Ovo marketinško i političko smeće koje su operativci gubitnika zaticali na stakla automobila prvenstveno je neetički i difamatorski čin koji graniči s pozivom na linč onih kojima na prvom mjestu nije dobrobit svih Brođana.Opet su u modi leci kao sigurna marketing metodaBozanićevi u Todorićevom  Konzumu, otkupljivača obiteljskog zlata u kaslićima... A Nepoznat Netko ostavio je letke na vjetrobranima automobila o sramoti onih koji nisu prihvatili gradski proračun i tako ostavili Brođane na cjedilu.

Nepotpisani, nepismeni i nedolični letak kulminacija je kontinuiranog maltretiranja i zastrašivanja građana-talaca jedne propale politike i odašiljanja prijetećih poruka drugim političkim akterima koji se, neprihvaćanjem gradskog proračuna za 2013. godinu, nisu suglasili ni sa sadržajem niti s načinom upravljanja Gradom. Po svemu sudeći, sastavljen je i distribuiran od strane interesnih grupa bliskih gradskopoglavarstvujućoj garnituri i predstavlja uvlačenje građana u politički mlin u kome će postati meljava i ušur za sve koji stoje u redu za podjelu gradskog plijena.

Ovo marketinško i političko smeće koje su operativci gubitnika zaticali na stakla automobila prvenstveno je neetički i difamatorski čin koji graniči s pozivom na linč onih kojima na prvom mjestu nije dobrobit svih Brođana. Prepun netočnih informacija i poruka koje izazivaju zabrinutost i nervozu, klevetničkog stava, lažne brige za građane, napisan osvetnički, podmetalački, diskvalificirajuće, najviše govori o svom autoru ili autorima. Prepun floskula, laži, fraza koje bi trebale pokrenuti građane na otpor i podržati predlagatelja proračuna, letak je vrhunac politike koja u nazivniku ima beščešće i zvjersku interesnu žudnju.

Letak je verbalna koprena ispred golih interesa.

Pored svega, letak je, valjda pisan u žurbi, pravopisno neispravan. Tako na kraju rečenice U pitanje su dovedena sredstva namijenjena gradskim ustanovama, treba biti točka, a slijedeća bi, onda, trebala započeti s velikim slovom.

Tek se očekuju reakcije tendenciozno prozvanih političkih stranaka o svježem pokušaj egzekucije svoje vjerodostojnosti. Za očekivati je da se neće suzdržavati podvrći žestokoj kritici autore letka –  uznemirujućeg simptoma političkog pritiska koji dolazi poput strijele u mraku? Zašto tendenciozno? Zato što na popisu neodgovornih nema, na primjer, HDSSB-a koji je svojim suzdržanim glasom također doprinjeo padu proračuna? Je li to stoga što je pošteđeni HDSSB mogući koalicijski partner u predstojećim izborima?

Autor odnosno autori primitivnog mobilizirajućeg teksta nastavljaju tako i dalje po vlastitim zakonima gibanja koji su tijekom nekoliko godina izazvali brojne sudare i havarije. Oni jednostavno zbog karakternih mana i blesavog PR-a ne znaju drukčije nego razvrgavati saveze i ljudske i političke, jer su manipulatori ljudskim glavama i jer su ljudske odnose merkantilizirali .

Inače, neprihvaćanje proračuna – za sve članove Gradskog vijeća koji su godinama dizali ruke i podržavali mlinare, pred javnošću je čin iskupljenja. Odbijanjem da nastave s ustaljenom praksom sačuvali su ostatke ostataka samopoštovanja i političke mudrosti. Cijelo vrijeme sijano je nepovjerenje, stigmatizirani su unutarnji neprijatelji, donosile su se odluke ispod žita, a požnjela se odluka koja ne garantira nastavljanje planova koji nisu zajednički gradski nego želje interesnih grupa.

Puno bi trebalo prostora za ispisati anamnezu bolesnog stanja u kome se nalazi Slavonski Brod. Treba samo ukratko reći da je finalna demontaža proračunskog organizma posljedica ponašanja onoga tko je trebao najviše brinuti o njegovom zdravlju. Letak je još jedna loša dijagnoza, još jedan loš lijek. Vrijeme je da netko drugi počne prepisivati recepte.