Osvrt  na održanu pressicu MK Brod i najavu novih moto susreta.

 

Poštovani,

na današnjoj medijskoj konferenciji održanoj u prostorijama MK Brod na izletištu Poloj, brodski se bikeri najavili 9. Mega bikerse koji će se održati 11. i 12. svibnja. Nakon prošlogodišnjih susreta, koje je posjetilo je rekordna 142 moto kluba iz čitave regije i nakon rekordnih 4 tisuće motora koje su Brođani vidjeli na gradskim ulicama, ovogodišnja su očekivanja, bez obzira na recesiju i krizu, jednako velika -   istaknuo je predsjednik MK Brod Ivica Lovrić i dodao: ‘Pošto smo najveći klub u Hrvatskoj, imamo i obavezu napraviti najveće susrete u ovom dijelu Europe.’

Zamjenik tajnika MK Brod, Matija Lipec, najavio je glazbeni dio programa koji u petak otvara vojvođanska grupa Ignis, Brodsky blues band, osječki High voltage, te Psihomodo pop i El constido. U subotu sviraju Plagijat, Los Fridos, Queen real tribute band iz Beograda, Black hole i Divlje jagode.       Igor Avramović govorio je o sportskom i zabavnom dijelu programa, prije svega o utrci ubrzanja, koja će se održati u subotu 12. svibnja na sjevernoj veznoj cesti s početkom u 12 sati. Neće izostati ni defile ulicama grada, u subotu od 17, 30 sati. U sklopu defilea i u pauzama utrke ubrzanja posjetitelje će zabavljati  stunt velemajstori Dean i Matea Špoljar. Po prvi put u Hrvatskoj, posjetitelji će vidjeti Extreme show legendarnog Krešimira Erdeca, u okviru kojega svi zainteresirani mogu isprobati vožnju na zadnjem kotaču motora u kontroliranim uvjetima.

U ime grada Slavonskog Broda, koji je jedan od pokrovitelja susreta, dogradonačelnik Zoran Ivanović istaknuo je zadovoljstvo suradnjom grada s MK Brod i najavio i dalje podršku ovom regionalnom spektaklu po kojemu je i grad Brod postao prepoznatljiv.

 

 

 

 

 

Govoreći o  stanju sigurnosti i regulaciji prometa u vrijeme susreta, Ivica Ostrun, načelnik odjela policije PU Brodsko-posavske  pohvalio je dosadašnju suradnju s bikerima, ali i upozorio da će policija u zahtjevnom poslu održavanja reda i sigurnosti za vrijeme susreta, budno paziti na sve propuste u prometovanju, te zamolio sve vozače da u tim danima budu posebno oprezni.

Susreti će i ove godine imati i humanitarnu notu. MK Brod po tom pitanju nastavlja suradnju s udrugom Academico, čiji je član Igor Nikičić najavio da će udruga prikupljati sredstva za bolesnu djevojčicu Miju Dokić.

Na kraju konferencije, Zlatko Blaževac – dopredsjednik MK Brod,  ujedno i predsjednik Eurobikera Hrvatske, najavio je ekskluzivno i slijedeće, jubilarne 10. Moto susrete, kada klub slavi i 20 godina rada, a tim povodom planira i veliko  okupljanje brodske rock scene. ‘Želja članova kluba je organizirati najveći ikad održan koncert brodskih rock bandova. Već sad krećemo u pripremu tog spektakla. Znamo da su neki brodski glazbenici već pokušavali potaknuti jedni druge na sličan projekt, ali za organizaciju takvog koncerta, potrebna su ogromna sredstva. Zato će MK Brod pokloniti svome gradu i brodskim glazbenicima kompletnu infrastrukturu potrebnu za tako nešto. Treći dan idućih moto susreta, ustupamo im pozornicu, razglas, rasvjetu, a građanima ćemo omogućiti besplatan ulaz. Potrudit ćemo se da se taj spektakl i kvalitetno snimi, da Slavonski Brod uz 50. godišnjicu bavljenja rock’n’rollom, dobije i jedan vrhunski  glazbeni suvenir' – istaknuo je Blaževac.

Podsjećamo, ovogodišnji susreti održat će se 11. i 12. svibnja na izletištu Poloj, kraj Slavonskog Broda.

Za sve dodatne informacije, nagradne ulaznice za Vaše medije i akreditacije za Vas osobno, javite nam se na mail – motoklubbrod@gmail.com

ili na mob. 098/452 804.

 

Lijepi pozdrav i… budite naši gosti na 9. Mega bikers susretima u Slavonskom Brodu…

 

 

 

PR Mega Bikersa

Mario Jurković

098/452 804