Effectus u Brodu: Tribina “Visoko obrazovanje, tržište rada i regionalni razvoj”

Jurkovic_Crnkovic

Tribina “Visoko obrazovanje, tržište rada i regionalni razvoj” održava se u

Slavonskom Brodu, 2. travnja. 2014,  u 17:00, u Gradskoj knjižnici Slavonski Brod

Tema tribine je izuzetno kompleksna i aktualna u nizu pitanja s kojima se svakodnevno susreću svi dionici tržišta rada. Obrazovni sektor sam sebi postavlja pšitanja da li školuje adekvatan kadar, da li to rade na dobar način te da li su naši studenti nakon završetka školovanja konkurentni na tržištu rada? S druge strane da li zakonodavac svojim zakonima i aktima omogućuje obrazovanju i studentima da što lakše prođu proces školovanja? Da li je tržište rada usklađeno sa visokim obrazoavnjem i obrnuto? Te što sami poslodavci koji su krajnji “korisnici” obrazovnog sustava imaju za reći po tom pitanju. Koliki je postotak visoko obrazovnanih građana na Zavodu za zapošljavanje u odnosu na druge? Da li lakše dolaze do posla? Koja su to zanimanja čiji kadar se niti ne nalazi na burzi? I na kraju koja su zanimanja budućnosti?

Na ova i druga pitanja odgovarat će i voditi polemiku gosti Effectusove tribine:

mr.sc. Sanja Crnković-Pozaić, glavna savjetnica Ministarstva rada i mirovinskog sustava

mr.sc. Luka Čarapović, predsjednik Hrvatske komore inženjera strojarstva

dr.sc. Robert Kopal, dekan Effectusa

Visoka škola za financije i pravo EFFECTUS svojim radom i kvalitetom želi unaprijediti društvo znanja te ga kroz razne kanale djelovanja i komunikacije potaknuti na promišljanja i aktivno sudjelovanje. Stoga je jedan od strateških ciljeva Škole program “Društveno odgovorno obrazovanje”. Njega provodimo kroz nekoliko projekata – “Besplatne pripreme za državnu maturu”, “Stipendija”, “Ideja godine”. Svaki od projekata uključuje mlade ljude željne stjecanja novih znanja pri čemu poseban naglasak dajemo na djecu socijalno ugroženih obitelji, djecu poginulih i nestalih branitelja te štićenike domova za nezbrinutu djecu.

Uz postojeće projekte pokrenuli smo još jedan – “Lokalna zajednica”. Kroz niz tribina koje organiziramo na temu “Visoko obrazovanje, tržište rada i regionalni razvoj” želimo pokrenuti zajednicu na promišljanje i aktivno sudjelovanje na regionalnoj razini, kao i ponuditi rješenja koja smatramo ispravnima, kako moralno tako i vrijednosno.

 

Odgovori