Udruga Academico: Čovjek zna, poslušaj ga! (Predavanje o Kini)

Udruga Academico Predavanje o Kini
Udruga Academico obavještava javnost da priređuje 3. predavanje iz niza
popularno-znanstvenih predavanja "Čovjek zna, poslušaj ga!", ovaj put na temu:
 "Z E M LJ A     P O R I J E K L A :   K I N A "
Zanimljiva fotopisna priča

 

 • O najmnogoljudnijoj zemlji
 • O tradicionalnoj medicini
 • O običajima i tradiciji
 • O harmoniji
 • O ljudima i životu
Predavač: dr. sc. Jadranka Vuković Rodriguez (Farmaceutsko-biokemijski fakultet u Zagrebu)
Mjesto: Velika dvorana Gradske knjižnice Slavonski Brod
Vrijeme: Petak, 18.svibnja 2012. godine s početkom u 18.30 sati
 
Ulaz slobodan
Više o udruzi i njenim aktivnostima na www.academico.hr

 

8 comments

Skip to comment form

 1. Prvi put čujem za udrugu. Puno godina postoje, malo akcija. Ajmo, akademci!

 2. Onda bas i nisi previse upucen u zbivanja u ovome gradu, jer ako je netko aktivan od udruga onda je to Academico!!! 🙂

 3. Ako ja lažem, http://www.academico.hr ne laže.

  1. Sven, aktivni sam član Udruge Academico.
   Bilo bi sjajno kada bi Academico u Brodu bio zadnja udruga po aktivnostima, jer to bi onda značilo da naš grad vrvi akcijama, koncertima, predavanjima, kvalitetnijim životom mladih, višim intelektualnim nivoom.
   Nažalost, tome nije tako, već je Academico sigurno jedna od aktivnijih udruga na području svojih djelatnosti u gradu.
   Također, nemoj suditi po onome što je na stranici udruge. Svi smo zaposleni na odgovornim radnim mjestima, naporno radimo, i često nam promakne o odrađenim aktivnostima informirati javnost.
   Eto, inače prihvaćam kritiku, te i sam želim da svake godine podižemo broj akcija i aktivnosti.
   Pozdrav.

 4. Ashko lijepo je to što ste svi zaposleni. Što činite kao Udruga i pojedinci za svoje kolege i ostale koji nisu zaposleni? Poštujem to s Kinom, ali zar ne bi bilo primjerenije da neko od vas zaposlenih (na odgovornim mjestima) progovori na nekom predavanju o tom strašnom problemu mladih koji nikako da dobiju šansu raditi odnosno biti ljudi. Solidarnosti nam treba!

 5. Sven, udruga Academico i njezino društveno djelovanje nije niti ishodište, a pogotovo ne rješenje velikih društvenih problema, od kojih je jedan od najvećih nezaposlenost općenito, a onda i nezaposlenost mladih.
  Kako nas ti prozivaš za nebavljenje problemom nezaposlenosti, tako nas netko drugi može prozvati za problem umjetne oplodnje, manjinskih prava, privatizacije, brodogradnje ili navijačkog huliganizma, možemo nabrajati u beskonačnost.
  No, da ne diskutiramo, predlažem da dođeš sutra na predavanje, javiš se meni ili nekome od kolega, izložiš nam svoje ideje i uključiš se u rad udruge.
  Inače, moje ime je Stjepan Aščić, a možeš me kontaktirati i na stjepan.ascic@gmail.com.
  Pozdrav.

 6. Ashko, i pored dobre volje ne mogu prisustvovati predavanju, jer ne živim u Brodu. Brođanin sam koji je prije nekoliko godina odselio trbuhom za kruhom. Vraćam se često u Brod, tako da dosta dobro znam sve probleme. Tu su mi roditelji.

  Nezaposlenost je posljedični problem svih problema koje stvara sustav kapitalizma. Doda li se sustavu koji cijedi i ponižava ljude namjere lokalne (hrvatska odnoso slavonskobrodska) političke elite da ih još više drži u pokornosti i podvlašćenosti – dobiješ naizgled beznadežnu situaciju. Kažem naizgled, jer izlaz postoji u otporu, pa i kroz udruge kao što je vaša. Udruga mora biti dijagnostičar, a ne vatrogasac. Da, zašto ne razgovarati o manjinskim pravima, o umjetnoj oplodnji, nezaposlenosti… Razgovor intelektualaca je, rekoh, dijagnoza, gledanje istini u oči, potom putokaz. Otpor “vječnim” nacionalnim istinama, otpor religijskim dogmama, otpor političkom načinu upravljanja lokalnim zajednicama, otpor Nasilju, Laži i Gluposti na svakom koraku. To su “božje” zapovijesti svakog mislećeg čovjeka koji je za pokretanje procesa u društvu, a ne za poredak sile i nametanja rješenja koja porobljavaju.

  Niste vi rotarijanci li lajonsi koji su oslonci sustava.

 7. Sven, žao mi je što nećeš moći prisustvovati predavanju uvažene dr.sc. Vuković Rodriguez. Nadam se da će biti prilike na nekom od idućih predavanja.
  Što se drugog dijela posta tiče… udruga Academico ima svoje ciljeve i područja kojima se bavi. Početi se baviti svim mogućim društvenim temama bio bi jedan oblik razvodnjavanja što bi uz skromne resurse kojima raspolažemo dovelo u pitanje ispunjavanja zadanih ciljeva.

  Da, nismo ni lionsi, ni rotarijanci. Nisu svi “rođeni” da mijenjaju svijet, često je dovoljno promijeniti sebe i/ili oko sebe.

Odgovori