Nije potres slučajno strefio baš Acapulco: Je li perjanica katoličke i konzervativne rekonkviste u Hrvatskoj zapravo – musliman?

Našega junačinu nekrsti koji cjeloživotno zlostavljaju i ponizuju žene uopće ne zanimaju, ali je zato do neba zavapio zbog katolika koji zlostavljanje žena sad odjednom zabranjuju, konačno i u saveznoj državi Coahuila, jedinoj od 31 meksičke federalne jedinice koja je žene koje bi pobacile još slala na trogodišnju robiju. Pejotl bi zacijelo pomogao na putu do spoznaje zašto je potres strefio baš područje Acapulca, više od 1.100 kilometara zračne linije od Coahuile i gotovo 300 od Ciudad de Mexica, gdje je vrhovni sud donio bogohulnu odluku. I zašto je, na kraju krajeva, unatoč svoj silini (7,1 stupnjeva po Richteru) potres ubio tek jednu jedinu osobu, k tome još i muškog spola?!?

Kucnuo je, eto, čas da se zapitamo – i to na jednom od najkatoličkijih jezika, pače materinskom pape Franje – ‘¿Es Vice Batarelo un musulmán?’ Je li, dakle, perjanica katoličke i konzervativne rekonkviste u Hrvatskoj, zapravo – musliman? I to ne bilo kakav, nego jedan od one najrigidnije sorte, one koja je upravo zavladala najvećim dijelom nesretnog Afganistana, zemlje gdje najhrabrije žene (preciznije: najhrabrija ljudska bića u ovom trenu na cijelom planetu) otkrivenih lica na ulicama prkose uperenim puškama pravovjernih nasilnika, zbunjenih neposluhom na kakav nisu navikli.

O Zapadu i zapadnjačkim vrijednostima, koji su na cjedilu žurno ostavili milijune ljudi, gospodin se Batarelo nije osjetio pozvanim oglasiti. Ili zato što mu je posve svejedno, ili stoga što mu je donekle i drago što će sasvim sigurno mnoge od tih drznica biti ili doista ubijene ili pak zbijene ‘u svoja četiri zida’, bilo kućna, bilo zatvorska – vrag će ga znati. Valjalo bi nekako nabaviti pa bratski, katolički, popola podijeliti grumenčić najvrsnijeg afganistanskog hašiša i, kroz zajedničku konzumaciju približiti se nekako frekvenciji uma tog povratnika iz dijaspore kojeg bi u rodnoj Australiji, barem posljednjih godinu i pol, držali pod posebnom paskom u specifičnoj vrsti karantene.

Ili bi, umjesto pušenja hašiša, bolje poslužilo zajedničko žvakanje vršaka organski uzgojenog meksičkog pejotla, uz blago prisjećanje na davno pročitana Castanedina iskustva s don Juanom i njegovim saveznikom Meskalitom. Da, to bi možda bila bolja metoda za spoznavanje onog na što je Vice Batarelo točno mislio kad je, samo dan nakon silno jakog potresa s epicentrom 12,5 kilometara ispod Acapulca, na Facebooku objavio:

‘Do kada će čovjek biti neposlušan Bogu? Do kada će sudovi i sudci sebi uzimati pravo dopuštanje ubijanje nerođene djece?

Vrhovni sud u Meksiku jučer je sebi dopustio to ‘pravo’… i malo nakon toga ogromni potres od 7 i čudna svjetla na nebu.

Slučajno? Ne mislim. Dosta neposlušnosti prema Bogu!!!

Gospa Guadalupska, moli za Meksiko i za nerođene i da istrijebimo taj barbarski čin zvan abortus’.

Mmmmda… Pejotl bi definitivno bio bolje rješenje, jer našega katoličkog (¿?) junačinu nekrsti koji cjeloživotno zlostavljaju i ponizuju žene uopće ne zanimaju, ali je zato do neba zavapio zbog katolika koji zlostavljanje žena sad odjednom zabranjuju, konačno i u saveznoj državi Coahuila, jedinoj od 31 meksičke federalne jedinice koja je žene koje bi pobacile još slala na trogodišnju robiju. Pejotl bi zacijelo pomogao i na putu do spoznaje zašto je potres strefio baš područje Acapulca, više od 1.100 kilometara zračne linije od Coahuile i gotovo 300 od Ciudad de Mexica, gdje je vrhovni sud donio tu bogohulnu odluku. I zašto je, na kraju krajeva, unatoč svoj silini (7,1 stupnjeva po Richteru) potres ubio tek jednu jedinu osobu, k tome još i muškog spola?!?

Pamtim, još sam bio srednjoškolac kad sam to pročitao, da su meksičke vlasti optuživale Francusku zbog nuklearnih pokusa na udaljenom pacifičkom atolu Mururoa. Naime, netko je u Meksiku skopčao da se nedugo nakon svakog takvog pokusa (dakle – eksperimentalnog aktiviranja atomske bombe) u njihovoj zemlji osjeti slabiji ili jači potres. Francuzi su s tim sranjima (a od 1966. do 1996. izveli su 41 atmosfersko i čak 141 podzemno!) prestali prije točno 25 godina a Meksiko se, eto, i dalje trese s vremena na vrijeme.

Ima, možda ste i sami nešto načuli o njima, kojekakvih lunatika, čudaka, fanatika i samozvanih stručnjaka koji tvrde da su potresi jednostavno posljedica geološke vitalnosti našeg planeta, pomicanja tektonskih ploča, kojekakvih podvlačenja ili uzdizanja golemih geoloških masiva uz međusobne rasjede duboko ispod Zemljine površine, ali o pravu na abortus – šute kao zaliveni!

Na kraju krajeva, recite i sami – kad ste zadnji put čuli da je neki potres pogodio Afganistan? Evo, pozdravlja vas Vice, žvačemo zajedno te neke kaktusiće i uglas pitamo: slučajno?

tportal

23 comments

Skip to comment form

 1. U našem slobodoumnom prostoru imamo dva Batarela : jedan je Vice, drugi je sabornik Domovinskog pokreta……..
  Valjda, poslije proročice Vange i vidovitog Brace sa Srednjaka , moramo imati i ovakve zagovaratelje opstanka ili propasti .
  Neka ih : treba nam ravnoteža ne bismo li uspjeli u višestranačju i demografiji……

  Svi odabiremo na koju stranu ići, zar ne ?

  1. Braco sa Srednjaka? Brkaš Bracu sa Srebrnjaka i Vidovitog Milana, Braco the Gazer je “iscjelitelj”, ne lupetati 😀

   1. Zamijenila je hiperproduktivna komentatorica Šaku sa Srednjaka (Mavrovića) i Bracu sa Srebrnjaka (Josipa Grbavca). Tko radi (komentira), taj i griješi.

 2. jesam…………a joooooj…….ovih dana šaka sa srednjaka je bio stalno u mediju……

  srebrnjak i srednjak……tako mala razlika a velika greška.

  Hvala @ i duru i molu na ispravci krivog navoda

  1. Kakve veze Braco sa Srebrnjaka ima s temom članka – legaliziranjem prava na abortus u konzervativnoj Coahuili, hrabrim Afganistankama u borbi za ženska prava pod talibanskim nasilnicima, i katoličkim talibanima u HR gorim od pravih talibana kojima je taj meksički zakon teže sjeo od meksičkog potresa? Kakve veze ima Braco sa ženskim pravima i ultrakonzervativnim nasilnicima koji bi tretirali ženu kao državnu mesnu industriju, umjesto da idu u ludnicu ili se prestanu drogirati s pejotlom, ili s čim već se drogiraju?

   1. Što si ti navalio? Komentattorica se ispričala. Komentira se i po sistemu asocijacija. Tako i ona. Ne kažem da ima pravo, ali koji je tvoj motiv? Nagaziti na one koji se trude, a pustiti one koji jedu govna tako što šute.

    1. idu mi na živce gluposti, trpim, trpim pa ne mogu više, šta si ti, advokat?

 3. HUGO…………….ti si zbilja navalio ko mutav na telefon….

  Nisam analizirala u komentaru baš svaku stavku, ali najbitnija je KAZNA BOŽJA kako je tumače u državi Coahulia , kako pošast covida 19 tumače ortodoksni vjerski fanatici , kako djeluje grupa VIGILARE kroz spomenuti lik Bartulice i svo promicanje konzervativnih vrijednosti……..

  “prognozere” sudbina u liku babe Vange i Brace sa Srebrenjaka spomenula sam kao čistu ironiju svakom slobodnom, hrvatskom umu…….
  Stav talibana prema ženama se nimalo ne razlikuje od stava don Damira Stojića za kojega je hrvatska žena “drugotna i štraca ” ako traži svoje žensko pravo o odluci roditi ili pobacati…..
  Samo povuci paralelu vidjet ćeš, da okorjeli katolici nisu daleko —-samo su naše žene bez burke i nikaba

  1. ponavljam da Braco sa Srebrnjaka (a ne Srebrenjaka, kako opet pogrešno pišeš), NIJE vidovnjak nego iscjelitelj, ide li u tvoju glavu išta od fakata, ili imaš vlastiti tok svijesti koji moraš početi kontrolirati, jer je iritantan, i kakva je to floskula “navalio ko mutav na telefon”, šta to zapravo znači?, koji idiotizam za idiotizmom, glavno je da se piše, pa makar i gluposti @ lavinija

 4. HUGO……postaješ neugodno iritantan……..

  Pogriješila sam lokaciju Brace iscjelitelja -vidovnjaka ?

  Navalio ko mutav na telefon je frazem : pogledaj malo u hrvatsku frazeologiju bit’ će ti jasnija upotreba frazema i njihova funkcija……

  ……………..i…………………….

  ne povlači me za jezik , jer kakve sam volje, mogu biti i gora od ovog napisanog

  1. jesi ti idiot?, Braco NIJE vidovnjak, Braco Nije vidovnjak, Braco NIJE vidovnjak, inače, ta otrcana fraza je glupa ko k., tj., ko ti

 5. Braco JE iscjelitelj
  Braco JE lopuža primitivcima
  Braco JE iscjelitelj budalama
  Braco JE iscjelitelj neznalicama

  Braco je “duša” za idiote poput tebe

  a ti si taj kurac koji je glup ( inače….ima i pametnih, da se razumijemo )

  1. Postoji i fraza, “to pas s maslom ne bi pojeo”, te sve gluposti koje pišeš, i kako reagiraš kad te se upozori na nebuloze, ko kreten koji vrda da ne prizna koliko je glup. Pročitaj to gore što si napisala, može li gluplje? Ali kod tebe uvijek može, ljudska glupost i svemir su beskonačni, ali za ovo drugo nisam siguran – Einstein

  2. moraš biti zahvalna pametnijem od sebe kad te upozori gdje griješiš i gdje si glupa, znaš? 😀

   1. S obzirom na tvoje komentare, a naročito ova dva posljednja, nisam sigurna tko bi kome trebao biti zahvalan. Onaj tko “pamet” pokazuje ovako agresivno, nije puno pametan.

    1. pa bile su dvije opcije, ili prešutjeti ili polemizirati, ali ne možeš sa svakim ni polemizirati, “izvještaj glupog čovjeka o tome što pametan čovjek kaže nikada ne može biti točan, jer nesvjesno prevodi ono što čuje u nešto što može razumjeti” – Bertrand Russell, ja sam samo upozorio na netočnost u komentaru i promatrao koliko joj je ego veći od mozga

     1. A što bi se moglo reći o tvom egu? Kakvi su to ljudi koji se ne znaju zaustaviti u vrijeđanju?

      1. ispričavam se, namjera mi je bila ispraviti netočnosti

  3. mene kad netko upozori na neku moju netočnost u objavi, hipotetički, jer jako pazim kad idem u javni prostor da sve bude precizno, točno i argumentirano, ja bih mu bio zahvalan i uvažio ispravak netočnog navoda uz moj naklon, jer cijenim toičnost i preciznost kao obranu od gluposti, laži, konfabuliranja, pjesničarenja i informacija dobivenih preko “pokvarenog telefona”, što sve zagađuje javni prostor, i još se kreteni ljute kad ih ispraviš

 6. HUGO………ne shvaćam te čovječe——-zapravo, uopće ne shvaćam što hoćeš od mene ?
  Pogriješila sam što sam Bracu iscjelitelja stavila u vidovnjake ?

  Greška nije velika kada se zna, da te Braco samo GLEDA i svojim očima liječi : gledajući , Braco ” VIDI” što te boli i što možeš očekivati od njegova iscjeljenja

  Prema tome , od Brace vidovnjaka do iscjelitelja je tek mali koračić ljudske gluposti koja vodi bolesnog čovjeka k toj slamčici spasa……

  Eto, radi tvoga mira, povlačim da si glup ko kurac i citiram tvoju zadnju :

  ” moraš biti zahvalna pametnijem od sebe kad te upozori gdje griješiš i gdje si glupa, znaš?”…..C/P

  Duboko zahvalna ne samo tebi, nego svim pametnijim od tebe i sebe komentatorima, zahvaljujem na sjajnoj procjeni mojih intelektualnih (ne)sposobnosti , a, ako me glavni urednik potjera zbog neznanja o Braci i greške u jednom fonemu prvog komentara, onda ću zaista otići , jer, medju pametnima, vrlo je teško biti ——–glup ko kurac kako si me okarakterizirao.

  Sa štovanjem

  1. vidi, Braco NIJE vidovnjak :D, po ovoj gluposti koju opet pišeš i forsiraš i navlačiš vodu na svoj mlin, svi smo vidovnjaci jer vidimo :DDDDDDDDDDDDDDDDD, dajkle, što znači riječ vidovnjak “vidovnjak – onaj koji je vidovit, koji unaprijed vidi ono što će se dogoditi”, a Braco NIJE vidovnjak, samo je u paramedicini tzv. iscjelitelj, definicija je majka za glupoću

 7. Da………Braco ima način rada kao i Marina Abramović : sjedeći satima prima gosta koji će sjesti nasuprot……
  Braco iscjelitelj, Marina vrlo priznata umjetnica performansa……

  Ako je ovo kraj dijaloga, duboko sam zahvalna na svim riječima poduke !

 8. Takvim ljudima je najlakše tako što provaliti. Neka nam objasni zašto je potres pogodio baš zagrebačku nadbiskupiju i oštetio katedralu ili sisačku biskupiju?
  Ono što je bitno. To je prirodna tragedija u kojoj ljudima treba pomoći što prije, i na sreću pokazalo se da još uvijek ima dobrih ljudi. I to ne samo kod nas u Hrvatskoj, nego i u susjednim zemljama i u cijelom svijetu. Tim ljudima što pomažu i što su pomagali jedno veliko hvala, a ovima što lupetaju uopće ne treba dati prostora

Odgovori