Petar Čavić savjetuje: Odgovori na pitanja čitatelja

Petar ČavićZanima me je li u svim osiguravajućim kućama ista visina osiguranja automobila? Jesu li bonusi jedinstveni? Što je to baza štenika? Utječe li ona na policu osiguranja?

Osiguranje vlasnika odnosno korisnika motornog vozila od odgovornosti za nanošenje šteta trećim osobama (osiguranje od automobilske odgovornosti) se određuje prema zakonski odobrenim cjenicima po kojima društva za osiguranje Republici Hrvatskoj određuju visine premija osiguranja.

Bonusi su jedinstveni te se isti mogu prenositi. Konkretno, ukoliko ste imali maksimalni bonus (50%) i niste imali prijavu štete po svojoj polici, isti bonus možete prenijeti u drugu osiguravajuće društvo po isteku aktivne police osiguranja.

HUO (Hrvatski ured za osiguranje) predstavlja udruženje društava za osiguranje sa sjedištem u Republici Hrvatskoj. HUO ažurira bazu štetnika iz koje se jasno vidi po kojem je vozilu prijavljena šteta odnosno tko ima pravo na koju vrstu bonusa.

Koje su dopuštene prednosti pojedinih osiguravatelja?

Naglasak bi stavili na kvalitetu usluge koja se nudi klijentima kod ugovaranja polica osiguranja. Ključno je da se klijentu ponudi optimalna opcija osiguranja. Festung agencija je tu za vas da dobijete najbolju uslugu.

Festung Slavonski Broda

Ako se obratim agentu osiguranja i on/ona nešto obavi za mene je li polica skuplja?

Ukoliko se odlučite na ugovaranje police osiguranja posredstvom Festung agencije ne plaćate dodatnu proviziju. Festung agencija vam nudi dodanu vrijednost kroz savjetovanje i partnerski odnos.

Mogu li agenta Festunga zvati na mjesto gdje je moj automobil oštećen? A što ako se nesreće dogodila 20 km od Slavonskog Broda?

U slučaju nastanka štetnog događaja slobodno se možete obratiti agentu Festung agencije neovisno o tome gdje se štetni događaj dogodio. Pozivom na telefon možete dobiti dodatne informacije što napraviti u tom slučaju. No, to ne znači da će agenti Festung agencije izlaziti na mjesto događaje, to rade predstavnici MUP-a, a u kasnijoj fazi procjenu štete radi procjenitelji Croatia osiguranja. U cijelom tom procesu Festung agencija je vama na usluzi.

Za više informacija posjetite novu (redizajniranu) web stranicu Festung agencije www.festung.hr

Pitanja, čitatelji mogu postaviti na slijedeće e-mail adrese: sbperiskop@gmail.com i info@festung.hr

4 comments

Skip to comment form

    • Lara on 12.07.2013 at 11:47

    E, to, konkretna pitanja i konkretni odgovori.

    Procjenitelji CO? Jedan je, čujem, dobio pedalu koliko je bio dobar.

  1. Izuzetno korisni savjeti. Samo tako nastavite.

  2. U vezi posljednjeg pitanja i dogovora. To je dobar osjećaj kad znamo da agent koji je sklopio ugovor i napravio policu, nasatvalja radit i dalje tj. pružati pomoć i savjetovati.

  3. Prije nekoliko dana prijatelj mi je rekao da bi najinteresantnije odgovore gospodin Čavić davao kad ne bi gledao kako da zaštiti Croatiju odnosno kad bi progovorio o negativnim iskustvima. E, to me zanima, kako da se pripremim na podvale.

Odgovori