Očekuju se prosvjedi Brođana: “Hoćemo da gradonačelnik Duspara po visini plaće bude prvi u državi!”

DusparaU konkurenciji za najšuškavijeg gradonačelnika u Hrvatskoj prvi čovjek Slavonskog Broda Mirko Duspara, zauzeo je mjesto viceprvaka. Međutim, s ovom činjenicom nikako se ne mogu složiti njegove pristaše koji će, kako smo saznali, iz Tvrdjave odnosno Zamka organizirati prosvjedni mimohod na najljepošem trgu najljepšeg kontinentalnog grada. Naime, ožalošćeni su i nezadovoljni. I ne samo oni, nego i svi građani koji vole svoj grad i gradonačelnika, kako se to kaže, više od sebe (i svojih obitelji) zbog toga što je dr. Duspara tek drugi po visini plaće, jer ga je pretekao Andro Vlahušić, gradonačelnik Dubrovnika.

Također, saznali smo da se u kafiću unutar zidina Tvrdjave, kolokvijalno nazvanom Kod Duspravaša, već pišu parole koje će razočarani Brođani nositi i ujedno pokazivati za lokalnu dalekovidnicu kako bi ih mogli vidjeti i svi oni koji ne mogu osobno doći i iskazati svoje nezadovoljstvo. U prometnoj policiji pribojavaju se nemira, jer sve može izmaknuti kontroli, očekuju prometne zastoje, a svim silama će osujećivati pokušaje bacanja brojnih automobila s dubrovačkim registracijama u Savu, jer šok i nevjerica ne prestaju i mogu se manifestirati violentno.

Čujemo da se po svim kafićima rogobori i govori:“ Pa ovo s Dusparinim drugim mjestom gore je po naš ponos od ispadanja iz kvalifikacija na nogometnom Svjetskom prvenstvu u Brazilu“. O kakvoj i kolikoj se podršci gradonačelniku radi govori i dirljiva vijest da će se prosvjednicima pridružiti brojni turisti iz Ontarija, iz nekoliko mjesta uz Bajkalsko jezero i Viktorijine slapove, iz bliske nam Anadolije, iz Škotske i Angole. Ne treba zaboraviti ni djecu i njihove nastavnike, dobre plivače iz Voćina.

Kako će sve završiti, to samo gradonačelnik zna. Možda usliši gorljive molbe tzv. običnih ljudi, domaćica, nezaposlenih mladih i svih ostalih koji u visini plaće gradskog oca vide i svoj uspjeh? Možda si poveća plaću na 22 000 kuna i izbije na prvo mjesto?! A nedomoljubnoj manjini kritičara koji smiruju strasti i kojima nisu jasni ovi odnošaji s pukom, već odgovaraju prosvjednici: „kakve veze ima velika plaća gradonačelnika s malom pozicijom grada u državi?

Obveza je medija, pa i ovog, da redovito izvještavaju s naličja mjesta, pa će tako biti i u ovom dramatičnom slučaju.

Sadržaj parola koje će se prosvjednici željni socijalne pravde nositi po korzu i okolnim ulicama:

TURIZAM DUBROVNIKA NIJE NI PO ČEMU RAVAN BRODSKOM  A NJIHOV ANDRO IMA VEĆU PLAĆU OD NAŠEG MIRKA.

MI SMO DUSPARINI DUSPARA JE NAŠ
HOĆEMO DA IMA VEĆU PLAĆU BAŠ !

MIIII SMOO PRVACIIII, JER ON JE PRVAK !
JEDAN GRADONAČELNIK, JEDAN GRAD, JEDAN PUT
NJEGOV KORAK, NAŠA NADA, ZA NJEGA TRUD
SNAGA JE U PRAVAŠU, ČEKA KOLIKO TREBA
MEDIJI ZNAJU I PJEVAJU O NJEMU.

        

MIRKO NE PREDAJ SE POVEĆAJ SI PLAĆU JOŠ,
BANDIĆA, BALDASARA, OBERSNELA STRPAO SI U KOŠ !

12 comments

Skip to comment form

 1. Zato se je oslobodio i komunalnog doprinosa i komunalne naknade ! Još uz g. % a toliko ju proklet da i kremu za cipele kupuje iz gradskog proračuna. Kao novopečeni gradonačelnik naručio je za svoju djecu ùčilicu, na teret grada. A ono što se tek ne objavljuje…npr nova kuća u brdu pored mentora Jerke i drugih dr. Pa cesta na teret grada do novopečene kuće….treba mu uz njegove birtije(Insomnija, Iguana, Kapelano) dati još koju da si pripomogne.Malo je to za svemirka.!

 2. Satira koju je napisao Lukić navodi na gorki smijeh, ali ovo što je napisao Bobica navodi na reviziju poimanja gradskog proračuna. Zar i pasta za cipele i učilica za djecu spadaju u legitimne stavke? A kuća i privatna cesta u gradske proračunske rupe? Još se ni onaj glupi darak za misice nije ohladio, a evo nam i paste za cipele. Hoće li biti dosta samo 12% prireza za sve te gradske i gradonačelnikove potrebe?

 3. Satiričko generaliziranje u smislu stvaranja dojma je jedno, a navođenje neprovjerenih “činjenica” je nešto drugo! U tom smislu, ograđujemo se od dijela komentara komentatora bobice i krune.

 4. bogati bobice daj nabavi ZK uložak da pročačkam malo 🙂
  btw kako je mogla biti na teret Grada ako ju je gradila vojska? 😀

 5. Ni stida ni srama nema.

  • trol on 27.06.2014 at 15:30

  Još nitko nije javio građanima, nezaposlenima, dekintiranima da to isto mogu biti i za džabe ?

  • trol on 27.06.2014 at 16:37

  Kako se zove slika ? Pale sam na svijetu ? Mali princ ? Kako je potjeh tražio istinu ?

  • Maki on 27.06.2014 at 16:42

  I Vrkića, gradonačelnika tamo nekog Osijeka, strpao je u koš.

  • Maki on 27.06.2014 at 16:44

  OVO SMO PREVIDJELI: “”Sukladno odluci Gradskog vijeća bruto plaća gradonačelnika iznosi 23.062,31 kn”, navode iz Grada Slavonskog Broda…”

  Pa ti govnari su mu nabili plaću!

  1. Jašta su nego govnari, jer, kako piše u paroli: NJEGOV KORAK, NAŠA NADA

  • on 27.06.2014 at 17:20

  Znači ipak je najbolji. Mi smo prvaci! A bilo bi zanimljivo vidjeti i koliko koji dobiva love po zaposlenom sugrađaninu. Tu bi ih Dule tek potukao do nogu.

 6. Kako li je ovaj tekst, star 6-7 godina, izronio u zonu vidljivosti?! Eee, da se radi samo o plaći. Uprihoduje baba još podstaa toga. Babo ne radi ništa s ljubavlju.

Odgovori