Ako u internetski pretraživač Google upišete „Slavonski Brod“, službena stranica Grada bit će pozicionirana na samom vrhu. Top vidljivost rezultat je SEO optimizacije, pametnog izbora ključnih riječi itd. Službena stranica Grada Slavonskog Broda po svom vizualnom habitusu i sadržaju zaslužuje biti prvom od 21 000 000 stranica koje se nađu na popisu nakon što se, ponavljam, ukuca ime Slavonskog Broda. Ova virtualna vrata kroz koja se ulazi u upravljačke organe Grada Broda, identifikacijske menifestacije, događanja u sportu, kulturi, turizmu i niz drugih servisnih „linkova“ –  na  reprezentativan i cjelovit način predstavljaju službeni život visokoorganiziranog urbanog naselja, ali i živost i raznolikost djelatnosti grozdaste zajednice ljudi koja obitava na njegovom  teritoriju.

Usporedi li se slavonskobrodska služebena stranica Grada sa službenim stranicama nekih drugih hrvatskih gradova, po mnogočemu prednjači. Uostalom, to je lako provjerljivo:
      Zadar

      Karlovac

      Sisak

      Dubrovnik

      Osijek

      Požega

      Šibenik

      Varaždin

      Bjelovar

      Pula

Osnovna prednost brodske stranice je sadržaj (content), i to sadržaj bilježenja aktualnih događanja. Taj dio dominira, on  je sveobuhvatan, bez činjeničnih dvojbi, pregledan. Posjetiteljima i ostalim medijima u tom smislu stranica može poslužiti kao polazna postaja za potpuno informiranje odnosno za kreiranje vlastitih priloga, kao riznica arhivskih podataka i fotografija, sabirnica ama baš svega što se tiče protokola, gostiju Grada, manifestacija, znamenitosti, turističkih nastojanja, aktivnosti upravih odjela, gradonačelnika i njegovih zamjenika. Tekstovi su napisani jasno, koncizno, točno, stilski ujednačeno, a prepuni su relevantnih informacija o odlukama, planovima i tijeku pojedinih događaja. Članke, po svim pravilima novinarske struke, piše i lektorira Marinko Krpan, iskusni majstor pisane riječi, vješti, pouzdani kroničar jedne strane života Slavonskog Broda. Pored toga on svoje tekstove potkrepljuje slikom, fotografijama koje sam pravi. Sadržajno službena stranica daje tzv. totalni uvid u sve što se na službenoj razini iz dana u dan događa u gradu. Samo znalci u struci znaju koliki to trud zahtijeva, znanje i sveprisutnost. U zadanu grafičku arhitekturu cigle od priloga ubacuje informatičar Branimir Zovak.

 

 

Što se tiče ukupne multimedijalnosti stranice ona je djelomična, jer nema animacija, audio i video sadržaja što govori o razmjernom siromaštvu medijskih izraza. Interaktivnost je uglavnom navigacijaska. U smislu daljnjeg razvijanja multimedijalnosti i interaktivnosti, trebalo bi se ugledati na službenu stranicu Grada Pule gdje ispod svakog teksta postoje ikone Facebooka, Twittera i Youtubea. Bio bi to dobar uvod u internetsku televiziju. No, to je druga tema!