Zato i jesu miševi, zato su u rupi

Sniženja

Trgovci su često kao ona lukava mačka iz vica koja se najede sira, a zatim puše u mišju rupu koristeći dah kao mamac.

Jedan takav dah zapuhao je krajem prošlog tjedna prema kupcima miševima u jednom brodskom supermarketu. Snimili smo ga kao dokaz da se trgovci usude omalovažavati kupce otvoreno i javno, podmećući im kukavičje jaje navodne dobrobiti i brige. Razumljivi su pozivi potrebitima da se neki artikli prodaju cijeli dan po nižim cijenama, ali pozivati ih da dođu po sniženim cijenama, sat vremena do završetka radnog vremena kupiti preostalo, sparušeno voće i povrće, graniči s gotovo razuzdanim blaćenjem pameti i razboritosti ljudi koji igraju trajnu ulogu onih koji kupuju.

Što je sljedeće? Kakvu novu drskost smišljaju gospodari prostora u kojima se utrpavaju loše namirnice po niskim cijenama kako bi pridobili kupce i iz njihovih novčanika izvukli što više novca? Možda ćemo uskoro na samom ulazu u hramove prevara naletiti  na poziv kako će onaj kupac koji hodajući na rukama prijeđe 10 metara, dobiti 60 posto jeftiniji kruh i svinjsku jetricu. Ili, ćemo naići na prijedlog da će oni koji iz sveg glasa zapjeva cijelu  pjesmu Fala, imati pravo na kupovinu kondoma i lubrikanta s popustom od 80 posto (evo, već čujem jednog kolumnista SBperiskopa kako urla… Za vsaku dobru reč, Kaj reći si mi znala..).

Miševi imaju problem. Nikad ne znaju nalazi li se izvan njihove rupe sir ili mačkin dah. Zato i jesu miševi, zato su u rupi.

5 comments

Skip to comment form

 1. Svašta, pa trgovac radi svoje, a kupac hoće ili neće nasjesti. Veći je to problem prodavačicama i blagajnicama koje su poslije 20 sati “na rezervi”, a morale bi odraditi novi val kupaca.
  Više me smeta kad je na polici istaknuta jedna cijena artikla, a na blagajni naplate drugu, veću. To im se prečesto dešava. Badelov šeri po sniženoj cijeni od 55 kuna, na Konzumovoj blagajni mi je naplaćen po punoj cijeni od 59,99 kuna. Takvi (ne)namjerni previdi obično se uoče tek kod kuće, pa ti se više ni ne da reagirati.
  Lukiću, Tom je lukav, ali Jerry je još lukaviji. 😉

   • Lara on 07.01.2014 at 09:16

   Samo u crtanim filmovima.

  • on 07.01.2014 at 09:11

  I opet će naći svoje kupce. Neki će im doskočiti, čekajući sa zadnje strane marketa kada se budu isti ti proizvodi, iza 21.00, bacali u kontejnere.

 2. Od kada je svijeta i vijeka trgovina je bila zarada..uložiti što manje i zaraditi nekoliko puta više od uloženoga..dobra reklama,šarene laži i prodajemo sve..od krompira do politike..navali narode!

 3. Mislim da većini mladih Brođana nije jasno o čemu se tu radi. Naime, oni žive kod mame i tate, pa nisu upoznati s problemom trgovačkih navlakuša. Oni ne znaju za svijet izvan gnijezda. Oni kao i svaki drugi ptiči samo otvaraju kljunove. I nisu krivi za to.

Odgovori