‘Politička’ rasprava u Brodu: Usred žučne svađe o gorućim problemima županije, vijećnik zatražio postavljanje križa, a vladajući su se pravdali bizarnim isprikama

U vijećnici je ono što se mora držati – župan Danijel Marušić

Početkom ove godine – na temelju podataka Hrvatske gospodarske komore – došli smo do ni malo ohrabrujućeg podatka da su četiri slavonske županije među najsiromašnijim regijama u čitavoj Europskoj uniji. Temelj za rang listu bio je paritet kupovne moći, a Brodsko-posavska zauzela je 1279. od ukupno 1342. mjesta.

Ovi gospodarski samo su neki od problema koji muče ovaj kraj, dovoljno je sjetiti se pitanja vodoopskrbe, pa zatim i bosanskobrodske rafinerije zbog koje Slavonci godinama udišu toksični zrak, nakon koje dobijemo zaokruženiju sliku o ovom području.

Danas je održana sjednica sjednici županijske skupštine, pa su vijećnici raspravljali o ovim gorućim pitanjima pod točkom koja se odnosila na rad župana. Najviše polemike izazvalo je pitanje tko je kriv za pitanje vodocrpilišta u Sikirevcima, sve dok se za riječ nije javio Martin Miloloža iz Hrvatske konzervativne stranke.

Nema križa, ali se posvećuje

On je imao jedno sasvim drugo pitanje, a ono glasi: ‘Može li se u vijećnicu postaviti raspelo jer ovdje sjede ljudi koji poštuju katoličku vjeru i druge vjeroispovijesti?’

Dakako da je s tim pitanjem zbunio i predsjedavajućeg, HDZ-ovog Peru Ćosića, koji je Miloloži predložio da isto pitanje (dodali bi, ako baš mora) postavi na aktualnom satu, a ni prisutni župan Danijel Marušić mu nije htio proturječiti. Tek mu je odgovorio da se u Vijećnici nalazi ono što u njoj mora držati. Makar mu je napomenuo da se prostor – posvećuje.

 

100posto

 

 

8 comments

Skip to comment form

 1. Kome neće upasti u oči zapanjujući podatak o jadu i bijedi Brodsko-posavsek županije:

  “Početkom ove godine – na temelju podataka Hrvatske gospodarske komore – došli smo do ni malo ohrabrujućeg podatka da su četiri slavonske županije među najsiromašnijim regijama u čitavoj Europskoj uniji. Temelj za rang listu bio je paritet kupovne moći, a Brodsko-posavska zauzela je 1279. od ukupno 1342. mjesta.”

  Marušiću, župane, zar te nije sramota? Hadezeovci imate li vi obraza?

 2. Niske grane na koje je spala nekadašnja bogata regija. Za nagradu župan Marušić će otići u Sabor, statirati kao i ovdje.

 3. Križ? Selo gori babetina se češlja.

 4. S križem će sve procvjetati. BPŽ će biti među prvih sto u EU. Nama ne vladaju samo razbojnici i paraziti, nego i konzervativne budaletine.

 5. To su političke smlate.

 6. Europski fenjeraši smo mi. A moji preci su doselili u Slavoniju, bogatu i perspektivnu. A uništiše ju njezini sinovi crnci.

 7. marušiću, zar te nije stid? Što pouzimaš? Ipak si ti prvi čovjek županije! Trgni se! Nek ti sjaše Ćosić!

 8. Križ?
  Trenutno me križ ne smeta.
  Smetaju me sirotinja, smetaju me ovi što prose jer toga nikada u Brodu nije bilo. Niti rovarenja po kontejnerima. Smetaju me odlasci iz Broda jer nema pristojno plaćenog posla u njemu. Smeta me sve puno više od toga što nema križa.
  Stoga….neka taj neki vijećnik da nekakvo pametno rješenje ili nekakav prijedlog za napredak.
  Neka netko navede što je sve taj vijećnik poduzeo/pitao/učinio za svog mandata….
  Nešto pametno osim ovog… Križa…

Odgovori