Slavica Lemaić: Zašto nitko neće biti kažnjen za kontaminiranje uzoraka brodske vode?

Internet je pun dokaza da je gradonačelnik Slavonskog Broda lagao.

Zbog afere sa zagađenjem vode, direktor brodskog Vodovoda, gradonačelnik i ja, podnijeli smo kaznene prijave brodskom Županijskom državnom odvjetništvu koje je iste odbacilo jer smatra da u konkretnom slučaju nisu ostvarena obilježja kaznenih djela za koja se progon poduzima po službenoj dužnosti. Iz javno objavljenog Rješenja vidljivo je da je do onečišćenja uzoraka vode došlo slučajno te da je do kontaminacije došlo u nekoj od faza uzorkovanja vode. Iz sadržaja Rješenja nismo doznali tko su krivci za kontaminiranje uzoraka vode, a ni konkretno objašnjenje kako je došlo do kontaminiranja uzoraka vode. Ne znamo jesu li krivci radnici brodskog Vodovoda ili Zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije.

Zbog svega navedenoga javlja se sumnja da istraga nije provedena do kraja i da se istina pokušava sakriti od građana kako bi se nekoga zaštitilo od kaznenog progona. Iz komentara na društvenim mrežama vidljivo je da građani optužuju tvrtku Crodux zbog vremenskog podudaranja zagađenja tla u Slobodnici s kontaminiranjem uzoraka brodske vode iako je provedenom istragom dokazano da tvrtka Crodux nije krivac za zagađenje vode u Slavonskom Brodu. Postavlja se pitanje zašto nitko neće biti kažnjen za kontaminiranje uzoraka brodske vode?

Ovakvi rezultati provedene istrage potpuno narušavaju ionako krhko povjerenje građana u državne institucije. Ne možemo graditi povjerenje građana u državne institucije ako nema odgovornosti. Društvo u kojem nema odgovornosti osuđeno je na propast. Budući da građani ne znaju punu istinu o kontaminiranju uzoraka vode otvoren je široki prostor za širenje dezinformacija i iskorištavanje ovog slučaja za osobne interese političara što smo mogli vidjeti i jučer u emisiji Direkt na RTL televiziji.

Afera sa zagađenjem vode u Slavonskom Brodu ne smije ostati nerazjašnjena kako nam se ovakav slučaj više nikada ne bi ponovio. Pozivam Županijsko državno odvjetništvo da javno objavi iscrpno objašnjenje zašto su odbačene podnesene kaznene prijave, kako je došlo do kontaminiranja uzoraka vode te tko su počinitelji. Zbog važnosti ovog slučaja Županijsko državno odvjetništvo dužno je građanima objasniti da ne može pokrenuti kazneni progon protiv počinitelja ako nisu ostvarena obilježja kaznenog djela. Mnogi građani to ne razumiju pa zato sumnjaju u rezultate provedene istrage.

Građani ogorčeno reagiraju na najavu vlasnika Croduxa da će podnijeti kaznenu prijavu protiv gradonačelnika i Grada Slavonskog Broda jer ne znaju zašto to namjerava učiniti. Na sjednici Gradskog vijeća održanoj 29. lipnja 2018. postavila sam pitanje gradonačelniku zašto je javno objavio da je podnio kaznenu prijavu protiv Croduxa, a u kaznenoj prijavi nije naveo protiv koga je podnosi. Upozorila sam i da Gradu Slavonskom Brodu zbog toga prijeti plaćanje odštete Croduxu. Gradonačelnik se iz te neugodne situacije pokušao izvući lažima tvrdeći da nije optužio Crodux i da nigdje nije prozivao Crodux. Internet je pun dokaza da je gradonačelnik lagao. Na službenim Internet stranicama Grada Slavonskog Broda 31.3.2018,. godine javno je objavljena vijest da je Grad Slavonski Brod podnio kaznenu prijavu protiv Croduxa plina i njegovih izvođača radova te nadležnog Plinacra. Iz sadržaja te kaznene prijave vidljivo je da Grad Slavonski Brod ni na koji način nije dokazao da je zagađenje vode posljedica zagađenja tla u Slobodnici. U kaznenoj prijavi nije navedeno protiv koga se podnosi iako je gradonačelnik javno tvrdio da je podnio kaznenu prijavu protiv Croduxa. Cilj te objave bilo je obmanjivanje Brođana i skupljanje političkih bodova. Gradonačelnik je istoga dana Hini izjavio citiram:“Podnio sam kaznenu prijavu protiv Croduxa. Ovdje se očito zna tko je odgovoran za ovo zagađenje.“ Te gradonačelnikove izjave objavio je čitavi niz hrvatskih medija. Gradonačelnik je optužio Crodux bez ikakvih dokaza, a sad se iščuđava najavi Croduxove tužbe. Bude li Grad Slavonski Brod morao platiti veliki odštetu tražit ću od gradonačelnika da snosi odgovornost. Dio građana kritizirao me zato što nisam podržala gradonačelnika u svaljivanju krivnje na Crodux prilikom gostovanja u emisiji Otvoreno na HRT-u jer nisam htjela nikoga optuživati bez dokaza. Vrijeme je pokazalo da je sve što sam govorila bilo istina pa i moja tvrdnja da su samo uzorci vode bili kontaminirani. Odgovorno bavljenje politikom zahtjeva da se građanima uvijek govori istina pa čak i onda kad se zbog toga gube simpatije javnosti i glasača.

 

54 comments

Skip to comment form

  • dika on 21.07.2018 at 07:19

  Hrabra i suvisla kritika Dusparinog ishitrenog istupa u vezi zagađenja vode. Napao je Crodux kao da je bez pameti, a sad se on i njegovi advokati čude što Čermak želi putem suda zaštiti svoj ugled. Duspari bi bilo najpametnije da se javno ispriča. Lemaićka ga je uhvatila u laži, ali on će i ovaj puta i ovo priopćene izignorirati.

  Lemaićka je jedina u Brodu koja zastupa interese Brođana.

 1. Čitam na sbplusu, Dusparinom promičbenom portalu, da ga podržavaju branitelji. Što podržavaju? Ono što je Duspara govorio u vrijeme zagađenja vode ili sada kad je odustao od optužbi Croduxa. Zato, Slavice, nastavi, pisati i gvooriti, je, kako reče netko, istina je voda duboka. Neće ti biti lako boriti se s nemoralnima i privlegiranima.

  1. Jesi li primjetio/la da Lemaićkinog čnaka nema na e-brodu i sbplusu? Za Zovaka nije čudo, ali sanja je pala na najniže grane. Jadno.

 2. “Ne možemo graditi povjerenje građana u državne institucije ako nema odgovornosti. Društvo u kojem nema odgovornosti osuđeno je na propast.”
  Slavice, kapa do poda. U dvije recenice opisano je nase stanje.

 3. A što se sve događa ispod žita ne znaju ni Valenta ni Andrić. E, moj Valenta. pa kako si dopustio da se događaju ovolika sranja, a ti šutiš ili se izderavaš na Slavicu?

 4. Slavice, jedina si nada za Brođane koji ne mogu više gledati kako ih gradonačelnik “spašava” od zlih ostalih? No, lako je budale zajebavati.

 5. Ajde Duspara, imaš li muda i izjasni se o ovome što Slavica lemaić tvrdi- da si lažovčina i manipulator. Ali, ne preko Zovaka.

  • grey on 21.07.2018 at 12:49

  Nitko neće biti ni kažnjen ni opomenut. Pojeo vuk tovara. Ali, zato su Brođani bili na televiziji. Poslije opet ništa sve dok nije stigao Mandžo u svoj grad.

 6. Ispada da je Brođanima svejedno, pili pišalinu ili vodu. Onako je kako babo kaže.

 7. Zašto ovakva logična pitanja javno ne postvalja nitiko iz brodske oporbe? Kako to daje Slavica Lemaić usamljena u nastojanju da stvari izvede na čistac? Ne kaže se uzalud da gdje ima volje ima i načina. Ona se razlikuje od drugih članova GV-a po iskazanoj volji. I po načinu je superirna. Zato ju Valenta, predsjednik GV-a pokušava ušutkati. Vjerojatno poslije sjednice on i gradonačelnik čestitaju jedan drugome.

 8. Zašto nitko neće biti kažnjen za kontaminiranje uzoraka brodske vode?
  Zato što smo u raljama mafije. Mafijin interes, odnosno interes njenih kumova, je ispred opstanka ljudske vrste. Što mafiji znači pomorba jednog grada? U odnosu na lovu za koju se mafija međusobno tuče, od kad je došla na vlast ratom i zamjenom stanovništva na geografskim područjima bivše države. U ratovima je poginulo između 130.000 i 140.000 ljudi, dok je oko 4.000.000 postalo izbjeglicama ili je raseljeno, od čega 2,2 milijuna u ratu u Bosni i Hercegovini. Hrvatska mafija je interesno podijeila povlaštene penzije i prava svojoj frakciji u BiH, oštetivši i smanjujući prava hrvatskim ZOMO umirovljenicima, i tako si osigurala svoj mafijaški utjecaj u kantonalnoj BIH, žrtvujući žovotni standard hrvatskih građana. Legaliziranje svojih mafijaških interesa Ustavom i zakonima i posebnim propisima, i dovođenje sebe u neprikosnoveni i povlašteni položaj u odnosu na ostalo stanovništvo, obavljeno je davno u prvom činu mafijaške tragedije, ili farse, čiji su zadnji čin ogromni zbjegovi hrvatskog stanovništva, demografska katastrofa i konačni nestanak nacionalnog korpusa, kad će teritorij uz pomoć mafije i mafijinih profitera naseliti i u svoje ruke preuzeti za eksploataciju stranci, kao što su već preuzeli uz asistenciju domaće mafije kompletni hrvatski bankarski sustav preko kojeg kamatarenjem, “konverzijama”, ovrhama, blokadama i deložacijama preuzimaju imovinu hrvatskih građana i gospodarstvenika i pretvaraju stanovništvo u svoje dužničko roblje.

  Enormni kapital izmuzen haračima, makinacijama, pljačkom i iscrpljivanjem stanovništva, razlog je neviđene korupcije i po vertikali i po horizontali, od vrha do dna. Hrvatskom vlada sprega klera, političara i kvazi-menadžera u zajedničkom interesu obogatiti se osiromašivanjem i uništenjem stanovništva i građanskog i pravnog poretka. Na djelu je vlastodržačko besčašće združene mafije. Ona ne dozvoljava da se država modernizira, da se uspostavi vladavina prava i zakona, a ne mafijinih izabranih ljudi. Zato i građani Broda moraju piti vodu kakvu im prodaje mafija, u flašama i pipama, pa makar bila otrovana. Mafija će ju skupo naplatiti.

  Primjer stradanja građana pod mafijom je onaj film po istinitom događaju u kojem mafijina tvornica sustavno truje stanovnike grada izbacujući otrovne kemikalije u okoliš, a uzrok bolesti i umiranja stanovika kriju i manipuliraju plaćeničke gradske vlasti i institucije. Bogaćenje mafijaških vlasnika i gradske mafije važnije je od zdravlja i opstanka građana.

  • on 21.07.2018 at 17:09

  Mislio sam da je Slavica ekološki osviještena, a njoj je svejedno što je generalova tvrtka zagadila zemljište. Naime, o tome je riječ u priloženom linku:

  http://www.slavonski-brod.hr/index.php/ostale-vijesti/8324-grad-podnio-kaznenu-prijavu

  Nitko ne spominje u ovom tekstu zagađenje vode.

  Dakle, Slavica svom pamfletu prilaže link na tekst koji pokazuje kako je lažljivica.

  U drugom tekstu je potpuno ista situacija:

  https://www.vecernji.hr/vijesti/duspara-mirko-stozer-civilne-zastite-voda-slavonski-brod-1236383

  Samo ovdje novinar donosi zaključke u ime Duspare.

  Rečenica:

  “Ovdje se očito zna tko je odgovoran za ovo onečišćenje.

  pokazuje kako je Duspari nešto očito, ali iz same izjave nije jasno što mu je očito.

  Dakle, Slavica opet u loviu na jeftine političke poene, totalno profulala i pokušava se iskupiti u očima građana Slavonskog Broda koji su svi svojim očima i ušima vidjeli i čuli na nacionalnoj TV kako je u najtežim trenucima za građane ona odlučila politikantski, nekonstruktivno nastupiti.

  Čime, kojim riječima i djelima, na koji način je Slavica Lemaić pridonijela da se rasvjete i kazni neodgovorno onečišćenje tla od strane jedne profiterske tvrtke? Čovjek bi očekivao d aće se svi ekološki osviješteni aktivisti i udruge oglasiti po tom pitanju, ali su svi pa i Lemaićka ostali potpuno nijemi.

  Dakle, na stranu sad nerazjašnjeno kratkotrajno i očito nebitno zagađenje vode za koje nespoosobne službe nisu u stanju nači krivce, za situaciju koja je očita i nedvojbena, tzv. ekološka i politička aktivistica Slavica Lemaić ne govori ništa. Njoj je to u redu i ne smeta joj.

  Nije li to razotkrivanje licemjerja jedne osobe koja je navodno jedina zaštitnica građana?

  Sramotno i skandalozno.

  Hoće li se zbog toga ispričati građanima Broda?

  1. SVEMIRKO LAŽE DA NAPRAVI ZLO SLAVICI LEMAIĆ

   Slavica je ekološki osvještena. Pa ona je dopredsjednica udruge Eko-Integral. To što se nije naslikavala za odabrane medije zbog skupljanja političkih poena ne znači da nije provodila svoju istragu o tome kako je došlo do zagađenja vode. Kako je došlo do zagađenja tla je svima poznato.

   Lažeš da se u prvo tekstu ne spominje zagađenje vode. Piše to i to već u prvoj rečenici! Citiram:”Zbog ekološke katastrofe uslijed koje je zagađena voda u Slavonskom Brodu i okolici, Grad Slavonski Brod danas je podnio Županijskom državnom odvjetništvu kaznenu prijavu protiv tvrtke Crodux plin i njegovih izvođača radova te nadležnog za produktovod Plinacra.”

   To dakle dokazuje da Slavica govori istinu, a da si ti lažljivac

   Lažeš i u slučaju drugog teksta jer u njemu je citirana Dusparina izjava za Hinu. Citiram:”Podnio sam kaznenu prijavu protiv Croduxa. Ovdje se očito zna tko je odgovoran za ovo onečišćenje. Uz to, pokušali su umanjiti razmjere onečišćenja kad su ustvrdili da je tijekom ispitivanja produktovoda isteklo samo 150 litara naftnih derivata”, rekao je Hini slavonskobrodski gradonačelnik Mirko Duspara.” Dakle tu novinar ne donosi zaključak u ime Duspare nego citira Dusparinu izjavu za Hinu.

   Dakle nije Slavica ta koja je ovu situaciju iskoristila za skupljanje jeftinih poltičkih poena. Upravo suprotno. U atmosferi linča i masovne histerije Slavica Lemaić, krajnje hrabro, nije podlegla pritiscima i populizmu i nije svalila krivnju na Crodux bez dokaza. Jasno je rekla da ne želi nikoga optuživati bez dokaza. Pokazalo se da je bila u pravu i svaka joj čast na tome.

   Zagađenje tla je neosporno, ali za to postoje plaćene državne službe. To nije posao Slavice Lemaić i ekološke udruge Eko-Integral. Zašto za to ne prozivaš Općinu Sibinj na čijem se teritoriju to i dogodilo?

   Zašto pokušavaš skrenuti priču sa kontaminiranja uzoraka vode na zagađenje tla? Zar je zagađenje 1500 m2 zemljišta u Općini Sibinj važnije od činjenice da je netko kontaminirao uzorke brodske vode? Naravno važnije ti je zagađenje tla i povezivanje te priče s Croduxom jer se na tome skupljaju politički bodovi u očima sustavno izmanipuliranih Brođana.

   Laž je da Slavica Lemaić šuti o zagađenju tla. SLAVICA JE JAVNO PROZVALA ŽUPANIJSKO DRŽAVNO ODVJETNIŠTVO DA JAVNO OBJAVI ISCRPNO OBJAŠNJENJE ZA SVE ODBAČENE KAZNENE PRIJAVE.

   Tvoje laži su sramotne i skandalozne.

   Hoćeš li se zbog toga ispričati Slavici Lemaić?

    • on 22.07.2018 at 18:52

    Ako je zagađena voda za 60 tisuća građana, onda će svatko normalan kazati kako se radi o ekološkoj katastrofi. Samo podlacima to nije ekološka katastrofa, kao štio im nije ni ekološka katastrofa hektolitri sumnjive tekućine ispuštene u gradsko tlo.

    Kako90 si podmuklo lažljiv ođubre vidi se i iz tvog drugog citata: “Podnio sam kaznenu prijavu protiv Croduxa. Ovdje se očito zna tko je odgovoran za ovo onečišćenje. Uz to, pokušali su umanjiti razmjere onečišćenja kad su ustvrdili da je tijekom ispitivanja produktovoda isteklo samo 150 litara naftnih derivata”,”

    Dakle, ti sporiš da je crodux zagadio tlo izlijevanjem stotina litara sumnive tekućine???? Pa je li to moguće?

    Naravno, moguće je, jer vama smetaju hrvatski branitelji, ali vam očito ne smetaju ratzni profiteri. S njima ste si jako0 dobri. Krasno društvo.

    Zagađenje tla je neosporno, kažeš, a je li zagađenje zraka sporno? Ipak, zagađenjem zraka se itekako bave ekološke udruge, dok ih za tlo, gluperdo, treba boliti briga.

    Logika ti ne leži, to smo već nekoliko puta ustvrdili i bolje se mani ovog nicka jer sramotiš časno ime svojim bljuvotinama.

    Slavioca javno prozvala DO da da obrazloženje zašto je odbacila Dusparinu i ostale kaznenu prijavu. Evo javno, Slqvice, ispričćavam se.

    1. SveMirko pa kako ti nije neugodno? Pa to što ti pišeš je potpuno besmisleno.

     Voda nije bila zagađena nego samo uzorci vode uzeti za analizu vode.

     Zagađenje tla se službeno smatra ekološkim akcidentom. Nitko ga ne negira niti pokušava umanjiti njegove razmjere.

     Sumnjiva tekućina nije ispuštena u gradsko tlo nego u tlo koje pripada Općini Sibinj. Nemoj lagati.

     Ja nisam đubre i ne pada mi na pamet da bilo koga tako vrijeđam. Ja uopće ne osporavam da je Crodux, tj, njegovi izvođači radova na produktovodu, zagadio tlo u Općini Sibinj.

     Te tvoje izmišljotine da meni smetaju hrvatski branitelji nemaju nikakve veze sa zdravom pameću. Jednako kao i tvoje bulaženjenje o ratnim profiterima.

     Zagađenje tla, zagađenje uzoraka vode i zagađenje zraka nemaju nikakve veze. U slučaju zagađenja tla ekološke udruge nisu mogle stvarno ništa poduzeti. Ako ti smatraš da je tu nešto sporno onda sam poduzmi nešto.

     Logika mi jako dobro leži. To se dobro vidi po tvojim uvredama koje su izraz frustracije. Frustracija ti ne daje za pravo da lažeš i klevećeš Slavicu Lemaić.

     Ja svoj nick nisam mijenjao za razliku od tebe koji si to napravio nekoliko puta da stvoriš dojam kako je veći broj ljudi koji pljuju Slavicu bez ikakvih argumenata.

     1. Vidiš kako on zamagljuje stvari. Ti o klin, on o ploču. Ti o zagađenju vode, on o tlu. Nema kraja izvrtanjima, lažima i uvredama. Prtpostvaljam da nakon svega popije dvije -tri ljute i nazdravi samom sebi na dobroj manipulaciji. Ali, ima građana koji pozorno prate ovu aferu koja postaje afaera o aferi.

      1. Vladajućima je silno stalo da kod Brođana sačuvaju sumnju da je Crodux kriv za zagađenje vode, ali nažalost po njih postoje čvrsti dokazi da Crodux za to nije kriv.

  • on 21.07.2018 at 17:13

  Nije me razočarala samo Lemaićka, nego i kompletna brodska ekološko-aktivistička scena od koje nisam čuo niti riječi protiv nedvojbenog izlijevanja nekoliko tisuća litara (a ne nekoliko stotina kako su tvrdili neki) krajnje sumnjive tekućine u tlo. Zar oni misle da je to ispravno i da se treba tolerirati? Je li to zato što su počinitelji njihovi politički sponzori i istomišljenici?

  1. Ponavljam ti Slavica Lemaić je javno prozvala Županijsko državno odvjetništvo da javno objavi iscrpno objašnjenje zašto je odbacilo podnesene kaznene prijave. U prijevodu za idiote koji ne razumiju SLAVICA JE TRAŽILA OBJAŠNJENJE I ZAŠTO NITKO NEĆE KAZNENO ODGOVARATI ZA ZAGAĐENJE TLA.

   Na osnovu čega je onda ti prozivaš???

   Što su to konkretno Slavica Lemaic i brodske ekološke udruge trebale poduzeti? Naslikavati se u Slobodnici u vrijeme unaprijed dogovoreno s odabranim novinarima?

   Sva sponzorstva političara moraju se javno objaviti na Internetu. Pokaži nam dokaz da su počinitelji zagađenja tla sponzori Slavice Lemaić. Ako nemaš dokaz ispričaj se Slavici za svoje gnjusne laži.

    • on 22.07.2018 at 18:53

    Daj tu rečenicu gdje ona traži da se kazni crodux za zagađenje tla ili krepaj lažuči!

    1. Zašto lažeš kad svi mogu vidjeti da lažeš?

     Nisam napisao da Lemaićka traži da se Crodux kazni nego da Županijsko državno odvjetništvo da iscrpno objašnjenje zašto je odbacilo kaznene prijave. To se odnosi i na kaznenu prijavu za zagađenje tla.

     1. Nije svemirku nakana doći do istine kako bi se pomoglo i zaštitlo građane, on za svoj prvenstveni cilj ima obranu Duspare s kojim je vjerojatno u poslovnim odnosima. A sredstva su mu vrijeđanje i preskakanje argumenata koji su iznešeni. Nevažno je radi li se o lošem karakteru ili zliji, važno je to da on umanjuje napore kritičara Dusparinog načina vođenja grada. Takvih komentataora ima sva sila na sbplusu koji su u funkciji Dusparine zaštite. Riječ je o kurtonima od ljudi.

      1. Točno tako, ali nikoga ne treba vrijeđati. Ja uvažavam i drugačije mišljenje, ali ako se temelji na argumentima i logici.

       • on 24.07.2018 at 10:57

       Mrsunja, izvadi kitu iz usta dok razgovaraš.

       Tebi i smrdljivom sokratu je očito nakana doći do istine.

       Sokrate, upravo sam rekao kko Slavicu ne zanima zagađenje tla, a ti to u gornjem komentaru još i potvrdiš. U čemu je s tobom problem.

       Još jednom:

       SL ne zanima zagađenje tla i nema niti jedne njene izjave gdje se izričito založila da se poznati počinitelj sankcionira za nemio čin.

       Razumiješ li ovu rečenicu?

       NEMA

       Na ovoj adresi također nikada nitko nije reagirao nit se zalagao za sankcioniranje poznatog počinitelja za zagađenmje tla.

       Dopustili ste si svi skupa da se senzacionalističke (očito dvojbene) objave vezane uz zagađanje vode ispriječe ispred očitog ekološkog incidenta koji se dogodio na ulazu u Brod. Poletjeli ste poput psa koji leti za mirisnom kosti kojom vam gazda maše pred njuškom.

       Niste proučili osnove proizbvodnje, distribucije i nadzora kakvoće vode, ali ste spremno poletjeli davati savjete, kritike i “rješenja”. Takav pristup normalan čovcjek mora prezirati.

       Uključili ste se najprljavije u prljavu medijsku igru i u oblaku magle još ljudima bacate pijesak u oči.

       Fuj, gadite se razumnim građanima.

       Mogao bih biti sada podmuklo govno kapo što ste vas dvojica pa vas optužiti da ste svi skupa sa svojom šticenicom na platnom spisku ratnog profitera, ali se neću spuštati na vašu razinu.

  • on 21.07.2018 at 17:18

  Čovjek bi od odgovornih političara u “gradu zagađenja” očekivao kako će se zalagati prvenstveno za istinu, a do istine se može doći samo pažljivim znanstvenim mjerenjima. Uvjeta za to nema pa bi savjesni političari kojima je do dobrobiti građana trebali ustrajati na “mjernim postajama” za vodu, kao što se ustrajavalo na mjernim postajama za zrak.

  Jeste svjesni da u gradu (a to je krimen i lokalne i nacionalne politike) nema uvjeta za kvaltetnu analizu vode pa smo po defaultu osuđeni na interpretacije kojekakvih povjerenstava koji manipuliraju podacima. Onaj tko želi doista kvalitetno zstupšati građane SB-a, mora se prvenstveno zalagati za to da steknemo uvjete za potpunu i kvalitetnu analizu uzoraka vode, zraka, tla i svega što kojekakva domaća i bjelosvjetska bagra kod nas zagađuje.

  Dakle, Slavici, kao i ostalim političarima – plac dolje!

   • on 21.07.2018 at 17:20

   – kvalitetno zastupati građane –

  1. Čovjek bi od odgovornih političara očekivao da nikoga ne optužuju bez dokaza. To je u ovom slučaju razlika u javnom istupanju između Lemaićke i Duspare.

   Svojim javnim prozivanjem Županijskog državnog odvjetništva Slavica je pokazala da traži da se istraga provede do kraja i da se utvrde krivci. Nikoga nije štitila. Kao moguće krivce prozvala je i Županijski Zavod za javno zdravstvo, a ako ne znaš na čelu njega je Cvitković koji je član HDZ-a.

   Tvoj palac dolje ne odnosi se na Slavicu Lemaić i na sve ostale političare jer odgovorni su samo oni koji obnašaju vlast, a predsjednik skupštine Vodovoda je gradonačelnik, a direktor Vodovoda je član Dusparine političke stranke. Ako nekoga treba prozivati to su oni, a ne Slavica.

   Hoćeš li se ispričati Slavici za neopravdane prozivke?

   1. Isprika ne stanuje ovdje. Nakon blaćenja i partikularne kritike koja se ne zasniva na argumentima i odgoju- slijedi drska šutnja. Etiketiranje i generaliziranje je ovdje običaj provokatora.

     • on 22.07.2018 at 18:58

     Bilmezi, mislite da će se ponavljanjem jednog te istog komentara stanje činjenica promijeniti.

     Ponavljam za retarde:

     Dakle, Slavici, kao i ostalim političarima – plac dolje!

     Dakle, želim da se svi političari (oporbeni i oni koji su obnašali vlast) ispričaju meni (i svim ostalim normalnim građanima što vi niste) jer nisu osigurali da se u zagađenom gradu može brzo, kvalitetno i u potpunosti napraviti analiza vode, uključujuči i analizu na teške metale i ostale štetne tvari.

     Oni to nisu napravili za gotovo 30 godina postojanja ove države. Oni na vlasti to nisu odradili, a one niškoristi u oporbi to nikad anisu tražili.

     Vidim da vama smradovima to nije ni bitno, mislim na dobrobit građana, već je jedino bitno da se nekome uvučete u šupak. Gdje si i s kim si – takav si!

     1. SveMirko gdje to još ima na svijetu da se oporba ispričava građanima za propuste vladajućih?

      Lemaićkine kritike uvijek počivaju na argumentima i svaki put predloži rješenje problema, a unatoč tome botovi. uhljebi i pristrani novinari joj pakuju laži da samo pljuje ili da sotonizira bezgrešnog brodskog sveca.

       • on 24.07.2018 at 10:46

       Ne može predlagati rješenje netko tko o problemu nema pojma.

       Što u tom rješenju jamči građnima temeljito provjerenu vodu?

       Lemaićkine kritike počivaju na tankom znanju, površnom hvatanju za činjenice koje objave vladajući, a sama, kao i mediji koji ju promoviraju, nikada nije zagrebala malo dublje od onoga što su joj kao kosku bacili vladajući, ozbiljni igrači.

       Skvičanjem se ne riješavaju stvari.

       Čuh li išta od tebe ili od nje o teškim metalima?

       Dakle, svirate frulicu.

        • Maki on 24.07.2018 at 10:50

        Koji je tebi? Pa nije Lemaićka ekpert za kemiju, fiziku, medicinu, veterinu, agronomiju. O kakvom ti dubljem zagrebavanju pričaš? Ona jedina ukazuje na problem kojeg treba riješiti hrpa eksperata. Nije ona Supermen. Ona tvrdi da Crodux nije zagadio vodu kao što je tvrdio gradonačelnik, ona tvrdi da voda nije bila zagađena nego uzorci. Jesi li ti pro sebi? Slušaš li ti što ona govori?

        1. Provedena istraga je dokazala da brodska voda nije bila zagađena nego samo uzorci vode uzeti za analizu.

          • Maki on 24.07.2018 at 10:59

          Tko je proveo istragu i gdje su rezultati koje spominješ objavljeni?

           • on 24.07.2018 at 11:04

           U medijsko pravosudnoj magli, ali vidim da vas to nije spriječilo da pametujete o tome, čak i nudite “rješenja”.

           Prestrašno, zar ne?

         • on 24.07.2018 at 11:00

         Napokon Maki.
         O tome i govorim. Žena blebeće o stvarima o kojima nema pojma.

         Ono što ne razumijem, kako neznalica može ukazati ekspertima na problem????

         Ti si ekspert za gramatiku pa ti na gramatičke pogreške trreba ukazivati nepismen čovjek??

         Zar te nije sramota?

          • Maki on 24.07.2018 at 11:04

          Opet greška. Podmećeš. Pa i Plenković se razumije u reformu školstva i porezni sustav kao Mara u krivi kurac. zato ima ministre, a ministri diplomirane ekonomiste i magistre znanosti. Tako i Lemaićka kao građanka mora imati eksperte koji će potvrditi ili odbaciti njene sumnje da se radi o uroti i lažnim optužbama

          1. Jel istina da i Elvis savjetuje Slavicu?

 9. ŠTO OVO ZNAČI?

  – Zbog važnosti ovog slučaja Županijsko državno odvjetništvo dužno je građanima objasniti da ne može pokrenuti kazneni progon protiv počinitelja ako nisu ostvarena obilježja kaznenog djela. Mnogi građani to ne razumiju pa zato sumnjaju u rezultate provedene istrage.

  – Na sjednici Gradskog vijeća održanoj 29. lipnja 2018. postavila sam pitanje gradonačelniku zašto je javno objavio da je podnio kaznenu prijavu protiv Croduxa, a u kaznenoj prijavi nije naveo protiv koga je podnosi. Upozorila sam i da Gradu Slavonskom Brodu zbog toga prijeti plaćanje odštete Croduxu. Gradonačelnik se iz te neugodne situacije pokušao izvući lažima tvrdeći da nije optužio Crodux i da nigdje nije prozivao Crodux. Internet je pun dokaza da je gradonačelnik lagao.

   • on 22.07.2018 at 19:01

   Ova izjava (štićenje croduxa) pokzuje da joj uopće ništa ne znači zagađenje tla, dakle gore u komentarima džukele lažu, iako je nedvojbeno da je firma crodux uročnik zagađenja tla. Sramotno od nekoga tko pretendira predstavljati građane.

   Ajde da to radi po nekim opskurnim blogovima, ali da to radi javno, na sjednici GV-a, to je skandalozno.

   1. SveMirko laž je da Lemaićka štiti Crodux.

    Javnim pozivom Županijskom državnom odvjetništvu da javno objavi iscrpno objašnjenje zašto su odbačene kaznene prijave Lemaićka je zapravo tražila i da objasne zašto neće biti kaznenog progona zbog zagađenja tla.

    Što to uopće vrijedi objašnjavati onima kojima je teško pročitati šest stranica teksta Rješenja Županijskog državnog odvjetništva, ali im je zato lako optuživati Lemaićku monstruoznim lažima?

     • Maki on 24.07.2018 at 11:02

     Takve ljude nazivam pirotehničarima. Bum, bum, tras, ali razornih argumenata nema. Samo dim i šareno svjetlo. Takvi su zagađivači javnog prostora svojim vatrometom. On mnogo voli da se kurči.

     • on 24.07.2018 at 11:08

     Zapravo nije, jer ona tek o tome ne zna ništa.

     Obvo doista postaje smiješno:

     – objevite drugaricin pamflet
     – nemate pojma o suštini problema kao ni skvičalica
     – netko vam spomene par dubinskih, stvarnih argumenata koji vas razotkriju u vašim neznalačim i navijačkim rabotama
     – upirete se svom silom komentarima i dodatnim pamfletima raditi saniranje medijske štete koju ste proizveli.

 10. Čitam komentare antiprotivnih i trebao bih zaključiti da su Lemaićeva i Peter Tot-Đerđ najnegativnije osobe u Slavonskom Brodu. To nije tragikomično, samo je tragično kako konzervativci ne vole talasanje. A baš ovo dvoje ljulja i talasa Brod na čijem je čelu Duspara. Kritika njih dvoje je obrana gradonačelnika koji je ovdje identificiran kao plastični kirirg i koji botoksira grad.

   • on 22.07.2018 at 19:03

   Nađi njihove javne izjave gdje su zgroženi zagađenjem tla pa ću postati tvoj istomišljenik!

   Niti sam konzervativac, niti antiprotivan.

   Ti se dakle slažeš s njima i ne smeta ti zagađeno tlo?

   Suglasan si s time da čermak može raditi što mu se prohtije bez obzira ugrožava li to građane, floru i faunu ili ne?

   Baci se u Mrsunju i ne izlazi više nikada!

   1. SveMirko, a šta su Lemaićka i Peter Tot-Đerđ trebali napraviti tiskovnu na kojoj bi rekli da su zgroženi zagađenjem tla? To je smiješno i besmisleno.

    Zašto misliš da njima ne smeta zagađeno tlo? To je čisto podmetanje.

     • on 24.07.2018 at 11:17

     Jesu li ikada napravili tiskovnu na kojoj su rekli da su zgroženi zgađenjem zraka? Jesu bezbrojne.

     Znači za zrak se to radi periodički, a za tlo se to podrazumijeva.

     Tnak si do prozirnosti 🙂

     Znači nemam što misliti, njihovi postupci govore razumnim ljudima sve.

     1. Daj se ti majstore potpiši pod svoje komentare, a ne da netko misli kako se ovdje može i anonimno komentirati!

      Problem s brisanjem nickova u WP-u je što onda kod tako dosadnih komentatora kao što je SveMirko možeš obrisati i sve dosadašnje, višegodišnje komentzare jer oni onda gube smisao, ako svaki drugi fali.

      Ja bih mu ostavio nick, ali bih mu zabranio prijavljivanje, kada bih se igrao cezora i cenzure.

      Nego Sokrate, razvalio SveMirko tebe i Makija toliko da je raspizddio administratora pa mu je ovaj i ime zatro 🙂

  • on 23.07.2018 at 15:43

  Dakle, ne javljaju se oni koji su spremni braniti nečiji lik i djelo do zadnjeg šupčanog liza.

  Ne javljaju se jer nemaju što reči, jer vide da kritiziram sve političare i sve nazovi aktiviste koji nam prodaju floskule o brizi za građane.

  Dakle, Slavonski Brod nema pravih laboratorija za analizu vode i uvijek ovisi o drugima. Pojedine analize su vrlo skupe pa ih se niti ne provodi, posebice na pojedine teške metale. Navodno, mala je vjerojatnost da se ti nađu u našoj vodi za piće.

  Zašto je to tako u 5,6 ili 7 gradu po velični u RH?

  Zato što imamo takve krasne političare koji brinu za građane, kako se neki preseravaju na ovom portalu i kako nam žele pokazati kako se jedna osoba puno više brine od svih ostalih. Radi se o prodanim dušama i politikantima, kojima nikada nije bilo stalo do građana i njihove dobrobiti, već se samo žele domoći vlasti i privilegija. Postati kalif umjesto kalifa.

  No, još je degutantnije kada se ti i takvi sami svrstavaju među visokomoralne autoritete bahato pljujući po drugima. Ako vas veseli uvlačiti se nekome u dupe samo izvolite, ali nemojte pri tome glumiti nekakve moralne vertikale, jer to niste.

  • Maki on 24.07.2018 at 10:52

  –Dakle, Slavonski Brod nema pravih laboratorija za analizu vode i uvijek ovisi o drugima. Pojedine analize su vrlo skupe pa ih se niti ne provodi, posebice na pojedine teške metale. Navodno, mala je vjerojatnost da se ti nađu u našoj vodi za piće.

  Zašto je to tako u 5,6 ili 7 gradu po velični u RH? —

  Na ova svoja pitanja odgovore potraži kod Duspare, pardon, kod Zovaka koji će ih dobiti od Duspare.

   • on 24.07.2018 at 11:13

   Ja to pitam tebe i drugaricu koja se zalaže za rješavanje problema građana.

   Kako ovu tematiku do sada niste spominjeli, dok ja to nisam spomenuo (i jedan kolumnista sa sbplusa – TL) vide građani da o tome pojma nemate, a kako je to ključno za stvarnu kvalitetu vode, onda vi ne možete niti nuditi “rješenja” niti se prozivati nekakvim zaštitnicima građana ili borcima za građane.

   Dakle, najobičniji ste fejkeri.

   Borite se za svoje guzice i sponzore. A ZNA SE tko su ti sponzori.

 11. SveMirko, možete li odgovoriti jeste li vi s razumijevanjem i dužnom pažnjom pročitali komentare komentatora koji se zove Sokrat? Prati s kolegama na poslu ovu raspravu i svi imamo dojam da niste. Zašto jednostvano ne odgovorite na njegove tvrdnje i obrazloženja?

  1. Mogu ja?

   Sokratu bih samo preporučio promjenu teleoperatera jer t-com mu nije baš najbolji izbor. Skupi su brate, a i curi na sve strane 🙂

   Inače, odmah ga se prepozna kao vrsnog stručnjaka za vodovode i vodu, ekologiju i razmnožavanje južnosaharskih komaraca.

 12. Maki, pretpostavljam da ste vi dio tog ekspertnog tima, strašnog Slavicinog brodskog mega think tanka?

  U pravu ste, premijeri imaju ministre, a ovi pomoćnike i zamjenike, ali svi ti ljudi imaju svoje ime i prezime. Možete li navesti ime i prezime nekog ekološkog eksperta za zrak, vodu, tlo koji neukoj Slavici objašnjava probleme i koji joj savjetuje koja rješenja ponuditi javnosti?

  Možete li ili se oni boje razpotkriti?

Odgovori