Gradonačelnik se zahvalio sugrađanima na poštivanju naputaka Stožera: Zašto im se ne zahvaljuje svaki put kad su dobri, poslušni i kad trpe, kao na primjer, zagađeni zrak?

Prije nekoliko dana dr. Mirko Duspara, gradonačelnik Slavonskog Broda, u casual izdanju, zahvalio se javno svim građanima na poštivanju naputaka Stožera civilne zaštite, pozvavši ih da nastave biti dobri i poslušni i u nastupajućoj fazi ukidanja/popuštanja ponekih strogih mjera. Ovaj neizlječivi, serijski populist u video poruci koju je plasirao preko službene web stranice grada, u skladu s notornom definicijom ove ideologije, povlađuje predrasudama i duhovnim dometima širih društvenih slojeva. Još je samo, nakon usmene pohvalnice prepune predumišljajnih fraza, namjenjene za disciplinirane i pobjedničke Brođane, nedostajala ceremonija uručivanja nekoliko tona ordenja za zasluge i nemjerljivi doprinos ponosnih, zdravih pojedinki i pojedinaca u borbi protiv korona virusa. To je, pretpostavaljam, izostalo, zato što bi se masovno trijumfalno okupljanje kosilo s mjerama neprikosnovenog Stožera o socijalnom razmaku.

Očinsku zahvalu možete pogledati OVDJE.

Onim Brođanima koji nisu bili sentimentalno pogođeni zahvalom, koji drže svoj mozak na okupu, čitavog i sačuvanog od dobro upućenih udaraca desne ruke manipulacije – propagande, palo je napamet pitanje zašto se gradonačelnik nije zahvalio sugrađankama i sugrađanima na desetogodišnjem trpljenju nečistog zraka? I zašto se uvijek odnosno inače ne zahvaljuje sugrađankama i sugrađanima na neopiranju i primjernom držanju?

Takvu zahvalu s vrha Grada pokorni Brođani nisu nikad primili, jer Brođanima nitko i nikada nije propisao mjere zaštite od trovanja zagađenim zrakom. Gradonačelnik im se, stoga, nije mogao zahvaliti na poštivanju naputaka, jer naputaka bilo nije, jer većinu odgovornih za ljudska prava boli kurac za njihovo zdravlje, posebno zdravlje djece, staraca, hendikepiranih. To, što naputaka nema, odgovoran je i otac grada. To što Brod nema namjenski stožer sa zadaćom da štiti Brođane, odgovoran je i gradonačelnik čija se dužina mandata skoro poklapa s pojavom enormno i dramatično onečišćenog zraka. Relativna ravnodušnost gradonačelnika spram bolesnog smrada o čemu svakodnevno izvješćuju mjerne stanice i udruga Eko  – Integral, i bespogovorna povinovanost napucima Stožera civilne zaštite, kada je riječ o korona virusu – govori o tzv. biciklizmu, slikovitoj definiciji autoritarne ličnosti. Biciklisti se sagibaju pod pritiskom autoriteta, u ovom slučaju, Stožera, a gaze pedale bicikla u obliku provođenja mjera i zahvala.

Hoće li ovu očitu i pogibeljnu nejednakost Brođana pred različitim problemima, stožernim sudovima i napucima, iskoristiti pizdeki iz Eko – Integrala – ne znam. Možda to od njih bolje zna predsjednik Gradskog vijeća Stribor Valenta, koji ih odbija primiti u audijenciju i organizirati zajedničko, službeno, tematsko ćakulanje?!

15 comments

Skip to comment form

  • Lara on 02.05.2020 at 07:36

  Je li ono s njegove lijeve strane Stribor Valenta, predsjednik GV i koalicijski partner?

 1. Ne ide mi u glavu kako pučanstvo puši ovakve fore. Ne samo da puši, nego duboko u pluća uvlači govnjivo dodvoravanje.

  • grey on 02.05.2020 at 07:42

  Pizduni iz EKO – Integrala stvarno imaju pravo u ime Brođana tražiti da se građani odlikuju zbog strpljenja i uništavanja njihovog zdravlja.

   • dika on 02.05.2020 at 07:57

   Mislio sam da će se pizdeki razjariti i barem netko tko se ne zove Peter Tot-Đerđ, javiti i jebati sve po spisku i Valenti, i portalima i gradonačelnik, ali svi junaci nikom ponikoše. Od sto glasa glasa čuti nije.

 2. Pomalo mi je čudno da se Duspara nije zahvalio lojalnim medijima na kojima nastupa i koje plać iz gradskog proračuna. Greška. Mogao je na temelju pohvale povisiti njihove apanaže.

  • Goli on 02.05.2020 at 08:09

  Ipak je on majstor za povlačenje sugrađana za nosinu. Povučeni misle da je riječ o komplimentu. tako treba.

 3. Ja očekujem zahvalu i onima sto ih je protjerao iz Grada Slavonskog Broda, pogotovo onima sto je ostavio bez posla, ipak su oni napravili radna mjeata za familiju i podobne.

  1. Pa on bi dnevno morao snimati tri videa do kraja nejgovog posljednjeg mandata.

  • Hugo on 02.05.2020 at 12:36

  Zar nije bilo dovoljno samo otvoriti prozor i pred ustrajnošću bijede i nepravde samo ga zatvoriti? Još i zahvaliti za trpljenje bijede?! Tu je mogla izletiti i golubica mira u kadru prema građanima, a možda i je :))))))))))))))))))))

 4. U stilu velikih kolumnističkih majstora ismijava se Dusparin populizam i tako što mu se postavlja dodatno pitanje-zamka o čistom zraku. Taj čovjek je tigar od papira, ali koji izdaleka izgleda opasno.

 5. Gradonačelnik: Zahvaljujem vam što se jadnici, dripci i slijepci.

  Građani: Babo, nismo svi po tvojoj volji. Ima tamo nekih koji nam se rugaju. Budale, misle da su pametni zato što imju oba oka.

 6. Nije Brod jedini šupački grad koji pusti da mu se utjeruje i sprijeda i straga.

 7. Stoko, slušaš li pastira svoga?

 8. Sitnozubi jeli vam se zahvalio babo? Ako nije pošaljite ga u rodni kraj. Nemojte mu pljeskati.

 9. Hoće li se uskoro otvoriti birtije i kafići da gradonačelnik, babo Duspara, dođe na pijac i zasjedne sa svojim jaranima u onaj svoj?

Odgovori