Kina optužila Ameriku: Pravite kaos po čitavom svijetu

SAD ne poštuju međunarodno pravo, istupaju iz multilateralnih sporazuma, koriste sankcije i oružje u hegemonskom duhu što dovodi do haosa i stvaranja humanitarnih katastrogfa širom sveta, navodi se u izveštaju Državnog saveta Kine „Kršenje ljudskih prava u SAD 2019“.

Kako se navodi, SAD sprovodi jednostranu politiku sa ciljem očuvanja sopstvenog hegemonskog statusa, samim tim urušava svetski poredak i sistem međunarodnih odnosa koji su utemeljeni u Povelji UN.

Pored toga, navodi se u izveštaju, Vašington konstantno beži od odgovornosti i potkopava temelje uzajamnog poverenja i saradnje.

Izbori u SAD su zabava za bogate

U izveštaju se takođe navodi i da predsednički izbori u SAD predstavljaju zabavnu igrariju za bogate.

Podseća se da je američka televizija „Si-En-En“ u februaru prošle godine saopštila da su troškovi SAD za izbore za Kongres iznosili 5,7 milijardi dolara što je više nego što je bio slučaj na prošlim predsedničkim izborima.

Pored toga, navedeno je da bogati i privilegovani, koji dele zajednički interes i finansiraju predizborne kampanje, dobijaju neverovatan politički uticaj, a novac upravlja svim tim političkim procesom.

„To krivi realnu sliku javnog mnjenja i potkopava sve temelje demokratije“, zaključuje se.

sputnik

8 comments

Skip to comment form

 1. Apsolutna istina. Kinezi su definirali međunarodnog predatora.

 2. Sad će kauboje braniti HR suverenst, domobran ovdašnji komentator warum.

 3. 😀
  “kineski izvještaj o ljudskim pravima u sad-u”!?
  Inače ne mogu naći dovoljno prezirnih epiteta prema Trumpu, ali u odnosu na njih, trumpovska Amerika je raj na zemlji za ljudska prava.

  1. Pod hitno ponovo pročitati informaciju. Prethodno izaći iz američkog šupka.

   ŠTO NIJE ISTINITO U KINESKOM IZVJEŠTAJU?

 4. Došlo neko novo doba digitalci moji.Globalizacija,to azijsko čedo, posrće,nacije se grupiraju,granice zatvaraju.

  1. Zar globalizacija nije porobljivačko oruđe Zapada? Zar liderima Zapada Putin nije rekao da je globalizam doživio kolaps?

   Oduvijek su se neke nacije grupirale kako bi pelješile svijet.

 5. Stiglo vrijeme da se (i) o Americi rade izvještaji o kršenju ljudskih prava. Isto ono čime oni sole desetljećima po drugima (vrlo često i izmišljeno).

  1. Njihov kulturni imperijalizam uvezan s topovima i raketama, donio je zlo ćovječanstvu. Oni su izmislili monstruozni termin “kolateralne žrtve”

Odgovori