pokretanja općeg napada na Siriju.

Onda su osmislili strategiju hibridnog rata i Washington financira sve koji se bore protiv Assada, čak i Al-Nusra Front i ISIL. Te su skupine dobivale i još uvijek dobivaju hrpu dolara, što su potvrdili mnogi, među kojima i bivših zaposlenik CIA-e Michael Flynn.

“Naša podrška ISIL-u je bila namjerna odluka”, rekao je Flynn, a to su priznali i  senator Rand Paul, kao i zastupnica Tulsi Gabbard. Da ne spominjemo potpredsjednika Josepha Bidena, koji je u listopadu 2014. godine otkrio da se islamistima u Siriji šalju nevjerojatne količine novca.

“Pravi razlog zašto je Assad bio napadnut jest što je 2009. odbio na svom teritoriju položiti plinovod, projekt Katara i Saudijske Arabije, koji je trebao proći kroz Tursku i doći do Europe, čime bi se ukinuo monopol Putinove Rusije”, tvrdi Ferrara.

I ne samo to, Assad se složio s Irakom oko izgradnje alternativnog plinovoda, a uvijek je bio na strani Palestinaca u borbi protiv izraelske agresije.

Nešto prije Sirije, američki “tretman” je pogodio Libiju, koja ima najveće rezerve afričke nafte, oko 48 000 milijardi barela, te više od 1 500 milijardi kubnih metara plina.

No, Gadafi je zapravo svrgnut iz nekog drugog razloga, slično kao i Sadam. Naime pukovnik Muammar Gaddafi je odlučio da naftu više neće prodavati za dolare, nego kroz suverenu valutu koju je odlučio stvoriti – libijski dinar, koji bi imao pokriće u zlatu i njime bi se zaobišao bezvrijedni američki dolar.

Od Libije do Sirije, pa sve do trenutnog međunarodnog terorizma i nedavnih napada u Francuskoj, Belgiji i Njemačkoj, sve ima sličnosti s onim što se dogodilo u Italiji ’90-ih, nakon što se raspao tajni pakt između države i mafije, kada su Rim, Milano i Firenza bili teško pogođeni osvetom Cosa Nostre. Isto tako se sada ISIL i ostale islamističke ekstremističke skupine osvećuju svojim “dojučerašnjim” partnerima. No, kao što su mafijački napadi protiv države u Italiji ’90-ih bili poruka i upozorenje, nakon čega je uslijedilo još jedno primirje, vjerojatno i da islamistički napadi nisu konačna objava rata Zapadu, nego poruka što će se dogoditi, ako zaista ostanu napušteni.

Iza bombaša samoubojica stoje pravi i istinski “profesionalci terora”, koji se iz sjene uvijek koriste plaćenicima, kriminalcima, fundamentalistima, pa čak i neuravnoteženim osobama, samo kako bi sijali strah i pod okriljem lažne demokracije uspostavili ekonomske i vojne diktature.

Osim toga, islamistički ekstremisti igraju još jednu važnu ulogu. Oni su neizmjerno vrijedno plodno tlo na kojem s lakoćom klija sjeme straha među narodima na Zapadu, a što se više bojimo, više ćemo tražiti zaštitu. Dakle, problem terorizma neće biti riješen samo ubijajući teroriste, nego uklanjanjem uzroka koji ih čine takvima. Naravno, to stratezi i profesionalci terora i straha, ali oni pravi, ne tamo nekakvi Abu Mohammed Al-Golani ili Abu Bakr Al-Bagdadi, nikada neće dozvoliti da se dogodi.

Čak i da se likvidiraju dvojica “kalifa” terora, na njihovo mjesto će doći novi, još krvoločniji, jer su rat, teror i strah nužni za opstanak “Američkog carstva”, koji su, prema izračunu kojeg je objavio Gianluca Ferrara, od 1945. progutali 55 milijuna nevinih života.

Pogledajući listu sukoba, ratova i intervencija koje je Washington vodio od 1945. do danas, govorimo o sasvim realnoj brojci:

AMSI

33 comments

Skip to comment form

 1. Po broju žrtava i obrazloženjima ubojstava civila ravni su Hitleru i Staljinu.

  To se zove demokracija koju je Balkan uvezao devedesetih.

 2. Od onih koji su atomske bombe bacile na gradove pune civila, a da im to nije prigovoreno, nije se tokom idući decenija ništa drugo ni očekivati nego nastvaljanje zločina.

  1. Treba pogledati komentare ispod članka. Ljudi se svjesni zločinačke uloge SAD.

 3. “UNICEF potvrđuje da je embargo nametnut Iraku, a koji je trajao 10 godina, uzrokovali smrt milijun i pol ljudi, uključujući pet stotina tisuća djece. Američka državna tajnica Madeleine Albright, kad je bila zamoljena da komentira smrt tih pola milijuna iračke djece, rekla je “kako je izbor bio težak, ali se isplatilo”.

  Treba li komentar izjave stare zločinke?

 4. “Mirni Amerikanac” je podmukli stvor:
  “Situacija je smrtonosno opasna za čovječanstvo. No, ja sam sve optimističniji jer se ljudi, posvuda, počinju gnušati beskonačnih ratova te zato što moć ‘hegemona’ opada i razvija se stvarna i otvorena alternativa na Istoku – Rusija, Kina, zemlje BRIC-a, Euroazijska ekonomska zajednica. Tamo leži naša budućnost ekonomskog rasta. Nedavna ruska intervencija u Siriji je uhvatila hegemone nespremne i razotkrila ih nagima pred svijetom, otkrila da su podržavali IS, a ne mir u Siriji, kaže nam Engdahl.”

  Sve je očitije da je Engdahl u pravu.

  “- Nedavno sam bio na Balkanu zbog konferencije i došao sam u Zagreb kako bih prezentirao knjigu prošle godine. Imate sjajan potencijal da učinite dobra, da uzgajate zdravu, ne-GMO hranu, da igrate pozitivnu ulogu u Europi i šire. Ali, to se danas većinom ne događa. Zašto? Možda stoga što si dopuštate osjećaj nemoći za bilo kakve promjene. Političari, ako nisu dobri, zrcalo su ljudi koji ih biraju. Ja sam uvjeren da bi Hrvatska mogla igrati puno pozitivniju ulogu kada bi ljudi to uvidjeli. Imate sjajne mogućnosti, ali su gurnute na dno. Budućnost EU ne leži, danas, na Zapadu. Amerika je bankrotirana, u ekonomskoj depresiji goroj nego 1930-ih. Vladine statistike lažu. Stvarna nezaposlenost je veća od 23 posto, a ne fiktivnih 5,1 posto. Amerikance, posebno srednjeg imovinskog statusa, uništavaju nekretninske prevare, gubitak radnih mjesta, smanjena primanja, seljenje radnih mjesta u druge zemlje. Dopustili su oligarsima da unište ono što je, dok sam bio dječak 1950-ih, bila mirna, prekrasna zemlja. Ubojstva braće Kennedy, od strane CIA-e, bila su samo početak pada. Mi Amerikanci smo to dopustili, od ratova u Vijetnamu, Iraku, Afganistanu i, sada, Ukrajini i Siriji.”

  ww.jutarnji.hr/vijesti/covjek-kojeg-zovu-prorokom-rusi-su-ogolili-sad-i-njihove-oligarhe-poput-rockefellera-gatesa-sorosa…-sada-je-jasno-tko-podrzava-isil/193105/

 5. “Amerikance, posebno srednjeg imovinskog statusa, uništavaju nekretninske prevare, gubitak radnih mjesta, smanjena primanja, seljenje radnih mjesta u druge zemlje. Dopustili su oligarsima da unište ono što je, dok sam bio dječak 1950-ih, bila mirna, prekrasna zemlja.”

  Kako to poznato zvuči. Mafija je devedesetih prepisala američki scenario za uništenje ljudi. Kako nije prepisala skandinavski ili europski oblik kapitalizma, nego baš mafijaški američki? Da može pljačkati i uništavati. Samo, mafija se zajebala, Amera je preko 300 000 000, a Hrvata k’o jedan njujorški kvart, pa im je sad frka, kog će pljačkati kad to malo ljudi više ne bude?

 6. Je li to Pupovćevi neće biti na državnoj sisi,pa organizovano dejstvuju i prosvjeduju.Zaboravili ste pak bratijo prvaka svijeta ,za r to nije Mao, u ime komunizma učinio.

  Zapad to pak čini u ime demokracije,povijest će na to blagonklona biti.

 7. A što Engdahl kaže ,tko će pobijediti na američkim izborima.Znam navijate za Trumpa,jer Klintonica je nastavak starog,ali i ja navijam za njega,netko od nas je neinformiran,a ja nisam taj.

 8. Tako je i 200 odabranih Tuđmanovih mafijaša uništilo i rasprodalo zemlju s posljedicama identičnim onima o kojima piše Engdahl kad piše o sistematskom uništenju i raseljavanju srednjeg sloja Amerikanaca. (Eno Ivan Cingel opet među najčitanijima, ljudi vole čitati istinu.)
  Kaže Engdah: “. Stvarna nezaposlenost Amerikanaca je veća od 23 posto, a ne fiktivnih 5,1 posto”.
  Tako su i ovi počeli lagati i mazati s brojkama i statistikom, lažiraju brojke, a stanje je sve gore, priča šezdesetogodišnjak kako nije htio braniteljsku penziju nego je nastavio raditi u firmi koja je ubrzo propala i onda je otvorio kafić koji je isto propao i uzelo mu kuću i sad je podstanar i radi fizički za privatnog veletrgovca, i čeka penziju od koje neće moći preživjeti, a prijatelj koji je s njim bio u ratu uzeo je odmah penziju, a on se lupa po glavi i kaje što nije odmah učinio isto jer kaže kad on bude išao u penziju njegova će biti tisuću kuna, za razliku od ovog koji ima 6500, i za kojeg on radi i plaća doprinose.
  To je istinita priča starog Brođanina, propala firma u kojoj je radio, propao kafič koji je otvorio, propala mu kuća, a kaže, s penzijom koju će dobiti propast će i on. S rastrošnom mafijom i neradničkim uhljebima koje treba namiriti sve propada, cvatu samo oni i lažiraju i friziraju stvarno stanje i istinu.
  Kad će Orešković prodati zadnje što vrijedi od hrvatske imovine, a kupiti od Amera GMO? Kolka provizija?

 9. Ni ja nisam htio braniteljske privilegije i mirovinu.Niti sam jedini koji je potom uspio,iako sam bio uspješan i prije toga.

  .U životu je to tako ili te ide ili te ne ide,ili znaš ili neznaš.No ja i dalje tvrdim kako je najveća nesreća koja se mogla dogoditi mladom i relativno zdravom čovjeku bila ta da ga se umirovi.

 10. Zamisli pak da se4 čudo dogodilo,i da su Pupovčevi dobili rat,koje bi si tek ti samozatajnici privilegije priskrbili,kakva bi to avangarda bila, koliko bi nedužnih pobili ,sada kada znaš kako ucjenjuju sve hrvatske vlasti za valov đabalebaroški.

  1. Ovo je svakako najkretenskiji komentar na sbperiskopu, a sigurno da bi zauzeo visoko mjesto u cijeloj Hrvatskoj.
   Vjerujem da ovog trola ne može nitko nadmašiti. Ili je čovjek pijan, ili star, ili zao? Mislim da je sve zajedno.
   Trol pretpostavlja, podmeće, mašta masturbatorski… u jednu riječ… zagađuje sve oko sebe.

   1. Kad secesija, kako ti kažeš, mašta o Pupovčevima koji su ratovali protiv Hrvatske (i dobili rat!!!), on kao da pjeva: ja vas Srbi mrzim na svoj način. Nije ugodno čitati takve kretenluke od čovjeka koji tvrdi da je završio dva fakulteta,

 11. jebe mi se za sve blokove i za ruse i amere , mi smo trebali gledati svoja posla i ne pripasti nijednom bloku imamo resurse ljude samo nam fali poštenja a i to bi nadošlo a ovako što imamo od nato ili rusa ništa samo smo jeftine kineske igračke koje če oni odbaciti kad se naigraju u stvari mi smo državu izgubili samo toga nismo svjesni ono što je krvavo stečeno profučkali smo za čas nafta i plin kod rusa ostatak dijelom eu i dio amerike znam mnogi če m e napasti ali to je istina uskoro i kada budemo imali novaca nečemo moči iči na more jer če plaće biti u rukama oligarha kojima če sitna raja smetati i remetiti mir

  1. Ne možeš okrenuti glavu od zločina i kazati jebe mi se za blokove i Amere. Tako postaješ suučesnik.

 12. frodo ali tko smo i što smo da rješavamo probleme ameri su sjebali gadafija i libiju i sjebali naš gorski kotar jer su izvozili trupce i građu za libiju rusi ne uzimaju mandarine iz metkovičke doline ne daju nam nikakve poslove iz metalurgije što mi izigravamo mi i naša vanjska politika balansiraj malo

 13. pOSTAVIM PITANJE ŠTO BI BILO SA NAMA HRVATIMA DA SU SRBI DEVEDESETIH DOBILI RAT.nE SMIJEM NI ZAMISLITI,

  1. Pogrešno! Ti si rekao Pupovčevi. Zatim si rekao Srbi. Opet pogrešno Rat je vodila manjina četnički orijentiranih Srba pobunjenika protiv demokratske, suverene, nezavisne i smostalne Hrvatske.
   Pupovac je saborski zastupnik, član parlamenta koji skrbi o dobrobiti Hrvatske. Ne blati ga. Ali, znamo se!

 14. SECESIJA KRATKO I JASNO AMERIKANCI SU MOGLI DA SU HTJELI ZAUSTAVITI RAT U HRVATSKOJ ZA PET MIN DA SU IZDALI NAREDBU DA NIJEDAN SRPSKI AVION NE MOŽE POLIJETJETI I GRANATIRATI HRVATSKU KAO ŠTO SU NAPRAVILI NA KOSOVU I DA NIJEDAN TENK NE SMIJE ISPALITI GRANATU, SPASILI BI TISUČE LJUDSKIH ŽIVOTA I NAŠE MLADOSTI ZAŠTO SU TO SA KOSOVOM URADILI A OVDJE NISU PITAJTE NJIH

 15. Vratimo se mi na mafiju koja je iskoristila rat za pljačku i pomorbu, što bi bilo da nije bilo odvratne pljačkaroške mafije koja je poharala zemlju i sprovela u djelo mafijaški model 200 bogatih mafijaških obitelji i njihovih pratećih i podržavajućih parazita neradnika koji će financijski isisati i zadužiti i prodati zemlju stranim bankarima za vijeke vjekova amen. Mafija je od Hrvata učinila podstanare u vlastitoj zemlji rasprodavši i uništivši im kuću i kao što je masi poštenih ljudi financijskim prijevarama otela kuću i imovinu i uništila im život i krov nad glavom koji su sticali cijeli život.
  Mafija i paraziti i njihovi klijenti i njihove provizije na rasprodaju imovine i uvoz stranog proizvoda i uništenje hrvatskog proizvoda i hrvatskog proizvođača, radnika i seljaka imaju dugoročnije posljedice po budućnost od insceniranog rata koji bi kulturni političari, a ne mafijaški znali izbjeći, kao toliki narodi koji su se razišli bez rata, Češka i Slovačka npr., koja nema mafiju i 200 mafijaških obitelji po unaprijed zacrtanom scenariju koje pljačkaju u ratu i miru istim i sve gorim tempom, a krivnju zamagljuju i bacaju na “pupovčeve”.

  1. Hajde mudri druže, reci ti nama neukima, koji bi to, teoretski, mogli biti “kulturni političari”, koji bi se teoretski, “razišli bez rata”.
   Spominjanje Češke i Slovačke je tlapnja.
   Mi nismo njih imali s druge strane, nego nacističku Srbiju. Oni su bili, kako reče jedan od rijetkih ondašnjih ljudina, deda Bogdan Bogdanović, “posljednji Indijanci u Europi, koji su ratovali za teritorij”. I zbog toga je morao u progonstvo, između ostalog.

   1. Tako je. Rat , palež, pljačka, plač majki, ubojstva… bilo je jedino rješenje. ONI su bili Indijanci, a MI smo bili.. što? Kršćanski misionari? Bezgriješni i nevini?

    1. Mi smo branili teritorij i spašavali glavu.
     Tvoje stanovište je da smo se trebali predati i pustiti da nas pobiju?
     Veliko si đubre.

     1. Koja si ti ograničena budala. Ti si čak svjestan svoje ograničenosti i jednodimenzionalnosti i time se ponosiš. Znači da si dvostruka budaletina. Kreten, ovdje se govori o izgubljenoj mogućnosti da se rat mogao izbjeći, a li kako su ga dogovorili Tuđman i Milošević, nije bilo šanse za to. Naime, kako bez rata preseliti stanovništvo u RH i Bosni, napraviti Repubiku Srpsku?

   2. Međunarodnom arbitražom i posredništvom, diplomacijom i političkim pritiskom, sve je bolje od rata i stradanja nevinih.

    “Dvije bolne istine: Rat je bio dogovoren, a Katolička crkva prala je novac ratnih profitera:

    Međutim, za hrvatsku će javnost biti bolne posebno dvije istine u ovom slučaju. Prva je ta da je rat na Balkanu 90.-ih godina bio dogovoren, odnosno da su usred najžešćih ratnih sukoba tadašnji hrvatski predsjednik Franjo Tuđman i srbijanski Slobodan Milošević imali zajedničke banke u Velikoj Britaniji i Francuskoj preko kojih su zajedno izvlačili novac koji je na kraju završio na tajnim računima kod Hypo banke.

    Druga bolna istina je ta da je u pranju novca ratnih profitera preko tajnih računa otvorenih kod Hypo banke sudjelovao i vrh Katoličke crkve u Hrvatskoj. ”
    http://david-udruga.hr/novosti/bez-komentara/2011/10/06/dvije-bolne-istine-rat-je-bio-dogovoren-a-katolicka-crkva-prala-je-novac-ratnih-profitera/

    Nemreš pljačkat bez rata. Trebali su poslije rata graditi, a ne nastaviti pljačkati. Pola privatne imovine nemoćnih građana opljačkala je mafijaška sprega. Mafijaške namještaljke starim ljudima s atraktivnom imovinom bez nasljednika ili s nepoznatim nasljednicima, onda pljačkanje preko navlakuša na dionice (u Brodu Dionica Brod), onda ovrhe izbacivanja, otimanja i deložacije, uvođenje reketa za parkiranja, zajednička održavanja, korištenje javnih površina, izmišljeni nameti i harači, sama MAFIJA namnožena uz rat i iz rata.

    1. Zavirio sam na ponuđeni link i vidio da je autor Domagoj Margetić.
     Enough.
     Alal ćufte.
     Zapišavanje u guzicu, svima koji ga uzimaju za izvor.

     1. Imaš problem s istinom da su tvoji razbojnici i barabe. Margetić je taj koji o tome piše nezavisno, istraživački.

  2. Pa ta antiljudska mafija je dopustila da banke i ostale izrabljivačke antigrađanske firme i HRT naplaćuju svoje opomene po 50 kuna građanima, pa su slali svaki dan opomene i gomilali ljudima dug, pa kamate na kamatu, živa otimačina i pljačka hrvatskih građana pod egidom antigrađanske hdz-sdp vlasti, pa te onda samo za opomene deru mjesečno kako hoće, a banke si uredno skidaju s tvog računa koliko hoće i još to naplaćuju svaki mjesec 20 kuna plus mjesečno održavanje računa, bjelosvjetski lihvari i mafija, takav teror koji se nad ljudima vrši u HR je rijetko viđen, zato ljudi i odlaze i ne vraćaju se, mafija nije sposobna izgraditi jednu tvornicu za preradu voća i povrća u Slavoniji, ali zato je prva u smišljanju novog reketa i harača nad građanima, za j. turističku zajednicu npr., ili spomeničku rentu, u gradu u kojem nema ni T od turizma i koji prednjači po nezaposlenosti i iseljavanju.

 16. TOČNO

 17. Rat je to bio agresorske Srbije na RH ,potom BiH. a vodila ga je Srbija na čelu sa Slobodanom Miloševićem,četnićki orjentirani srbi su poslužili za podkusurivanje,tako su i prošli.

  A eto,neki bi ga,u svojoj zločestoći, i građanskim ratom nazvali.Lara,ne znamo se,i ti i tvoji ste produkt Bizantske civilizacije ,a ja i moji Zapadne.

  1. Pa što kažeš, zapadni prijane, na sam tekst? O tome da su od 1945. do danas su Sjedinjene Države i Zapad ubili 55 milijuna ljudi? I nemoj vrdat s nazi pizdarijama o Bizantu. Reci nam da li se jako ponosiš Zapadom?

 18. Ne odobravam amerima na tome što su u raznim ratovima ubijali nevine ljude..A što reći za višestruko veće žrtve koje su u miru,a ne u ratu,počinili komunistički zločinci Mao,Staljin ,pa i Broz.

  U miru ,ideologije radi ,ubijaju samo monstrumi.

Odgovori