Zovakovština ili destruktivno, zlo nazovinovinarstvo (novinarski vampirizam)

Jerko Zovak Medijsko cvijeće zla

Da nije opasno i tragično, bilo bi beskrajno zabavno i smiješno. Zovak opet dijeli etikete onima koji govore drukčije nego što bi on htio. U svojoj NAJNOVIJOJ PONOĆNOJ KOLUMNI ZLODUH BRODSKOG NOVINARSTVA  Jerko Zovak, nepravomoćno osuđeni  na 3,5 godine zbog gospodarskog kriminala, budući uznik, uporno, bez stida i srama, kako i dolikuje takvoj društvenoj štetočini, ne prestaje blatiti sve oko sebe. On je toliko posrnuo da je postao nezadrživ u krađama: To mu je u naravi. Zovak više nije samo osoba, on je pojava koja se zove novinarski vampirizam iliti zovakovština. Zovakovština je pojam koji datira i prije osnivanja sbplusa, a znači pijenje krvi drugima kako bi on prehranio svoj nagon za destrukcijom, ponižavanjem i vrijeđanjem i pokušajima dominacije u medijskom prostoru iz interesnih razloga.

I ovaj puta on se obrušava na druge i drukčije, krade istinu, socijalnu pristojnost i moral da bi ih u svojoj alkemijskoj nazovinovinarskoj radionici, u retortama zla, pretvorio u svoje suprotnosti, u laž, bezobzirni bezobrazluk i nemoral. U svojoj kolumni on podcjenjuje sud javnosti i ostrašćeno se prepušta osobnom obračunavanju s različitima od sebe koji se usude postaviti pitanja o upravljanju ovim gradom.                                                                                                                           Ima li kraja njegovom ponoćnom riganju zla, laži i uvreda? Tko je slijedeći na redu?

14 comments

Skip to comment form

 1. Nešto si se gadno zamjerio Zovaku. Mora da bolje pišeš od njega. I objektivnije. I nisi smio otići s Sbplusa. Zovak odbijanje ne oprašta. Nema goreg neprijatelja od prezrene žene.

 2. Ha-ha, baš tako, Zovak se ponaša poput odbijene, prezrene žene. Koja je uz to i obilježena kao kradljivica…

  Samo Lukiću preporučujem ignoriranje, jer svaki odgovor hrani prezrenu ženu i nagoni ju na daljnje izazivanje pažnje onoga koji ju je prezreo. S tim da i u ovom slučaju prezrena žena želi skrenuti pažnju sa svog lopovluka.

  Ignoriranje, Lukiću, ignoriranje je jedini lijek…

 3. “Posljednji izbori pokazuju kako su Brođanke i Brođani lukićevštinu, i njezine zakrabuljene korisnike, ostavili u političko-žurnalističkom smeću, gdje im i jeste mjesto. Međutim, ona nije običan gubitnički eksces, nego štetočinska pojava, koja sve više uzima maha. Zbog toga, na lukićevštinu stalno treba ukazivati” ….

  na citat “clock SB” dodaje: baš mi se sviđa biti “zakrabuljeni korisnik” .. to mi govori da mogu imati masku kakvu hoću – opću, posebnu lukićevštinsku, te svoju … istodobno. Tko se ne slaže s tekstom može isto “zakrabuljen” to reći.
  Ali, pošto su i “zakrabuljeni” komentari pristojni ili u okviru prihvatljivog rječnika iz tiska (ako je to mjerilo prihvatljivog rječnika), ne znam što je tu neprihvatljivo. Meni je simpa.

 4. Iskreno, što se mene tiče, više ne trebate objavljivati ni demantije na takav tip članaka. Općenito, ne vidim razloga zašto se referirati na taj portal. Pogotovo to nisam očekivao od Stribora. Kada ste već prenijeli link, čini mi se da je ovo više usputno pljuvanje po Lukiću, a da se u stvari radi o ispipavanju snaga s Galovićevim portalom. Vidi se da prema njima Zovak iskazuje jako puno respekta, da ne kažem straha.

 5. Svemirko, dobar savjet i dobra procjena!

 6. Deja vu…meni je ovo postalo dosadno kao turske sapunice..
  Zna li netko možda kada će se prerezati vrpca na Gradskim bazenima..ili su oni samo virtualni kao na stranicama Grada Broda..?
  Budimo ozbiljni,pišimo o stvarnim problemima jer zadnje što želim je gledati sliku Jerka svaki dan na portalu..pretvarate portal u “Sviščev dan”

 7. Točno to. Ignoriranje je jedino što se može napraviti, jer ovo se pretvara u sapunicu sa prezrenom ženom kao glavnim likom. Samo što su pisci sapunica puno elokventniji od Zovaka.

  A što se tiče bazena, priča se da su navodno gotovi, ali ne znaju kako ih financirati, zato ih ne puštaju u pogon. Živi bili pa vidjeli…

 8. Zahvaljujem se SveMirku, Svenu, Clock, Sigi i Brodmanu i ostalim komentatorima, kao i mnogim drugima koji su mi se javili mobitelom i mailom- na podršci i sugestijama. Prihvaćam ih, što znači da ću ubuduće ignorirati Zovakove provokacije i vrijeđanja. Prestajem zamarati cijenjene čitatelje sbperiskopa. Nastojat ću ostati hladan i ne obazirati se na njegove laži.

 9. Samo tako. Gospodski. Bazeni valjda čekaju sjedniu GV koja bi trebala odrediti kako će se njima upravljati. Ako sam dobro zapamtio. Očekujem svakakve igre i podmetanja, a sve kako bi se građane smaralo “kreativnim” političkim potezima.

  1. SJEDNI(N)U???-Blagi Bože što će biti s nama ako se svi u GV sjedine,udruže,interesno uvežu,razmijene adrese,brojeve računa i sl.U tom slučaju ostaje nam samo da se ne naginjemo kroz prozor.

 10. U gužvi sam, pa ne stignem ni čitati, a kamoli komentirati.
  Slažem se za ignoriranje. O Zovku smo već sve rekli, a njegova gadna faca svaki dan mi kvari apetit.
  Njegovo wonabi novinarstvo je oduvijek bilo sprdačina, a sad je samo izgubio i zadnje kompase.

  Veljko, ne obaziri se. Nije bitno šta se priča, nego tko priča.

 11. Duspara rekao otvorenje bazena do sredine srpnja..naravno da mislim da je mislio ove godine..a što bih mislio kada on misli..mislim dakle jesam..

 12. Čini mi se kako je moj pokojni prijatelj Duško Trifunović svojim desetercom poprilično anticipirao ovu medijsku krkljažu. http://www.youtube.com/watch?v=F8u3kRVdjmY

 13. Stipiću, sve će to prekriti snjegovi i šaš

  http://www.youtube.com/watch?v=twwtAFFsfXY

Odgovori