Krešimir Galić, urednik i vlasnik portala “035”: “Vrijeme je za rastanak”

Napomena: Na svom fb profilu, urednik i vlasnik portala “035”, najavio je prestanak rada portala pod njegovim uređivanjem i oproštaj s portalskom medijskom scenom. Prenosimo, a uskoro ćemo i prokomnetirati njegovu odluku.

_______________________________

Iako je Nova godina vrijeme za odluke, nove početke, neke je ipak potrebno donijeti ranije. Ovo je moj oproštaj s portalskom scenom u Slavonskom Brodu. Pet godina davao sam se 100%, a onda je šestu godinu stiglo zasićenje. Podigao sam eBrod, kasnije i 035portal, ali sada je dosta. Iskreno, odlajkao sam sve hrvatske news portale i svako žutilo i na Fejsu ostavio samo vas prijatelje. Bože, što to nisam ranije napravio. Nadam se kako nisam bio naporan sa šeranjem članaka, bilo je to samo u slučaju kada sam nešto smatrao jako važnim, ili sam bio ponosan na članak. Danas me uz moje anđele, vesele neke druge stvari. Trčanje, glazba, knjiga, filmovi…ne stanu više u istu priču s portalom. Više se smijem, sretniji sam, pokušavam i gurati sve oko sebe. Nije rastanak od pisanja, pisat ću o trčanju, Debeljku i kuhanju (kako nitko još nije pisao (opet autoironija)). Hvala svima koji su me trpili, neki više nisu u mom životu, neki su trpili od prvog do zadnjeg dana. Hvala svima koji su me učili, valjda nešto i naučili. Hvala svima koji ste čitali. 035 će ovih dana promijeniti vlasnika ili će biti ugašen, a ja ću nakon 6 godina imati Badnjak, Božić i Novu godinu s ljudima koje volim. Jedva čekam.

25 comments

Skip to comment form

 1. Iznenađena sam s obzirom da sam se do sad uvjerila da se radi o “fanatiku” portalskog pisanja. Sklon je Galić i biznisu, pa vjerujem da će portal dobiti novog vlasnika odnosno da neće prestati s radom.

 2. Šteta. Gubitak za sve, osim za, kako je napisao, za samog urednika. On se oslobađa od ropstva obveza.

 3. Taj posao, kao i svaki, ima smisla samo ako je zarada proporcionalna ili i jača od uloženog truda. Sve ostalo je nepotrebno mrcvarenje.

  Bajke o nekakavim društvenim ulogama i doprinosima su marker promašenosti.

 4. Opstat će entuzijati (čitaj: budale), financirani od strane političkih stranaka i finacirani portali od grada Broda i Županije. Prvi će pokušati ublažiti jednoumlje koje slijedi.

  1. Ovih prvih će nestati, jer šuška se da se još neki portali spremaju na gašenje. Duspara će odahnuti, jer će odletjeti sitni kukci koji su ga iritirali.

  2. Sramotno… Na kraju će ostati samo jerkov portal!

   1. Nije vraga da vas HDZ slabo plaća?

    Nadam se da vam bar “neovisni” koje redovito propagirate, ustupe svoje mjesečne vijećničke apanaže.

    Ja bih pokrenuo donatorsku kampanju pod nazivom: “Idemo komunisti da se vidi koliko nas ima!”.

 5. Monopolisti uvijek i svagdje opstaju,ali evo reći ću vam kako plivati s morskim psima i sačuvati živu glavu.Zna to i Galić,zato i spominje kuhanje.Gastronomija je in,širokopojasno portalstvo je aut.Miris cimeta,svježe pečenog kruha.kave,jagoda,još onih iz mladosti ,to se nikada ne zaboravlja.Piši Galiću o sporoj slavonskoj kuhinji,nije bilo debelih dok smo tako jeli.

  Jedini način da se pobijedi takva konkurencija je prestati se truditi da ih se pobjedi,učiniti ju sporednom,napravivši skok u novinu.Naći svoju nišu,u nišama su svi monopolisti.Piši o bogatstvu slavonskih okusa.

  1. Debelih niej bilo dok se motika držala u rukama. Sad bi se svi bavili “nadogradnjom” pa otuda i kile.

   Baje su prije i više jeli nego danas, ali su par tisuća kalorija izgubili za prijepodne.

   Jesi kad orao s konjem? Ja jesam. Da vidiš kako na minusu lipti znoj i sa tebe i sa konja. Sad se bajo dobro nadoručkuje, sjedne u grijani traktor i laganini. SJedi tako do ručka pa onda opet ožeži.

   A da ne pričam o ovima iz gajbi (stanova).

 6. Prvo radno mjesto mi je bilo kopač kanala,na drugom sam već napredovao,bio sam kosač kanala.I opet sam posložio tri diplome.

  Nego ,ja o niši,gotovo sam siguran da i ti kruh u nekoj niši zarađuješ.Evo i Lukić je u niši,lokalni monopolist na jugoslavenstvo ustaštvo i četništvo,a mogao je i bolju nišu izabrati…

  1. Ne propuštaš priliku naljepiti etikete. Ovaj put podlu i samom uredniku sbperiskopa. Nijedne lijepe riječi nemaš za mali medij, koji nije od nikoga plaćen i koji samo želi da je ovdje i sada bolje. Žalosno.

  2. Je li nakon ovog slijedi Lukićeva tužba?

   1. Rekoh ,moglo je i biti bolje,davao sam i nekakve prijedloge,ali to je već miješanje u uređivačku politiku,kako Lukić zna reći.Eh sad ,da li je od koga plačen ,neznam,ali znam kako nikada nisu demantirani Miloradovi milodari,o kojima se svojevremeno raspravljalo.

    1. Nisi ti savim čist. Da si na opijatima iz tebe bi curila dobrota i ljudska povezanost s drugima, ali ti si svjesno hladan tip koji pali odnose s drugim ledom svoje podmuklosti.

 7. Nego ford,reci mi ,đe si ti to bajo sa konjima oro,ja jesam,vranac i zelenka,Sokol i Četka,more bit si ti ja.Nemoj selo,pripoznat ću te oma,općinu mi prišapni.Pa makar i iz RS bila.

 8. Kakav crni RS. Dilj gora, gdje traktor ne može – između čokoća 🙂

  Malo stariji vinogradi gdje skoro ni tomo vinković ne može, odnosno, on može ali je slab, a i nema se gdje okrenuti. Onda ti moj miško ostaje samo oranje s konjem i mogu ti reći da tako bude najbolje.

  A poslije dok okopavaš vinograd, da vidiš koja je to meditacija. Dolaze ti ideje kao da si ajnštajn. Ni dalaj lama se takve meditacije ne bi postidio. Motika puno bolje potpomaže koncentraciju od pisaljke.

  Tu ti nastaje ta razlika spram salonskih levičara, ali i prijezir prema takvima, jer oni nemaju doticaja ni sa zemljom, ni sa prirodom, ni sa realnim stvarnim životom. Cirkulacija u njihovom mozgu je kao zrak u autu kad prebaciš na unutrašnje zatvoreno kruženje: vrti se stalno jedno te isto dok se potpuno ne usmrdi. Na kraju sam sebe otruješ svojim vlastitim plinovima, svojim vlastitim otrovom.

  1. Još i danas prigovaram roditeljima što su mi za miraz kupili stan u Slavoniji 2. A httjela sam ne biti levičarka i imati imanjce nu podvinjskom brdu da okopavam vinograd. Eto kako roditelji od mene učiniše levičarku koja je baš takva kako opisuješ automobil i cirkuliranje zraka. Kao da si mene opisivao.

   1. Vidim da, narodski rečeno, podjebavaš forda. I tebi je pun kufer lekcija desnih skretanja u kal nejednakosti i nesolidarnosti?

    1. Svi smo mi na pozicijama između trolanja i potrebe da kažemo svoju istinu kao općevažeću. Ali, poneki trolaju radi trolanja.

    2. Nema tu ništa desno, nego samo spoznaja da ako ne posadiš, nećeš žnjati ni brati.

     Suprotno tvojim uvjerenjima, ništa ne raste samo od sebe u kapitalističkom supermarketu pa kad dođete vi i sjebete kapitalizam, bit će svega za sve u izobilju.

     Oće, al u kurcu.

   2. Nisu roditelji u pitanju, nego i kod mene i kod tebe četnici. Mislim oni iz KPJ. Tebi su poklonili stan, a mene na neki prislili da živim kako živim i gdje živim.

    Što se okopavanja tiče, još ti nije kasno. Dapače, sad se imanjca prodaju jeftinije nego ikada. Prodaj stan i via dilj gora, motika pod mišku i da vidiš kako će te izlečiti od komunizma. Da vidiš kako će kad znoj poteče solidarnost i jednakost odmah dobiti jednu drugu dimenziju.

    Jesi se kad pitao zašto je tako malo seljaka zagrizlo komunistički mamac?

 9. Dobro ford,a je li konj još uvijek u Brodskom Brdu.

 10. Osim mene više nema nijednog. Ionako je dolazi iz obližnjeg sela.

  1. Mislim da ti Lončar ne smisli neki turistički proizvod,doživljaj,jer sa ekonomije proizvoda skoknuli smo na ekonomiju događaja.

 11. Šteta, Krešimir Galić je napravio dva popularna portala…., da li će bit treći vrijeme će pokazati.

Odgovori