Zagađenje pitke vode u Brodu, medijske pudlice i portalsko komadanje na čereke Slavice Lemaić

U vremenu antikrležijanskog i antipetőfijevskog kurjačkog škljocanja oštrim zubima netrpeljivosti i diskvalifikacija, u dobu sve većih pijavica na tijelima građana, u sadašnjem razdoblju modernizacije represije, brodskim medijskim prostorom patroliraju kukavičke pudlice, groteskno ošišane po posljednjoj modi podvrgavanja gazdama, kastrirane od revolta spram mjesnih neprilika i bez otpora spomenutim kurjačkim zubima koji grizu najviše one koji uzvikuju Ne! Dosta! Tu rasu pasa lako se dresira, pa često nastupaju u cirkusima. Pudlice nastupaju u brodskom medijskom cirkusu na zadovoljstvo njihovih vlasnika i vlasnika (jednina) cijelog grada. Jer, da nisu novinarske pudlice, da ponekad posumnjaju u priopćenja i članke tzv. kolega, koje im se serviraju na platama web stranica kao znanje, da se katkada drznu iskoristiti bogatstvo vlastitih refleksija, da otpuste ukočeni um od egzistencijalna hvatišta, da se zapute na moralne i intelektualne vidikovce s kojih se pogled širi na kulturni, socijalni i politički kontekst događanja i pojava, onda bi barem režanjem ili lavežom reagirali na harangu protiv Slavice Lemaić, nezavisne zastupnice u Gradskom vijeću, jednoj od depandansi velikog gradskog cirkusa.

Nju se, već duže vrijeme, poput zaklane životinje, na portalu sbplus, komada na čereke, samo zato što se opire zadanoj podjeli cirkuskih uloga, zato što po dužnosti vijećnice odbija šutjeti, i zato što se usudi bobu reći da je bob, a gradonačelniku Duspari da Brodom naviga u pogrešnom smjeru. Ona po svojim višegodišnjim, upornim i uvjerljivim istupima, odlučnim ponavljanjem Ne! i Dosta!, po jasnoj liniji argumentacije za svoje teze, po smjelosti da iznese prijedloge koji potiru postojeće i nude izlaze iz stagnacije, nije politička konfekcija. Ona je unikatni komad, brand, njezina nastojanja su roba s potpisom, ona je kreator koji razgolićuje brodske političke drvene lutke jedva pokretnih udova i bez živih očiju, kojima su, za dobar honorar, navučeni dresovi po potrebi interesa selektora ekipe koja će igrati po njegovim pravilima. Za razliku od političkih manekena kod nje nema oscilacija samopoštovanja i grandomanije bez pokrića kao kod brodskih političara uzgojenih u stranačkim inkubatorima.Ti drveni lutci koji samo podsjećaju na živa politička bića naplaćuju svoje paradiranje tr(a)ženjem da se uhljebi nekog od njihovih nesposobnih rođaka. Brod je umoran od medijskog komadanja nezavisne zastupnice Slavice Lemaić.  Bolja polovica Broda se zgražava što ju nitko ne brani od nedopuštenih prekršaja u polju igre koja bi trebala biti barem donekle fair play. Reagiranje na redovite faulove koji se čine nad njom, postalo je svojevrsni lakmus papir za socijalnu pristojnost, odnos prema kritici i integritetu građanke izabrane glasovima Brođana. Ona je aktivistički nemirna, takoreći svakodnevno prosuđuje o potezima često nerazumne gradske vlasti, o njenoj jednodiomenzionalnosti u postojećem poretku od četiri dimenzije opstojanja, o mizernim projektima i deficitu strateških opredjeljenja. U tom smislu je prijetnja gradonačelniku i njegovim medijskim kurjacima, pa se  prema njoj postupa kao prema silovanoj ženi kojoj se kaže da je sama kriva. Prečesto da bi bilo slučajno i da bi se toleriralo.

U „običnom“ izvješću s Osme sjednica Gradskog vijeća Slavonskog Broda, koje bi po pravilima funkcioniranja tog novinarskog oblika trebalo biti lišeno komentatorske komponente, objavljenom na spomenutom portalu, naslovljenom:Trgovanje povlaštenim informacijama: Slavica Lemaić laže, ili ima povlašten položaj u društvu, njen javni, otvoni istup se upravo nedopustivo subjektivno označio kao istup u cilju samopromocije, jer je javno obznanila kako ima podatak da – nakon ekološke nesreće koju je uzrokovala tvrtka generala Ivana Čermaka – nije došlo do zagađenja vode nego da su tek “kontaminirani uzorci”. Kolektivni izvjestitelj zaključuje: Spektakularnost informacije leži u činjenici da Slavica Lemaić laže, ili pak ima povlaštene informacije iz državnih institucija, koje nitko drugi nema, pa ni brodski gradonačelnik Mirko Duspara koji je tim institucijama podnio kaznenu prijavu, niti je o tome informirano 90 tisuća građana koji su tijekom uskrsnih blagdana bili u panici pijući vodu iz vatrogasnih i drugih cisterni. Umjesto da ju se od strane najvećeg lokalnog news portala pohvali i nagradi za hrabrost koja ide u cilju odlučnog i bezodvlačnog razrješenja misterije o zagađenju pitke vode, a koja mjesecima muči zabrinute Brođane, nju se dezavuira palančkim podvalama, njoj se uvaljuje destruktivnost i šurovanje, zamislite, s pokušajem da se dođe do istine. Ona se samopromovira! Skandalozna je to tvrdnja. Njena dramatična informacija s okusom urote, sječe se na portalu u korijenu, jer nema legitimaciju izvora, jer mijenja percepciju o uzrocima zagađenja, jer indirektno optužuje. Umjesto da novinarka na plaći odradi svoj posao novinarke, i Slavicu Lemaić zamoli za razgovor u kojem bi javnosti objasnila o čemu se radi, nju se opisuje kao neurotsku seljančicu koja nekontrolirano, samopromotivno priča o nečemu o čemu ni sam gradonačelnik ne zna. Neugoda i šok koje je Slavica Lemaić izazvala, jer je dirnula u osinje gnijezdo sumnjivih namjera, amortizira se kvazinovinarskim napadom na njeno pravo da razbuca partikularne interese koji čak ne prežu i od preliminarnog iskorištavanja i možebitnog trovanja vlastitih sugrađana. Mrtvog psa se ne udara! Kako je Slavica Lemaić energično izlajala nešto potencijalno vrlo opasno, nju se zaustavlja nastavkom medijskog udaranja i gumenim mecima etiketa koji hoće onesposobiti Lemaićkin napad na gradske autoritete.

Treba li uopće podsjećati da su novinarske, autistične pudlice odšutjele ovo, tko zna koje po redu, novinarsko silovanje, ali i njenu izjavu, dubeći veselo na glavi u cirkuskoj predstavi posvećenoj gradonačelnikovoj bezgrešnosti? Ali, ako šute pudlice kao čuvari javnosti, državni organi ne bi trebali biti mutavi.

88 comments

Skip to comment form

 1. Stvarno, što je bilo s vodom? Tko je kriv?

  1. Pa to i mene zanima, ali “umjesto da novinar mudroser odradi svoj posao novinara, i Slavicu Lemaić zamoli za razgovor u kojem bi javnosti objasnila o čemu se radi” tj. demantirala natpise da se radi o čistim lažima, on ju svojim mudropreseravanjem još dublje povlači u ulogu ordinarne lažljivice, jer do dana današnjeg ne čusmo što ima kazati. Ako je ono potez pudlica, ovo je potez slinave hijene.

   1. Bez potvrde nadležnih ja ti ne vjerujem da si cijepljen protiv bjesnoće?

    O tome da se na portalu sbplus vrše egzekucije svih koji kritiziraju Dusparu, ti ni reč da bi rekel. tebi je normalno da se Zovak obračunava s kritičarima Duspare, a nije ti normalno da se ovdje obračunava s takvim obračunavanjem. Praviš se lud i to ti je prešlo u agresivnu naviku. Psihologija je to lakaja koji štiti gazdu na ulazu posjetilaca u medijski prostor.

    Laže li Lemaićka ili ne, njen je problem, ali problem pudlica je da ni o tome ne govore. O svojim tvrdnjama zakazala je, koliko sam načuo, konferenciju za medije.

    Čuvaj potvrdu uvijek kod sebe!

    1. Pisac bi trebao naći nekoga objektivnog s osnovnim smislom za logiku da mu pregleda tekst prije objavljivanja.

     Dakle, nazoivaš nekog pudlicom jer je nazvao lažovom osobu koja senzacionalno najavljuje da nešto zna.

     Da bi obranio tu sebi dragu osobu, ona treba objaviti (uz tvoju pomoć) što to točno zna i pokazati da nije lažljivica.

     To ti je jednostavna logika razumnog objektivnog čovjeka i čitatelja.

     No, pisac piše hvalospjeve o lažljivici i tumači nam kako ona nije lažljivica, a mogao joj je jednostavno dati šansu da više ne bude lažljivica.

     Reagirao bih na navedeni tekst kao jako loš, uvredljiv i nepošten da je dan ijedan dokaz da on to je. Ovaj tekst samo pšotvrđuje da su “pudlice” bile u pravu nazivajuči lažljivicu lažljivicom.

     1. Pjena ti ne kapa na tlo, nego ti ulazi u oči, pa ne vidiš tekst. Pudlice su brodski novinari bez stava, ali s kretenskom frizurom, a Zovak je vučjak, kako ga netko nazvaše. To je nerazumijevanje prvo. Drugo, kad Duspara dokaže da je Čermak zagadio vodu, i Slavica će dokazati da su samo uzorci vode bili zagađeni. Kužiš li ti svoju niskost? Nisi se bacio na Dusparu, nego na uatora teksta ispod kojeg pišemo.
      Treće, u tekstu nije težište na zagađenju koliko na čerečenju Slavice Lemaić, i to od koga, bijesni?!
      O razumu nemoj, jer si ostrašćen i zasljepljen do maksimuma, a olabavljene pažnje kad se radi o strahotama koje Zovak priređuje Dusparinim protivnicima.

      Što se teksta tiče, predložit ću ga za najbolji tkst među tekstovima u lokalnim glasilima, posljednjih 400 dana. Frštenzi?

  2. dodig i rusi

 2. Nisu svi brodski novinari pudlice. Samo su si sami stavili brnjice. A ima i magaraca.

 3. Lemaićeva se opire Zovaku i babi, za razliku od mnogih drugih koje su u blato bacali (Samardžićka, Bešlićka…) Besramno.

 4. narod javno priča da je heroj onaj koji je zajebao Ćosića i uz pomoć lažnog zagađenja ishodio priključenje na crpilište u Sikirevcima. Tko skriva istinu? Lemaićka- ne daj se!

 5. Hoće li i kada Slavica Lemaić argumentirati svoje tvrdnje koje zvuče strašno? Građani su ovce koje šišaju medijski tajkuni i koje trpe teror.

 6. Istina je sve što je napisano o Slavici. Borac je za pravicu.

 7. Preočito je kako se na sbplusu ponižava vijećnica Lemaić. Medijske pudlice točna je sintagma za kukavičluk brodskih novinara.

 8. Pudlice drhte pred vučjakom.

 9. Hrabri antipudl sadržaj i privlačan stil iznošenja, formula je za ovo kolumnističko umijeće.

 10. Imat ćemo lijepu i pametnu gradonačelnicu, ako poslije vladavine mafije i mafijaških obitelji i njihovih slugu i slugana i čopora avlijanera zaduženih čuvati im prćiju i avliju koju gradom zovu, svojim gradom, naravno, pa oni ga sišu i troše i uništavaju, onda je valjda njihov, ako poslije njih išta za sisanje i za građane ostane. Mafija je pretvorila grad u parazitdko leglo povlaštenih parazita nad preostalim penzionerima, jer je mladost otputovala iz mafijine prćije. Stanovništvo čine penzionerska sirotinja, preko veze zaposlen nepotreban i uništavajući hipertrofirani sisajući birokratski balast s nezarađenim plaćama i privilegijama mafijinih činovnika, i neradna visoko plaćena zbrinuta mafija koja se je dovela na nlast uz šuteće namirene popove koji bajaju i bruje hipnotizirajući pastvu za mafijin interes. Tu su naravno i seoski psi koji laju i sve to čuvaju za bačenu im kost. Mašala.

  Inače, kao građanka, ni u jednog političara na vlasti i u borbi za vlast, sisača proračuna i propisivača harača građanima čije novce troše za osobne interese i osobno bigaćenje, nemam povjerenja. Nek se glože, sirotinji to niti u džep, niti iz džepa, najebala je svakako. Kad to skuži, seli iz grada, ili sela, što li već je to mafijino privatno leno koje gradom zovu.

  1. Što nam nisi otkrila tko će ta gradonačelnica biti?

   1. Pa Slavica 🙂 🙂

    1. Pa zar nije ona gradonačelnica???

     Sjećam se predizornih komentara ovdje kako će razvaliti Duju. Ako nije, ispada da su neki komentatori bili debeli masni lažovčine i nerealni navijači.

     Što god radili, u kladionice ne ulazite ni za dragogo boga!

     1. Pa ona je jača od SDP-a koji je za vrijeme nedavnih unutarstranačkih izbora nezakonito učlanjivao članove kako bi glasali za pobjednicu? A ti si kao komentator uzor? Za što? Za podržavateljstvo babi i njegovom medijskom tregeru.

      1. Nikada babu nisam podržavao, a ni sdp posebno. Mislio sam da su to vaše simpatije. Pa vi ste drukali za njihovog predsjednika lignjoslava, zar ne?

       Poanta mojih komentara je da ne voilim ovu vrstu navijačkog novinarstva. Netko to shvaća osobno, netko kao napad, a netko te bizantijski odmah gura na stranu svojih neprijatelja. Tu ja ne mogu pomoći.

       1. Ja to ne znam, ali, ti si vjerojatno non stop na sbplusu, jer on je šampion navijačkog novinarstva. Ovaj članak je ipak izraz brige za novinarska bolesna skretanja i odgovor na neodgovor novinara nazvanih pudlice. A ti osobno nikada ne reagiraš, ti si gospodin objektivni?

        1. Jebe me logika pa ja jedino očekujem da se javi SL i da nam pojašnjenje svoje senzacionalne najave. Ili ništa od toga, opet slagala?

         Znači ti držiš da periskop čak i u kategorji navijačkog novinarstva zaostaje za plusom? Možda, no opasno stremi preuzimanju šampionske titule.

         1. Kad ona uskoro obrazloži svoje tvrdnje bit će to prava bomba.

           • on 05.07.2018 at 21:59

           Ja razumio da ona ima službene podatke???

 11. Dečko dobar ko sunce, pametan, inteligentan, fakultetski obrazovan i visoko pismen, rođeni Brođanin, čeka posao u Brodu deset godina, i ne može ga dobiti jer nije niti u jednom klanu. Pakuje kufere za odlazak iz Broda. Posao će dobiti pripadnik klana, bez ili s falsificiranim kvalifikacijama. Tako se postaje najsiromašnija županija i država u EU.

  1. Znači mali nema poduzetničkog talenta?

   Kad kažeš visokopismen, očekujem da će mu se sreća osmjehnuti i da će brzo dobiti posao pranja tanjura u Đermeniju. Mada, možda je malo nepošteno misliti da su svi stemovci daleko od visoke pismenosti, al eto robujem predrasudama i stereotipima 🙂

   1. Svi koji odlaze su pičke izdajničke. Ti i crkva ste jedno- po stavovima.

   2. Reklo mu da ne ide ni slučajno u poduzetništvo na hrvatski način. Naradit će se ko životinja za mafiju i njene harače, i izgubiti živce s birokratskom parazitokracijom i mafijinim “nadzornicima” kad krenu pljačkati i plašiti sitnu raju po ulicama i tržnicama, dok poduzetnička mafija a la Todorić i ostali kriminalci umreženi s političkom klijentelističkom hobotnicom vrte biznis i zakone uz pomoć odvjetničke mafije da ti pamet stane, šta rade lopine, dok “nadzornici” plaše i kažnjavaju i čereće sitnu raju za nekakve samo njima znane propise smišljene za pljačku malih poduzetnika.

    Pa jesi gledao jučer u RTL Direktu onog ugostitelja? Prilog ima humornu notu, a zapravo je crnjak da ne može biti crnji, šta mafija radi malim poduzetnicima.
    Veli čovjek da on želi prodavati pivo, ali ne, on mora šest dana u tjednu raditi za mafiju papire i plaćati im stotine harača, i onda mu dođu i kazne ga za neki od tisuću propisa koje je mafija propisala poduzetnicima da ih može pljačkati, jer zna da je nemoguće tog čuda propisa se pridržavati. Mafiji plaćaš harače pod šiframa koje se svaki dan mijenjaju, i ako pogriješiš šifru, a sve si mafiji uredno platio, mafija ti uplatu ne priznaje dok neviđenim bravurama na višestraničnim šifriranim obrascima, pišući još dodatnih šifri za ispravak po desetcima šifarnika za samo pet kuna uplate, ne ispraviš tu nekavu višeznamenkastu šifru, koju uz dvijestotinjak brojeva i tekst moraš upisivati na svaki nalog za uplatu harača pa iznosio on i 5 kuna, uz dodatne bankarske šifre koje je smislila banka, jer i ona ima svoje zahtjeve i šifre i šifarnike za “novčane transakcije”. Za svaku uplatu harača, pa makar iznosila 5 kuna, moraš birokraciji podnositi višestranično čudo od apsurdnog obrasca, ili ti neće vratiti novac ako si joj greškom preplatio, jer kaže mafija, nisi dobru “šifru” upisao. A sama lažira račune, krši propise, utajuje poreze, lažira putne naloge, radi što hoće. A što je najgore, nakon svega i svih šifri i obrazaca i uplata, mafija te zove da joj sve ponovo dokažeš i doneseš papire u morovinski zavod unazad deset godina, jer je lijena i glupa i pogubljena, i niti sama ne zna tražiti uplate po šiframa i šifarnicima koje je propisala, pa joj je lakše zajebavati poduzetnika da joj donese u tačkama registratore i papire unazad desetak i više godina.

    Bolje je biti zadnji uredski štakor nego mali poduzetnik u Hrvatskoj.

    Ako nemaš dobru penziju i plaću, ni slučajno ići u poduzetništvo. Tisuće ih je propalo pod mafijom, parazit niti jedan.

    Pogledaj jučerašnji RTL Direkt s ispovijedi prosječnog hrvatskog poduzetnika, prije nego kreneš u poduzetništvo na hrvatski način.

    1. Ti samo o parazitima kakav si i sam. Ja govorim o ljudima koji imaju dvije ruke i znaju neke osnovne radnje.

     Neki dan mi bio dečko koji ugrađuje stolariju. Jedva ga namolio nakon mjeseci da dođe i uzme nekoliko desetaka tisuća kuna. Kaže, ne stigne po Brodu jer na moru rade hotele i apartmane gdje su deseci tisuća kuna troškovi za gorivo. Strukovno obrazovanje.

     Nakon toga jedan dan mi dođe dečko električar i za par sati rada uzme 600kn. Pri tome sam bio izuzetno sretan da je htio doći, da je htio raditi to što sam trebao i da je napravio sve kvalitetno kako sam htio. Dobih ga preko veze, između dva odlaska u Baranju i na more.

     Traže radnike kojima ne ispada šrafciger ili čekić iz ruke i ne nalaze. Plaća za hrvatske prilike solidna.

     Primjera je puno, previše. Svatko na osnovu svojih sposobnosti bira hoće li raditi doma ili će van. Definitivno za neke pa čak i sa fakultetom, ovdje nema posla. Neće ga za te diplome biti ni u Njemačkoj. Prati će suđe, njegovati starce i okretati hamburgere. I s tim poslom će moći tamo pristojno živjeti. Ovdje ljudi koi rade te poslove teško preživljavaju. Na moru, tijekom sezone, nešto lakše.

     Dečko bez kvalifikacija na našem otoku iznajmljuje ležaljke i suncobrane za 7000kn mjesečno i buni se da ga izrabljuju.

     MOBILNOST je svakako ključ svega, a tu su neki Hrvati, tradicionalno oduševljeni nekretninamam, pomalo u qrcu. Promijenit će se ili krepati, nema druge. Također, naši građani bolje da idu raditi navedene poslove van, nego ovdje biti poduzetnici. Od takvih sreće nema.

     Znači Zambata je natprosječni poduzetnik, ako se dobro sjećam. On radi već godinama i nije propao. Vjerojtno poreznici znaju da je desničar i da sere po vama na ovom portalu pa mu gledaju kroz prste?

     1. Rekoh ti da pogledaš živi život i sliku hrvatskog poduzetnika i poduzetništva na jučerašnjem RTL Direktu. Ponavljam, i najzadnji mafijin preko veze zaposleni nepotreban uredski parazit u ovom parazitskom društvu mafije, popova, lopova i njihove birokratske mašinerije prolazi bolje od malog hrvatskog poduzetnika, kao što i prilog na TV i mnogi slični prilozi i članci o hrvatskim malim poduzetnicima i hrvatskom “samozapošljavanju” govore. Tisuće poduzetnika je izgubilo lovu i propalo, parazit niti jedan. Ti “poduzetnici” koje spominješ su crnjaci, takvih majstora koji rade kod poslodavca i rade poslijepodne i subotom u fušu, ili rade samo na crno, znam koliko hićeš, jedan mi dolazi godinama, već je jako star, nema i nikad nije imao firmu, zadnji put mi je uzeo 50 kuna za dolazak, a nije napravio ništa, dolazio je dva puta i drkao po perilici i nije znao popraviti i uzeo 50 kuna, morat ću ga promijeniti, lijepo sam ga pitao da li da zovem servis, a on kaže on će popraviti, na kraju mi je popravio servis, platih popravak dva puta.

      Penzije malih hrvatskih poduzetnika nakon godinja rintanja i plaćanja harača mafiji su priča za sebe, paraziti ju imaju po par tisuća kuna, SFRJ domaćice koje nikad nisu radile imaju par tisuća kuna penziju, ali hrvatski poduzetnik za 40 godina rintanja i plaćanja penzija i plaća mafiji će dobiti 1800 kuna, izračunalo mu, iako svaki mjesec samo doprinose mafiji po Zakonu o obveznim doprinosima mora plaćati, (tj. ZARADITI svaki mjesec) 1940 kuna, i tako 40 godina, s time da se taj mjesečni iznos harača svake godine povećava, a mafija poduzetničke penzije planira još više smanjti.

      Bolje je vani prati pet godina suđe nego pod mafijom biti 30 godina poduzetnik, dobiješ veću penziju za pet godina pranja suđa u Njemačkoj nego ovdje za cjeloživotno rintanje.

      Pričaš mi bajke, a pratim tu materiju 35 godina, nikad gore i kaotičnije nije bilo, i bit će još gore, jer mafija podstiče i stimulira samo parazitizam i lopovluk, a rad pljačka. Pa pogledaj što kaže taj čovjek u RTL Direktu, vjerujem njemu, a ne tvojim pričama o majstorima crnjacima.
      Sve krojačke radnje, svi postolari, ugostitelji, mali gradski dućani, frizeraji,
      staklari, kebabi, picerije, sladoledari, prodavači suvenira i pozdarija, i drugi kojih je nekad bio pun grad, desetkovani su o propali, uništeni od mafije.
      Mislim da je samo u Brodu zatvoreno i propalo par tisuća malih privatnika u zadnjih 25 godina, a mafijaški parazitski čonovnici su se namnožili, mafija ih pozapošljavala, a male poduzetnike popljačkala i zavela teror i strahovladu.

      Evo ih plaču po tržnici da im idu inspekcije, prpaju jadni šta će im naći, vele da su jednog jučer zatvorili jer nije izdao račun, a mafija sebi piše fiktivne račune i fiktivne troškove kojima izvlači milijune kuna iz proračuna koji im pune privatnici pod terorom.

      Odvratni su, pa pogledaj samo te zadrigle činovnike po obrtničkim i gospodarskim komorama i udruženjima, ne rade ništa i žderu po sajmovima i organiziraju si izlete i terevenke, dok obrtnici koji ih plaćaju propadaju, a štakori šuruju s vlasti umjesto podrške obrtnicima. Samo parazit, to je jedino unosno i sigurno poduzetništvo u Hrvatskoj.

      Pozdravio te Lepi Nadan, koja lopina, hrvatska paradigma.

      1. Problem s armiranim betonom je što ti neželiš vidjeti ništa drugo do crnila.

       Ono ti odgovara da svoju ogorčenost i nerealiziranost opravdaš hrvatskim uhljebima i parazitima koje nitko ne spori.

       Čak i u takvom okruženju, pametni, a istovremeno poštenb, mogu i delaju.

       Ljudi izvoze ili otvaraju preko neta firme vani, nije bitno, ali bitno je da žive i da su se prilagodili. Nisu i ne priznaju biti tranzicijski gubitnici.

       Vas u stvari ne jebu paraziti i uhljebi, jer ste na njih još kod Tite navikli, vas jebu ti koji su radili pošteno, a uspjeli su. Oni su vam najveći trn u oku. Tko njih spomene, taj je fašista i zagovornik bivše i sadašnje NDH. On vam je najgori neprijatelj.

       Davno su pametni ljudi za to smislili izreku:

       sitnež će vam oprostiti sve osim uspjeha.

       PS. Upravo mi je Direkt slika cjelokupnog društva. Ajde, odrasti!

     2. Ma boli me kurac za vaše parazitske priče iz gostioničarskih nrakača u koje zalazite za vrijeme posla. Najuspješniji poduzetnici u Hrvatskoj su lopine i paraziti. Hrvatski mali poduzetnici rintaju za parazitsku mafiju koja ih vabi u svoju parazitsku mrežu iz koje ih ispljune izraubane s 65 godina starosti i penzijom 1500 kuna i onda im priča parazitsku priču da ne znaju raditi i zaraditi i da su neuspješni.
      Paradzitski paradox. Parazit zarađuje i dok spava i drka po kancelarijo i troši pauzu i (ne)radno vrijeme po kavanama i kafićima, to je pravi posao, ležiš, a iđeš. Ma nema jačeg poduzetništva u Hrvatskoj od biti parazot i lopina, s falsificiranom diplomom nekog vakulteta iz pripizdine za koju čuješ samo kad štanca lopinama lažne diplome, s kojima se preko veze zapošljavaju. To je poduzetništvo. Ma samo biti lopov i parazit, što dalje od privatluka, moj je savjet u svezi “samozapošljavanja” u Hrvatskoj. Pa bacili ste državu na koljena, mafijo i paraziti, evo je nasiromašnija u EU. Gdje neće, pored tolikih lopina i parazita i neradnika koji bajaju po kafićima za vrijeme radnog vremena i po uredskim menzama u kojima jeftino jedu i piju na račun građana, o radu i uspješnim kapitalistima. Rezultat njihovog “rada” je najsiromašnija zemlja EU, zbjegovi stanovništva i propast poduzetništva, poljoprivrede, industrije, radnika, seljaka, kulture, umjetnosti i ostalog, pod parazitima je čak i Todorić propao, a oni bajaju o uspješnim i sposobnim kapitalistima koji će ih, uhljebe i parazite,doživotno hraniti.

      1. Mafija još nije završola aferu Agrokor, samo je popljačkala sve što se dalo popljačkati, po svojoj staroj navadi, preko svojih takozvanih namjesnika, gangstera Ramljaka i pijane mafijašice Dalićke, pokralo, opljačkalo, sjebalo i uništilo. Mali poduzetnici, Agrokorovi vjerovnici, su po koji puta, u raljama bestidne mafije, popušili svoje pare i imovinu. To je hrvatsko poduzetništvo.

       1. Jebe se njemu što ti pričaš notorne istine, on će izabrati neki zarez kao grešku ili će tepsti priče kako nisi uspio, jer je tako bilo za Titina vakta. Opterećenko!

    2. “HRVATI MASOVNO ULAZE U UGOSTITELJSKI I TURISTIČKI BIZNIS: Broj se u posljednjih 15 godine učetverostručio, evo i zašto”

     Vjerojatno zato što se tu brzo propada.
     I nemoj mi pjevati budalaštine, kako je ugostitelj prosječni hrvatski poduzetnik.
     Zbog gostioničarske propasti, suze mi niz gaće teku.
     Kao i zbog komunjarske tuge nad birtaškom sudbom kletom.

     1. Znao sam da spadaš u zapišane tipove.

      1. Među posrancima, osjećam se kao car.

  2. Blagajenoć, ne reče najbitnije – ovaj što se pakuje, koji je fakultet završio, i hoće raditi u toj struci tamo gdje se zaputio?

   1. Hvala bogu malo čistog zraka, bez ideologije koju po portalu razmazuje SveMirko, uz ovlaš spominjanje Tite i ideala kojim se klanja- kradljivim poduzetnicima.

    1. Jebiga, prika.
     Dogovori se s blagojem, jesu li poduzetnici jadnici, koje država pljačka i terorizira ili su kradljivci, kako ti kažeš.

   2. Boki, to su pretužne priče, ljudi odlaze s obiteljima za uvijek. Nije bitno koji su fakultet završili i što će vani raditi, bitno je da su zaključili da za njih i njihovu djecu ovdje pod mafijom normalnog života i starosti nema, niti će biti. U pravu su. Mafija priprema nove zakone kojima će osiromašiti buduće generacije.

    1. Uze mi riječ iz usta 🙂

    2. Zašto pretužne priče? Znaš onu ‘pametan živi tamo gdje mu je dobro, budala tamo gdje je rođen’. Ludi idu tamo gdje misle da će im biti bolje.
     No, kako je kod mnogih izražen sindrom uvijek zelenije trave kod komšije, da li će im stvarno biti bolje, to se tek ima za vidjeti. Kako ih je sve više koji su se ili vratili, ili ozbiljno razmišljaju da se vrate, bit će da nije ni tamo med i mlijeko.
     Zauvijek ti je preteška tvrdnja.

     1. A kako nije tužno? Pa nema ništa tužnije nego izgubiti svaku nadu da će mafija napraviti državu po mjeri čovjeka, kakve su za svoje građane države u koje odlaze jer je njihovu okupirala korupcija, lopovi, profitero, falsifikatori diploma i invalidnosti i lažnjaci i paraziti svake fele. Pa što masvovno ne emigriraju iz svojih država Švicarci, Nijemci, Austrijanci, Danci, Šveđani, Slovenci? Emigriraju ljudi i bježe od lopova i mafije i posljedičnog siromaštva i očaja. To toliko narušava sigurnost mafije, da ona nije smanjila kriminal, korupciju i nepotizam, nego kreće na pljačku mirovina idućih generacija umirovljenika, i propisivanje rada do 67. Poslije 67. siromaštvo i smrt, jer ova sadašnja mafija s mirovinama bez rada i radnog staža, mora svoje ogromne uživati do svog groba, a tko će im raditi za njih ako svi odu? Nitko. Mafija na to računa i zato ide u otvorenu pljačku budućih mirovina. Dno dna,
      Ovdje će biti sve gore, jer je mafija sve gora. Nesposobna, a pohlepna, ukrast će i prevarit i opljačkat i tako je naučila ljude, da se prijevara, nerad i lopovluk nagrađuju, a rad kažnjava. Da su obrazovanje, školovanje, pismenost i izvrsnost OUT, a falsificiranje, varanje, neobrazovanost, dogme i primitivizam IN. Više postižeš s uvlačenjem u šupak nego s radom i znanjem. To je najtraženiji talent i vještina u Hrvatskoj, uvlačenje u šupak mafij. I partijske knjižice za podobnost. Tko će se u Brodu prije zaposliti, izvrstan i nadaren učenik bez klana ili rođo s falsificiranom svjedodžbom?

      Pa rođo, naravno, ma koliko manjkav bio. Zato mladi odlaze, i sve propada.
      Pa rekao je Josipvić na TV da je država u ogromnim problemima, nered i karastrofalno stanje po svim segmentima, stanje u koje je ljude dovela pljačkaška, a nesposobna i korumpirana mafija sa svojim zapošljavanjem rođa i šupkouvlakača.

      Kad počnu plaćati radnika i seljaka, kad prestanu pljačkati poduzetnike, kad potjeraju parazite i uhljebe raditi smanjujući im plaće i privilegije i otpuštajući ih, onda će krenuti. Ali to neće biti nikad, mafija tako ne funkcionira, i ljudi to znaju i odlaze.

      1. A što je onda s onima koji nisu rođaci, paraziti, uvlakivači i nemaju partijske knjižice, a ostali su, mada mogu otići?

       Jesu oni ludi, glupi ili slijepi? Pa u takvoj žabokrečini kakvu ti opisuješ nitko normalan ne bi htjeo živjeti.

       1. Takav sam i ja bio kad sam bio mlad. Vrijedan, pošten, primao se svakog posla, brinuo se za obitelj, vezan uz rodni grad i kraj i moje beloved.Takvi su mladi ljudi, optimisti, dok god se nekako pokrivaju. Onda dođe starost i pušiona i svijest da si igrao u životu krive karte i da je igra nepoštena i namještena za gangstere. Toneš, sa svim svojim poštenjem i znanjem, ispao si glup. U društvu u kojem su lopine vertikale, pošteni ljudi su horizontale. Gade mi se lopine i njihova prljava rabota. Što mogu, takav sam. Jedino mogu upozoriti da je bolje biti lopina i parazit nego biti pošten i vrijedan, u društvu kojim vlada i u kojem profitira korumpirana mafija koja najviše plaća one koji najmanje rade.

        1. Tvoje komentare uvijek rado pročitam, jer kao da sam ih sam pisao, na drugačiji način. U ovom imaš samo jedan naoko nebitan detalj. Nije -bolje- biti lopina, nego -lakše i udobnije-. U biti su svi lopine jer kradu od života da bi prolongirali život, ali onima kojima su ruke krvave do lakata, njima u koži ne bih bio. Zato, bolje je, nemoj upozoravati nikog. Ako si već proveo život na pošten način, u radu i trudu, reći nekome da je bolje biti lopina, tvoj je potpuni poraz. Ustani i mlati bandu na svakom koraku. Nemaš šta izgubit.

         1. Tnx, totalno si u pravu.

           • trol on 05.07.2018 at 15:55

           blagoslovljen bio

 12. I tko je zagadio vodu Brođanima? Plaćamo mafiji kontaminiranu vodu. Plaćamo im vlastitu trovačinu. Leleeee… 🙂

  1. Kako sad to?
   Pa voda NIJE bila zagađena, kaže Slavica.
   A ona je vaš idol, spomenik pameti i hrabrosti.

   1. Svaka čast Duspari što je potegao taj problem s brodskom vodom. Moj idol nije nitko, nemam idola među političarima.
    Di si, Zambata 🙂 ?

 13. Lemaićka dakle,vjerovatno nesvjesno ,a PR ovski nespretno,Dusparu čini još većim herojem u očima građana.

 14. Tko je natjerao Brođane da loču vodu iz cisterni? Tko je zagadio vodu? Tko je zagadio uzorke? Ima li Brod policiju i tužilaštvo? Ima li eksperte? Ili su i oni pobjegli u Irsku i Njemačku?

  1. Brod nema policiju i istražitelje. Oni su državni. Natjerala te država da ločeš iz cisterne. Oni su uzimali i uzorke ili ni to ne znaš? Eksperata za ekologiju nemamo i nikada ih nismo ni imali. I to valjda znaš.

 15. Imate vodu,pijte je ,bog ju je stvorio,čovjek je tek stvorio vino.Jednoga dana će se i filmovi snimati o ovoj temi,kako je pojedinac na opću dobrobit nadmudrio državnu birokraciju.

  1. Evo, dobacuje mi moje društvo da voda ne služi samo za piće, nego se pušta vodu da govna lakše odu. Što sam mogao, nego se složiti s njima.

 16. Opa, 78 lajkova !

 17. zar uredništvo nema neku ljepšu sliku gospodične ?

  1. otkazo im fotošop 🙁

   1. meni se ipak čini da nije problem u tehnologiji

    1. Možda si postavio previsoke standarde?

     1. ne, nisam, oću da je metnem kao wallpaper, da mi krasi desktop

 18. spasiteljica naroda kao i njen prijatelj duspara, kad vidim nekog da mi kaže :” ne brini se, ja ću ti to riješiti ” dođe mi da se fino izvalim, legnem i prepustim život i posao pametnijim, ljepšim i naprednijim..evo samo što nisam popio čašu čiste vode i nadisao se čistog zraka…znate kad će te dobit moj glas ? Kad na aljasci slavuj propjeva !

  1. Smiri se. Zar ne razlikuješ ljepotu i zuzimanje za opće dobro od ružnoće i pohlepe?

   1. pajdo, pitanje o radu za opće dobro postavi crkvi, vladi republike hrvatske i ministarstvu unutarnjih poslova, oni će ti najbolje znati reći kako se provode mjere i metode u radu za OPĆE DOBRO !!

    1. Crkvi? Drago mi je da se s vremena na vrijeme na ovom portalu pojavi crni humor.

     1. ne znam zašto si samo njih izabrao, kad je općenito jasno ko je ko i za koga ko radi, sve je to ista ekipa…A u društvenom momentu ovakvih kvaliteta se uopće ne treba zalagati za opće dobro, nego za opće zlo. Nije dobro uvijek dobro. Kaže stara narodna — put do pakla poločan je dobrim namjerama

 19. Slavica= HDZ, pa ta ženska samo priča kao glasnogovornik Galovića
  Nažalost ne nudi ništa osim klepetanja. Duspara nema opoziciju, kao ni alternativu. Slavica to sigurno nije.

  1. Kad je nadobudni pjesnik čitao svoju poeziju slijepom bardu, bard ga je upitao iz kakve to loše knjige čita. Tako i to. Iz kakvog ti kupusnog lista čitaš nebuloze o Slavici i HDZ-u? Veliš, Duspara nema alternativu? Jeba te, pa on ja kao samoupravljanje.

 20. šta bi rafinerija prerađivala da vi vozite bicikle ? Vama treba gusta crna magla 24 sata dnevno, a ne čist zrak

 21. “Vas u stvari ne jebu paraziti i uhljebi, jer ste na njih još kod Tite navikli, vas jebu ti koji su radili pošteno, a uspjeli su”.

  Pa ti ih najmanje cijeniš, te poštene. Tebi su mange uzor i oni koji znaju drpati od drugih i oni koji imaju sudsku potvrdu da su takvi. To što zavaravaš nas, najmanji je problem, ti cijelo vrijeme zavaravš sebe. Koja predstava. Ja ti neću nikada pljeskati, ali manga hoće, ako ćeš ti njemu.

  1. Jadan je onaj koji za sebe stalno mora vikati kako je pošten. Nekako ljepše zvuči kada to drugi za tebe kažu, zar ne? No, što god tebe Staki utješi, meni je OK. Ako ti pomaže i istresanje kible govana po drugima, za mene je OK, samo da se ti meni bolje osjećaš. Izgrize te ta gorčina i zluradost, rasturaju ti organizam.

 22. Slavica je ljepotica, prekrasna žena.

  O kakvom fotošopu vi pričate, fotošopirajte Markićku i onu hadezeovu licemjernu staru babu zaduženu za demografiju što ju je Strmota javno isprdao i otkazao joj poslušnost. Tako je i naša Slavica otkazala poslušnost jer je pametnija i poštenija od onih koji hoće da ih sluša i radi po njihovom.

  1. koliko sam ja shvatio ovdje nije riječ o fotošopu kao fotošopu, nego jednoj tehnici, tebi nepoznatoj, a zove rendgenski presjek intuicijom, a za tebe je to viša matematika. Da je slavici stalo do čistog zraka, zabijala bi dronove u rafineriju, vozila romobil, i vrištala o kvaliteti zraka kao jednoć pet đorđ tet

 23. Slavica je najljepša HDZ-ovka u gradu,i ne sječam se u ovih 29 godina ijedne ljepše.Točnije ona je tek jedna frakcija uvijek izfrakcioniranog HDZ-a.

  1. Po svemu se razlikuje od hadezenjara, prvenstveno po neposlušnosti. Hadezenjare su poslušni vojnici koji su podebljavali broj glasova na izborima 1990 tako što glasali i mrtvaci. Stoka ste vi hadezeovci. Nije ona vaša, jer je ona ljudsko biće, a hadezenjare su ovce koje čekaju da im Ćosić kaže za što su i protiv čega su.

   A da je najljepša političarka u Brodu- jeste hadezenjaro!

   1. Puno se nešto ljepota poteže, a političarka u pitanju. Zanimljiva mjerila uspješnosti politike.

    1. inteligentni ljudi pričaju o idejama, a niski o ljudima

   2. ” jer je ona ljudsko biće”
    Pika li se u to i stažiranje kod Glavaša?

    1. I Tuđman je nekada bio časni partizan i Partizan, zar ne? Ljudi se mijenjaju.

 24. Samo kao kandidat HDZ-a može malo uplašiti Dusparu,iako je on naredne izbore već dobio ovoga uskrsa.HDZ to zna i Slavica to zna.

  To je otvorena opcija tek ako HDZ,zbog novih frankcioniranja ne iznjedri nikoga.Mislim pak da bi ju Duspara za fruštuk razmazao po lebu belom,i u jednom zalogaju…a šta da vam pričam,priča je već više puta viđena i ispričana.

  1. koji si ti vrsni analitičar, čudim se da se nisi “probio” već negdje

  2. Ti misliš na ono kada je ozbiljnu krizu građana koristila za pokušaj dobivanja jeftinih političkih bodova? Pa to se do sada svima isplatilo, zašto ne bi i njoj 🙂

 25. Analiza.Ovim činom iz gradske uprave netko je Brod kao industrijski grad tipologijom destinacije svrstao među kreativne gradove.Duspari se pripisuje na spomen i pamčenje.

  1. Po kome i čemu je Brod kreativan grad?

   1. Po načinu dobivanja kvalitetnije ,a jeftinije pitke vode.Ti kanda nisi odavde ili te zabole đoko i za vodu.

Odgovori