Produžen rok za Criticize this!

criticize this

Uključi se u regionalni projekt Criticize this! i postani kritičar umjetnosti. Rok za prijavu: 7.5.2012.

 

Regionalni partnerski projekt Criticize This! poziva mlade kritičare iz područja književnosti, vizualnih i izvedbenih umjetnosti iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske i Srbije, da se prijave za sudjelovanje u trećem edukacijskom modulu koji će biti održan od polovine svibnja do kraja listopada 2012. godine.

Rok za prijavu produžen je do 7.5.2012.

Kroz edukacijske module, mentorski rad, predavanja međunarodnih stručnjaka, susrete s umjetnicima i kontinuirano kritičko pisanje o suvremenoj umjetničkoj produkciji, sudionici projekta Criticize this! bavit će se suvremenom umjetnošću koja je i sama kritična prema stvarnosti u Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Hrvatskoj i Srbiji. Cross-over pristupom tj. bacanjem pogleda u susjedno dvorište, projekt će protresti ustaljene obrasce i ponuditi nova iščitavanja suvremene umjetničke produkcije na ovim prostorima.

Projekt uključuje pisanje kritika uz mentorski rad, studijska putovanja po regiji i objavljivanje kritika i eseja na partnerskim portalima i u podlistku uz tjednik Novosti (Hrvatska) te dnevnike Danas (Srbija) i Pobjeda (Crna Gora). Fokus kritičkih tekstova usmjeren je na problematiziranje sljedećih tema: suočavanje s prošlošću, identitet, društvena transformacija. Kritike i eseji sudionika projekta bit će honorirani, a svi troškovi putovanja pokriveni.

Treći edukacijski modul bit će održan u Ulcinju od 17.5. do 20.5. 2012. i primit će 11 polaznika: 4 za književnu kritiku, 3 za vizualne umjetnosti i 4 za izvedbene umjetnosti, koji će sudjelovati u projektu naredna 4 mjeseca.

Kriteriji:

1. pravo sudjelovanja imaju svi mladi kritičari iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske i Srbije; 2. sudionici ne smiju biti stariji od 35 niti mlađi od 18 godina; 3. sudionici moraju biti spremni obavezati se na edukaciju i rad u trajanju od 5 mjeseci (od 17.5.2012. do 31.10.2012.); 4. odlično poznavanje engleskog jezika; 5. potrebno je poslati
- kratak CV s kontakt podacima (e-mail, broj mobitela)
- 1 kritiku iz područja za koje se prijavljuje (3.600 – 6.000 znakova)
- 1 osvrt na položaj kritike u suvremenom društvu (3.600 – 6.000 znakova).

Prijave treba poslati na e-mail: project.criticizethis@gmail.com najkasnije do 7.5.2012. u ponoć s naznakom ’Criticize this! Prijava na 3. edukacijski modul’. Priloženi dokumenti moraju u svom nazivu sadržati: ime i prezime, tip dokumenta (CV, osvrt, kritika) i područje za koje se prijavljuje (književnost, vizualne, izvedbene).

Prijave koje sadrže više od 1 kritike kao ni nepotpune prijave neće se uzimati u obzir. Odabrani polaznici o rezultatima natječaja bit će obaviješteni e-mailom najkasnije do 10.5.2012.

***

U toku je drugi Art modul projekta Criticize This! koji je započet serijom predavanja u veljači u klubovima MAMA i Booksa u Zagrebu, koja su održali Carl Henrik Fredriksson, Mark Terkessidis i Maja Ćirić. Prvi Art modul započet je serijom predavanja u listopadu u Domu omladine Beograda. Predavanja su održali Svetlana Slapšak, Nenad Veličković i Peter Klepec.

Tekstovi nastali u okviru dosadašnje realizacije projekta Criticize This! dostupni su na sajtu www.criticizethis.org, kao i na partnerskim portalima.

Partneri:

(Elektro)Beton.net (SR)

Booksa.hr (HR)

Kulturpunkt.hr (HR)

Plima.org (CG)

SEEcult.org (SR)

***

Projekt se provodi u okviru programa Kultura 2007-2013.

Izvor: booksa.hr

Odgovori