Darko Daky Lončar: Zvuči nevjerojatno i šokantno da brodski političari znaju za neeksplodiranu bombu u centru grada

Zvuči nevjerojatno, ali je istinito. Naši gradski političari znaju da neeksplodirana bomba iz Drugog svjetskog rata teška jednu tunu, koja se nalazi u istočnom reduitu brodske Tvrđave, prijeti djeci i građanima našeg grada već dvadeset godina.

Milan Golubić, čovjek vrlo zaslužan za osvajanje vojarne bivše JNA, tvrdi da je o postojanju ove ogromne bombe izvijestio i bivše brodske gradonačelnike Vukelića, Metera ali i sadašnjeg Mirka Dusparu.

Priču potvrđuje u razgovoru i bivši ravnatelj Muzeja MORH-a Mario Werhas koji je 2012. god i osobno razgovarao da gradonačelnikom Mirkom Dusparom na temu razminiranja ove bombe i njezina uklanjanja iz centra grada. Zašto do realizacije nikada nije došlo, nije poznato.

Baš u to vrijeme koordinator za kulturu Grada je bio naš poznati povjesničar Petar Bašić koji također raspolaže s gore navedenim informacijama. Milan Golubić precizira da su u vremenu oko 2000. godine u Tvrđavi boravili djelatnici SFOR-a koji su imali visoko sofisticiranu opremu i detektore metala, razne kamere i monitore kojima su otkrili postojanje ove ogromne avionske bombe zvane KONTEJNERKA, od tisuću kilograma, na prostoru istočnog reduita brodske Tvrđave. Upravo u tom dijelu boreći se sa noćnim šišmišima tražio sam neki dan ulaz u podzemni tunel koji povezuje Tvrđavu i crkvu sv. Trojstva. Tražio sam priču o tajanstvenom tunelu, a pronašao priču o tajanstvenoj bombi. Bombi Kontejnerki koja uslijed starosti i hrđe detonatora, može svaki čas eksplodirati i izazvati samodetonaciju zastrašujućih razmjera s kojom bi teško stradala zgrada Županije, prvi neboderi, a o broju stradale djece na zelenom travi igrališta ispred nebodera ne treba ni pomišljati.

O ovoj priči i zaprimljenim informacijama odmah sam izvijestio policiju, Ured nacionalne sigurnosti i sve mjerodavne i najodgovornije političare Grada i Županije.

11 comments

Skip to comment form

 1. Ne treba ni časa časiti da se potencijalna opsanost od bombe što prije riše. A potom treba istražiti tko je odgovoran za nepostupanje.

  Zar policija nije znala? Čudno da su tzv svjedoci pričali okolo, a da nisu obavijestili policiju.

 2. Ako i ovaj put, kao i kod slučaja “tuneli”, te otpuštanja nepodobnih radnika iz gradske uprave, gradonačelnik Duspara bude ignorirao javnost, onda se ne radi samo o političkom, nego i o psihološkom problemu.

 3. Grad sjedi na bombi? Nije lažna uzbuna? Odgovorne onda treba poslati u tu rupetinu da nadziru njeno neutraliziranje.

 4. Priča se po gradu da Lončaru informacije daju oni koji žele srušiti babu Dusparu. Daky je pijun u funkciji njegovog imobiliziranja, a da nije ni svjestan. Međutim, sve priče imaju pokriće.

 5. Bomba je već eksplodirala, jer je Brod dignut u zrak. Brod je ruševina.

 6. “Milan Golubić, čovjek vrlo zaslužan za osvajanje vojarne bivše JNA, tvrdi da je o postojanju ove ogromne bombe izvijestio i bivše brodske gradonačelnike Vukelića, Metera ali i sadašnjeg Mirka Dusparu.”

  I nije Mile zvani Osloboditelj smatrao za shodno obavijestiti službe uzbunjivanja?

 7. Očekujem službeno priopćenje. Ovo je skandal.

 8. Daky je izvjestio policiju. Kako to da to nisu uradili gradski oci? Ljudi, tko zna što ti tipovi još taje?!

 9. Ovaj Grad vrvi od skandala i šutnje čelnih ljudi grada….
  Strašno, nije imao ništa bitno, ni tunrli, ni bombe…..
  Zato po kuloarima šuška priča da je Duspari n sin vatrogasac, zajedno s vozačevim sinom studira po Karlovcu na račun Javne vatrogasne postrojbe i još im uz plaću i dnevnice za put isplaćuju.
  Ako je istina , ovaj čovjek je definitivno bez stida i srama…..

 10. Darko je antiboom agent. Ljudi, šta se događa Duspari? Nikome ne odgovara na pitanja. Možda će policjotima.

 11. Očekujemo istinu. Zato Duspara oglasiiiiiiiiiiiiiii seeee!

Odgovori