Dajana Mikloš: Kako da sami sašijete zaštitnu masku za lice (galerija)

Dirnuta statusima da nemate gdje nabaviti zaštitne maske za lice, odlučila sam vam u 4 koraka pokazati kako da ju sašijete, jer svatko tko zna sašiti gumb, može sašiti i zaštitnu masku za lice u nekoliko koraka.

Potrebno vam je :

Materijal koji trpi visoke temperature. Materijal za podstavu. Obična ili ukrasna guma (ako ste otkačeni kao ja, trebat će vam ukrasna) konac, igla, škare i malo dobre volje.

Korak 1. Izrežite  kocku, većina ih radi 20×20, a ja vam savjetujem da prislonite uz lice i sami odredite.

Korak 2. “Nacigujte” kocku, načinite 3 falde.

Korak 3. Ušijte skrojeno. Podstavu s unutarnje strane, netko ostavi i maleni džepic za dodatnu gazu.

Korak 4. U koliko je maskica ukrasna poput moje, vodite računa da koristite materijal koji ‘ trpi visoke temperature’ i obavezno unutra došijte pamučnu podstavu u dva sloja.

Ako ih već moramo nositi, neka ne budu dosadne.

Tu sam sa stručnjakom za šivanje Renatom Šošić o kojoj sam ja već pisala. Ona će vam to opširnije objasniti.

IZRADA FUNKCIONALNE MASKE

Za izradu jedne maske, a da je korisna, funkcionalna moramo voditi računa da je platno od kojega izrađujemo 100% pamuk, te da podnosi otkuhavanje (90 stupnjeva). Druga važna stavka je da maskica bude troslojna, jer drugačije nije ispravna niti korisna. Moramo voditi računa da nakon svakog korištenja bude otkuhana.

Sam proces izrade:

Izrežete komad platna u cm ovisno koja vam odgovara na slici te po sredini napravite dvije falde, prošijete gornji i donji rub te sa strane napravite širi rub kroz koji provucete gumicu te prilagodite sebi.Voditi računa da sve radite s tri ista komada platna.


4 comments

Skip to comment form

  1. Velika misija jednog malog portala.

    1. Upravo je to najdirljivije. Zašto to rade ovakvi i slični portali, a ne rade oni koje gradonačelnik Slavonskog Broda podmazuje s 10 000 eura godišnje?

      Dezinficira li se redakcijski prostor sbplusa dobiven od grada? Kažu da se dezinficira, jer tu cijela istina ne može ući.

  2. Uskoro će se čitateljstvo uputiti kako da sami naprave dezinfektore.

  3. Bravo Dajana. Nisi jedina jer u Brodu rade i djeluju prave osobe koje skrbe za ljude na svoj način.

Odgovori