«

»

svi. 18 2017

Marko Marinić: Zašto se Duspara boji Lemaićke?

Lujić i Valenta prodali  socijaldemokratsku ideju i političku ostavštinu Ivice Račana za par uduplanih  direktorskih mjesta i nekoliko pozicija u upravnim vijećima škola i penzionerskih domova

Nedolazak Mirka Duspare i Roberta Lujića na dogovoreno sučeljavanje kandidata i kandidatkinja za gradonačelničku poziciju u Slavonskom Brodu još je jedan u nizu skandala u režiji aktualnoga gradonačelnika i njegovog koalicijskog druškana, predsjednika Gradskog vijeća. Dogovorili su snimanje u terminu koji je tražio Dusparin tim. Nešto prije 18,00 sati na Slavonskobrodskoj televiziji pojavili su se Petar Bašić, Maja Validžić, Hrvoje Špicer i Slavica Lemaić. Čekali su jedno vrijeme i onda shvatili da se čelni dvojac grada neće pojaviti. Ako je netko očekivao da će možda Mirko Duspara javiti da ne može doći jer je spriječen ili da to uradi netko iz njegovog tima onda nedovoljno prati ponašanje slavonskobrodskoga gradonačelnika, njegovu sirovu kulturu potpuno neprimjerenu čelnoj osobi jednog od najvećih hrvatskih gradova, njegove arogancije, bahatosti i narcisoidnosti bez ikakvog temelja, i dakako neuroze koja je po svemu sudeći bila ključan faktor nedolaska u televizijski studio u Milovićku. Robert Lujić nije došao jer mu je glavni šerif u gradu rekao da ne dođe. No, njegova rola gradonačelničke kandidature ionako spada u bezličnu i tragikomičnu farsu. On i Stribor Valenta su prodali socijaldemokratsku ideju i političku ostavštinu Ivice Račana za par uduplanih  direktorskih mjesta i nekoliko pozicija u upravnim vijećima škola i penzionerskih domova. To je jedno, a drugo je konferencija za novinare koju je toga dana održala Slavica Lemaić na temu brodskoga sveučilišta. Bolno osjetljiva tema za rektora sveučilišta koje ne postoji. Tako je Robert Lujić umjesto sučeljavanja i potencijalne boli izazvanih pitanjima izabrao šetnju brodskim katakombama gdje je mrak i nema telefonskog signala.

Šerif  javno iskazuje neurozni ispad poručujući putem zabezeknute glasnogovornice da će podići krivičnu prijavu protiv Slavice Lemaić

Glavni šerif je druga priča. Dakle, ne smijete ga zamišljati kao šerifa koji će izaći na dvoboj, čitaj sučeljavanje, kod OK korala. On uopće ne voli sučeljavanja, i ne vidi potrebu da ga itko išta pita. Drži da je gradski proračun i raspolaganje s njim njegovo urođeno pravo. Više od pola svojih mandata on je prilično lagodno živio gradonačelnički život. Gradski parlament i oporbena politika odvijala se na bazi folklora. „Jedan od nas“ je zaključio da obećanja koja je davao i ne mora ispuniti. Tako da više nije zamarao glavu stadionom od nula kuna, premještanjem smeća na Vijušu iz jedne velike kante u drugu, mirno je i primao naknadu kao predsjednik skupština gradskih poduzeća na koju nije imao pravo, upravljao gradskom imovinom kao da je ćaćina…Umjesto rada i polaganja računa izabrao je politiku podjele na koju drugi politički akteri nesvjesno pristaju, a ono malo što mu fali za većinu u gradskom parlamentu namiče već pomenutom trgovinom sa SDP-ovcima. I, onda je njegova sigurnost u političku dugovječnost poljuljala javna politička komunikacija Slavice Lemaić. Ta atipična političarka prije par godina kreće s redovitim dobro pripremljenim  konferencijama za novinare. Tko je pratio put njenih javnih istupa mogao je zamijetiti da je svaki novi bio bolji, pripremljeniji, s više argumenata, i neugodniji za Mirka Dusparu. Valjda u nadi da će Slavica odustati Mirko i njegovi savjetnici za komunikacije odgovarali bi kratkim priopćenjima nastojeći zamagliti suštinu. Ali Slavica odustajala nije, a magle je ponestalo. Tada šerif po prvi put javno iskazuje neurozni ispad poručujući putem zabezeknute glasnogovornice da će podići krivičnu prijavu protiv Slavice Lemaić jer čestim javnim istupima uzbuđuje slavonskobrodsku javnost. No, tada je uzbuđen bio on i oni kojima je obećao gradsko zemljište nezakonitim natječajem. To mu je u backandu odmah poručila Lemaićka i pozvala nadležne institucije da provjere svaku njenu izgovorenu riječ pa da se vidi tko bi mogao i trebao odgovarati. Krivičnu prijavu više nitko iz tvrđave spomenuo nije.  No, kocka je bačena. Zadaću da ukoči Slavicu dobio je portal za lokalnu upravu i samoupravu i njen za kriminal osuđeni glavni urednik. Urednik je prvo uvjerio gazdu da je njegov portal jedini važan medij u Slavonskom Brodu, te da će on redovno ignorirati njene pozive za tiskovne konferencije. Gazda se malko smirio pa čak i dao poklončić lokalno samoupravnom portalu u vidu višesobnog stana na Korzu, a redovito su pristizale i kunice iz grada i gradskih poduzeća. Slavica je nastavila javno ukazivati na nepravilnosti i nečinjenje gradonačelnika, Sbminus ju je ignorirao, ali drugi mediji nisu pa je njezin glas dopirao do ušiju onoga koga se prozivalo.

Degutantnih seksističkih ispada s portala koji se financira novcima Brođana nije nedostajalo. No tu se Osječkog žurnalistu može razumjeti. Slavica Lemaić je lijepa  žena, prava Brođanka, a oni tamo imaju Antu Đapića

Mirkec je šizio i urednik najnajportala je u pomoć dozvao vrhunskog novinara iz Osijeka. Ovaj je mislio doći u Slavonski Brod, ali bi se izgubio negdje oko Kopanice i završio u Šamcu. Bosanskom. Pa je svoje analize o politici i drugim stvarima u Brodu pisao iz Osijeka. Normalno, u omotnici s naslovom kill bila je fotka Slavice Lemaić. I tako su dva vrhunska novinara, jedan osuđeni urednik, a drugi plaćeni profesionalac pokušali diskreditirati hrabru Brodsku političarku. Degutantnih seksističkih ispada s portala koji se financira novcima Brođana nije nedostajalo. No tu se Osječkog žurnalistu može razumjeti. Slavica Lemaić je lijepa  žena, prava Brođanka, a oni tamo imaju Antu Đapića. Slavonski Brod je grad hrabrih ljudi i kao da se sva njegova hrabrost prelijevala u nju. Dusparine nepodopštine više nije trebala istraživati. Brođanke i Brođani su tražili nju, govorili svoje spoznaje, donosili dokaze, afere su isplivavale. Oni doveli Osječkog novinskog pervetita, a ona nacionalne medijske kuće kad se razotkrilo kako je gradsko poduzeće Vodovod, čiji je predsjednik skupštine Mirko Duspara, sustavno pljačkalo ionako osiromašene Brođane.

Po pouzdanim izvorima za njegov nedolazak krive su ankete koje govore o mogućnosti da Slavica Lemaić uđe u drugi krug izbora za gradonačelnicu ili gradonačelnika Slavonskog Broda

Možete li zamisliti pod kojom psihozom živi Mirko. I, kad su ga nekako uspjeli ohrabriti da se pojavi na megdan Lemaićki uvjeravajući ga kako ona tamo nije jedina, bit će ih još, bit će i njegov Roberto, slijedi hladan tuš. Po pouzdanim izvorima za njegov nedolazak krive su ankete koje govore o mogućnosti da Slavica Lemaić uđe u drugi krug izbora za gradonačelnicu ili gradonačelnika Slavonskog Broda. Njegov izborni stožer je procijenio da je riskantno ići u televizijsko sučeljavanje sa Slavicom usprkos činjenici da tamo nije jedini protukandidat. Kako reče jedam njegov bliski suradnik pojest će i njega i njih za doručak. Pa, se izborni stožer opet odlučio za taktiku povlačenja u nadi da ankete nisu točne.

 

44 comments

Skip to comment form

 1. milenijum

  slavice imaš veliku manu osoba na tvojoj listi je drukala za dusparu do prije tri do četiri tjedna kako joj možeš vjerovati samim time i ti gubiš na vjerodostojnosti a upitna je tvoja čitava lista ako su takve osobe a inače meni je svejedno ali smatram da moraš znati istinu

  1. Lara

   Ovu tvrdnju nekoliko puta ponavljaš. Koji su tvoji dokazi? Neko te je već demantirao, čini mi se.

   Inače, tekst je navijačkog karaktera, ali u sebi ima istinu.

 2. milenijum

  lara govorim istinu radi slavice i vjerodostojnosti a nemoj misliti da sam za dusparu čak za nikoga nego za istinu jer mi je dosta poltrona lažova koji nas jebu mu mozak tolike godine ako krečemo ispočetka krečemo pošteno a ne sa mrljama

  1. grey

   Nema novog početka (sve se nastvalja), a pošteno je misaona imenica. Kod nas je lopovluk dominantan način ponašanja kojem se sitnozubi dive.

 3. Bruno

  Tko je Marko Marinić? Taj se bez sustezanja istovario po akterima izborne utrke. Oni plivaju u govnima.

 4. Vitrina

  Gdje se može pronaći izvješče o troškovima kampanje svakog kandidata?

 5. Edo Bare

  Na nekom blesavom dosdanom brodskom portalu čitam da će Marušić, prema anketama, pobijediti u prvom krugu. Ljudi, je li to moguće? Najgori župan najgore županije u RH ima takav rejting? Stoga se lemaićki ne piše dobro. Naime, Brođani su budalaši.

 6. PBasic

  Pih, pitanje kojeg protukandidata se više boji; mene je već tužio za klevetu… Dvaput! 🙂

  Traži 2x po 30.000 kuna…

  1. plavi

   Petre, nitko ti nije krivj jer si levat i lupetaš gluposti, onda i plati.

 7. moramonaprijed

  Slavice, mislim da si zaslužila da daš svoj doprinos u gradskom vijeću naredne 4 godine. Osim ako duki pobijedi, pa onda budu novi izbori nakon što ga konačno procesuiraju nadležni organi. Tada će ovaj ciklus trajati puno manje. Navijam za tebe, Slavice. Ostavi svoj pečat u gradskom vijeću čim dobiješ priliku.

 8. Danko

  Poštovani gosp. Milenijum, da li Vas Duspara plaća po učinku, ili po broju objavljenih komentara. Ili da se bolje izrazim koliko ste novaca primili iz Gradskog proračuna na ime umanjivanja utjecaja objavljenih tekstova na Sb periskopu. Postajete naporni.
  Slavica je svjetlo na kraju tunela. Glas za nju je glas za spas Broda. Napokon da ne moram na listama birati između različitih “smradova”, i zaokružiti onoga koji manje “smrdi”. Slavica je svojim tekstovima davno pokazala da zna i može voditi ovaj Grad. Stoga koliko se vi iz petnih žila trudili da joj pronađete manu i da ju marginalizirate, ona će uspjeti. U ovome Gradu još uvijek ima dovoljno pametnih i razumnih Brođana, koji će joj dati glas i spasiti Brod od potonuća.

  1. Zambata

   Pišam ti se na svjetiljku.

   1. Stalker

    Zapišaj se ti u tunel zvani “Duspara”. Mrak će sakriti tvoje ogromno spolovilo od 5 cm i to kad je u erekciji.

    1. Zambata

     Kako znaš?
     Pušio si mi?

     1. Stalker

      Ne pušim čikove ili, po hrvatski, pikavce!

      1. Zambata

       OK, znači ti dudlaš samo inozemne, crnačke.
       Imaš pravo na svoj izbor.

 9. plavi

  Eh moja Slavice da se Duspara boji miševa nosio bi mačku. Samo se ti uzdiži (po onoj hvalite me usta moja) , ali kad se probudiš stvarnost će biti vrlo bolna..

  1. Stalker

   Svi Brođani žive u noćnoj mori. Ako se nastavi sami su si krivi.

 10. milenijum

  darko ja samo upozoravam slavicu kakvi se poltroni kriju iza njezinih leđa osoba koja je dijelila letke za dusparu odjednom kod slavice toliko o vjerodostojnosti a iskreno niti mislim glasovati jer nisam u brodu a sasvi m mi je svejedno tko če biti jer ako je duspara na pvrim izborima došao na vlast sa 700 glasova uz pomoč hdz o čemu mi pričamo glasovanje bi bilo jedino pravo kada bi se koalicije znale prije izbora ili onaj tko dobije najviše glasova ali to drugo nije demokratski proces stoga ljutiosi ti na mene ili ne niti ja niti ti neče o ničemo odlučivati nego tko če se s kime spanđati nakon izbora i opet smo najebali nemoj se nervirati meni i tebi se ništa bitnije neče promijeniti uglavnom trenutno ovdje gdje sam ja kg vrhunske ribe jeftiniji od kilograma mesa u slavoniji da ne govorim o hobotnicama ja uživam ne znam kako ti

  1. Davor22

   Svi koji prate brodske portale znaju da je milenijum Dusparin plaćenik. Na svakoj vijesti u kojoj se spominju Dusparini marifetluci i greške on se javlja i relativizira kako eto svi kradu, pa onda Duspara i njegovi propusti nisu problem. Misli da to radi prikriveno, a očito je da piše uvijek s istom namjerom, umanjiti afere i prikazati loše poteze gradske vlasti kao zanemarive, jer eto svi su isti pa to niie ništa strašno. Očito je riječ o osobi s viškom vremena i ograničenih intelektualnih sposobnosti, jer tako lako ga je pročitati.

   1. Stalker

    Griješiš. Milenij je normalan čovjek, nije plaćenik i ima, poput tebe, svoje favorite.

 11. milenijum

  vidiš darko kako griješiš ja samo želim ukazati na neke stvari koje su nestale na moral poštenje istinu dostojanstvo i pokušavam bti realan koliko god se može, uopče ne branim dusparu ak osi pročitao gornji članak rekao sam kako je došao na vlast sa 700 glasova i to nije u redu jer nije volja građana nego nakaradni sistem koji mu je to omogučio a s druge strane što da ne kažem slavici s kim je u ekipi i da recimo plagira neke ideje kao što su od gjerdja o nečistoči zraka ili ideja građenja industrijske zone na jelasu na vodocrpilištu nemoguča misija ja nisam poltron kao ti da gledam u nekoga kao boga i spasitelja nego pokušavam realno sagledati stvari upamti dobro promjene su dobrodošle ali ne u stilu sjaši murta uzjaši kurta ako čemo pošteno onda pošteno a u tom poštenju nema mjesta za dvoličnost i sve ostalo što to prati darko jelsmo mi brođani krivi što se brod promijenio došlo je puno novih ljudi sa svojim sudbinama a u tom previranju realnogledajuči mi nismo izbacili ni jednog pravog brodskog političara sticajem okolnosti sječam se dragog i pokojnog tunje pitloviča kad je saznao da postoji šansa da brod neče biti županija nego pod požegom lupio je šakom ostol i rekao e neče biti tako okrenuo je tri tel broja i brod je bio županija e takvi ljudi nama trebaju a ne samo oni koji gledaju fotelje igledaju kako če koga zajebati manimo animozitete glasujte ja nisam u brodu i desitče se to što če se desiti koaliranje j i podjela na grad i županiju zato sam pobornik da sekoalivije mogu raditi samo prije izbora a ne poslije jer pobjednik ne mora biti po volji naroda nego politike

 12. milenijum

  mislim da sam ti bio jasan izvini za tekst i pravopis pišem na laptopu vračamo se sa ribarenja i malo su valovi jači

 13. Danko

  Dragi milenijum! Hvala na odgovoru. Očito! Plaća te po broju objavljenih komentara! Lijep pozdrav iz mog grada Slavonskog Broda. Glas za Slavicu je glas za pozitivne promjene u ovom gradu. Pozivam sve Brođane da pomognu Slavici u ovoj nepoštenoj borbi, dajmo joj šansu. Ovaj dosadašnji imao je previše vremena i još više prilika i nije napravio ništa za ovaj grad. Istina pomogao je nekim pojedincima! Svojim daljnjim i bližim rođacima i rodicama, jaranima i jaranicama. Mislim da je bilo dosta.

  1. Frodo

   Dat ću glas za Slavicu, ali, bojim se da glasova neće biti dovoljno kao bi postala gradonačelnica; ali, nikada se ne zna. Za GV će imati dosta glasova. Bilo je grešaka u kampanji, Nije Lemaićka iskoristila u potpunosti sebi sklone ljude, a okupila je paradni tim. Malo je bila na ulici sa sitnim darovima. Nije dala priopćenje o Dusparinom kukavičćlku što nije došao na sučeljavanje. Obraćala se glasačima preko medija, a ne i izravno. Njeni argumenti protiv ustajalog Duspare nisu prodrli do mase Brođana. Najjača je, ali to nije uspjela dokazati.

 14. milenijum

  danko nisi me shvatio ili ne želiš b … k….. i za jedno i drugo meni se u životu ništa bitnije neče promijeniti ja samo želim jednu stvar da se krene pošteno a ne dvolično kao do sada zato sam rekao do jučer drukaš za jednog danas si kod drugog nije u redu a za dusparu ok predugo je na vlasti međutim ni ti ni ja ni biraći nečemo odlučivati o tome nego post izborne koalicije ja sam protiv toga ako postoji koalicija ona mora postojati prije izbora a ne poslije da birači znaju ovako je duspara sa 700 glasova došao na vlast u prvom mandatu uz pomoč hdz i kakva je poruka iz toga gdje ti tu vidiš drukanje za jednog drugog ili trečeg vjeruj mi imam pametnija posla ovo malo pisanje je zajebancija i razbibriga a sad mi ti objasni jednu stvar po čemu je slavica bolja recimo od bašića

 15. Danko

  Piši ti milenijum piši, imaš još koji sat da spasiš što se spasiti ne može. Slavica ulazi u drugi krug. To su pokazale i ankete provedene u ime vodećih stranaka. Zato i ne objavljuju rezultate, kriju ih kao zmija noge!

 16. klopec

  HP se pretvorila u malu prodavaonicu tajni. Prodaju dječje drangulije, igračke, kalendare, knjižice s receptima i meko uvezane naslove za koje, kao ni za njihove autore, nitko nikad nije čuo, i to još umotane u vakumirani najlon da ih ne možeš listati dok plaćaš poštarinu za neku njihovu uslugu koja ti treba maksimalno jednom godišnje. Da nisu blizu i pri ruci, ne bi trebali ni taj jedanput. Nek ju prodaju kome hoće, a lovu maznu sebi, po dobroj staroj navadi hrvatskih raspikuća i profitera koji osim prodati i pokrasti pare za drugo i ne znaju. Koji korisni pogon ili društveno dobro su raspikuće izgradile? Što su oni stvorili i izgradili na mjestu onog što su raskućili, devastirali, uništili, prodali i pokrali?

  1. klopec

   Ide u rubriku Biznis, pod Poštu, ali može ostati i ovdije.

   1. klopec

    Piše se OVDJE, a ne ovdije.

    1. klopec

     ovđe ili vođe 🙂 🙂 🙂 , moš kako hoćeš, ta pravilopisanja više ni največi jezični eksperti ne znaju i ne mogu pohvatati, za svaku riječ, padež, sklanjanje, deklinaciju, konjugaciju, jednačenje po zvučnosti i ostale pizdarije vrijedi nešto drugo, i na kraju t savjetuju da pišeš i govoriš po osjećaju, a meni osjećaj za “ovdje” govori o v d i j e. Znači, to je neka polugreška iliti pogriješka

     1. Ivan Marić

      @klopec oftopičariš i, u konačnici, trolaš.

      1. Zambata

       Po hrvatski, prdi na javnom mjestu.

 17. milenijum

  danko o čemu da pišem o njima rekao sam ti sve a budala poput tebe koliko god hočeš a tko če proći ili neče zaboli me ona stvar a koliko vidim život ti ovisi o jednom kandidatu sigurno ti je obečala radno mjesto ili nešto više ali to je tvoj osobni problem moj nije

 18. plavi

  Vjerovatno mu je obećala pjevati u svatovima.

  1. Sonja

   Ni kiša koja trenutno pada ne može oprati gadarije na plakatima i smrad nerealnih obećanja. Tvoj šef je u tome prednjačio.

  2. Anonimni

   Sir bi bio trazen u tim svatovima…

   https://youtu.be/1v_8Nu1RnH8

 19. milenijum

  sonja kakva kiša ovdje je jutros stala a čiji šef

 20. Danko

  milenijum nam se uznemirio! Pogodili smo u sridu! Što se tiče Slavicinih obećanja. Obećala mi je maknuti ove zlotvore sa brodske scene. To mi je više nego dovoljno!

 21. milenijum

  što ti je obečala ,samo to, da nije nešto više bit če mi drago a znaš kako sam uznemiren izgleda da si ti u brodu puno uznemiren jer ako ne prođe osta ti bez ičega jel stala kiša to me uznemirava a ovo ostalo kao lanjski snijeg popij normabel i u krpe i čekaj do sutra možda nadođeš

  1. Anonimni

   Mile, obecanje – ludom radovanje.
   Fantom se pojavio pred izbore i trola. Sokrat wannabe…

 22. Danko

  Ja sam mislio da si ti negdje na moru i da pecaš, a ti u Brodu gledaš u oblake! hm, hm. Potkrala ti se greškica! Mjesto tebe sinoć su pecali stanovnici Jelasa, Budainke, Kolonije, pecati će i djeca u vrtiću na Plavom Polju, a pecali bi i zakupci na Gradskoj tržnici da je počelo malo ranije padati. Da u Brodu je jučer padala kiša, gle čuda ne viđenog. Čim padne malo više kiše sve se potopi. Sada se možeš raspisati o tome da je to pojava u svakom gradu u RH.

  1. Zambata

   Kad Slavica pobjedi, to neće biti problem, jer ona hoda po vodi!
   Jedino je zajebato, što će to biti kad na penisu nokat naraste.

   1. Maki

    Da je imala lovuđe kao babo, svoje, pravaške, gradske… gdje bi joj kraj bio. U petak otvorim paštetu (Mesiću hvala!), a ono iskoči Duspara.

Odgovori