Podsjetnik: Nastavlja se pražnjenje fašistoidnih kibli po zidovima slavonskobrodskih zgrada

U Slavonskom Brodu nastavlja se prosipanje kibli fašistoidnih govana po zidovima zgrada, trenutno u vidu uvredljivih parola kojima se protivnika, takozvane lijeve političke opcije stigmatizira kao neprijatelje Hrvatske. Nakon ustaškog ušatog U, s i bez križa, i nacističkih kukastih križeva, na koje su Brođani i komunalni redari naviknuli kao na dobar dan, uslijedile su kratke i jasne zidne poruke prolaznicima u smislu obavijesti koga se to zalilo smrdljivim sadržajem.

Za izlazak iz rečenih stereotipnih okvira ukrašavanja zidova zgrada, pobrinuli su se urbani gerilci koji su na zgradi SDP-a u Ulici Nikole Zrinskog, napisali uskličnu rečenicu: „Ovdje su četnici i fašisti!“. Predsjednik gradske organizacije Roberto Lujić, uspio je izgovoriti tada da se ni devedesetih nije išlo na SDP kao tu noć. Slijedeći udar druge grupe gerilaca, koliko znamo, dogodio se na zidu Bloka u Naselju Andrije Hebranga. Isti smisao poruke, drukčiji rukopis: „Plan 21 Lopovi Četnici“. Svi koji nadiru u Naselje, stanovnici i Dusparini turisti, ne mogu nevidjeti ovu ljubav koji gerilci iskazuju prema takozvanim lijevim snagama. SDP-ovci su „kompliment“ koji im je uputio nepoznat netko, odmah prebojali. Ovaj u Hebrangu dreždi danima. Pridružio se tako stotinama primjeraka neprebojane sramote.

Ne radi se u Slavonskom Brodu, kako bi netko mogao pomisliti, o ravnopravnom obračunu parolama lijevih i desnih gerilaca, i to pred sezonu nagovaranja naroda. Naime, takozvane lijeve gradske snage nigdje nisu nacrtale zvijezdu petokraku ili, ne daj Bože, napisali riječ TITO. Riječ je o kontinuitetu, crtanju svastike i lokalne joj “U” inačice, drugim riječima isključivo od jednih te istih zagađivača čitavog društva.

Možda bi se autori uvreda i mržnje koje prolijevaju po Brodu, trebali pridržavati ove Nietzscheove misli: Na zidu ne treba slikati ni Boga ni vraga. Time upropaštavamo svoj zid i svoje susjedstvo

SDP SB

sbperiskop

6 comments

Skip to comment form

 1. Naši dječaci označavaju svoj teritorij.

 2. “Ne radi se u Slavonskom Brodu, kako bi netko mogao pomisliti, o ravnopravnom obračunu parolama lijevih i desnih gerilaca, i to pred sezonu nagovaranja naroda. Naime, takozvane lijeve gradske snage nigdje nisu nacrtale zvijezdu petokraku ili, ne daj Bože, napisali riječ TITO. Riječ je o kontinuitetu, crtanju svastike i lokalne joj “U” inačice, drugim riječima isključivo od jednih te istih zagađivača čitavog društva.”

  Hrvatska = Slavonski Brod
  Slavonski Brod = Hrvatska

 3. Valenta jesi li ikad o ovome razgovarao s dr. Mirkom Dusparom?

 4. Nije isključeno da to sami pišu. Surađuju sa Dusparom a Duspara i Majeticka su poznati po montiranju igrokaza u svoju korist.
  1. Fizički napad na Dusparu 2014. godine – da li je itko istražio tko je taj lik i čijoj garnituri zaista pripada?
  2. Zagađenje vode u Brodu 2018.- tko je uzeo uzorke, tko ih je nosio na analizu, kako je zatrovana voda postala ispravna za piće? I zašto nitko nije odgovarao?
  3. Slučaj Lidl 2018. – sve je ispričano u Provjereno,
  I još nekoliko sličnih primjera o djelima koja su kao počinili neke treće osobe, digla se prašina a ishod je bio samo skupljanje bodova. Bas u predizborno vrijeme.

  • Nana on 18.05.2020 at 10:05

  Dobijem inspiraciju da i sama napišem što mislim i to na fasadama “uglednih” ljudi grada i županije. Ili nacrtam možda!??? Hmmm mislim da bi me brzo pronašli za razliku od nepoznatih počinitelja koji čekićem razbijaju zvijezde petokrake na spomen kosturnici unatoč video nadzoru.

 5. Ustaše su nekad urezivali krvave grafite u čela ljudi.

Odgovori