Slavica Lemaić: Gradonačelnik Duspara projekt osnivanja sveučilišta koristi samo u predizborne svrhe, a svojim desetogodišnjim nečinjenjem pokazao je koliko mu je stvarno stalo

AMBIJENT RST VELEUČILIŠTEReagiranje na priopćenje gradonačelnika Mirka Duspare povodom izglasavanja Zakona o osnivanju Sveučilišta u Slavonskom Brodu

U priopćenju objavljenom 25.09.2015. na službenoj web stranici Grada Slavonskog Broda gradonačelnik Mirko Duspara tvrdi da se je u posljednjih deset godina borio za osnivanje sveučilišta u Slavonskom Brodu. Ovim putem podsjećam gradonačelnika i brodsku javnost na činjenice o toj gradonačelnikovoj „borbi“ u posljednjih deset godina:

1. U predizbornom spotu objavljenom na YouTubeu 14.03.2007. za potrebe izvanrednih lokalnih izbora bez dozvole i navođenja autora predstavio je prvonagrađeni rad tvrtke GD-ARH s javnog urbanističko-arhitektonskog natječaja za sveučilišni kampus u Osijeku iz 2001. godine kao svoj projekt za brodsko sveučilište. Projekt osnivanja i izgradnje sveučilišnog kampusa na prostoru PZC-a proglasio je prioritetom pred svim ostalim projektima. Na realizaciji ovog obećanja ništa nije poduzeo.

2. U predizbornoj kampanji 2009. godine obećao je da će Slavonski Brod do 2015. godine postati sveučilišni grad uz pružanje potpore razvoju Veleučilišta s ciljem uvođenja novih smjerova – Visoke medicinske škole te računarstva i informatike. Ništa od obećanog nije realizirao.

3. U predizbornoj kampanji 2013. godine idejni projekt nove zgrade Veleučilišta izrađen za brodsko Veleučilište od strane tvrtke Ambijent – RST d.o.o. predstavio je kao svoj projekt za sveučilište i sveučilišni kampus iako s njim nema nikakve veze.

4. Početkom 2013. godine odustao je od produženja šestomjesečnog ugovora Petru Bašiću koji je obnašao funkciju koordinatora u znanosti, kulturi i visokom školstvu iako je upravo Bašić organizirao prvi sastanak u gradskoj upravi s predstavnicima brodskih visokoobrazovnih ustanova na temu osnivanja brodskog sveučilišta. Suradnju s Bašićem prekinuo je slanjem sms poruke u kasnim večernjim satima na Valentinovo uz argument Bašićeve samopromocije.

5. Na 4. sjednici Gradskog vijeća održanoj 20.12.2013. godine na predloženi amandman gradskog vijećnika Marijana Šabića na prijedlog Odluke o proračunu Grada Slavonskog Broda za 2014. godinu kojim je tražio 150 tisuća kuna za osnivanje i rad Odbora za utemeljenje brodskog sveučilišta od 23 nazočna vijećnika devet ih je glasalo „za“, a 14 vijećnika gradonačelnikove vladajuće koalicije je glasalo „suzdržano“, tj. protiv osnivanja Odbora za utemeljenje brodskog sveučilišta. To je za posljedicu imalo loše i manjkavo napisan Elaborat o osnivanju brodskog sveučilišta.

6. Gradonačelnik je na 9. sjednici Gradskog vijeća održanoj 16.12.2014. godine izjavio:“ Što se tiče pitanja gospodina Šabića, što se tiče sveučilišta, ja mogu reć da evo da smo jednim sastankom napravili više nego za 24 godine samostalne države.“ U zapisniku s održane sjednice ovo gradonačelnikovo priznanje zataškano je krivotvorenjem kojim je njegova rečenica postala besmislena:“U svezi pitanja gospodina Šabića o sveučilištu, mogu reći da smo jedini koji su napravili više nego za 24 godine postojanja samostalne države.“ Kakva je to gradonačelnikova desetogodišnja borba za osnivanje sveučilišta ako je jednim sastankom napravljeno više nego za 24 godine?

7. Prije početka sastanka s predstavnicima brodskih visokoobrazovnih ustanova, održanog 04.05.2015. na temu osnivanja brodskog sveučilišta, gradonačelnik nije sudionike sastanka obavijestio da se sastanak snima i da će snimku javno objaviti. Loše i manjkavo napisani Elaborat prouzročio je svađu između sudionika sastanka jer je dekan Strojarskog fakulteta Ivan Samardžić hrabro, savjesno i odgovorno branio interese zaposlenika i studenata svog fakulteta odbijajući pristati na rizik degradacije Strojarskog fakulteta u status sveučilišnog odjela.

8. Gradonačelnik Duspara i direktor Razvojne agencije Grada Slavonskog Broda već pune tri godine ignoriraju i ne provode Odlukom Gradskog vijeća jednoglasno usvojenu Strategiju gospodarskog razvoja grada Slavonskog Broda. Direktor Razvojne agencije već pune tri godine nije Gradskom vijeću podnio izvješće o provedbi strategije iako ga sadržaj strategije na to obvezuje. Nitko od gradskih vijećnika ne reagira na tu činjenicu. Sadržajem strategije obrazovanje u funkciji razvoja gospodarstva grada Slavonskog Broda proglašeno je prioritetnim strateškim ciljem uz konkretne mjere unapređenja visokog školstva u Slavonskom Brodu i razvoj programa za stvaranje konkurentne radne snage. Gradonačelnik i direktor razvojne agencije se ponašaju kao da ova strategija uopće ne postoji i da ih ni na koji način ne obvezuje na provođenje u djela. Elaboratom o osnivanju sveučilišta spominju se samo novi studij za dadilje i sestrinstvo koji nemaju nikakve veze s gospodarstvom.

9. U deset godina na čelu grada gradonačelnik Duspara nije sagradio ni jedan novi visokoobrazovni objekt. Novcem iz gradskog proračuna ne stipendira se obrazovanje nastavnog kadra nužnog za pokretanje novih sveučilišnih i stručnih studija.

10.Tijekom trećeg mandata gradonačelnika Duspare iz gradskog proračuna za brodske visokoobrazovne ustanove u 2013. godini utrošeno je 0 (nula) kn, u 2014. godini 166.950 kn (iz sredstava tekuće pomoći unutar opće države), a u 2015. godini planirano je 0 (nula) kn.

11. Za deset godina na čelu grada gradonačelnik Duspara nije predvidio i rezervirao prostor za sveučilišni kampus u gradskim prostornim planovima. U tom periodu Prostorni plan uređenja grada mijenjao se dva puta, a Generalni urbanistički plan jednom. U tijeku su nove izmjene i dopune Generalnog urbanističkog plana kojim se opet ne predviđa prostor za sveučilišni kampus, a na javnoj raspravi o izmjenama i dopunama GUP-a u gradskoj vijećnici nisam vidjela nikog od predstavnika brodske političke scene?!

Gore navedene činjenice jasno pokazuju da gradonačelnik Duspara projekt osnivanja sveučilišta koristi samo u predizborne svrhe, a svojim desetogodišnjim nečinjenjem nakon izbora pokazao je koliko mu je stalo do osnivanja sveučilišta. Projekt sveučilišta gradonačelnik je u proteklih deset godina koristio samo za prikupljanje političkih poena obmanjivanjem brodske javnosti.

Novoosnovanom sveučilištu sad je potrebna sva moguća pomoć Grada Broda. Prostor u Naselju Andrije Hebranga predviđen za Veleučilište svojom nedostatnom površinom ne zadovoljava prostorne potrebe za izgradnju sveučilišnog kampusa. Svi sveučilišni gradovi u RH imaju sveučilišne kampuse ili planiraju izgradnju novih s ciljem grupiranja sveučilišnih sastavnica na jednom prostoru. Ovo je prilika da učimo na greškama drugih sveučilišta i da ih ne ponavljamo. Ako je gradonačelniku i Gradskom vijeću imalo stalo do brodskog sveučilišta pozivam ih da iniciraju sveobuhvatne izmjene i dopune Prostornog plana uređenja grada i Generalnog urbanističkog plana s ciljem pronalaska najbolje lokacije za izgradnju sveučilišnog kampusa koja bi zadovoljila dugoročne prostorne potrebe za razvoj brodskog sveučilišta. Prijeđite s riječi na djela!
Slavica Lemaić, povjerenica NF za grad Slavonski Brod i BPŽ

 

40 comments

Skip to comment form

  • on 01.10.2015 at 07:22

  Još jedno jasno i razložno razotkrivanje čovjeka koji puno radi, ali isto toliko i griješi. Povikala je Lemaićka da je gradonačelnik gol, ali građani će ga vidjeti obučenog i blaženog osmijeha.

 1. bili ste u istom kolu ako se sječam to je najgora stvar on je opstao ti si na marginama za mene ste isti a u mafiji vrijedi pravilo izdati če te prijatelj ne neprijatelj. Ljubomora je gadna stvar i nitko nije savršen pogotovo u ovakvoj zemlji gdje svatko svakome postaje jneprijatelj i ako ne tko kaže da onaj drugi če reći ne bez obzira da li je ideja ili misao dobra ili ne to je problem koji se ukorijenio duboko u nama i teško ga je istjerati

   • on 01.10.2015 at 07:37

   Pa što ako su bili u istom kolu, u istoj mafiji? I Tuđman je bio u kolu s Titom!

   Ti o ljubomori, a nisi se osvrnuo ni na jednu njenu tvrdnju. Bi li to učino da je u potpisu netko drugi? važno ti je tko piše, a ne što se piše.

  • on 01.10.2015 at 07:34

  Sve što kaže milenijum u vezi mafije je istina, ali baš zato što je bila član mafije, Slavica je odlično secirala situaciju i nabrojala sve u bobu.

  Katastrofu hrvatskog funkcioniranja pokazuje doista jedan sastanak (Mornar, Jakovina, Duspara) koji je doveo do (ispunjenog) obećanja o zakonu o brodskom sveučilištu.

  Nekompetentno, stihijski, nepripremljeno, nerazrađeno – drugim riječima tipično dusparski aljkavo.

 2. slavica udara rekli bi srbi svim dejstvima po svemirku i opet ništa dolazi do ušiju,a nedolazi do mozga naših građana.dule gleda kako da se dokopa sabora jer mu je sve ovo dojadilo,ide u višu ligu…

  • Lara on 01.10.2015 at 08:10

  Od prve do jedanaeste točke sve je istina. Babo se ni počešati neće, samo će tupiti kako je i on zaslužan. Neka ga je stid i sram.

 3. Kada se car ogoli, biti će belaja. Slavica gađa u sridu, ali ostaje sama u gađanju. Brod treba osvježenje, provjetravanje. Nove face i nove mlade ljude da nas odvedu i povedu. Puno je hrvatskih gradova to uspjelo. Parlamentarni izbori su gotovi za mjesec dana. A što poslije. Kada netko otključa mirkove dosjee, auuuu. Zlatna malina za glumu mirka i njegove đevojke. Ili zlatni globus. Jer dosadašnja publika ‘puši’ ovu glumu.

   • on 01.10.2015 at 10:27

   Car je gol i belaja nema! Ti pjevaš istu pjesmu kao i jadan komentator pod nickom Vragec koji je stalno prijetio da će babo u buksu. Nove face, novi mladi ljudi? Jedno jedino ime reci? Pa mlade odgajaju stare stranačke keše, pokvareni i podobni tipovi.

   Publika puši glumu, jer je neobrazovana, živi u strahu, jadna. Ne boj se, još će dugo babo haračiti SLAVONSKIM Brodom.

   1. Ti gledaš stalno u dvogled s jedne strane. Pogledaj malo i s druge. Stvarnost je ista, ali drugačije ju vidiš tada. Nije istina da belaja nema. Da malo bolje pratiš duleta i ekipu stvari su puno drugačije nego prije. On jede SDP-u iz ruke jer se usrao k’o grlica. Daljinski s njegovim životom je u sdpovim rukama. Bio je sa svojim pročelnicima i curama već 100 puta na razgovorima, u prostorijama u kojima kroz staklo vidiš samo s jedne strane, a reflektor prejako svijetli u glavu, oko mobinga, skrivanja i krivotovorenja dokumenata i namještanja poslova svojim prijateljima na koje je upisao imovinu.. Čim on jede iz ruku jakovini i lujzi i Milanoviću, vidimo da je svjestan da je gotova njegova vladavina. To nije on. Jer on ne jede drugima iz ruke. On gazi druge živote. I zato vidimo da zna da je ovo skori kraj tiranije. Njegov život je u q..cu. Mijenjao bi ga za život običnog nevinog vodoinstalatera za plaću od 5000kn. Ali sada nema više van. Ako ode sam – gotov je kao sanader. Ako ga maknu na izborima, gotovo je kao pintarić. To nije život. To je pakao. Iako za sada pakao u kojem se jede skupa klopa i piju skupa vina na račun brođana. Ali pitanje je dana. Ili sata. Ili godine. Još par pejščanih zrna ostalo u gornjoj polovici sata.

     • on 01.10.2015 at 11:49

     Sve je to vjerojatno istina, ali podsjeća na radio-igru koju je napisao Duško Radović, a zvala se Kapetan Piplfoks. Organizirala se u nekom kraljevstvu pobuna protiv kralja, svi su čekali da opali top, jer bi to bio znak za početak. Top nije opalio pod izgovorom da je barut bio vlažan. Nagodinu ponovo, složili su se svi.
     Nije Duspari ugodno, ali nagodinu, top šuti, jer ove je barut vlažan. Skvasio ga Jakovina.

     • on 01.10.2015 at 20:11

     E ako će proći kao sanader onda će stvarno najebati. Od parsto milijuna u najgorem će slučaju morati vratiti 20, a i u to ozbiljno sumnjam.

 4. zanima me samo jedna stvar u ovome svemu,zašto slavica u tolikoj mjeri jedina napada duleta dok druge stranke su podosta pasivne.da se nisu nešto osobno zakačili…

   • on 01.10.2015 at 10:23

   Pa i da su se zakačili, kakve to veze ima s navodima? Njena motivacija meni je nebitna, bitno je samo ono što piše, a iz čega se vidi da je Duspara kočnira svega što mu ne donosi ušur.

   Zašto šute stranke. Stranke su kurtoni. U Brodu su stranke Jakovina i Ćosić. Kad oni šute, članstvo je u mišjim rupama. Jel misliš da marušić smije prdniti bez dozvole. Pitanje važi za Luićija i Valentonija.

 5. slavice bravo.
  pokazala si da se ovakav način osnivanja sveučilišta a u predizborne svrhe može napraviti samo ako imaš moć odnosno ruke u saboru. nije važno što je procedura promašena, što nema novaca. kadrova, smjerova koji trebaju. trebalo je samo u kampanji osnovati sveučilište pa ako padne zakon na proceduri to će onda biti kriv hdz. babo u svemu tome nema niti mišljenje, boli njega neka stvar za sveučilištem on i njegovi ionako završavajosni s kupljenim diplomama u Bosni.
  Njegova je procjena bila da će ova sdp buljumenta da spasi jakovinu, dragovana, osnovati sveučilište, postaviti pijanog lujića za privremenog rektora, a on bi na krilima te uspješnosti odjezdio u sabor. šta se dogodilo pa mu je milanović rekao pa,pa,vidjet će se uskoro. neki kuloari već govore kako je babo već jednom nogom u remetincu, pa im kao takav ne treba, a ponovno zatvaranje rampe u tvrđavi nešto govori i o strahu. ako je točno da je stipica dobio sud za capelano, ode proračun u dubiozu, a zatvaranje prometa u tvrđavi osveta je stipici kao i zebra u malom parizu osveta šakićki.

 6. oper moram reci boli me jedna stvar i za njega i za nju i jedno i drugo su plod izbora naroda izuzev prvog mandata duspare kada je sa samo 700 glasova uz pomoč tadašnjeg hdz došao na mjesto gradonačelnika zanima me samo boljitak grada a u tom boljitku ne vidim više ni dusparu ni lemajičku ni sdp ni hdz nego poštene i moralne i pametne i sposobne ljud sa idejama a to sadašnji nisu a opet ču morati poštivasti volju glasača i pobjednika na izborima to isto se odnosi i na lokalne i nacionalne izbore JEDINO što smatram daako si s nekim radio nekoliko godina i vidiš što se radi a tek se onda osvjestiš i ti si isto djelomično učestvovaop u tome i sad se svim silama boriš za neko mjeato imali ste ili mala si šansu nisi je iskoristila pusri nekog drugog ineiskvarenog da dobije glas naroda

  1. Oprosti, ali ti kao da govoriš iz 19. stoljeća. Pojam narod je besmislica. Jedan narod su Todorić i blagajnik u Konzumu? Društvo je klasno podijeljeno. Interesi određuju granice.

   Jedno je volja glasača za vrijeme izbora, a drugo je kako izabrani provode njihovu volju. Nisu izabrani dobili pokaznu kartu raditi što hoće i krasti koliko hoće.

   Što znači biti neiskvaren? Što znači biti bijel u crnoj tiniti hrvatskog društva?

 7. Slavici se ne mogu obratiti jer ona ovo nije pisala ali i da mogu to ne bi bilo sa bravo jer tekst vrvi od neznanja i neupućenosti. Dusparu možemo voliti ili mrziti
  ali po pitanju Sveučilišta nije zaslužio kritiku. Kad je već izgledalo da neće biti
  ništa od toga u ovom mandatu on je izvršio odlučujući pritisak i Milanovič je
  išao po hitnom postupku. Maneken Jakovina je već digao ruke od toga kad su
  Duspara i ekipa koju toliko volite, Lujić i Valenta, odigrali do kraja. Što ne pora-
  zgovatrate sa njima, kad su direktni sudionici dugih pregovora i kad i ako želite znati što se zbivalo? Ali lakša je pljuvačina, zar ne?!

  1. Nisi prvi koji insinuira da Slavica nije autor svojih priopćenja. Možda se kunzultirala s izvorima, ali je ona napisala tekst. To se vidi iz aviona.

   Ono što je u tvom komentaru dobro, to je opis Jakovine kao manekena. On i babo su tim. I ma koliko se se Lujić i Valenta zalagali za sveučilište, njih dvojica su dali zeleno svjetlo. Jača je volja od znanja!

   U smislu tvog prijedloga sugeriram uredništvu da napravi intervju s njima dvojicom kako bi se stvari rasvijetlile.

 8. Slavicin PR-ovac često sjedi u Lipi i sam se hvali da je uzeo Slavicu pod svoje,
  piše njene članke i misli od nje napraviti buduću gradonačelnicu. Naravno, ne
  plaća ga Slavica nego ……. ajde pogodite!

  1. Reci! Osobno sam zinuo od znatiželje. Iskreno, bez ironije. Tko je PR i tko ga plaća? Zaštićen si nickom, čemu ovaj oprez?

 9. slavica ima cojones,a može biti i dobru poleđinu…

 10. Nema tajni, zove se Marko a prezime, mislim, Marinić. Radio je PR i nekim načelnicima HDZ-a u okruženju.

 11. frodo pojam iskvarenosti se kod nas usadio u mozak i teško ga je izbaciti
  a to što kažeš za pojam narod je čisto ffilozofsko preseravanje O.pčeNITO NAŠ NAJVEČI PROBLERM JE MORAL I RELATIVNO KAŽEM RELATIVNO POŠTENJE KOJE SE IZGUBILO,A IZGUBILO SE U ONOM TRENU KOJI N PUT PONAVLJAM KAD Je ČOBI ZA DOKAZANO UKRADENIH 21 MILION KUNA DOBIO DOBROVOLJNI RAD A AKO MU JE TOLIKO DOKAZANO UZEO JE BAREM PET PUTA TOLIKO to svi znamo i nikome ništa i sad mi pričamo o bazenima fakultetima knjižnicama koje je brod več u socijalizmu trebao imati a da ne govorimo o posljeratnom dobu jednostavno brod nema političara koji bi nešto pokrenuo a ovi svi da tu je i tvoja slavica i ibabo i lujič i cosi su peta liga bez ideje kako što napraviti i poboljšati .ni ja kao ni ti ne gotovim babu ali budimo realni dvorana tržnica bazeni i kojekakve druge su se desile za njegovog mandata koliki je njegov doprino ne znam uskok je kod njega bio nekoliko puta i nikada ništa nije našao .Možemo ga usporediti evo recimo sa bandičem i mamičem znamo sve a ništa im ne moćemo jer zakoni su tako pisani tkz šeksovi zakoni koji su omogučili to što su omugučili rastezljivi kao zvakača i sa takvim zakonima igra postaje jednostavna i tim zakonima se koriste od čuvara do predsjednika a magarac bio tko ga uhvate a svi znamo istinu

 12. Pozivam Slavicu da me demantira, he,he,he, Slavice, Slavice i ti bi se htjela
  baviti politikom. Moraš nešto i sama smisliti. Stvarno, da li ste ikada slušali
  ili vidjeli da direktno zbori, da nisu naručeni članci ili poslane izjave?

  • on 01.10.2015 at 13:52

  Kamo ide Učiteljica koja skiči? Mislim nekolike stranke je izmjenjala, dr Boro ju jurnuo, dr Gabrić odustao od politike (a baš ju dobro krenulo, bila je glavna u stranci za Brod), što je ostalo? Slobodno lajanje, pa nemajući materijala nasrće na Dusparu. OK, ali gdje tu vidi sebe? Ambicija do neba, sposobnosti ni od korova.

  1. I ti si jedan od kritičara motiva i lika SL. Ok, recimo da je sve to istina što ti tvrdiš? Pa što! Za Dusparu je sve to kamilica, ambicija i šetanje po strankama. Imaš li ti mišljenje o onome što je ona rekla – od 1 – 11? Stoji li to ili ne stoji?

    • on 01.10.2015 at 17:40

    Nisam upućen u sve stavke te bespotrebne pisanije. Nemam naime ambicije ni vremena istraživati što je na sjednici rekao Šabić, a što je na to odvratio Duspara.
    Ako vam je Duspara kriv, nađite kandidata koji će ga potući na izborima. Ovako se natječete u nabacivanju govnima, gdje prednjači Učiteljica, a učinak je isti kao da očekujete da ga satre auto.
    Očekujem samo da vam Učiteljica ne bude taj protukandidat.
    Nemojte, molim vas, bit ću dobar.

    1. Ja pokušavam shvatiti problem i ČITAM što drugi napišu. Ti pokušavaš shvatiti zašto neko o nečemu piše, Slavica o Duspari, MI o nabacivanju govnima, premda pišem JA.

     To što ne čitaš, a komentiraš… to te dezavuira kao ozbiljnog komentatora.

  • on 01.10.2015 at 14:54

  Perun ,imaš li ti spoznaja da jedna frakcija HDZ-a financira povjerenicu Slavicu i njen PR.

 13. frodo sve je to isto narod je takav kakav je izabrati če ili če morati izabrati od lošijih manje loše a vidjeti češ što če sve isplivati a a i mrtvi čeu bih propjeati zato mi je sasvim svejedno to je igrokaz zs dtoku sitnog zuba tu mi je tuđman bio u pravu,ako si pročitao moj prijašnji komentar ovdje možeš muljati do mile volje jer su takvi zakoni nedorečeni rastezljivi možemo semi prepucavati koliko god hoćemo ali to je osnovni problem ,A političari zakonom bi zabranio ako si bio član jedne stranke možeš preči u drugu ali ne možeš imati više nikavku funkciju pet godina pa bi mnogo toga bilo jasnije

 14. evo sad čitam i sanader izlazi van to ti je dokaz kradi kradi i samo kradi zakon je na tvojoj strani morala i poštenja jako malo i ako ga ima i on je upitan

  1. I kad netko napiše da Hrvatska nije država, nego paradržava, domoljubi skoče na zadnje noge.

 15. frodo evo sanader ide van a turudić koji je napravio proceduralne greške ako hdz pobijedi ministar pravosuđa tuđman je apsolutno bio u pravu narod osim nekoliko tisuča koji su se okoristili u rh i koji zakonim vladaju u rh i koji su napisani samo radi njih a ostali su stoka sitnog zuba i dalje kopajte po kontejnerima

 16. ćaća se vraća….ivo vrati se ovce tvoje ne mogu bez tebe

 17. Bravo Slavice! Ovo priopćenje je pogodak točno ‘u sridu’!

 18. Pozdrav Veljku Lukiću i svim komentatorima na sbperiskopu.

  Dobro sam upućen u ovu temu i moram vam reći da je sve ovo ružno što ste napisali o Slavici Lemaić i njenoj ulozi u razvojnoj agenciji gomila laži koje nemaju veze s istinom.

  Slavica nikad nije bila u koaliciji s Dusparom, a Duspara je hdssb-u dao da imenuje svog predstavnika u skupštinu razvojne agencije samo zašto što je predstavnik hdssb-a u gradskom vijeću Mladen Kvesić davao tehničku potporu Duspari bez koje bi opet imali krizu vlasti i izvanredne izbore. Slavica za svoj rad u skupštini nije dobila ni jedne lipe naknade i nije se Duspara zamjerio njoj nego se ona zamjerila Duspari jer je javno progovorila o tome da je razvojna agencija blokirana u radu od strane gradonačelnika jer je na taj način prisilila Dusparu da potpiše odobrenje za financiranje blokiranih projekata za vrijeme direktora Vjerana Milkovića. U to vrijeme ona i hdssb su se zalagali da trgovačka društva dobiju tročlane skupštine jer je Duspara bio jedini predstavnik grada i za to je uzimao novčane naknade. Nakon što je hdssb prestao davati tehničku podršku Duspari on se vratio u sve skupštine trgovačkih društava, ali je zaboravio na razvojnu agenciju! Na ovom linku imate i dokaz za to: http://m.sbplus.hr/kolumne/sine_ira_et_studio/samozatajnost_se_ne_isplati.aspx

  Imenovanjem Irene Jukić-Vuković za direktoricu razvojne agencije Slavica nije prekršila nijedan zakon već je samo iskoristila ovlasti koje joj je davao temeljni akt, a to je Izjava o osnovanju razvojne agencije. Legalnost Slavičinog imenovanja Irene Jukić-Vuković za direktoricu potvrdio je i Trgovački sud.

  Zašto Slavica nije provela javni natječaj za izbor direktora? Zato što bi Duspara onda postavio nekog svog poslušnika za direktora razvojne agencije koji bi šutio o problemima i koji ne bi tražio novce za projekte. Imenovanje direktora bez natječaja bio je jedini način da se to spriječi.

  Jel Slavica uhljebila neku svoju prijateljicu za direktoricu? Nije. Izabrala je svoju poznanicu jer je bila najstručnija osoba koju je Slavica poznavala za obavljanje tog posla. Irena Jukić-Vuković na mjesto direktorice nije došla s biroa nego s iskustvom iz realnog sektora. Irena Jukić-Vuković 7 godina i 4 mjeseca radila je kao tehnički direktor u tvrtki Kreire Metal, a diplomirala je na brodskom Strojarskom fakultetu. Za vrijeme studija dobila je i dekanovu nagradu za visoki prosjek ocjena. S tom diplomom i takvim preporukama mogla je otići raditi gdje je htjela, ali zbog Slavičine molbe pristala je pomoći. Duspara i Majetićka su i nju blokirali u radu (blago rečeno) pa je Irena Jukić-Vuković nakon manje od 5 mjeseci rada na mjestu direktorice podnijela ostavku. Budući da nije bila uhljeb čekalo ju je staro radno mjesto.

  Duspara se potom riješio Slavice i opet sebe postavio za jedinog člana skupštine razvojne agencije i imenovao sadašnjeg direktora Dejana Vuksanovića prvo za vršitelja dužnosti direktora, a potom ga je bez javnog natječaja imenovao za direktora. Od osnivanja razvojne agencije u srpnju 2008. godine Duspari su tri od četiri dosadašnja direktora razvojne agencije podnijela ostavke pa si vi zaključite tko je tu problematična osoba.

  Slavica nikad nije bila u istom kolu (mafiji kako vi kažete) s Dusparom i ono što je odradila kao jedini član skupštine razvojne agencije je za svaku pohvalu! Njih dvoje se nikako ne mogu izjednačavati osim lažima.

  Laž je i da Slavica ne piše sama svoje tekstove već da to radi Marko Marinić. Marko Marinić radi kao PR stručnjak za gradonačelnika jednog slavonskog grada. Slavica s Markom ne surađuje već dulje od godinu dana, a u tom periodu je imala čitavi niz medijskih konferencija o Dusparinom katastrofalnom upravljanju gradom. Marko se uz Slavicu pojavljivao na medijskim konferencijama samo kao prijateljska podrška. Pročitajte ovaj najnoviji Slavičin tekst pa se sami uvjerite koliko je tu činjenica izneseno pa onda razmislite koliko znanja i truda treba da bi se napisao jedan takav tekst i jel to može napisati jedan PR stručnjak koji nije iz Broda? Slavica nema PR stručnjaka i to se vidi po njenim tekstovima koji su srčani i puni činjenica. S druge strane Duspara ima 2 PR stručnjaka, a pitajte zaposlenike gradske uprave kako plaća Krešimira Macana.

  Lamzino pisanje o “učiteljici koja skiči” više govori o njemu i njegovom šovinizmu nego o Slavici. Slavica ima normalni glas, ali Lamzi smeta što je Slavica žena ili što je po struci prosvjetni djelatnik. Čak i da Slavica skiči dobar čovjek ne osuđuje drugog čovjeka zbog boje i visine njegovog glasa. Slavica je samo jednom u životu promijenila stranku. Iz hdssb-a je otišla bez ijedne ružne riječi, a nakon njenog odlaska brodski hdssb je praktično prestao postojati. Jel bi vi ostali u stranci opterećenoj Branimirom Glavašem? Njen izlazak iz hdssb-a je bio dobar potez,a činjenica da nije otišla u stranke za uhljebljavanje je opet za pohvalu.

  Perun tvrdi da Slavičin tekst vrvi od naznanja i neupućenosti. Molio bih ga da nam demantira činjenicama barem jedan od ovih 11 skandaloznih primjera Dusparinog odnosa prema osnivanju sveučilišta koje Slavica iznosi u svom tekstu.

  Zašto Slavica napada Dusparu? Ona ne napada nego raskrinkava Dusparu i svinjarije koje radi iznošenjem činjenica i jedina je prava oporba Duspari u Brodu. Svi ostali šute. Slavica je i jedini brodski političar koji je najavio da će se kandidirati za gradonačelnika na idućim lokalnim izborima.

  Pitam vas sve zašto Duspara ne reagira na ovaj Slavičin tekst ako Slavica laže? Duspara, Majetićka i Zovak su se pred Slavicom zavukli u mišju rupu jer ih rastura činjenicama i znanjem.

  1. Ima anegdota, Sokrate, o crvu koji je bušio, bušio sir, misleći da ga uništava. A, zapravo, činio je sir još pikantnijim. Tako i Slavica pomaže Duspari da bude još više NETKo, jer ga napada isto kao i crv iz anegdote.

 19. sokrat skrati malo gospođa je poštena kao i svi drugi koji se bave politikom mislim na sadašnje i bivše ali da če nam budučnost donijeti nešto novo ovo je staro pokvareno i ofucano i iskvareno

 20. slavica brodska lavica…

  1. Ispada da je lavica u kavezu.

Odgovori