Moj prijatelj i redoviti čitatelj SBPeriskopa P. T. u neobaveznom telefonskom ćakulanju kaže mi da novi slavonskobrodski autobusni kolodvor ima svega četiri parkirališna mjesta za tzv. obična vozila. Uvjeren da je pogriješio odnosno da nije dobro prebrojao isparcelizirana mjesta za parkiranje osobnih vozila, zamolio sam ga da nevjerojatan podatak dokumentira s nekoliko fotosa.


On je to i učinio, pa ih objavljujem, kao dokazni materijal, u povremenoj sbperiskopovoj rubrici VJEROVALI ILI NE.


Dakle, mega objekt vrijedan dvadesetsedam (27) milijuna kuna, koji ima petnaest (15!!) perona za međugradski promet, na južnoj strani, nekoliko perona za gradski na sjevernoj strani, ima u svom vlasništvu tek nekoliko parkirališnih mjesta za punjenje elktričnih kola, mjesta za  osobe s invaliditetom, taksiste, te samo četiri mjesta za vozila kojima dolaze i odlaze putnici. Svaka bolja pečenjarnica u Brodu ima dvostruko više. Putnici i oni koji ih ispraćaju i dočekuju, snalaze se parkirajući po okolinim prostorima – parkiralištu Doma zdravlja, Spaara, Lidla i HŽ-a.


Grad Brod i od grada plaćeni informativni satelit gradskih vlasti, news portal sbplus, ne mogu nahvaliti novi autobusni kolodvor, natječući se tko će međusobno podijeliti više atributa kojima su označili vrhunske kvalitete novog gradskog prometno-turističkog aduta.