Traženje posla: Ne padajte u depresiju

Uprkos vjerovanju da traženje posla može biti zabavno, uzbudljivo i da vam se otvara svijet pun novih mogućnosti, nije uvijek tako. Srećom, postoji par načina kako da se izborite sa depresijom koja vas može obuzeti tokom traženja posla.

Nezaposlenost

Ne shvatajte stvari lično

Nakon nekoliko propalih razgovora za posao, može vas obuzeti osjećaj da ste loša osoba, da odbijate ljude, da niste dovoljno ambiciozni i sposobni. Niste u pravu i ovakav stav samo će se negativno odraziti na vaše samopouzdanje.

Rutina

Traženje posla postaje mnogo lakše ako vam postane rutina. Nemojte se ulijeniti i izležavati u krevetu po čitav dan, jer će vas to samo gurnuti u depresiju. Ustanite u pristojno vrijeme i napravite dnevni raspored.

Sagledajte širu sliku

Nemojte se ograničiti samo na ponude za posao koje možete naći na sajtu. Naravno, treba i njih da pogledate, ali većina poslova nije javno oglašena. Pogledajte poslove koji se nude u lokalnim i regionalnim novinama, idite na biro i u agencije koje bi vam mogle biti od pomoći.

Razgovarajte sa ljudima

Izađite i vidite se sa prijateljima, posebno ako ima onih koji su u sličnoj situaciji kao i vi. Tako ćete imati priliku da malo promijenite sredinu, ali i da porazgovarate sa nekim ko vas razumije. Ko zna možda zajedno možete doći do nekog rješenja, prenose agencije.

Izvor: 6yka

 

 

 

Odgovori